Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

11.plass:
Navn:
 George Louis Elliott Thorne
Alder: 21 år (04.01.1993)
Posisjon: Sentral Midtbanespiller
Klubb: Derby County
Kamper/Mål: 0/0

George Thorne har lenge vært en svært talentfull spiller, men det var først i forrige sesong at de fleste fikk opp øynene for hva han kan levere på banen. Høsten 2013 var på han lån hos Watford, og gjorde det greit der. På våren ble han leid ut til Derby County, og spilte en svært viktig  rolle i deres opprykkskamp. I en ankerrolle på midtbanen kriget han knallhardt, vant tilbake ballen på herlig vis, og viste frem en fin pasningsfot. Han passet perfekt inn i den rollen som han hadde på Derby-midtbanen, og det førte til at The Rams brukte mye tid og ressurser på å sikre seg Thorne i sommerens overgangsvindu. Etter to måneder med spekulasjoner og rykter ble han endelig presentert som Derby-spiller i midten av juli, men dessverre pådro han seg en alvorlig kneskade bare dager senere. Det har ført til at han fortsatt ikke har fått spilletid denne sesongen, og selv om Derby har hatt en fin start på sesongen, er det liten tvil om at han savnes.

Thorne spilte fotball for Cambridge United da han var liten, men ble plutselig stående uten klubb da Cambridge United kuttet ut ungdomssatsningen tilbake i 2005. Thorne var da tolv år gammel, og veien videre gikk til West Bromwich Albion. Der gikk han gradene i klubbens akademi, før han bare fire år senere debuterte for førstelaget i en Championship-kamp mot Sheffield Wednesday. Han var da den yngste spilleren på femti år til å debutere på førstelaget til The Baggies. Til tross for den tidlige debuten, tok det aldri fyr i den stripete drakten. Totalt endte han opp med rundt femten kamper på førstelaget, hvorav åtte av kampene var i Premier League. De siste sesongene har vært preget av mange låneopphold, men denne sesongen skulle han altså endelig gjøre sitt preg i en klubb på permanent basis. Dessverre ble det en marerittstart, men forhåpentligvis kan Thorne komme tilbake i samme form som han hadde i vår.

About The Author

Leave a Reply