Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

10.plass:
Navn:
 Lewis John Cook
Alder: 17 år (03.02.97)
Posisjon: Sentral Midtbanespiller
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål: 19/0

Da Lewis Cook debuterte for førstelaget i august denne sesongen, kunne Leeds-fansen være stolte over at enda en lokal unggutt hadde klart å ta turen opp fra akademiet til førstelaget. 17 år gamle Lewis Cook er Yorkshire-gutt og har gått gradene i akademiet til Leeds på Thorp Arch. Han ble tidlig lagt merke til, og har hele tiden spilt fotball på en måte som har fått han til å se mye eldre ut enn det han egentlig er. Da han var 13 år gammel fikk han spilletid for U18-laget til Leeds, og klubben fant ikke ut at han var for ung til å spille der, før han allerede hadde spilt. I sommer spilte han for England i EM for U17-lag, og var en viktig bidragsyter da de tok hjem seieren i det mesterskapet. Oppturen fortsatte da Cook debuterte på Leeds førstelag allerede i første serierunde. Siden den gang har han spilt for tre forskjellige hovedtrenere, men han er spesielt fornøyd med nåværende sjef Neil Redfearn. Han har spilt mye under Redfearns ledelse på ungdomslagene, og derfor kjenner Redfearn godt til Cook, og omvendt.

Cook er en sentral midtbanespiller, og har denne sesongen fungert meget bra både bakover og fremover på banen. Han er flink til å vinne tilbake ballen, og jobber bra. Han spiller med en enorm ro, og som jeg tidligere nevnte er det vanskelig å forstå at han bare er 17 år gammel. Hans tekniske ferdigheter, evne til å vandre med ballen i føttene og passere spillere har imponert meg stort i høst, og det er rett og slett deilig å se på. Det eneste som mangler så langt er scoringer og målgivende pasninger, men det føler jeg meg overbevist om kommer etterhvert. Så langt denne sesongen har han allerede spilt tjue kamper for førstelaget, og han kommer definitivt til å fortsette å være en viktig spiller på førstelaget ut sesongen. Det er svært imponerende med tanke på hans unge alder, og det blir spennende å se hvor langt Cook kan nå.

 

About The Author

Leave a Reply