Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

9.plass:
Navn:
 Lasse Vigen Christensen
Alder: 20 år (15.08.94)
Posisjon: Sentral Midtbanespiller
Klubb: Fulham
Kamper/Mål: 16/4

Foran årets sesong brukte jeg lang tid på å lese og studere mange av de spennende talentene i Fulhams stall, og flere hadde jeg store forventninger til. En spiller jeg dog ikke hadde tenkt spesielt mye på, var den danske midtbanespilleren Lasse Vigen Christensen. Derfor har det vært utrolig artig å følge dansken på et Fulham-lag som har hatt sine problemet i høst. Christensen har vært eksepsjonell fra sin posisjon sentralt på midtbanen, og fremover på banen har han vist gang på gang at han er en stor trussel. Hans direkte og energiske spillestil, samt hans herlige tekniske ferdigheter og flotte pasningsfot har allerede skapt store problemer for Fulhams motstandere denne høsten. Han har nå fire scoringer og fem målgivende pasninger i ligaen, og har etter min mening vært Fulhams beste spiller denne sesongen.

Christensen kom til klubben fra Midtjylland i januar 2012, uten å ha spilt en eneste seniorkamp i dansk fotball. Før han gikk til Midtjylland fra Esbjerg i 2010, var han på prøvespill hos Arsenal. Der imponerte han visstnok, men valgte likevel å være litt lenger i Danmark. Til tross for sin fantastiske form i Championship har han fortsatt tilgode å debutere på det danske landslaget. Han har flere landskamper for en haug med aldersbestemte landslaget, og det kan bare være et spørsmål om tid før han får sjansen av Morten Olsen.

Jeg har blitt svært imponert av Lasse Vigen Christensen denne høsten, og håper at han fortsetter den flotte formen ut sesongen.

About The Author

Leave a Reply