Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

8.plass:
Navn:
 Joshua Murphy
Alder: 19 år (14.02.95)
Posisjon: Ving
Klubb: Norwich City
Kamper/Mål denne sesongen: 11/1

Samme om du ikke følger verken Championship eller Norwich City tett, har du sannsynligvis hørt om “The Murphy Twins”. Jacob og Josh Murphy er to svært spennende unge spillere som har gått gradene i Norwichs akademi, og som det er store forventninger til. Josh skal være det største talentet av de to, og slik har det også sett ut de gangene jeg har fått se han i aksjon. Med stor hurtighet, gode tekniske ferdigheter, god dribler og flink til å komme til både innlegg og skudd, er det liten tvil om at Murphy er en spiller man legger fort merke til på banen.

Josh Murphy kom til klubben da han var 11 år gammel, og startet på U12-laget til Norwich. Før det hadde han vært innom både Queens Park Rangers og Tottenham Hotspur. Han gikk gradene i ungdomsavdelingen til Norwich, før han i fjor høst fikk sin debut på førstelaget. Før han tok turen opp til førstelaget imponerte han stort på U18-laget som vant FA Youth Cup tilbake i 2012/13 sesongen. Der scoret han blant annet det tredje målet i 3-2 seieren over Chelsea på Stamford Bridge i den andre finalekampen.

Det ble totalt tretten kamper på Murphy i hans debutsesong på førstelaget, og det antallet kamper har han snart passert denne sesongen. I skrivende stund har han elleve kamper i ligaen, men bare én av kampene har vært fra start. Han har scoret et mål på disse kampene, og det var i bortekampen mot Blackpool som de vant 3-1. I den klubben spiller Joshs tvillingbror Jacob for tiden, og det sier litt om Joshs ferdigheter at Norwich heller vil ha han i klubben, enn å gi han førstelagsspill i andre klubber.  Tidligere i høst da Norwich møtte Crawley Town i ligacupen, startet begge tvillingbrødrene. Det endte med to scoringer av Josh da de vant 3-1.

Det blir svært spennende å følge dette tvillingparet fremover, men i mine øyne er det Josh Murphy som innehar størst potensial. Jeg skulle gjerne sett at han fikk sjansen fra start litt oftere, og når han først gjør det, tror jeg han vil imponere stort.

About The Author

Leave a Reply