Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


19.plass:

Navn: Jacob Alexander Mellis
Alder: 21 år (08.01.91)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Barnsley
Kamper/Mål i årets Championship: 19/3

 

Den unge og talentfulle midtbanespilleren fra Nottingham har allerede hatt en innholdsrik karriere. Høydepunktene har kanskje latt være på seg, men han har likevel opplevd litt av hvert. Da han var elleve år ble han en del av ungdomsakademiet til Sheffield United. Der var han frem til han i 2007 ble hentet til Chelsea for en sum som visstnok skal være rundt £1m. I 2007/08-sesongen var han en del av Chelsea U18 som nådde finalen i FA Youth Cup, men i den ene finalen ble han dessverre utvist og Chelsea tapte mot Manchester City. Etter det har det på mange måter gått nedover for Mellis. I den påfølgende sesongen ble det bare reservefotball for midtbanespilleren, før han i 2009/10-sesongen gikk på lån til Southampton. Her ble han ingen suksess og når lånet var ferdig i januar, returnerte han til Chelsea. Her ble det fortsatt bare reservelagsfotball, men han fikk likevel debutere for førstelaget i en Champions League-kamp mot Zilina høsten 2010. I januar 2011 gikk han på et lån til Barnsley ut sesongen. Her gjorde han sakene sine bra, samtidig som han scoret to ganger.

Med tanke på at han hadde debutert for Chelsea og hatt en fin låneperiode i Barnsley, lå alt til rette for at 2011/12-sesongen skulle bli det store høydepunktet i Mellis sin karriere. Dessverre ble det en forferdelig sesong for han. Han fikk ikke spilt en eneste førstelagskamp for noen lag, men den store nedturen kom likevel ikke før på våren. I mars 2012 brukte ikke Mellis hodet. Han og en lagkamerat detonerte en røykgranat på treningsanlegget til Chelsea. Deretter ble Mellis og Chelsea enige om at det nok var best å gå hver sine veier. Bare en liten måned senere ble han arrestert i sitt eget hus etter en slåsskamp med sin egen kjæreste. Like før dette hadde han vært på prøvespill hos Queens Park Rangers, men dette ble det da ikke noe av.

18.juni ble han hentet til Barnsley av Keith Hill. De kjente han godt fra før ettersom han hadde imponert på et låneopphold i 2011. Samtidig var de blant de få som turte ta sjansen på denne løse kanonen. Akkurat den sjansen angrer de foreløpig ikke på. Han har nemlig vært en fast brikke på laget denne sesongen og vist seg frem som en svært dyktige spiller. Med syv målgivende pasninger og tre scoringer har han vært et friskt pust i en ellers grå sesong på the Oakwell.

About The Author

Leave a Reply