Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

6.plass:
Navn: 
Mats Møller Dæhli
Alder: 
19 år (02.03.95)
Posisjon: 
Midtbanespiller
Klubb: 
Cardiff City
Kamper/Mål i årets Championship: 
9/0

For første gang siden jeg startet opp talentkåringen i 2012 har vi en nordmann med på listen. En norsk landslagsspiller trenger ingen grundig presentasjon på denne siden her, men det må likevel skrives ned et par ord om Mats Møller Dæhli. Han har for tiden havnet ut i kulden hos Cardiff City, og er en av spillerne som har slitt mest etter at Ole Gunnar Solskjær forlot klubben. Klubbens nye manager Russell Slade finner sjeldent plass til nordmannen, og de gangene han tar med Dæhli, pleier han ikke få gjøre noe annet enn å sitte på benken. I skrivende stund har ikke Dæhli startet en ligakamp siden slutten av september, og siden den gang har det bare blitt to korte innhopp på rundt tjue minutter hver.

Dæhli er sønn av VG-journalist Truls Dæhli, og spilte sin barnefotball i Lyn frem til de gikk konkurs. Da gikk turen videre til Stabæk hvor han ble værende frem til han var 15 år gammel. Manchester United ble neste stoppested for Dæhli, og knapt to år etter at han ankom balløya skrev han under på proffkontrakt med de røde djevlene. Året etterpå returnerte Dæhli hjem til Norge for å spille for Molde, men etter bare et halvt år i rosenes by tok Ole Gunnar Solskjær med seg Dæhli i flyttelasset til Cardiff. På den korte tiden fikk han være med på å vinne cupfinalen, og samtidig debutere på det norske A-landslaget.

Han klarte ikke hindre at Cardiff rykket ned til Championship, men gjorde en meget bra figur de gangene han fikk muligheten på øverste nivå. Med meget gode tekniske ferdigheter, et fantastisk overblikk, god pasningsfot, fryktløs innstilling og stor arbeidskapasitet ble han fort en favoritt blant Cardiff-fansen. Det førte til at flere klubber visstnok skulle være interesserte i nordmannen i sommer, men i stedet for valgte Dæhli å fortsette i Championship med Cardiff, noe som i ettertid ser ut til å vært et meget dårlig valg. Nå virker et klubbytte i januar meget sannsynlig, og de aller fleste vil nok være interessert i å sikre seg spilleren som jeg mener er Championships sjette største talent.

 

About The Author

Leave a Reply