Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

5.plass:
Navn: 
Alex James Mowatt
Alder: 
19 år (13.02.95)
Posisjon: 
Midtbanespiller
Klubb: 
Leeds United
Kamper/Mål i årets Championship: 
15/4

Når det meste som skjer utenfor banen fremstår som et eneste stort sirkus, og hovedtrenerne får sparken som fluer, trenger man rutinerte spillere som både kan løfte laget gjennom å prestere bra selv, men også bygge opp medspillerne med sin gode innstilling. I høst var det ingen rutinert ringrev som tok på seg det oppdraget, men heller en 19 år gammel Yorkshire-gutt som heter Alex Mowatt. Foran forrige sesong var det nok ikke mange som hadde hørt om Mowatt, men i løpet av det siste året har han virkelig fått sitt store gjennombrudd på førstelaget. Han debuterte på førstelaget i en cupkamp i slutten av august, og måneden senere fikk han sin ligadebut mot Millwall. Siden den gang har han vært mer eller mindre fast på førstelaget, og der har han gjort sine saker svært bra

Mowatt startet sin fotballkarriere i den lille ungdomsklubben Bentley Pumas, før Leeds la merke til hans talent allerede da han var 9 år gammel. Etter å ha gått gradene i Leeds akademi ble han etterhvert kaptein på klubbens U18-lag. Der storspilte han og ledet laget sitt til ligaseier i sesongen 2012/13, før hans store gjennombrudd på førstelaget kom den påfølgende sesongen. Med en god pasningsfot, bra overblikk og herlig driv, er det en fryd å se Mowatt i aksjon. Han har en herlig evne til å passere motspillere med ballen i beina, og med sin gode venstrefot kan han være en trussel på offensive dødballer også. Det blir spennende å se om Leeds klarer beholde denne talentfulle midtbanespilleren i lang tid fremover. I så fall må de nok rykke opp til Premier League om ikke alt for lenge, ettersom det er på det nivået Mowatt kommer til å spille på.

About The Author

Leave a Reply