Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

4.plass:
Navn: 
Demarai Ramelle Gray
Alder: 
18 år (28.06.96)
Posisjon: 
Ving
Klubb: 
Birmingham City
Kamper/Mål i årets Championship: 
16/4

Demarai Gray fikk ikke mange sjanser forrige sesong, men tilfeldigvis fikk jeg sett flere av de få opptredene han hadde. Det gikk ikke lang tid før jeg ble imponert av det den kjappe vingen hadde å by på, og jeg ble ikke overrasket da jeg fikk se han score live da Birmingham tapte mot Blackburn Rovers i vår. Etter sesongen ble han kåret til årets akademispiller i klubben, og på sommeren slappet han ikke av. Han har vært en viktig brikke på førstelaget allerede fra første serierunde av, og Birmingham-fansen har kunnet glede seg over å ha et nytt spennende talent på bok, noe som varmet godt ettersom resultatene har vært alt annet enn imponerende i begynnelsen av sesongen. Da de møtte Norwich City på Carrow Road tidligere i høst scoret han sitt første mål for sesongen, men han måtte vente to og en halv måned før neste scoring. Den kom mot Reading nå i desember, og han fikset like så greit hat-trick i løpet av en halvtimes tid i den kampen. Plutselig havnet Grays navn på alles lepper, og det er noe jeg tror det vil fortsette med i årene som kommer.

Gray er født og oppvokst i Birmingham, og ble hentet av Birmingham City da han var elleve år gammel. Før det spilte han på Cadbury Athletic, og der ble han oppdaget av speidere fra blåtrøyene. Gray har gått gradene i klubbens akademi, før han i fjor høst fikk sin debut på førstelaget mot Millwall i en alder av 17 år. Gray innehar stor hurtighet, herlig tekniske ferdigher og et bredt driblerepertoar. Det fikk Manchester United smertelig erfare under en treningskamp på Carrington i fjor høst. Når det kommer til landslagsfotball har Gray et par kamper på Englands U18 og U19-landslag, men det komme garantert til å komme mange flere sjanser i årene som kommer.

About The Author

Leave a Reply