Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

1.plass:
Navn: 
Nathan Redmond
Alder: 
20 år (06.03.94)
Posisjon: 
Ving
Klubb: 
Norwich City
Kamper/Mål i årets Championship: 
20/1

Nathan Redmond er født og oppvokst i Birmingham, og ble en del av Birmingham Citys ungdomsavdeling da han var 8 år gammel. Han imponerte stort hver eneste sesong mens han avanserte opp gjennom systemet i blåtrøyenes akademi, og allerede da han var 16 år gammel var han med førstelaget på treninger, før han til slutt fikk være med på kamp også. Han var ubenyttet reserve i Birminghams siste hjemmekamp i sesongen 2009/10, og ville blitt tidenes yngste Premier League-spiller dersom han hadde fått kommet innpå. Noen måneder senere fikk han endelig sjansen i en ligacupkamp mot Rochdale, og ble dermed klubbens nest yngste spiller til å debutere på førstelaget. I den påfølgende sesongen fikk han sitt gjennombrudd på førstelaget, før han i sesongen 2012/13 ble en viktig brikke på førstelaget i en alder av 18 år. I fjor sommer aksepterte Birmingham bud på Redmond fra flere klubber, men hovedpersonen selv valgte å gjenforenes med sin tidligere sjef Chris Hughton i Norwich City.

Redmonds debutsesong på Carrow Road ble ingen lystig affære for klubben, ettersom de til slutt endte opp med å rykke ned til Championship. Redmond var involvert i hele 34 av Norwichs 38 kamper i Premier League, og har dermed fått prøve seg på det øverste nivået. Der viste han tidvis at han kan få det til mot selv de beste spillerne, men av og til ble det litt for mye slurv fra den unge spilleren. Med sin fantastiske hurtighet og dribleferdigheter har han evnen til å løfte de fleste supportere opp fra setet, men dessverre skjer det ofte at han får disse tilskuerne like lett ned på setet igjen på grunn feil som han må luke bort. Denne høsten synes jeg han har fått luket bort en del av disse feilene, og for meg har han vært en av Norwichs beste spillere. I enkelte kamper har han på egenhånd stått bak hele angrepsspillet til Norwich, og det har nesten sett ut som om resten av spillerne har ventet på at Redmond skulle finne på noe. Når han har slike kamper, er det vanskelig å se for seg at han ikke kommer til å nå langt.

Redmond har alltid vært inventar på ungdomslandslagene til England, og de siste sesongene har han vært en viktig brikke på Englands U21-landslag. Han scoret blant annet hat-trick i en 3-1 seier over Wales like før sommeren. Redmonds navn er på blokka til de fleste topplagene i England, og jeg ser ikke bort fra at det kan komme bud på han allerede i januar. Da bør i så fall Norwich takke fint nei, for slike juveler som Redmond vokser definitivt ikke på trær.

About The Author

Leave a Reply