Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

3.plass:
Navn: 
Tyrone Mings
Alder: 
21 år (13.03.93)
Posisjon: 
Venstreback
Klubb: 
Ipswich Town
Kamper/Mål i årets Championship: 
20/0

Tyrone Mings er bare 21 år, men man kunne nærmest skrevet en bok om hans spesielle vei frem til der han er nå. The Guardian hadde nylig en flott artikkel om Mings som man absolutt bør lese dersom du ikke har gjort det allerede. Allerede som 8-åring gikk Mings til Southampton, hvor han etterhvert gikk gradene i klubbens fantastiske akademi sammen med blant andre Alex Oxlade Chamberlain. Da han var 16 år gammel fikk han dessverre ikke være med videre hos The Saints, hvor mangel på fysisk utvikling var en av hovedgrunnene. Ingen andre Football League-klubber turte ta sjansen på Mings, og dermed tilbrakte han de to neste årene på Millfield School hvor han fikk stipend. Etter det spilte han for Yate Town på nivå 8 i den engelske fotballpyramiden, og det var da lite som tydet på at det ville bli noen fotballspiller av Mings. Han hadde fått seg jobb ved siden av fotballen, og vurderte faktisk å legge opp for å kunne fokusere fullt og helt på arbeidslivet.

Heldigvis gjorde ikke Mings det, og veien gikk videre til Chippenham Town. Der spilte han sammen med sønnen til en tidligere Ipswich-spiller, og det førte til at Mings ble anbefalt til Ipswich. Mings fikk prøvespill hos Ipswich, og ga beskjed til jobben at han var syk slik at han kunne spille kampen. Under prøvespillet imponerte han såpass stort at Mick McCarthy ga beskjed om at han ville bli hentet allerede da han ble byttet av. Turen gikk derfor videre til Ipswich i 2012. Allerede før han hadde spilt en kamp for Ipswich ble han kjent for å ha gitt sine kampbilletter til en fattig supporter som klagde på Twitter over å ikke ha råd til å se kampen. Debuten kom i sesongens siste kamp i 2012/13, og i forrige sesong fikk han en del flere sjanser.Gjennombruddet kom likevel ikke før denne sesongen. Aaron Cresswell ble solgt til West Ham United, og dermed åpnet det seg en mulighet for Mings. Han tok full kontroll over backplassen, og imponerte med sitt gode spill både bakover og fremover på banen. Såpass godt har han spilt at Jonathan Parr bare kan drømme om å få spille venstreback så lenge Mings er spilleklar.

Nå har det begynt å komme interesse fra storklubber som Arsenal og Chelsea, og det er ikke merkelig. Mings er nemlig ligaens kanskje aller beste venstreback for tiden – men kanskje viktigst av alt – han er en herlig type også. Forrige jul benyttet han 1.juledag til å dele ut mat til hjemløse, og i sommer betalte han for nye drakter til de som hadde kjøpt drakter med hans navn og nummer bakpå. Mings gikk nemlig fra nummer 15 til nummer 3 i løpet av sommeren. Med slike fantastiske holdninger er det umulig å ikke ønske denne gutten suksess, og jeg er helt sikker på at Mings spiller Premier League-fotball på denne tiden neste år.

About The Author

Leave a Reply