Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


18.plass:

Navn: Jason John Lowe
Alder: 21 år (02.09.91)
Posisjon: Sentral midtbanespiller
Klubb: Blackburn Rovers
Kamper/Mål i årets Championship: 15/0

På 90-tallet brukte ikke Jack Walker sine penger på bare klassespillere og stadion, han passet også på at akademiet ble rustet opp. Akkurat det begynner man å bære frukter av nå. Spillere som Grant Hanley, Phil Jones, Adam Henley, Martin Olsson og Jason Lowe har kommet fra dette akademiet og alle spiller en viktig rolle på Ewood Park, bortsett fra Jones som selvsagt får sine lønninger fra Manchester United. Jason Lowe ble en del av Blackburn da han var 12 år gammel. Syv år senere fikk han sin første profesjonelle kontrakt hos Blackburn. Debuten for Blackburn kom i begynnelsen av januar 2011 i en cupkamp mot Queens Park Rangers. Noen dager senere fikk han sin første ligakamp mot Chelsea på Stamford Bridge. Han fikk dessverre ikke flere sjanser den sesongen, derfor gikk han på lån til Oldham like før sesongslutt. Her fikk han med seg syv kamper hvor han scoret to mål.

Lowe må ha gjort mye riktig i sommeren 2011. Da klubben hadde kvittet seg med Pascal Chimbonda og Brett Emerton, samtidig som Steve Kean hadde havnet i klinsj med Michel Salgado, åpnet det seg en plass på høyrebacken til Blackburn. Den muligheten tok Lowe selv om det ikke var hans egentlige posisjon. Han ble fast på høyrebacken frem til slutten av januar da Bradley Orr ble hentet inn. Etter det fikk han spille på alt fra venstreback til sentral midtbane og høyrekant. Totalt endte han opp med å spille 37 kamper i sesongen som endte med nedrykk. Denne sesongen har han ikke vært like fast på laget siden Blackburn har hentet inn Danny Murphy og Dickson Etuhu. Likevel har han allerede spilt 15 kamper. Målene har uteblitt i den blå og hvite trøyen, men kanskje kommer de denne sesongen. Nå har han nemlig spilt over femti kamper uten å score for klubben. Lowe har rikelig med erfaring fra både U19 og U21-landslaget til England og kommer mest sannsynlig til å være en del av laget som møter Norge i sommerens sluttspill.

 

logo-sbf

About The Author

Leave a Reply