Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

2.plass:
Navn: 
William James Hughes
Alder: 
19 år (07.04.95)
Posisjon: 
Midtbanespiller
Klubb: 
Derby County
Kamper/Mål i årets Championship: 
11/2

Will Hughes er en spiller som de fleste som følger engelsk fotball allerede har hørt mye om. Lysluggen har vært en viktig bidragsyter for Derby de to siste sesongene, til tross for at han bare er 19 år gammel. Hughes ble hentet til Derby County fra den lille lokale klubben Mickleover Jubilee tilbake i sommeren 2011, og det gikk ikke mange måneden før han skulle få prøve seg på førstelaget. Hughes imponerte nemlig stort på klubbens juniorlag, og da førstelaget ble rammet av mange skader, åpnet døren seg for unggutten. Han debuterte i Championship mot Peterborough United på London Road, da han kom inn på stillingen 2-2. Dessverre måtte han gå av banen skuffet da Peterborough scoret seiersmålet fire minutter på overtid. Etter det nederlaget måtte Hughes vente nesten et halvt år før han fikk prøve seg på førstelaget igjen. Midtbanespiller Paul Green hadde takket nei til ny kontrakt i klubben, og derfor valgte heller Nigel Clough å bruke Hughes i de to siste kampene.

Etter sommeren skulle Hughes få sitt store gjennombrudd på seniornivå. Han imponerte stort i sesongoppkjøringen, og allerede fra sesongens første kamp var det ingen tvil om at Hughes ville være en viktig del av førstelaget. Han var involvert i nesten førti kamper i liga og cup, og etter sesongslutt ble han kåret til årets unge spiller i Derby County. Forrige sesong fortsatte han sin fine fremgang, og det hjalp selvsagt at Derby imponerte stort med flotte pretasjoner etter at Steve McClaren kom til klubben. McClarens spillestil med mye fokus på ballbesittelse passer utmerket for Hughes, og totalt fikk han nesten femti kamper på førstelaget forrige sesong. Han ble igjen kåret til årets unge spiller i klubben, men ble også kåret til årets unge spiller i Football League.

Denne sesongen har Derby levert bra på banen, men Hughes har muligens skuffet litt. Han har ikke vært dårlig, men han har heller ikke stått frem noe særlig. Han viser fortsatt sin fantastiske venstrefot og unaturlig gode overblikk, samtidig som han bidrar bra med det defensive arbeidet også. Jeg skulle gjerne sett at han hadde bidratt enda mer i det offensive spillet, og så langt har det bare blitt to mål og målgivende pasninger på Hughes denne høsten. Derby har flere meget god midtbanespillere, noe som fører til at Hughes enkelte ganger har vært nødt til å sitte på benken. Forhåpentligvis hever Hughes spillet sitt ut sesongen, og kanskje spiller han i Premier League med Derby County på denne tiden neste år.

About The Author

Leave a Reply