Årets siste Championship-kamper skal spilles tirsdag kveld. Her kan du lese deg opp foran godbitene.  

Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Rundens TV-kamp:
20.45: Derby County – Leeds United (TV2 Sport Premium)

Rundens oddskupong:
Oddsen er hentet fra Nordicbet
Derby County – Leeds United (Hjemmeseier) 1,45
Ipswich Town – Charlton Athletic (Hjemmeseier) 1,53
Totalodds: 2,22

______________________________________________________________________________

Derby County – Leeds United
Kampstart: 
20.45
Skader og Suspensjoner: Jake Buxton er tilbake fra suspensjon, mens Craig Bryson er usikker hos vertene. Leeds har ingen nye bekymringer foran denne kampen.

Etter et par vaklende prestasjoner og resultater, blir det nå spennende å se om Derby er tilbake på sitt vante spor når Leeds United kommer på besøk tirsdag kveld. Før Boxing Day-kampen mot Birmingham City hadde The Rams to tap og en uavgjort på de fire siste kampene, og noen Derby-supportere ble nok litt bekymret over det som skjedde. Dersom noen var bekymret, ble nok ting lysere etter nitti minutter i snøvær på St Andrews forrige fredag. Der kjørte de over et formsterkt Birmingham City og vant hele 4-0. Tre poeng i det oppgjøret var meget viktig med tanke på hvor bra lag som Ipswich Town og AFC Bournemouth gjør det, og foran denne kampen ligger The Rams seks poeng bak The Cherries. Hjemme på Pride Park har Derby solide 6-4-1 denne sesongen, hvor deres eneste tap kom mot Wigan Athletic i oktober. Her møter de et Leeds-lag som slo Derby for en måned siden, og derfor er nok vertene ekstra revansjesugne.

Derbys siste kamper: 
Birmingham – Derby 0-4 (Martin, Ibe, Forsyth, Russel)
Derby – Norwich 2-2 (Martin, Russel)
Derby – Chelsea 1-3 (Bryson)
Boro – Derby 2-0
Derby – Brighton 3-0 (Martin x2, Russel)

Det ser ikke spesielt lyst ut for Leeds United for tiden, men det har det strengt tatt sjeldent gjort de siste årene for den herlige Yorkshire-klubben. Dave Hockaday fikk tidlig fyken denne høsten, og Darko Milanic rakk ikke bli kjent med de ansatte på Elland Road før han også måtte reise hjem igjen. Neil Redfearn er sistemann til å prøve seg som hovedtrener, men dersom resultatene ikke bedrer seg snart, spørs det hvor lenge han får lov til å sitte. Sannsynligvis vil nok Redfearn fortsette i klubben dersom Massimo Cellino skulle bestemme seg  for å prøve en ny mann på sidelinjen, men likevel vil det være en stor nedtur for Redfearn. Etter tapet hjemme mot formsvake Wigan Athletic på Boxing Day har Leeds nå fire kamper på rad uten seier, hvorav tre av kampene har endt med tap.  Tar man med alle kampene i Redfearns andre periode har Leeds 2-2-5, og det lukter det mer nedrykk enn opprykk av. Nå ligger Leeds på en 20.plass med 24 poeng, og ned til nedrykksplass er det bare ett fattig poeng som skiller. På bortebane har Leeds bare én seier denne sesongen, og den kom AFC Bournemouth tilbake i september. På de syv siste bortekampene har Leeds 0-2-5, og man kan trygt si at det er på tide med en ny borteseier for Leeds.

Leeds siste kamper:
Leeds – Wigan 0-2
Forest – Leeds 1-1 (Sharp)
Leeds – Fulham 0-1
Ipswich – Leeds 4-1 (Antenucci)
Leeds – Derby 2-0 (Antenucci x2)

Vurdering: Derby med svært sterk seier på fredag, og det blir spennende å se om de kan fortsette det fine spillet her. Leeds i trøbbel med dårlige resultater den siste tiden, og på bortebane er de rett og slett lite farlige. Jeg klarer ikke se noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Charlton Athletic
Kampstart:
 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene får sannsynligvis tilbake Tyrone Mings, mens gjestene mangler Callum Harriott som er suspendert.

Ipswich dominerer for tiden, og Mick McCarthy fortjener en stor del av æren for det. Med et lag som knapt har kostet noe mer enn lommerusk er han på vei mot sitt tredje opprykk fra The Championship, men veien er fortsatt lang. På Boxing Day sto de ovenfor en svært tøff oppgave da de tok turen til London for å møte et formsterkt Brentford, men det ble aldri noen tøff kamp for traktorguttene. Kampens første scoring kom etter bare atten sekunder, og kampen endte til slutt med 4-2 seier til blåtrøyene. Ipswich fortsatte dermed sin marsj i toppen av tabellen og ligger nå på en 2.plass med 44 poeng. Det er nå fire poeng opp til serieleder AFC Bournemouth, men The Cherries har en kamp mer spilt enn Ipswich. Foran denne kampen har Ipswich ti kamper på rad uten tap, og man må tilbake til tapet borte mot Cardiff City i oktober for å finne forrige gang Ipswich gikk av banen uten poeng. Hjemme på Portman Road er de fantastiske, og er ligaens beste hjemmelag med 8-2-1 så langt. Deres eneste hjemmetap kom mot erkerival Norwich City i midten av august, og siden den gang har de ni kamper på rad uten tap på Portman Road.

Ipswichs siste kamper:
Brentford – Ipswich 2-4 (Murphy x2, Smith, Anderson)
Ipswich – Boro 2-0 (Murphy, Tabb)
Bolton – Ipswich 0-0
Ipswich – Leeds 4-1 (Murphy x2, Berra, McGoldrick)
Charlton – Ipswich 0-1 (Hunt)

Etter en fantastisk start på sesongen har Charlton Athletic falt lengre og lengre ned på tabellen. De er fortsatt svært vanskelige å slå, men de klarer ikke lenger vinne fotballkamper. Bare en av de ti siste kampene har endt med seier, og det skjedde da de tok turen til Reading i begynnelsen av november. De ni andre kampene har endt med tre tap og hele seks uavgjort. Som du sikkert forstår spilles Charlton svært mye uavgjort, og totalt er de nå oppe i tretten uavgjorte kamper denne sesongen. En ganske utrolig prestasjon med tanke på at de bare har spilt tjuetre kamper. På Boxing Day så de ut til å tape hjemme mot Cardiff City etter at de første havnet under, før Callum Harriott ble utvist. Likevel klarte de komme tilbake med ti mann takket være et drømmemål fra den islandske midtbanespilleren Johann Berg Gudmundsson. Med det poenget ligger de nå på en 11.plass med 31 poeng, og har nå åtte poeng til nedrykk og ni poeng til kvalifiseringsplass. På bortebane har de 2-6-3 denne sesongen, og i forrige bortekamp var de ikke særlig imponerende da de tapte 2-0 mot Blackburn Rovers. De må prestere mye bedre her for å ha mulighet til å få med seg poeng til London igjen.

Charltons siste kamper:
Charlton – Cardiff 1-1 (Gudmunsson)
Blackburn – Charlton 2-0
Charlton – Blackpool 2-2 (Buyens, Cousins)
Forest – Charlton 1-1 (Harriott)
Charlton – Ipswich 0-1

Vurdering: Ipswich er fantastisk for tiden, og er ligaens beste hjemmelag. Møter et Charlton-lag som ikke er enkle å slå, men jeg sliter med å se noe annet enn hjemmeseier i dette oppgjøret og.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Sheffield Wednesday
Kampstart: 
20.45
Skader og Suspensjoner: Martyn Waghorn og Leon Barnett er ute hos vertene. Glenn Loovens er usikker hos gjestene, mens Lewis Buxton nærmer seg comeback etter skade. 

På det sjette forsøket satt den endelig for Malky Mackay. Etter fire tap og en uavgjort var det mange skuffede Wigan-supportere som hadde forventet mer av deres nye manager, men nå har han endelig fått lov til å juble for tre poeng som Latics-sjef. At det skulle skje borte mot Leeds United på Elland Road var meget imponerende, og nå gjelder det å smi mens jernet er varmt. Sheffield Wednesday kommer på besøk, og tre nye poeng i denne kampen hadde vært svært viktig. Nå ligger Wigan på nedrykksplass med tjue poeng, og har tre poeng opp til Brighton & Hove Albion som ligger over streken. Før seieren mot Leeds hadde Wigan hele åtte kamper på rad uten seier, og blant disse kampene var nok hjemmetapene mot Norwich City og Rotherham United blant de sureste. Nå skal de unngå et tredje strake hjemmetap, og det fortjener Wigan-fansen. De må nemlig ha glemt hvordan det føles å vinne en hjemmekamp. Man må helt tilbake til 4-0 seieren over Birmingham City i august for å finne forrige gang Wigan-spillerne fikset tre poeng på DW Stadium. Kanskje kan det bli en endring på det på tirsdag kveld?

Wigans siste kamper:
Leeds – Wigan 0-2 (Selvmål, McClean)
Wigan – Rotherham 1-2 (Watson)
Watford – Wigan 2-1 (McCann)
Wigan – Norwich 0-1
Sheff Wed – Wigan 2-1 (McCann)

Sheffield Wednesday fikk besøk av tabelljumbo Blackpool på Boxing Day, og klarte få jobben gjort. Det var viktig ettersom Wednesday på ingen måter har imponert sitt eget publikum hjemme på Hillsborough denne høsten. Før seieren mot Blackpool hadde Wednesday bare en seier på de syv siste hjemmekampene, og totalt bare fem scorede mål på hjemmebane. På bortebane har det vært litt annerledes, for der har de ofte imponert mer. Totalt har de bare tapt to bortekamper denne sesongen, og de er faktisk ligaens syvende beste bortelag. I forrige bortekamp mot Fulham møtte de dog veggen totalt, og måtte reise hjem til Yorkshire igjen med hele fire baklengsmål i sekken. Nå må de skjerpe seg igjen mot et Wigan-lag som sannsynligvis er fulle av selvtillit etter at de endelig vant en kamp igjen på Boxing Day. Foran denne kampen ligger Wednesday på en 13.plass med 31 poeng, og har dermed åtte poeng ned til nedrykksplass, samt ni poeng opp til kvalifiseringsplass. Det blir spennende å se hvilken ende av tabellen Wednesday vil ha fokuset sitt på jo lengre ut på våren vi kommer. Tidligere i høst har Wednesday vært et av de store uavgjortlagene i ligaen, men nå har de fem kamper på rad uten tap. Det kan være positivt for uglene, ettersom man sjeldent kommer langt ved å spille mye uavgjort.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Blackpool 1-0 (Maguire)
Fulham – Sheff Wed 4-0
Sheff Wed – Wolves 0-1
Blackburn – Sheff Wed 1-2 (Lee, Dielna)
Sheff Wed – Wigan 2-1 (May x2)

Vurdering: Wigan med en opptur mot Leeds, og møter her et solid Wednesday-lag. Dette blir vanskelig å vurdere ettersom bortelaget er vanskelige å slå, men den optimismen som råder i Wigan-leiren etter at de endelig vant under Malky Mackay får meg til å gå for hjemmeseier i denne kampen. Jeg ville likevel ikke anbefalt høye innsatser på dette oppgjøret.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply