Vi er nå halvveis i årets sesong, og bare to dager etter en heftig Boxing Day-runde skal det spilles fotball igjen. Seksten lag skal i aksjon på søndag, og du kan lese deg opp foran samtlige åtte kamper her.

Skrevet av: Eirik Aase

 

Rundens TV-kamper:
13.15: Nottingham Forest – Birmingham City (TV2 Sport Premium 2)
16.00: Blackburn Rovers – Middlesbrough (TV2 Sumo)

Rundens Oddskupong:
Oddsen er hentet fra Nordicbet
Millwall – AFC Bournemouth (Borteseier)
Totalodds: 1,92 

nordicbetnylogo

______________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Birmingham City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Jack Hobbs mangler, Henri Lansbury er usikker, mens Kelvin Wilson er suspendert hos vertene. Gjestene har ingen skader, men manager Gary Rowett hintet om endringer på pressekonferansen.

Diskusjonen er absolutt i gang blant Forest-fansen. Er virkelig Stuart Pearce den riktige mannen til å lede Forest til Premier League? Skal man gå ut fra tabellen ser det ikke ut som om han er det, men samtidig er ikke plasseringen helt krise. De ligger nå på en 10.plass med 31 poeng, og har syv poeng opp til Watford som innehar den siste kvalifiseringsplassen. Opp til serieleder Ipswich Town er det nå fjorten poeng, og den luken er allerede skremmende stor. Med tanke på den troppen Pearce har til rådighet burde ikke den luken være så stor, og nettopp derfor blir hans jobb diskutert såpass heftig. På Boxing Day måtte Forest-fansen skuffet se laget sitt tape hele 3-0 borte mot Middlesbrough, og for å gjøre vondt verre ble hjemreisen vanskelig på grunn av værforholdene. Tapet mot Boro betyr at Forest nå har fem kamper på rad uten seier, og nå frykter Forest-fansen at de skal gå like mange kamper på rad uten seier som det de gjorde tidligere i høst. Den gangen stoppet ikke rekken før de var oppe i ni kamper på rad uten tap. Hjemme på City Ground er de vanskelige å slå, men dessverre ikke svært skremmende. Totalt har de 4-5-2 på eget gress denne sesongen, og bare en av de syv siste hjemmekampene har endt med seier.

Forest siste kamper:
Boro – Forest 3-0
Forest – Leeds 1-1 (Fryatt)
Rotherham – Forest 0-0
Forest – Charlton 1-1 (Tesche)
Birmingham – Forest 2-1 (Assombalonga)

Birmingham City har fremstått som svært solide under Gary Rowetts ledelse, og derfor var det svært overraskende å se hva som skjedde på Boxing Day. Topplaget Derby County kom på besøk, og de klarte putte fire baller i nettmaskene bak en utspilt Darren Randolph i Birmingham-buret. Totalt hadde Birmingham bare fire baklengsmål på de åtte kampene Rowett hadde ledet de i, og nå har det antallet blitt doblet. Nå blir det spennende å se om de klarer slå tilbake umiddelbart, eller om den gode formen den siste tiden bare var et blaff. Jeg tror ikke på sistnevnte, men det er avgjørende å slå tilbake etter dårlig form dersom man vil noen vei i denne ligaen, hvis ikke er det lett å få en lang periode med dårlige resultater. Nå ligger Birmingham på en 16.plass med 28 poeng, og har dermed bare tre poeng opp til søndagens motstander. Ned til nedrykk er det åtte poeng, og ti poeng opp til kvalifiseringsplass. På bortebane har Birmingham 3-4-4 denne sesongen, og under Rowett har de 2-1-1 og bare 2-1 i målforskjell. Klarer de finne tilbake til solid forsvarsspill til denne kampen?

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Derby
Huddersfield – Birmingham 0-1 (Cotterill)
Birmingham – Reading 6-1 (Gray x3, Caddis, Cotterill, Shinnie)
Blackpool – Birmingham 1-0
Birmingham – Forest 2-1 (Cotterill, Caddis)

Vurdering: Forest i dårlig form og møter her et vanligvis solid Birmingham. Gjestene fikk dog en stor nedtur på fredag, men ønsker å slå tilbake i denne kampen. Jeg tror de klarer det, men tror likevel ikke at de tar med seg alle poengene. Uavgjort på City  Ground

Tips: U

______________________________________________________________________________________________________

Blackburn Rovers – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene får tilbake Alex Baptiste, men mangler Corry Evans som er suspendert. Gjestene får tilbake Rhys Williams, men er usikre på Dani Ayala. Damia Abella og Muzzy Carayol er ute. 

Blackburn Rovers tok med seg nesten 5,000 supportere til lokaloppgjøret borte mot Bolton Wanderers på Boxing Day, og lenge så det ut som om de skulle få seg en fantastisk opplevelse. Rovers kjørte over Bolton Wanderers i første omgang, men var alt annet enn effektive foran mål. Derfor var det litt spesielt at Rovers kanskje minst effektive spiller, Joshua King, var mannen som scoret kampens første mål. Han startet sin første kamp siden begynnelsen av oktober, og feiret det med å runde keeper Andy Lonergan for å deretter sende Rovers i ledelsen. I andre omgang endret det seg litt, og et par minutters magi fra Bolton snudde kampen helt på hodet. Først scoret Emile Heskey i sin debut, før Darren Pratley sendte Bolton i ledelsen. Mot slutten av kampen fikk Rovers en scoring annullert, samtidig som de skapte noen enorme sjanser, men likevel måtte de reise den korte veien hjem uten poeng. Nå ligger Rovers på en 8.plass med 34 poeng, men har fortsatt bare fire poeng opp til Watford på kvalifiseringsplass. Opp til tabelltopp er veien likevel blitt så lang som elleve poeng. Hjemme på Ewood Park har Rovers 6-3-2 denne sesongen, og fire av de fem siste hjemmekampene har endt med seier. Bare Derby County og Sheffield Wednesday har slått Rovers på Ewood Park denne sesongen.

Blackburns siste kamper:
Bolton – Blackburn 2-1 (King)
Blackburn – Charlton 2-0 (Rhodes x2)
Brentford – Blackburn 3-1 (Gestede)
Blackburn – Sheff Wed 1-2 (Baptiste)
Middlesbrough – Blackburn 1-1 (Gestede)

Middlesbrough hadde åtte kamper på rad uten tap før de tok turen til Suffolk for å møte Ipswich Town like før jul. Der tapte de 2-0 mot formsterke traktorgutter, og derfor var det stor spenning knyttet til hvordan Boro ville prestere i Boxing Day-kampen mot Nottingham Forest. Tilskuerne strømmet til Riverside Stadium, og man måtte helt tilbake til 2009 for å finne forrige gang det var flere tilskuere på en hjemmekamp for Boro. Boro skuffet ikke, og klemte til med en flott 3-0 seier over Forest. Dermed ligger Boro på en 4.plass med 42 poeng, og har dermed bare tre poeng opp til serieleder AFC Bournemouth. På bortebane har Boro 6-2-3 denne sesongen, og er et av de beste bortelagene i ligaen. Nå skal de revansjere seg mot Rovers etter 1-1 kampen på Riverside Stadium i slutten av november. Den gang stjal Rovers med seg ett poeng fem minutter på overtid, og det har ikke Boro glemt. Forrige sesong vant Rovers tilsvarende oppgjør 1-0 etter et drømmemål fra Jason Lowe, men Boro unngikk tap i de tre foregående kampene på Ewood Park. Det blir spennende å se om de klarer imponere mot et hjemmesterkt Rovers i denne kampen som blir vist på TV2 Sumo. Boro har for øvrig med seg hele 7,000 supportere til denne kampen.

Boros siste kamper:
Boro – Forest 3-0 (Vossen, Friend, Leadbitter)
Ipswich – Boro 2-0
Boro – Derby 2-0 (Bamford, Leadbitter)
Millwall – Boro 1-5 (Vossen x3, Bamford, Kike)
Boro – Blackburn 1-1 (Bamford)

Vurdering: Rovers var tidvis meget bra mot Bolton, men måtte skuffet reise hjem uten poeng. Boro imponerte stort mot Forest, men skuffet borte mot Ipswich. Denne kampen er helt åpen, og jeg ville ikke satt penger her. I mangel av bedre alternativer går jeg for uavgjort.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Blackpool – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Darren O’Dea, Steven Davies og Donervan Daniels er usikre hos vertene, som mangler Ishmael Miller pga suspensjon. Gjestene har ingen bekymringer. 

Det kom ingen julemirakel for Blackpool på Boxing Day. De tok turen til Sheffield for å møte et hjemmesvakt Sheffield Wednesday, men endte igjen opp på den tapende siden. Wednesday scoret kampens eneste mål på straffespark, og for å gjøre vondt verre fikk Blackpool Ishmael Miller utvist like før slutt. Det gir mindre valgfrihet på topp ettersom spissen Nile Ranger har forsvunnet den siste tiden. Manager Lee Clark ba folk si i fra hvis de visste hvor Ranger befant seg, mens mannen selv ga beskjed om at han var i London av familiære årsaker. Etter tapet på fredag har Blackpool nå ti poeng opp til trygg plass, og ligger fortapt på jumboplass på tabellen. På hjemmebane har de 2-2-7 denne sesongen, og er dermed ligaens dårligste hjemmelag. Bare syv ganger har Blackpool scoret på sine elleve hjemmekamper.

Blackpools siste kamper:
Sheff Wed – Blackpool 1-0
Blackpool – Bournemouth 1-6 (Delfouneso)
Charlton – Blackpool 2-2 (Eagles, Davies)
Blackpool – Birmingham 1-0 (Davies)
Rotherham – Blackpool 1-1 (Davies)

Rotherham har skapte mange sjanser og leverte et par meget gode kamper, men sliter veldig med å vippe kampene til sin fordel. Det har resultert i at fire av de fem siste kampene har endt uavgjort, selv om de på fredag var heldige i hjemmekampen mot Huddersfield Town. Rotherham lå under med to mål da det gjensto få minutter av ordinær tid, men to raske mål helt på tampen sørget for en ny uavgjort for The Millers. Steve Evans har ikke vært helt fornøyd med resultatene den siste tiden, men kan være fornøyd med at laget hans ikke har tapt på de fem siste kampene. Man må tilbake til 22.november for å finne forrige gang Rotherham tapte en kamp. Nå ligger rødtrøyene på en 18.plass på tabellen med 25 poeng, og med seier her kan de få en luke på femten poeng ned til søndagens motstander. På bortebane har de 2-5-4 denne sesongen, men bare en av de seks siste bortekampene har endt med tap. Forrige bortekamp endte med sterk seier mot Wigan Ahtletic, og det blir spennende å se om de kan ta tre nye poeng på tur i Nord-Vest England.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Huddersfield 2-2 (Clarke-Harris, Frecklington)
Wigan – Rotherham 1-2 (Revell, Lawrence)
Rotherham – Forest 0-0
Cardiff – Rotherham 0-0
Rotherham – Blackpool 1-1 (Bowery)

Vurdering: Blackpool er håpløse, men viste tidvis fremgang i november. I de to siste kampene har det vært skuffende prestasjoner igjen, og små problemer utenfor banen hjelper ikke. Jeg tror ikke vertene vinner, men tviler litt på at Rotherham kan ta med seg alle poengene. Jeg ender derfor opp med uavgjort på Bloomfield Road.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Cardiff City – Watford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Gabriele Angella er tilbake fra suspensjon hos gjestene.

Cardiff City tok en tidlig ledelse borte mot Charlton Athletic på fredag, da de endelig scoret på et langt innkast fra Aron Gunnarsson. Senere i første omgang fikk Charlton en mann utvist, og de fleste tenkte nok at kampen da var kjørt for vertene. Det var den definitivt ikke, og The Addicks presset Cardiff langt tilbake på banen med en mann mindre på banen. Til slutt fikk de scoringen de kjempet for da Johann Berg Gudmundsson scoret et drømmemål, og sørget dermed for uavgjort på The Valley. Det betyr at Cardiff nå har fire kamper på rad uten seier, og ligger nå på en 11.plass på tabellen med 31 poeng. Opp til kvalifiseringsplass er det syv poeng, mens det er fjorten poeng opp til serieleder AFC Bournemouth. Hjemme på Cardiff City Stadium har de vært meget bra denne sesongen, men i forrige hjemmekamp ble de tidvis avkledd av Brentford da de tapte 3-2. Det var deres tredje hjemmetap for sesongen, og totalt har de 7-1-3 på eget gress. Kan Cardiff slå tilbake med seier her, eller vil de gå en femte kamp på rad uten seier?

Cardiffs siste kamper: 
Charlton – Cardiff 1-1 (Adeyemi)
Cardiff – Brentford 2-3 (Jones, Noone)
Bournemouth – Cardiff 5-3 (Jones, Morrison x2)
Cardiff – Rotherham 0-0
Watford – Cardiff 0-1 (Le Fondre)

Stemningen var bra hos Watford foran den TV-sendte kampen mot Wolverhampton Wanderers på fredag, men pipen fikk en annen lyd etter kampslutt. Wolves vant fullt fortjent 1-0 over Watford, og burde strengt tatt scoret et par mål til. Watford hadde store mangler i forsvarsrekken til den kampen, og det ble lagt merke til. Det mest skuffende var nok likevel mangelen på offensiv gladfotball som vi har sett en del av i det siste. Foran kampen mot Wolves hadde Watford tre strake seire, deriblant en 5-0 seier borte mot Fulham og en 1-0 seier mot Reading med en mann mindre på banen. Derfor var det mange skuffende supportere som forlot Vicarage Road etter fredagens kamp. Nå skal de reise seg igjen mot et sterkt hjemmelag, men Watford skal ikke avskrives på bortebane. De har  5-2-4 så langt på fremmed gress, og de to siste bortekampene har begge endt med seier.

Watfords siste kamper: 
Watford – Wolves 0-1
Reading – Watford 0-1 (Abdi)
Watford – Wigan 2-1 (Deeney x2)
Fulham – Watford 0-5 (Deeney x3, Abdi x2)
Watford – Cardiff 0-1

Vurdering: Cardiff er gode hjemme, mens Watford er tøffe på bortebane. Denne kampen er vidåpen, og jeg ville ikke satt penger på dette oppgjøret. Cardiff får tipset på grunn av hjemmefordel, men strengt tatt er dette helt bingo. 

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Grant Holt, mens gjestene ser ut til å få tilbake Craig Davies.

Chris Powell startet litt kronglete, men fikk etterhvert fart på sitt Huddersfield. Dessverre stoppet det opp allerede i starten av november, og siden den gang har Huddersfield bare vunnet en kamp. Det betyr at de nå bare har en seier på de åtte siste kampene, og veien ned til bunnen blir kortere for hver runde som går. Nå ligger The Terriers på en 19.plass med 25 poeng, og ned til Wigan Athletic og Brighton & Hove Albion som ligger på nedrykksplass er det bare fem poeng. På Boxing Day så Huddersfield ut til å ta tre sterke poeng i Yorkshire-derbyet mot Rotherham United, men to svært sene mål fra The Millers sørget for poengdeling. Det positive å ta med seg fra den kampen for Huddersfield var at spissen James Vaughan endelig startet igjen etter langt skadefravær. Han trengte bare 35 minutter før han scoret sitt første mål for sesongen, og Huddersfield håper det kommer mer fra sin superspiss. På hjemmebane har Huddersfield vært solide, selv om de tapte forrige hjemmekamp mot Birmingham City.Totalt har de 4-4-3 på eget gress, men før tapet mot Birmingham hadde de syv hjemmekamper på rad uten tap.

Huddersfields siste kamper:
Rotherham – Huddersfield 2-2 (Vaughan, Coady)
Huddersfield – Birmingham 0-1
Norwich – Huddersfield 5-0
Huddersfield – Brentford 2-1 (Scannell, Selvmål)
Bolton – Huddersfield 1-0

Bolton Wanderers flommer over av selvtillit under Neil Lennons ledelse, og i fredagens kamp mot Blackburn Rovers var det nettopp selvtillit som sørget for tre poeng. Bolton ble tidvis overkjørt av lokalrivalen, og noen ganger var det helt utrolig at Rovers ikke scoret mål. Til tross for at gjestene tok ledelsen ved Joshua King, ga ikke Bolton opp. De scoret to raske mål et stykke ut i andre omgang, og klarte stå i mot et stort Blackburn press mot slutten av kampen. Dermed vant Bolton sin syvende kamper under Lennons ledelse, og fansen kan med rette begynne å drømme om opprykk, til tross for at de ligger helt nede på en 14.plass med 29 poeng. Grunnen til at de kan drømme er deres fantastiske form under Lennon. De har nå åtte kamper på rad uten tap, og på hjemmebane har de faktisk ikke tapt enda under Lennon. De har fem seire og en uavgjort på Macron Stadium, og når til og med Emile Heskey scorer i debuten vet man at man er i medgang. På bortebane har de slitt litt mer med skuffende 2-2-7 denne sesongen. De er dog ubeseiret på de tre siste bortekampene, hvor de blant annet vant borte mot Millwall forrige kamp.

Boltons siste kamper:
Bolton – Blackburn 2-1 (Heskey, Pratley)
Millwall – Bolton 0-1 (Pratley)
Bolton – Ipswich 0-0
Reading – Bolton 0-0
Bolton – Huddersfield 1-0 (Davies)

Vurdering: Huddersfield er solide hjemme, men møter tøff motstand fra Bolton her. Enda en svært åpen kamp, men jeg har følelsen av at vertene ikke taper dette. Spørsmålet er om de vinner, og det er jeg også usikker på. Jeg ender igjen opp med uavgjort, men anbefaler ikke å tippe på denne kampen heller.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Millwall – AFC Bournemouth
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: B

Presset på Millwall-sjef Ian Holloway øker drastisk, og det vil ikke overraske om han er den femtende managere som enten får sparken eller forlater sin klubb denne sesongen. På de fire siste kampene har de opplevd smertefulle tap som 1-5 hjemme mot Middlesbrough, 0-1 hjemme mot Bolton Wanderers og ikke minst et forferdelig tap borte mot Norwich City på Boxing Day. Hele seks ganger klarte Norwich score på David Forde, og den irske keeperen hadde en forferdelig dag på jobben. De to første målene må han ta på sin egen kappe, mens hans opptreden på de neste målene heller ikke var særlig imporende. Nå ligger Millwall på en 21.plass med 23 poeng, og ned til Wigan Athletic og Brighton & Hove Albion som ligger på nedrykksplass er det bare tre poengs luke. Hjemme på The Den har Millwall 3-3-5 denne sesongen, og er dermed ligaens nest verste hjemmelag. De tre siste hjemmekampene har alle endt med tap, og jeg frykter at Holloway kan være ferdig som manager dersom det kommer et fjerde strake tap på søndag.

Millwalls siste kamper:
Norwich – Millwall 6-1 (Easter)
Millwall – Bolton 0-1
Brighton – Millwall 0-1 (Gregory)
Millwall – Boro 1-5 (McDonald)
Bournemouth – Millwall 2-2 (Upson, Gueye)

AFC Bournemouth flyr videre i toppen av tabellen, og er nå serieleder når sesongen er halvspilt. De seks siste lagene som har feiret jul som serieleder har alle rykket opp ved slutten av sesongen, og derfor har The Cherries fansen god grunn til å smile for tiden. Klubben som nærmest forsvant fra fotballkartet for noen år siden, har nå stø kurs mot Premier League. På fredag tok de en oppskriftsmessig seier hjemme mot Fulham, og er dermed oppe i tretten kamper på rad uten tap. Denne lange rekken er langt fra tilfeldig, og i svært mange kamper er de svært mye bedre enn motstanderen, og minner litt om Leicester City og Cardiff City fra de to foregående sesongene. Nå ligger de på førsteplass med 45 poeng, men de har hele tre lag innenfor en tre poengs radius. Ned til 7.plassen som ikke gir kvalifiseringsplass er det ikke lenger enn åtte peong, og derfor har ikke Bournemouth råd til å slappe av. På bortebane har The Cherries 6-3-2 denne sesongen, og er dermed ligaens beste bortelag. På de seks siste bortekampene har de fantastiske 5-1-0.

Cherries siste kamper:
Bournemouth – Fulham 2-0 (Pitman, Arter)
Blackpool – Bournemouth 1-6 (Ritchie x2, Wilson, Arter, Pitman, Pugh)
Bournemouth – Liverpool 1-3 (Gosling)
Bournemouth – Cardiff 5-3 (Pugh, Arter, Kermorgant, Wilson, Ritchie)
Wolves – Bournemouth 1-2 (Ritchie, Arter)

Vurdering: Millwall er håpløse for tiden og møter et fantastiske Bournemouth-lag. Jeg klarer ikke se bortelaget tape dette, men uavgjort er ikke helt usannsynlig. Størst er likevel troen på borteseier.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Reading – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Anton Ferdinand, Jem Karacan, Hope Apkan og Jamie Mackie er alle ute hos vertene. Alexander Tettey og Carlos Cuellar er usikre hos gjestene.

Steve Clarke fikk ingen drømmedebut som Reading-sjef da hans lag tapte mot et Watford-lag som fikk en spiller utvist på stillingen 0-0. Det var derfor knyttet stor spenning til hvordan de ville fremstå mot et formsvakt og managerløst Brighton & Hove Albion på fredag. Starten var fantastisk og Glenn Murray scoret to tidlige mål mot gamleklubben, men like før pause reduserte unggutten Jake Forster-Caskey. Mot slutten av kampen så det ut som om Reading faktisk skulle få med seg tre poeng hjem, men på overtid dukket den spanske backen Inigo Calderon opp for Brighton og sørget for poengdeling. Reading har dermed fire kamper på rad uten seier, og bare en seier på de syv siste kampene. Det har ført de ned på en 17.plass med 26 poeng, og veien ned til nedrykksplass er på seks peong. Opp til kvalifiseringsplass er det hele tolv poeng, og det betyr at Reading må få opp dampen snart dersom de skal være med å kjempe om opprykk. Hjemme på Madejski Stadium har de 5-2-4 denne sesongen, men ingen av deres tre siste hjemmekamper har endt med seier. Det blir spennende å se om Reading kan ta sin første seier siden de slo nettopp Norwich City tilbake i slutten av november.

Readings siste kamper:
Brighton – Reading 2-2 (Murray x2)
Reading – Watford 0-1
Birmingham – Reading 6-1 (Murray)
Reading – Bolton 0-0
Norwich – Reading 1-2 (Cooper x2)

Reading har hatt elendig form siden seieren over Norwich City i november, men for The Canaries har formpilen pekt motsatt vei. Etter tapet mot Reading hadde Neil Adams en slags skjebnekamp da Norwich tok turen til Wigan, men der klarte de ta med seg tre poeng hjem til Norfolk igjen. I de påfølgende kampene har de knust Huddersfield Town 5-0 og tatt et sterkt poeng borte mot Derby County. På fredag fikk de besøk av Millwall, og sendte løvene tilbake til hovedstaden med hele seks baklengsmål i bagasjen. Norwich er med andre ord i fantastisk form, og spørsmålet er hvor lenge det vil vare. I kampen mot Millwall briljerte Bradley Johnson med to scoringer, mens Gary Hooper hadde to scoringer og en målgivende pasning. Alexander Tettey var dessverre ute med skade, men det er svært mange spillere på dette Norwich-laget som står frem for tiden. Nå ligger Norwich på en 7.plass med bare ett poeng opp til kvalifiseringsplass, og åtte poeng opp til serieleder AFC Bournemouth. Veien er med andre ord ikke lang dersom de skulle fortsette denne flotte formen. På bortebane har Norwich 5-2-4 denne sesongen, men bare en av de seks siste bortekampene har endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Millwall 6-1 (Whittaker, Hooper x2, Johnson x2, Jerome)
Derby – Norwich 2-2 (Jerome, Whittaker)
Norwich – Huddersfield 5-0 (Johnson x2, Redmond, Grabban, Jerome)
Wigan – Norwich 0-1 (Howson)
Norwich – Reading 1-2 (Hooper)

Vurdering: Reading med litt startproblemer under Steve Clarke, mens Norwich City er i fantastisk form. Jeg tror gjestene tar med seg alle poengene fra denne kampen, og får revansj for tapet mot Reading i november.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Brentford
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner: Wolves får tilbake Matt Doherty, men har ingen nye bekymringer. Gjestene mangler Alan McCormack og Scott Hogan.

Wolverhampton Wanderers startet sesongen på herlig vis, og seilet frem som en utfordrer i toppen av tabellen. Dessverre falt korthuset sammen utover på høsten, og fra begynnelsen av november og frem til begynnelsen av desember tapte de fem kamper på rad. Noen begynte å snakke om Kenny Jacketts avgang, men heldigvis var ikke ledelsen i Wolves enig i det. De har fortsatt å gi Jackett tillit, og han har takket med gode resultater i det siste. På fredag vant de 1-0 borte mot Watford, og strengt tatt burde de ha vunnet med enda flere mål. I forsvarsrekken har spennende spillere som Dominic Iorfa og Kortney Hause fått tillitt i de siste kampene, og de har levert varene. Mot Watford fikk Jack Price sin første kamp fra start, og han kan også gjøre det bra. Nå har Wolves syv poeng av ni mulige på de tre siste kampene, og kanskje viktigst av alt er det faktum at man har fått tilbake det solide forsvarsspillet som tidvis var helt fraværende i november. Nå ligger Wolves på en 9.plass med 34 poeng, og har dermed fire poeng opp til kvalifiseringsplass. Opp til serieleder AFC Bournemouth er det nå elleve poeng, og så lenge lagene i toppen plukker poeng slik som de gjør nå, vil ikke den luken bli tettet med det første. Hjemme på Molineux har Wolves 5-3-3 denne sesongen, men ingen av de fire siste hjemmekampene har endt med seier. Det er det på tide å gjøre noe med her.

Wolves siste kamper:
Watford – Wolves 0-1 (Dicko)
Wolves – Brighton 1-1 (Batth)
Sheff Wed – Wolves 0-1 (Clarke)
Wolves – Bournemouth 1-2 (Graham)
Brentford – Wolves 4-0

Brentford har vært en fantastisk overraskelse de siste måneden, og foran kampen mot Ipswich Town på fredag hadde de syv seire på de åtte siste kampene. Hjemme på Griffin Park hadde de syv kamper på rad uten tap, og fire strake seire. Derfor var overraskelsen stor da Ipswich Town klarte score hele fire ganger på Griffin Park, og tok med seg tre poeng hjem fra Suffolk etter en sterk 4-2 seier. Brentford falt dermed ned på 5.plass på tabellen med 40 poeng, og har nå fem poeng opp til serieleder AFC Bournemouth. Ned til søndagens motstander har de seks poengs luke, men med tap her kan lagene bak komme skremmende nært innpå. På bortebane har Brentford 5-1-5 denne sesongen, og tre av de fire siste bortekampene har endt med seier. Det blir spennende å se om Brentford klarer slå tilbake etter fredagens skuffende tap mot et såpass sterkt lag som Wolves.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Ipswich 2-4 (Saunders x2)
Cardiff – Brentford 2-3 (Jota, Gray, Pritchard)
Brentford – Blackburn 3-1 (Jota, Gray, Douglas)
Huddersfield – Brentford 2-1 (Douglas)
Brentford – Wolves 4-0 (Judge, Dallas, Gray, Jota)

Vurdering: Wolves med fin form for tiden, og en kjempesterk seier mot Watford på fredag. Her møter de et sterkt Brentford-lag som skuffet på fredag. Dersom Wolves klarer mure igjen bakover på banen vil de ta seieren her, for Brentford slipper inn litt for mange baklengsmål. Jeg går derfor for hjemmeseier.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply