Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


17.plass:

Navn: Ben Marshall
Alder: 21 år (29.03.91)
Posisjon: Ving
Klubb: Leicester City
Kamper/Mål i årets Championship: 19/3

På tross av sin unge alder har Ben Marshall allerede fått prøve seg i flere klubber. Totalt har han spilt førstelagsfotball for fem forskjellige klubber i det engelske ligasystemet. Han er født og oppvokst i Salford i utkanten av Manchester. For alle som har vært på Old Trafford, ved dere at veien ikke er lang til Salford. Det var med andre ord ikke overraskende at unge Marshall ble en del av akademiet til de røde djevlene. Der var han fra han var syv år gammel og helt til han ble fjorten år.  Da klarte nemlig den gamle ringreven Dario Gradi hente han til Crewe Alexandra sitt akademi. Her var han frem til han ble atten år, da hadde han nemlig imponert så mye at Premier League-klubben Stoke City kom på banen. De hadde sett både Ben Marshall og Matthew Lund i aksjon, og de likte det de så.

Marshall ble umiddelbart i 2009/10-sesongen sendt ut på et tre-måneders lån til Northampton Town. Her gjorde han sakene sine bra og manager Stuart Gray var full av begeistring for unggutten. Når han kom tilbake ble han nok en gang sendt rett ut på et nytt lån. Denne gangen var det Cheltenham Town som skulle få nyte hans tjenester. Lånet varte bare på en måned men han klarte likevel vise seg frem på den korte tiden. Ut på våren 2010 ble Marshall sendt ut på enda et utlån. Denne gangen var det Carlisle United som sto på agendaen. Han klarte få med seg tjue kamper og samtidig score tre mål på denne korte perioden. Lovordene haglet og Carlisle-fansen krysset fingrene for at klubben kunne ordne et nytt låneopphold for Manchester-gutten. Det ønsket fikk de oppfylt og Marshall kom på et sesonglangt lån i 2010/11-sesongen. Høydepunktet og nedturen skulle komme i samme kamp denne sesongen. Carlisle United møtte Brentford i Football League Trophy-finalen på Wembley, men Marshall måtte forlate banen med et benbrudd etter bare 23 minutter. Marshall ble en stor hit i Carlisle United og både fansen og manager Greg Abbott var ikke i tvil om at det var en kommende toppspiller som hadde spilt sin fotball på Brunton Park denne sesongen.

Når Marshall kom tilbake etter benbruddet ble han sendt på lån til Sheffield Wednesday. De skulle kjempe om opprykk til Championship og derfor ville også utfordringene og forventningene være større. Dette taklet Marshall fint og Wednesday-manager Gary Megson jobbet hardt for å signere vingen permanent i januar 2012. Det fikk han ikke til, Marshall ble nemlig hentet av Leicester City på deadline day. Han debuterte bare dager senere og ble en viktig brikke i laget til Nigel Pearson. Foran årets sesong er han en svært viktig del av laget som kommer til å kjempe om opprykk til Premier League. Kanskje får man se Ben Marshall i Premier League neste sesong. Det vil isåfall gjøre vondt for Stoke City som aldri ga han en debut. Tidligere i høst fikk han debuten sin for U21-landslaget til England. Kanskje tar han turen til Israel neste sommer etter å ha rykket opp til Premier League.

 

About The Author

Leave a Reply