Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


16.plass:

Navn: Aidan Peter White
Alder: 21 år (10.10.91)
Posisjon: Back/Ving
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål i årets Championship: 14/0

Aidan White kommer fra det lille stedet Otley som ligger i utkanten av Leeds. Derfor var det kanskje ikke så overraskende at han i 2002 ble en del av Leeds Uniteds akademi. Allerede i 2008 fikk han sin debut for byens stolthet og da var han bare 16 år gammel. Debuten kom mot Crystal Palace i ligacupen og det var selveste Gary McAllister som var sjef på den tiden. Ikke lenge etter ble han kåret til banens beste mot Bradford i beisecupen. Han fikk også en del ligakamper den høsten og det var ingen tvil om at Leeds hadde fått et spennende talent i laget sitt.

2009/10-sesongen ble dessverre litt ødelagt av skader. Dette gjorde at han ikke fikk like mye spilletid som han kanskje hadde håpet på og en skade like etter sesongoppkjøringen er aldri ideelt. Han fikk likevel flere store opplevelser den sesongen, som blant annet seieren på Old Trafford mot Manchester United og uavgjort-kampen på White Hart Lane mot Tottenham. Det som likevel var mest imponerende med White denne sesongen var at han på tross av lite spilletid ble kåret til årets unge spiller av klubben. Leeds rykket opp denne sesongen og derfor var det knyttet usikkerhet rundt hvor mye spilletid White kom til å få i 2010/11-sesongen. Etter et par innhopp, en kamp fra start og flere skader, bestemte United seg for å låne White ut til Oldham Athletic. Her fikk han rikelig med spilletid i League One. Totalt spilte han 24 kamper og scoret fire mål for “the Latics”.

Det store gjennombruddet for det unge hurtigtoget skulle komme i 2011/12-sesongen. Allerede i sesongoppkjøringen kunne man se at han hadde hatt godt av låneoppholdet hos Oldham. Han spilte veldig bra og så ut til å kunne få en fast plass på laget hos Simon Grayson.  Fast plass fikk han og han leverte solide prestasjoner både på venstreback og venstreving. Hans hurtighet og gode teknikk gjorde at han var en konstant trussel på venstresiden til United. Da Grayson fikk sparken og Warnock kom inn som manager ble han til og med brukt på høyrekanten. Dessverre satte en skade han ut av spill på slutten av sesongen. Flere Premier League-klubber hadde da fått snusen på dette spennende talentet og deler av United-fansen var sikre på at også denne spilleren kom til å bli solgt av klubbens gjerrige eier, Ken Bates. Likevel kunne White glede fansen med å signere en treårskontrakt nå i sommer.

Tidligere i høst scoret White sitt første mål for Leeds da Everton ble slått ut av ligacupen. Han har ungdomslandskamper for både England og Irland. Derfor er det knyttet stor spenning til hvilket land han kommer til representere når han blir eldre. Kanskje burde Roy Hodgson ta med White i en landskamp bare for å binde han til England. Han er nemlig et veldig spennende talent som kanskje kan ta over på venstresiden når Ashley Cole legger damene skoene på hylla.

About The Author

Leave a Reply