Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


15.plass:

Navn: Grant Hanley
Alder: 21 år (20.11.91)
Posisjon: Midtstopper
Klubb: Blackburn Rovers
Kamper/Mål i årets Championship: 17/2

Grant Hanley er en kraftig og dyktig midtstopper fra Skottland. Som liten gutt ble han en del av Queen of the South. Her spilte han fotball frem til han som 12-åring ble hentet til Crewe Alexandra. Talentet ble hurtig lagt merke til og bare to år senere kom selveste Glasgow Rangers på banen. Han ble hentet til den skotske giganten i 2006 før turen gikk videre til Blackburn Rovers i 2008. Da var Hanley bare 16 år gammel, men han ble allerede da sett på som et stort talent. Han viste fantastisk spill på U18-laget til klubben fra Lancashire og det gikk ikke lenge før han ble utnevnt som kaptein. Hanley var stor og tøff, samtidig som han fremsto som en rutinert 30-åring i spillestilen sin.

Phil Jones hadde allerede tatt steget opp til førstelaget til Blackburn og på den måten visste Hanley at alder ikke hadde noe å si sålenge man er god nok. Faktisk ble Hanley sett på som bedre enn Jones av flere som fulgte juniorlaget til Blackburn. Debuten til Hanley kom i sesongens siste kamp i 2009/10-sesongen. Den vant de 1-0 borte mot Aston Villa og Hanley gjorde en veldig bra kamp. Med Chris Samba, Phil Jones, Gael Givet og Ryan Nelsen foran i køen på førstelaget, ble det ikke overraskende lite spilletid den kommende sesongen. Det skulle likevel snu da Steve Kean ble sjef. Han ble nemlig sjef samtidig som klubben fikk flere skader på stopperplass, derfor åpnet det seg en plass til Hanley. Han fikk totalt ni kamper den sesongen og scoret sitt første mål borte mot Fulham på Craven Cottage. Etter sesongslutt fikk han sin landslagsdebut for Skottland da de vant 3-1 borte mot Wales.

I starten av 2011/12-sesongen fikk Hanley nesten bare spille cupkamper. Vendepunktet kom i november da Chris Samba, Gael Givet og Scott Dann ble skadet i tur og orden. På denne måten klarte Hanley fikse seg en fast plass på laget. Da Chris Samba og Ryan Nelsen forsvant fra klubben i begynnelsen av 2012 var Hanley ikke lenger noe backupspiller. Etter det har han nemlig vært fast i forsvarsrekka på Ewood Park. Totalt fikk Hanley 28 kamper, men det tallet kunne helt klart vært høyere hvis han ikke hadde blitt skadet i begynnelsen av april. I årets sesong har Hanley vært fast i midtforsvaret sammen med Scott Dann. Han har scoret to mål, noe som gjør han til den fjerde mestscorende spilleren i klubben denne sesongen. Hanley er et spennende talent, men ifølge store deler av Blackburn-fansen har han fortsatt mye å lære når det kommer til forsvarsspill. Likevel klarer han klamre seg fast til en 15-plass i denne kåringen.

About The Author

Leave a Reply