Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


14.plass:

Navn: Jeff Hendrick
Alder: 20 år (31.01.92)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Derby County
Kamper/Mål i årets Championship: 20/1

Jeff Hendrick kommer fra hovedstaden i Irland, nemlig Dublin. Det spilte han fotball for St Kevins Boys før han ble oppdaget av Derby County og hentet til klubbens akademi tilbake i 2007. Bare to år senere klarte han kjempe seg inn på reservelaget. Hans gode prestasjoner på reservelaget ga resultater. I Derby sin siste kamp i 2009/10-sesongen ble Hendrick med i kamptroppen til førstelaget. Dessverre ble det ingen debut for han i denne kampen, men nå visste han ihvertfall at han hadde blitt lagt merke til av Derbys førstelag. Ikke lenge etter dette fikk han sin første profesjonelle kontrakt.

I 2010/11-sesongen ble det fullt fokus på reservelaget. Han startet 17 kamper og scoret 9 mål. Manager Nigel Clough ble såpass imponert av Hendrick sine prestasjoner at han lovet at han skulle få spilletid på slutten av sesongen. Clough holdt forsåvidt løftet sitt, men alt Hendrick fikk var fire korte innhopp i fire kamper som alle endte med tap. Gjennombruddet for Hendrick kom i 2011/12-sesongen. Etter et par innhopp i starten av sesongen klarte han etterhvert skaffe seg en fast plass på førstelaget. Hans første scoring kom i hatoppgjøret mot Nottingham Forest. Scoringen skulle vise seg å bli vinnermålet i den kampen og Hendrick ble samtidig tatt ut på ukens lag i Championship etter den runden. Han imponerte gjennom store deler av sesongen og ble derfor linket til flere Premier League-klubber. Totalt spilte han 43 kamper og scoret 3 mål.

I løpet av sommerferien ble han kåret til årets unge spiller i Derby. Han har spilt flere ungdomslandskamper for Irland, men venter fortsatt på debuten for A-landslaget. I årets sesong har han levert gode og stabile prestasjoner og få personer som har fulgt Derby de siste sesongene vil bli overrasket om Hendrick får sin landslagsdebut i løpet av årets sesong.

About The Author

Leave a Reply