Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


13.plass:

Navn: Björn Bergmann Sigurdarson
Alder: 21 år (26.02.91)
Posisjon: Spiss
Klubb: Wolverhampton Wanderers
Kamper/Mål i årets Championship: 16/3

Björn Bergmann Sigurdarson er en kjent spiller for alle oss nordmenn. Han er født og oppvokst på det lille stedet Akranes. Her spilte han førstelagsfotball fra 2007 til 2008. Foran 2009-sesongen gikk turen til Norge. Med tanke på den suksessen Heider Helguson har nådd etter å ha spilt for Lillestrøm, var dette et veldig spennende valg av Sigurdarson. Han fikk 12 kamper i debutsesongen og scoret samtidig ett mål, men dessverre skulle en skade ødelegge store deler av det året. Gjennombruddet kom i 2010-sesongen. Det tok ikke lang tid før han klamret seg til en fast plass og det gikk heller ikke lenge før han ble en stor favoritt blant fansen. I ligaen spilte han 25 kamper og scoret fire mål. Dette spillet fortsatte neste sesong og Sigurdarson ble derfor sett på som den kanskje beste spilleren i hele Tippeligaen foran 2012-sesongen.

Den eneste kritikken Sigurdarson fikk var at han scoret for lite mål til å spille på topp. Dette motbeviste han fint tidligere i år. Med 7 scoringer på 13 kamper for et underpresterende Lillestrøm ble ikke bare eksperten stumme, det vekket også interessen hos flere storklubber rundt om i Europa. En periode virket det som om han nærmest var klar for Everton, men ryktene om Wolves-overgang ble store da Ståle Solbakken ble ansatt som ny manager på Molineux. I midten av juni ble han hentet til West Midlands. Han har kanskje ikke fått den starten han hadde ønsket, men har allerede figurert i 16 kamper i ligaen. Hans debut kom mot selveste Leeds United på Elland Road og hans første scoring kom borte mot Peterborough United i slutten av september. Han har også debutert for Islands A-landslag. Sigurdarson er utvilsomt et svært stort talent i årets Championship.

About The Author

Leave a Reply