Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


12.plass:

Navn: Adam Henley
Alder: 18 år (14.06.94)
Posisjon: Høyreback
Klubb: Blackburn Rovers
Kamper/Mål i årets Championship: 8/0

Adam Henley ble født på motsatt side av Atlanterhavet. På fødselsattesten hans står det nemlig Knoxville, Tennessee. Han er likevel oppvokst i Chorley like utenfor Blackburn. Han har vært en del av Blackburn Rovers siden han var en liten gutt. Det er kanskje også verdt å nevne at han var en liten tur innom Manchester United, men der ble han ikke funnet god nok. Han er kjent for sin enorme hurtighet og pågangsmot. Han ble tidlig en viktig del av reservelaget og i sommeren 2011 ble han endelig en del av førstelaget. Henley spilte en del treningskamper og var med klubben til Hong Kong hvor de skulle delta i Barclays Asia Trophy mot lag som Chelsea og Aston Villa. I november 2011 fikk han sin debut for klubben borte mot Wigan Athletic. Han ble da den første spilleren født i 1994 som spilte i Premier League. Høydepunktet i hans karriere så langt kom i forrige romjul. Da startet han først i 1-1 kampen mot Liverpool på Anfield, før han spilte hele kampen da Manchester United ble slått på nyttårsaften. Etter triumfen fikk han faktisk bare fire kamper til under Steve Kean.

Hans neste kamp for Blackburn kom nemlig ikke før i begynnelsen av november i høst. Han startet i Henning Bergs første kamp som Blackburn-sjef og har spilt hvert eneste minutt etter det. Han har imponert med flott spill og er solid bak og farlig fremover på banen. Dessverre har resultatene uteblitt i denne perioden, men det er ihvertfall ikke Henley sin feil. Klarer han fortsette dette gode spillet, samt utvikle seg enda mer, vil han helt klart ha muligheten til å nå veldig langt. Han har aldersbestemte landskamper for Wales, men han har fortsatt ikke blitt tatt ut til A-landslaget. Veien der er likevel ikke lang. Like før Gary Speed døde hadde han møtt Steve Kean for å snakke om nettopp Adam Henley, de kjenner med andre ord til de ferdighetene Henley innehar.

About The Author

Leave a Reply