Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


11.plass:

Navn: Sean Murray
Alder: 19 år (11.10.93)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Watford
Kamper/Mål i årets Championship: 11/1

Sean Murray er nok et uskrevet blad for de fleste. Han har en høy stjerne hos Watford-fansen ettersom han er født og oppvokst i Watford, samtidig som han har spilt i klubben siden han var ni år gammel. Han representerer Irland gjennom sine irske besteforeldre og har spilt kamper for U17, U19 og U21-landslaget til irene. Han debuterte for Watford mot Queens Park Rangers i slutten av 2010/11-sesongen. Etterpå startet han i kampen mot Preston North End. I den påfølgende sommeren forsvant Malk Mackay til Cardiff City og det skulle vise seg å bli et tilbakeslag for Murray. I den første halvdelen av 2011/12-sesongen fikk han bare et lite innhopp av deres ny manager, Sean Dyche.

Murray skulle likevel få gjennombruddet sitt i 2011/12-sesongen. Han fikk plutselig starte i FA Cup-kampen hjemme mot Tottenham og  så seg aldri tilbake etter det. Han var fast inventar i startoppstillingen til Watford resten av sesongen og sto totalt med syv mål på nitten kamper når sesongen var ferdig. Han ble kåret til månedens talent av Football League den våren, før han stakk av med prisen for årets unge spiller i Watford. Under Gianfranco Zola sin ledelse har ikke Murray blitt noen suksess. Bare seks kamper har han fått starte i løpet av høsten. Mange vil nok derfor være litt uenige i at Murray havner så høyt i denne kåringen, men hvis han bare viser litt av det han viste i vår, er han definitivt blant de aller største talentene i Championship. Kanskje gjør han som i fjor og slår til i vårsesongen?

About The Author

Leave a Reply