Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


10.plass:

Navn: Jonathan Williams
Alder: 19 år (09.10.93)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Crystal Palace
Kamper/Mål i årets Championship: 8/0

Jonathan Williams er født og oppvokst på det lille stedet Pembury sør for London. Han har gått gradene gjennom Crystal Palace sitt ungdomsakademi og er derfor naturligvis svært godt likt på Selhurst Park. Han briljerte på både ungdomslagene og reservelaget og det var knyttet stor spenning til han allerede før han hadde debutert for førstelaget. I begynnelsen av 2011/12-sesongen fikk han sin debut av Dougie Freedman hjemme mot Coventry City. Etter det gikk han fra små innhopp til så og si fast plass i førsteelleveren. I november 2011 hadde han allerede rukket å spille 13 kamper for Palace, men da skjedde det fatale. I en kamp for U21-landslaget til Wales brakk han den høyre foten. Denne skaden holdt han ute fra laget frem til mars. Da returnerte han og fikk et par kamper før han igjen startet på en slags rehabilitering på tampen av sesongen.

Han fikk spille en del kamper i årets sesongoppkjøring, men det virket som om skaden fortsatt ødela litt. I generalprøven mot Reading måtte han forlate banen pga en skade, og denne holdt han ute i de første kampene av sesongen. Da han returnerte fikk han en del kamper, men det har likevel blitt en del inn og ut av laget. Noe av det siste Dougie Freedman sa før han gikk til Bolton, var at Jon Williams er den beste unge spilleren i Championship. “Når han kommer på banen kan jeg sette meg ned og være mer avslappet” var en av kommentarene den nåværende Bolton-sjefen sa. Wiliams har et stort antall ungdomslandskamper for Wales, men har enda ikke debutert for A-landslaget. Han har derimot blitt tatt ut i troppen flere ganger, men aldri fått spilletid. Derfor kan han i teorien fortsatt spille for England.

Vi er ikke i tvil om at Williams hører hjemme på en høy plassering i denne kåringen, men dessverre har skader ødelagt mye for han. Både medspillere og motspillere er fulle av lovord om den unge midtbanespilleren. Man tørr nesten ikke tenke på hvordan han hadde vært nå hvis han ikke hadde brukket benet forrige sesong. Lurer du på hvorfor Williams ble snakket høyt om allerede før han debuterte for førstelaget, bør du se denne videoen. Ian Holloway har sagt at han skal prioritere de unge spillerne i Palace og kanskje spiller Williams en viktig rolle for et Palace-lag som kjemper om opprykk i vår.

About The Author

Leave a Reply