Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


9.plass:

Navn: Anthony Knockaert
Alder: 21 år (20.11.91)
Posisjon: Ving
Klubb: Leicester City
Kamper/Mål i årets Championship: 21/4

Denne unge franskmannen har allerede vist seg godt frem i årets Championship. Hans tekniske ferdigheter har tatt pusten av de fleste som har sett Leicester spille i år og når han klemmer til med slike scoringer, er det vanskelig å ikke bli glad i han. Knockaert kommer fra den franske byen Roubaix som ligger helt ved grensen til Belgia. Byen er helt klart best kjent for sykling, men det skulle altså bli fotballspiller av denne karen. I sin barne og ungdomstid var han innom klubber som Wasquehall (Vaskehall?!), Leers, Lens og Lesquin. Lengst var han i den kjente klubben Lens, her var han ifra 2001 til 2007. I 2009 ble han hentet til den franske klubben Guingamp som ligger Nord-Vest i Frankrike. Han spilte ikke noe førstelagsfotball i sin første sesong der, men i 2010/11-sesongen fikk han 25 kamper for Guingamp. Sesongen endte med opprykk fra Championnat National og derfor skulle de spille i Ligue 2 i 2011/12-sesongen.

I den påfølgende sesongen ble det enda mer spilletid for den unge franskmannen og prestasjonene ble bare enda bedre. Nyopprykkede Guingamp endte på en 7.plass, mens Knockaert spilte 38 kamper og scoret 13 mål. Det faktum at han både var hurtig, svært teknisk og veldig målfarlig gjorde han til en veldig attraktiv spiller på overgangsmarkedet. Derfor var det kanskje flere som ble litt overrasket når han endte opp i en Championship-klubb som Leicester City. Leicester-fansen jublet uansett og i den første treningskampen for revene skal han visstnok ha tatt nesten 20 overstegsfinter, samtidig som han ble sparket ned av Lee Cattermole. I de første kampene denne sesongen ble det bare en del innhopp, men Knockaert imponerte såpass mye i disse innhoppene, at han tidlig fikk en fast plass på laget. Det har han feiret med godt spill og plass på Frankrikes U21-landslag.  Han er utvilsomt et stort talent som vi tror kommer til å spille på et høyere nivå enn Championship etterhvert som årene går.

About The Author

Leave a Reply