Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


8.plass:

Navn: Matthew Phillips
Alder: 21 år (13.03.91)
Posisjon: Ving
Klubb: Blackpool
Kamper/Mål i årets Championship: 14/2

Mot slutten av sommerens overgangsvindu var det en saga som dro ut litt lenger enn andre i Championship. Matt Phillips var nemlig en svært ettertraktet spiller og de fleste forventet at en overgang skulle finne sted. Dessverre for Phillips satte både Ian Holloway og Karl Oyston føttene sine ned og stoppet Phillips drømmecomeback til Premier League. Southampton skulle ha lagt inn et bud på nærmere seks millioner pund, men det var tydeligvis ikke nok. Dette gikk hardt innpå Phillips som ble skikkelig sur og man kan gjerne si at denne hendelsen har ødelagt sesongen så langt for det unge talentet. For da Phillips overraskende ble henvendt til benken, valgte Tom Ince å briljere. Han storspilte i Phillips fravær og den dag i dag er det ikke Phillips, men Ince alle snakker om på balløya. Den siste måneden har Phillips operert en tå og kommer sannsynligvis ikke til å spille igjen før etter jul.

Grunnen til at Phillips kaprer en 8.plass på denne kåringen finner vi selvsagt ikke denne sesongen, vi må nemlig gå lenger tilbake enn det. Da han var åtte år gammel ble han oppdaget av Wycombe Wanderers i det han deltok i en lokal “five a side” turnering. Han ble umiddelbart en del av klubbens ungdomsavdeling og debuten for klubben kom da han akkurat hadde blitt 17 år gammel. På tross av hans lave alder spilte han en veldig viktig rolle i Wycombes opprykk til League One i 2008/09-sesongen. Han spilte 39 kamper og scoret fire mål, samt ble kåret til årets unge spiller i klubben. Han fortsatte sitt gode spill i League One med Wycombe, selv om de rykket ned igjen til League Two. Det ble fem scoringer på 40 kamper i 2009/10-sesongen, noe som gjorde at større klubber fikk øynene opp for han. Ian Holloway hadde hatt følgt han over lang tid og Blackpool signerte han på “Deadline Day” for drøyt £350k.

“Young Matty looked really exciting at times. He was skipping past people like they weren’t there and now I’ve got to get him in our shape and working within it. He is definitely one for not only the long-term future but the immediate future. I am getting quite excited about what he might be able to produce.” – Ian Holloway etter å ha signert Matt Phillips

Phillips fikk mye spilletid i selveste Premier League under hans første sesong i Blackpool. Høydepunktet var utvilsomt da han scoret i debuten hjemme mot Blackburn Rovers. Det ble også hans eneste scoring den sesongen. Han fikk totalt seks kamper fra start og 21 innhopp. Sesongen endte med nedrykk, noe som kanskje kunne bety mer spilletid for Phillips. Dessverre ble det faktisk motsatt og en utlånsperiode var det eneste riktige valget. Han valgte å gå til et av de beste lagene i League One, nemlig Sheffield United. Her scoret han seks mål på seks kamper og plutselig var han høyaktuell for Holloway og Blackpool igjen. Da han returnerte gikk det ikke lang tid før han var fast på laget, samtidig som han storspilte nærmest hver kamp. Totalt endte han opp med 39 kamper og 12 mål den sesongen. Han ble også tatt ut på årets lag i Championship. Selv om Phillips har spilt kamper for Englands ungdomslandslag, representerer han nå Skottland gjennom sine skotske besteforeldre. Der debuterte han mot USA i en treningskamp like før sommeren 2012.

 

About The Author

Leave a Reply