Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


7.plass:

Navn: Nathan Redmond
Alder: 18 år (06.03.94)
Posisjon: Ving
Klubb: Birmingham City
Kamper/Mål i årets Championship: 17/0

 

Han er bare 18 år gammel, men han har allerede spilt 41 kamper for Birmingham City. Vi snakker selvsagt om det store talentet, Nathan Redmond. Som vanlig blir alle unge talenter med offensive fibrer på St Andrews sammenlignet med legenden Trevor Francis. Flere spillere har til og med blitt døpt den nye Francis, men denne gangen ser det ut som om de virkelig har grunn til å gjøre det. Redmond er nemlig en utrolig talentfull spiller med enorm hurtighet og teknikk. Ikke bare er hans hurtighet og dribleferdigheter noe de fleste forsvarsspillere frykter, han har også et skudd som kan by på problemer for selv den beste målvakten.

På tross av at hans mor er en ihugga Aston Villa-supporter, gikk han til Birmingham City da han var åtte år gammel. I sin første kamp på U10-laget til “The Blues” klemte han til med en imponerende hattrick. Han spilte på U18-laget da han var 14 år gammel og han spilte på reservelaget da han var 15 år gammel. Det har med andre ord aldri vært tvil om at Redmond er et veldig stort talent. I 2009/10-sesongen kunne Redmond blitt klubbens yngste spiller da han ble med i kamptroppen mot Bolton Wanderers. Dessverre fikk han ikke komme innpå i den kampen og derfor er Trevor Francis fortsatt den yngste førstelagsspilleren i Birmingham Citys historie. Debuten kom først i 2010/11-sesongen da han fikk 12 minutter på tampen av en ligacupkamp mot Rochdale. Da var han 16 år og 173 dager gammel, noe som gjør han til den nest yngste spilleren i klubbens historie.

Det ble ikke mye mer spilletid den sesongen, men i 2011/12-sesongen skulle gjennombruddet komme for den lynraske kantspilleren. Klubbens nye manager, Chris Hughton, ga han mye tillit i sesongoppkjøringen og Redmond skuffet ikke. Han ble aldri fast på laget til Birmingham den sesongen, men totalt spilte han 39 kamper og scoret syv mål. Etter sesongen fikk han ikke overraskende prisen for årets unge spiller i klubben. Denne sesongen har det blitt mer spilletid, men fortsatt mange innhopp. Sesongen har for Redmond sin del ikke vært helt super, men klubbens dårlige sesong må muligens ta en del av skylden for det. På tross av dette anser vi likevel Redmond som et av de største talentene i Championship.

About The Author

Leave a Reply