Skrevet av: Eirik Aase

 

Rundens TV-kamper:
13.15: Ipswich Town – Derby County (TV2 Sport Premium 2 & Sumo)
16.00: Huddersfield Town – Watford (TV2 Sport Premium 2 & Sumo)

Rundens oddskupong
Oddsen er hentet fra Nordicbet
AFC Bournemouth – Norwich City (Hjemmeseier) 1.96
Bolton Wanderers – Leeds United (Hjemmeseier) 2.05
Totalodds: 4.02

_____________________________________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Derby County
Kampstart: 13.15
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Conor Sammon, mens Jay Tabb ventes å være klar. Gjestene har ingen nye bekymringer, og Darren Bent kan få sin debut.

Rundens store toppkamp kommer allerede i helgens første kamp, når formsterke Ipswich Town tar  i mot opprykksrival Derby County hjemme på Portman Road. Mick McCarthys traktorgutter har nå elleve kamper på rad uten tap i ligaen, og i tillegg klarte de unngå tap borte mot selveste Southampton i cupen forrige helg. Hele Ipswich-laget flyter på en enormt medgangsbølge, og selvtilliten i laget er såpass stor for tiden at de sannsynligvis kunne gitt ethvert lag tøff kamp for tiden. Julen ble en spesiell fin tid for Ipswich som først slo Middlesbrough like før jul, før det ble storseire mot både Brentford og Charlton Athletic i romjulen. Murphy scoret fire mål på disse tre kampene og er nå ensom toppscorer i ligaen med sytten scoringer. Ipswich ligger nå på en 2.plass med 47 poeng, og har bare ett poeng opp til AFC Bournemouth som ligger på tabelltopp. Den topplasseringen kan fort bli Ipswich sin dersom de klarer vinne denne toppkampen. Det bør det være gode muligheter for med tanke på deres fantastiske hjemmestatistikk. Blåtrøyene er ligaens beste hjemmelag med 9-2-1 denne sesongen, og deres eneste hjemmetap kom mot erkerival Norwich City i august. På Ipswichs tolv hjemmekamper denne sesongen har de bare sluppet inn syv mål. De fem siste hjemmekampene har alle endt med seier, og på de tre siste hjemmekampene har de fantastiske 9-1 i målforskjell. Det lukter svidd av Ipswich for tiden.

Ipswichs siste kamper:
Southampton – Ipswich 1-1 (Ambrose)
Ipswich – Charlton 3-0 (Murphy, McGoldrick, Smith)
Brentford – Ipswich 2-4 (Murphy x2, Smith, Anderson)
Ipswich – Boro 2-0 (Murphy, Tabb)
Bolton – Ipswich 0-0

Steve McClaren har blitt linket heftig til diverse Premier League-klubber den siste tiden, og det med god grunn. Heldigvis for Rams-fansen kom beskjeden tidligere i uken om at McClaren ikke hadde planer om å forlate Pride Park med det første. Det passer bra for et Derby-lag som er favoritter til å rykke opp, og som i de siste kampene har begynt å finne godformen igjen etter et par svake kamper. De to siste ligakampene har endt med 4-0 borte mot et formsterkt Birmingham City og 2-0 hjemme mot Leeds United. Forrige helg fikk de dog en liten nedtur da de slet med å finne nettmaskene mot lille Southport i FA Cupen, men et overtidsmål fra Chris Martin sørget heldigvis for avansement for hvittrøyene. Det er nok likevel ligaen som er hovedfokuset til McClaren & Co, og der ligger de nå på en 3.plass med 45 poeng. Det er tre poeng opp til serieleder AFC Bournemouth, og to poeng opp til lørdagens motstander. Det betyr at de vil passere Ipswich med seier i dette oppgjøret. Skal de klare det må de prestere bedre enn hva de har gjort i flere av de siste bortekampene. Hele tre av de fem siste bortekampene har endt med tap, men muligens er det et glemt kapittel med tanke på den flotte 4-0 seieren mot Birmingham i forrige kamp på fremmed gress. Totalt har Derby 6-2-4 på fremmed gress, og det er ikke så verst. Til denne kampen har Derby med seg et nytt angrepsvåpen, etter at målmaskinen Darren Bent har blitt hentet på lån fra Aston Villa. Det blir spennende å se om McClaren finner plass til både Bent og Chris Martin samtidig på topp.

Derbys siste kamper: 
Derby – Southport 1-0 (Martin)
Derby – Leeds 2-0 (Selvmål, Buxton)
Birmingham – Derby 0-4 (Martin, Ibe, Forsyth, Russel)
Derby – Norwich 2-2 (Martin, Russel)
Derby – Chelsea 1-3 (Bryson)

Vurdering: Ipswich er i fantastisk form, og det stinker opprykk av det de holder på med for tiden. Her møter der opprykksrival Derby County, som i det siste har vist litt varierende form. Det er vanskelig å ikke gå for hjemmeseier her med tanke på formen til vertene, men det skal nevnes at det aldri er kjekt å tippe mot Derby.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Watford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Murray Wallace og Joel Lynch er usikre hos vertene, mens tidligere Watford-spiller Jonathan Hogg er suspendert. Joel Ekstrand og Gabriel Tamas er ute hos gjestene, mens Fernando Forestieri er usikker. 

Chris Powell og hans Huddersfield tok en svært sterk seier mot et formsterkt Bolton Wanderers i forrige serierunde, men tapet mot Reading i FA Cupen forrige helg fikk Terriers ned på jorden igjen. Man trenger ikke se lenge på resultatene til Huddersfield for å se at det er noe som ikke stemmer for tiden. Bare to seire på de ni siste kampene i ligaen er skremmende dårlig, og slik de fremstår nå for tiden virker bunnstrid mer sannsynlig enn opprykkskamp. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at superspiss James Vaughan har gått glipp av hele høstsesongen, og to av lagets kanskje aller beste spillere i Oliver Norwood og Adam Clayton ble solgt i sommer. Det som er litt skummelt med dette Huddersfield-laget er at de etter min mening ikke har spesielt mange spillere som kan løfte laget noe særlig ut over våren, og da kan det fort bli litt skummelt dersom de blandet seg inn i bunnen. Jacob Butterfield har gjort det bra sentralt på midtbanen, men hva skjer dersom han skader seg? Det blir svært interessant å se om Huddersfield kan sikre seg noen spillere i løpet av dette overgangsvinduet. I ligaen ligger de nå på en 18.plass med 28 poeng, og har nå fem poeng ned til Millwall som ligger på nedrykksplass. På hjemmebane har Huddersfield vært bra med Powell som sjef, og bare én av de ni siste hjemmekampene har endt med tap. Det blir interessant å se om de klarer fortsette den hjemmeformen mot et meget bra Hornets-lag.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Reading 0-1
Huddersfield – Bolton 2-1 (Wells, Butterfield)
Rotherham – Huddersfield 2-2 (Vaughan, Coady)
Huddersfield – Birmingham 0-1
Norwich – Huddersfield 5-0

Det ble en skikkelig nedtur for Watford i FA Cupen hvor de røk ut mot Chelsea, men hvem hadde egentlig trodd at The Hornets kunne finne på noe sprell mot et fantastisk Chelsea-lag? Nå blir det fullt fokus på ligaen ut sesongen, og der kan det bli svært spennende å følge Watford. Etter en forferdelig november måned hvor de gikk på fire strake tap i ligaen, har de hevet seg betraktelig den siste tiden. I desember vant de fire av fem kamper, og blant seirene finner vi fantastiske 5-0 borte mot Fulham, samt en imponerende 4-2 seier borte mot Cardiff City i forrige serierunde. Det eneste laget som slo Watford i julemåneden var Wolverhampton Wanderers på Boxing Day. Den flotte formen den siste måneden har ført Watford opp på en 5.plass på tabellen med 41 poeng. Det er nå syv poeng opp til serieleder Bournemouth, og fire poeng ned til Norwich City på 7.plass. Foreløpig fremstår ikke Watford som stabilt gode nok til å være med helt i toppen, men med tanke på den fantastiske troppen Slavisa Jokanovic har til rådighet, kan man aldri avskrive Hornets. På bortebane har de 6-2-4 denne sesongen, og samtlige tre siste bortekamper har endt med seier. Kanskje kommer en fjerde strake mot et hjemmesterkt Huddersfield?

Watfords siste kamper: 
Chelsea – Watford 3-0
Cardiff – Watford 2-4 (Ighalo, Angella, Guedioura x2)
Watford – Wolves 0-1
Reading – Watford 0-1 (Abdi)
Watford – Wigan 2-1 (Deeney x2)

Vurdering: Huddersfield skuffer meg litt for tiden, men på hjemmebane er de vanskelige å slå. Watford med fine takter den siste tiden, og da spesielt på bortebane. Dette er en vanskelig kamp å spå, men jeg har størst tro på et hurtigspillende og kontringssterkt Watford.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Birmingham City – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler bare langtidsskadde Matt Green og Gavin Gunning. Hos gjestene er Andy Delort usikker.

Jeg aner ikke hva Gary Rowett sa til spillerne sine i pausen under cupkampen mot Blyth Spartans forrige helg, men uansett hva det var så virket det i hvert fall. Blåtrøyene gikk fra å ligge under 2-0 mot amatørklubben fra nivå syv i engelsk fotball, til å vinne kampen 3-2. Imponerende var det på ingen måter, men likevel svært viktig for Birmingham å unngå en flau cup-exit. Den dårlige kampen kom ganske overraskende på meg til tross for det meget reservepregede laget, ettersom Birmingham har imponert stort i ligaen etter at Rowett kom til klubben. Bare to av deres ti kamper i ligaen under Rowett har endt med tap, og Birmingham har bykset oppover på tabellen. Nå ligger de på en 14.plass med 31 poeng, og har dermed åtte poeng ned til nedrykksplass. Jeg er redd at de fortsatt ville vært helt nede i sumpen dersom Lee Clark fortsatt hadde vært manager. I forrige serierunde klemte Birmingham til med en utrolig sterk 3-1 seier borte mot Nottingham Forest, og nok en gang imponerte David Cotterill med utmerkede prestasjoner. Jeg er spent på om det er noen klubber som kommer til å prøve seg på Birmingham-vingen i januar, til tross for at han bare har hatt et halvt år i klubben. Hjemme på St Andrews har Birmingham slitt i lang tid, og under Lee Clarks ledelse var hjemmeseier så sjeldent at fansen knapt visste hvordan de skulle reagere de få gangene det skjedde. Etter Rowett kom til klubben har det endret seg, og på de fem hjemmekampene Rowett har ledet Birmingham i har de 3-1-1, deriblant en 6-1 seier over Reading.

Birminghams siste kamper:
Blyth Spartans – Birmingham 2-3 (Thomas x2, Novak)
Forest – Birmingham 1-3 (Cotterill, Donaldson x2)
Birmingham – Derby 0-4
Huddersfield – Birmingham 0-1 (Cotterill)
Birmingham – Reading 6-1 (Gray x3, Caddis, Cotterill, Shinnie)

I motsetning til Birmingham fungerte ikke managerbytte like bra for Wigan Athletic som det gjorde for Birmingham City. Siden Malky Mackay kom til The Latics i midten av november, har det nesten bare gått en vei for FA Cup-mesteren fra 2013. Hele fem av Mackays syv ligakamper som Wigan-sjef har endt med tap, og bare én av de har endt med seier. Den seieren kom på Boxing Day borte mot Leeds United, men et par dager senere kom skuffelsen igjen da Wigan tapte hjemme mot Sheffield Wednesday. Noen ny cuptriumf blir det heller ikke, ettersom Wigan røk ut mot lokalrival Bolton Wanderers forrige helg. Det er nok ekstra skuffende for Wigan-fansen som har fått oppleve både finale og semifinale i løpet av de to siste sesongene. Nå ligger Wigan på nest sisteplass på tabellen med bare 20 poeng, men veien opp til trygg plass er ikke lenger enn tre poeng. Problemet for Wigan er dog at flere av lagene foran på tabellen plukker poeng jevnt og trutt. På bortebane har Wigan 2-2-8 denne sesongen, og foran seieren mot Leeds på Boxing Day hadde de fire strake bortetap på samvittigheten. Deres eneste borteseier tidligere i sesongen kom mot Derby County, og derfor er det litt vanskelig å vite hva slags Wigan-lag man får se på fremmed gress. Det som bør gi Wigan litt selvtillit foran dette oppgjøret er det faktum at de har 3-2-0 på de fem siste innbyrdes mot Birmingham.

Wigans siste kamper:
Bolton – Wigan 1-0
Wigan – Sheff Wed 0-1
Leeds – Wigan 0-2 (Selvmål, McClean)
Wigan – Rotherham 1-2 (Watson)
Watford – Wigan 2-1 (McCann)

Vurdering: Birmingham har vært et lystig skue under Gary Rowett, med unntak av cupkampen forrige helg. De hadde et arbeidsuhell mot Derby County, men ellers er de meget bra for tiden. Her møter de et Wigan-lag som vakler fælt. Gjestene er absolutt kapable til å finne på sprell i kamper som denne, men jeg tror likevel mest på hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Blackpool – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jose Cubero er tilbake i trening hos vertene, mens Grant Hall kan få sin debut. Andy Wilkinson, Lee Martin og Mark Beevers er alle usikre for gjestene, mens nysigneringen Paris Cowan-Hall er ute med skade.

Fortapte Blackpool ga et sterkt Aston Villa-lag tøff motstand på Villa Park forrige helg, men måtte likevel se seg selv slått ut av FA Cupen takket være et meget sent seiersmål fra Christian Benteke. Nå er det tilbake til ligaen, og muligens kan de ta med seg noe positivt fra cuprunden inn i denne kampen her. Millwall kommer på besøk til kystbyen, og ingenting annet enn seier er godt nok. Blackpool ligger fortapt på en jumboplass med bare fjorten poeng, og opp til trygg plass skiller det hele ni poeng. Ikke en umulig luke for å si det slik, men når du fremstår på den måten som Blackpool har gjort denne høsten, er det vanskelig å se for seg hvordan oransjetrøyene skal klare tette den luken. Det var en periode nå i november og desember hvor de faktisk ikke fremsto som svært dårlige, men likevel ga det dem bare én seier. Like før jul ble de avkledd med hele 1-6 hjemme mot AFC Bournemouth, før det ble tap mot Sheffield Wednesday på Boxing Day. På utrolig vis klarte de få med seg ett poeng hjemme mot Rotherham United i forrige serierunde, i en kamp de like gjerne kunne tapt 5-0. Hjemme på Bloomfield Road har Blackpool 2-3-7 denne sesongen, og bare én av de fire siste hjemmekampene har endt med tap. Bare åtte scoringer på eget gress denne sesongen skremmer nok likevel ingen, selv ikke et Millwall-lag i elendig form.

Blackpools siste kamper:
Aston Villa – Blackpool 1-0
Blackpool – Rotherham 1-1 (Telford)
Sheff Wed – Blackpool 1-0
Blackpool – Bournemouth 1-6 (Delfouneso)
Charlton – Blackpool 2-2 (Eagles, Davies)

Skjebnekamp er et ord som ofte blir brukt litt for ofte, men i dette tilfellet er jeg ikke i tvil. Detter er en skjebnekamp for Ian Holloway, og med tap her er jeg dessverre redd for at den frittalende Bristol-karen må finne seg en ny jobb. Uavgjort vil muligens heller ikke være bra nok, og da er det liten tvil om at Millwall må prestere meget bra i dette oppgjøret. I likhet med hjemmelaget er bare seier godt nok, og derfor har dette potensialet til å bli en fantastisk fotballkamp. Det ble ikke mye å juble for i julen for Millwall-fansen som opplevde tre strake ligatap, og deriblant et fryktelig 1-6 tap borte mot Norwich City på Boxing Day. Forrige helg skulle man skaffe seg litt selvtillit i cupkampen hjemme mot Bradford, men der endte de opp med å sikre seg en oppkamp på Valley Parade. Det var nok strengt tatt det siste de trengte. Nå ligger Millwall på den fryktelige 22.plassen som vil gi nedrykk ved sesongslutt, men med 23 poeng har de like mange poeng som Brighton & Hove Albion som ligger over streken. På bortebane har Millwall ofte klart å imponere med overraskende resultater, og bare to av de syv siste bortekampene har endt med tap. I midten av desember slo de nettopp Brighton på bortebane, og det blir spennende å se om de klarer vinne enda en viktig bortekamp her.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Bradford 3-3 (Fuller x2, McDonald)
Millwall – Bournemouth 0-2
Norwich – Millwall 6-1 (Easter)
Millwall – Bolton 0-1
Brighton – Millwall 0-1 (Gregory)

Vurdering: Blackpool er elendige, men imponerte i cupen forrige helg. Her møter de et formsvakt Millwall som ikke er helt håpløse på bortebane. Dette er sannsynligvis den siste kampen jeg hadde satt penger på denne helgen, men dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt borteseier.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Bolton Wanderers – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler viktige Lee Chung-yong pga landslagsspill, mens Rob Hall, Marc Tierney, Mark Davies og Joe Mason er skadet. Jason Pearce er muligens tilbake hos gjestene, men Stephen Warnock er fortsatt ute.

Bolton cruiser på en enorm medgangsbølge, og æren for det skal den tidligere Celtic-sjefen Neil Lennon ha. Han har gjort tydelige endringer på Bolton-laget både på banen og på treningsfeltet siden han ble ansatt tidligere i høst, og det har gitt gode resultater. De er et av ligaens beste formlag for øyeblikket, og fra å snakke om nedrykk som man gjorde tidligere i sesongen, har nå Trotters-fansen begynt å nevne O-ordet. Foran denne runden ligger Bolton på en 15.plass med 29 poeng, og opp til kvalifiseringsplass er det hele elleve poeng. Det er dog fortsatt lenge igjen av sesongen, og klarer hvittrøyene holde den nåværende formen ut sesongen, ser jeg ingen grunn til at de ikke skal klare havne blant de seks beste på tabellen. I forrige serierunde ble det et skuffende tap borte mot Huddersfield Town, men før det hadde de hele åtte kamper på rad uten tap i ligaen. Forrige helg ble det avansement i FA Cupen da Wigan ble slått 1-0 hjemme på Macron Stadium. Det var ingen overraskelse at Bolton skulle vinne den kampen, for hjemme på eget gress har Bolton vært fantastiske under Lennons ledelse. På de seks hjemmekampene i ligaen som Lennon har ledet Bolton i, har hele fem av de endt med seier mens en har endt uavgjort. The Trotters har med andre ord fortsatt til gode å tape på eget gress med Lennon som manager.

Boltons siste kamper:
Bolton – Wigan 1-0 (Clough)
Huddersfield – Bolton 2-1 (Pratley)
Bolton – Blackburn 2-1 (Heskey, Pratley)
Millwall – Bolton 0-1 (Pratley)
Bolton – Ipswich 0-0

Varselslampene blinker på Elland Road, og det vil ikke overraske noen dersom Neil Redfearn snart blir den tredje mannen Massimo Cellino fjerner fra sjefsstolen denne sesongen. Resultatene den siste tiden har ikke vært bra nok, og på de fem siste ligakampene har det bare blitt ett fattig poeng. Nå nærmer nedrykksstreken seg meget raskt, og Leeds må snu den vonde trenden så raskt som mulig for å ikke havne på nedrykksplass. Foran denne runden ligger de på en 20.plass med 24 poeng, og ned til Millwall som er det første laget under streken, skiller det bare ett fattig poeng. Det betyr at Leeds faktisk kan havne på nedrykksplass allerede etter denne serierunden, og det spørs om Massimo Cellino klarer holde pulsen nede dersom det skulle skje. Forrige helg ble det i tillegg exit fra FA Cupen, og det var ganske bittert. Leeds spilte nemlig meget bra i andre omgang av kampen mot Premier League-laget Sunderland, og faktisk kunne de fort ha fått med seg noe fra Stadium of Light. Ifølge hovedtrener Neil Redfearn ble The Peacocks snytt for straffespark i den kampen, men det har han forhåpentligvis kommet over til denne helgen. Nå må nemlig Leeds-spillerne legge bak seg cup-exiten og fokusere på ligaen, for der må det bli en bedring så raskt som mulig. Dersom man ser på bortestatistikken til Leeds så spørs det om de klarer få med seg noe fra Macron Stadium på lørdag. Leeds er nemlig det nest dårligste bortelaget i ligaen, og har bare vunnet en kamp på fremmed gress denne sesongen. Det skjedde da de slo AFC Bournemouth 3-1 i midten av september. Totalt har de 1-3-9 på bortebane, og det skremmer definitivt ikke et sterkt hjemmelag.

Leeds siste kamper:
Sunderland – Leeds 1-0
Derby – Leeds 2-0
Leeds – Wigan 0-2
Forest – Leeds 1-1 (Sharp)
Leeds – Fulham 0-1

Vurdering: Bolton i flott form, og på hjemmebane har de faktisk vært uslåelige under Neil Lennons ledelse. Leeds er ligaens nest dårligste bortelag, og har vist dårlig form den siste tiden. Det er vanskelig å ikke gå for hjemmeseier her.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

AFC Bournemouth – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen bekymringer, mens man hos Norwich er litt usikre på om Alexander Tettey, Carlos Cuellar, Lewis Grabban og Cameron Jerome blir klare. 

Serieleder AFC Bournemouth flyr avgårde i toppen av tabellen, og fremstår for tiden som en velsmurt maskin. De valser over all slags motstand, og målene hagler inn i riktig ende av banen. Forrige helg møtte de Rotherham United på bortebane i FA Cupen, og til tross for at de viktigste spillerne som Artur Boruc, Tommy Elphick, Simon Francis, Harry Arter, Callum Willson og Matt Ritchie ikke startet, klarte de likevel reise hjem fra Yorkshire med en fantastisk 5-1 seier i bagasjen. Det begynner nesten å bli en vane med storseire for Bournemouth, og man skal ikke lenger tilbake enn like før jul for å finne 6-1 seieren borte mot Blackpool. Nå har The Cherries hele fjorten ligakamper på rad uten tap, og ser for øyeblikket ut som den aller største opprykksfavoritten i Championship. Man må helt tilbake til slutten av september for å finne forrige ligatap, og det kom i en bortekamp mot Derby County. I ligaen har de nå fem strake seire, og på disse kampene har de hele 16-6 i målforskjell. De ligger nå på tabelltopp med ett poeng ned til Ipswich Town på 2.plass. Hjemme på Dean Court har de 7-3-2 denne sesongen, og ingen av de åtte siste hjemmekampene i ligaen har endt med tap. Du kan trygt si at Cherries-fansen svever på en rosa sky for tiden.

Cherries siste kamper:
Rotherham – Bournemouth 1-5 (Kermorgant x2, Fraser, Stanislas, MacDonald)
Millwall – Bournemouth 0-2 (Arter, Kermorgant)
Bournemouth – Fulham 2-0 (Pitman, Arter)
Blackpool – Bournemouth 1-6 (Ritchie x2, Wilson, Arter, Pitman, Pugh)
Bournemouth – Liverpool 1-3 (Gosling)

Tidligere denne uken ble det klart at Neil Adams ga seg som Norwich-manager, og skal ta en pause frem til sommeren før han igjen skal få en eller annen slags rolle i klubben. Fredag ettermiddag ble det klart at Norwich har ansatt den meget spennende manageren Alex Neil, og 33-åringen kunne nok ikke drømt om en verre motstander å debutere mot. De skal altså møte et meget formsterkt Bournemouth, mens Norwichs form er mildt sagt varierende. Storeseire mot Millwall og Huddersfield Town hjemme på Carrow Road pynter veldig på formen, men skuffende nederlag mot Reading i forrige serierunde, samt Preston North End i FA Cupen forrige helg ser ikke særlig pent ut. Foran denne kampen ligger Norwich på en 7.plass med 37 poeng, og det er egentlig ikke så verst. Opp til kvalifiseringsplass skiller det bare tre poeng, mens det er ti poeng opp til serieleder AFC Bournemouth. Alex Neil har med andre ord et forholdsvis godt utgangspunkt når han kommer til klubben. På bortebane har Norwich 5-2-5, og det må sies å være bra. Det som dog ikke er særlig bra, er det faktum at bare én av de syv siste bortekampene i ligaen har endt med seier. Det spørs om det klarer gjøre noe med det denne helgen.

Norwichs siste kamper:
Preston – Norwich 2-0
Reading – Norwich 2-1 (Johnson)
Norwich – Millwall 6-1 (Whittaker, Hooper x2, Johnson x2, Jerome)
Derby – Norwich 2-2 (Jerome, Whittaker)
Norwich – Huddersfield 5-0 (Johnson x2, Redmond, Grabban, Jerome)

Vurdering: AFC Bournemouth er fantastiske for tiden, og det er vanskelig å se Norwich få med seg noe fra denne kampen, til tross for managerbytte. Hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Brentford – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos Brentford, som kan gi debut til Lewis Macleod. Gjestene har ingen nye skader, men er usikre på om Adam Hammill og Danny Ward blir klar etter å ha blitt hentet på lån fra Huddersfield.

Brentford har vært den kanskje største overraskelsen i Championship denne sesongen, og jeg har ikke vært i tvil om at laget er bra nok til å henge med på øvre halvdel ut sesongen. Det store spørsmålet er hvordan Brentford vil slå tilbake når de møter en dårlig formperiode, og svaret på det får vi muligens nå. Brentford har nemlig tre strake tap på samvittigheten, inkludert cup-exiten mot Brighton & Hove Albion forrige helg. Spørsmålet er om den flotte formen før jul bare var et blaff, eller om det virkelig er noe ekstra med dette Brentford-laget. Jeg heller mest mot sistnevnte, og det skyldes deres fantastisk fotball. Det er ikke slik at Brentford har vært heldige som har vunnet såpass mange kamper de har gjort denne sesongen, de har nemlig vært dominerende i de fleste seirene. Tapene i de to siste seriekampene var selvsagt skuffende, men det må legges til at hjemmekamp mot Ipswich Town og bortekamp mot Wolverhampton Wandereres er alt annet enn enkelt. Nå ligger Brentford på en 6.plass med 40 poeng, og opp til direkte opprykk skiller det nå syv poeng. Hjemme på Griffin Park har de 7-3-2 denne sesongen i ligaen, og før tapet mot Ipswich på Boxing Day hadde de fire strake hjemmeseire.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Brighton 0-2
Wolves – Brentford 2-1 (Selvmål)
Brentford – Ipswich 2-4 (Saunders x2)
Cardiff – Brentford 2-3 (Jota, Gray, Pritchard)
Brentford – Blackburn 3-1 (Jota, Gray, Douglas)

Rotherham United befinner seg fortsatt i bunnen av tabellen etter at de ikke maktet å slå tabelljumbo Blackpool på Bloomfield Road i forrige serierunde. I den kampen var de overlegne i spill og sjanser, men de klarte rett og slett ikke overliste Blackpool-målvakt Joe Lewis mer enn en gang. Foran helgens serierunde ligger Rotherham på en 19.plass med 26 poeng, og har dermed bare tre poeng ned til nedrykk. I ligaen er de faktisk ubeseiret på de seks siste kampene, men bare én av disse seks kampene har endt med seier. Forrige helg ble det et ydmykende tap i FA Cupen da de fikk besøk av AFC Bournemouth. Gjestene hadde gjort svært store endringer på laget til den kampen, men klarte likevel vinne hele 5-1. Det spørs om ikke det gjorde vondt for selvtilliten til Rotherham-spillerne. På bortebane har Rotherham 2-6-4 denne sesongen, og bare én av de ti siste bortekampene har endt med seier. Det positive er dog at Rotherham bare har tapt en av sine syv siste bortekamper, men det spørs om den statistikken er like pen etter møte med et bra hjemmelag som Brentford.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Bournemouth 1-5 (Brindley)
Blackpool – Rotherham 1-1 (Ledesma)
Rotherham – Huddersfield 2-2 (Clarke-Harris, Frecklington)
Wigan – Rotherham 1-2 (Revell, Lawrence)
Rotherham – Forest 0-0

Vurdering: Rotherham har vært vanskelige å slå i det siste, men forrige helg kollapset de helt. Her møter de et Brentford-lag som har slitt litt i de siste kampene. Jeg tror likevel de reiser seg mot Rotherham i denne kampen, og går for hjemmeseier. 

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Cardiff City – Fulham
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos Cardiff som kan gi debuter til Alex Revell og Scott Malone. Hos gjestene er fantastiske Lasse Vigen Christensen usikker.

Russell Slade har ikke fått den starten på sitt Cardiff-eventyr som han sannsynligvis hadde ønsket seg, og dårlig form den siste tiden har fått diverse medier til å melde at Slade sitter utrygt i managerstolen på Cardiff City Stadium. I ligaen har de nå fem kamper på rad uten seier, og det har ført waliserne ned på en 12.plass med 31 poeng. Opp til kvalifiseringsplass er det allerede en luke på ni poeng, og opp til direkte opprykksplass er det seksten poeng. Det beste Cardiff ser ut til å kunne håpe på denne våren er nok en kvalifiseringsplass. Forrige helg ble det en liten opptur da Colchester United ble slått komfortabelt i FA Cupen, men det skremmende lave tilskuertallet i den kampen ga likevel eier Vincent Tan en dårlig følelse. Det ble etter hvert en medvirkende faktor til at Cardiff nå har gått tilbake til sine tradisjonelle blå hjemmedrakter fra og med denne kampen. Hjemme på Cardiff City Stadium har de vært gode under Slade, men det har lugget i det siste. De tre siste hjemmekampene har bare gitt ett poeng, og de to siste hjemmekampene har begge endt med tap. På disse to kampene har de sluppet inn hele syv mål, og en lignende prestasjon i denne kampen har Slade muligens ikke råd til å oppleve.

Cardiffs siste kamper: 
Cardiff – Colchester 3-1 (Harris, Ralls, Jones)
Cardiff – Watford 2-4 (Le Fondre, Jones)
Charlton – Cardiff 1-1 (Adeyemi)
Cardiff – Brentford 2-3 (Jones, Noone)
Bournemouth – Cardiff 5-3 (Jones, Morrison x2)

Fulham er et lag det er vanskelig å bli klok på under Kit Symons ledelse. De har hatt en klar fremgang sammenlignet med de prestasjonene London-klubben leverte under Felix Magath, men av og til går Fulham på et par merkelige smeller. Som for eksempel i forrige serierunde da et Brighton & Hove Albion-lag som bare hadde vunnet én av sine nitten siste kamper, plutselig klemte til med en sterk 2-0 seier på Craven Cottage. Eller som da Watford vant hele 5-0 på Craven Cottage tidligere i desember. Det positive er at de alltid har slått tilbake etter tap tidligere i høst, men nå har de to strake tap i ligaen, og tre kamper på rad uten scoringer i både liga og cup. Forrige helg fikk de besøk av Wolverhampton Wanderers i FA Cupen, men klarte ikke sikre seg avansement til neste runde, og må derfor ut i omkamp neste uke. Nå ligger London-klubben på en 17.plass med 28 poeng, og opp til kvalifiseringsplass er det nå tolv poeng. På bortebane har Fulham 3-2-7 denne sesongen, og på de tre siste bortekampene har de to seire å vise til. Først slo de Brighton & Hove Albion i slutten av november, før Leeds United ble slått midt i desember.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Wolves 0-0
Fulham – Brighton 0-2
Bournemouth – Fulham 2-0
Fulham – Sheff Wed 4-0 (McCormack, Christensen, Hutchinson, Woodrow)
Leeds – Fulham 0-1 (Rodallega)

Vurdering: Veldig spennende kamp mellom to lag som ikke hadde noe spesielt å juble for i julen. Denne kampen er vidåpen, og jeg sliter veldig med å velg et utfall. Dersom jeg må velge et utfall, blir det hjemmeseier på grunn av hjemmefordel.

Tips: H

_________________________________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Yoni Buyens og Callum Harriott er suspenderte hos vertene. Samtidig er Franck Moussa, Rhoys Wiggins og Stephen Henderson skadet. Gjestene håper å få Joe Bennett og Adrian Colunga klare til denne kampen.

Charlton Athletic startet sesongen på fantastisk vis, og lå lenge i toppsjiktet av tabellen. Gang på gang klarte de vippe kamper til sin fordel, til tross for at de ikke alltid skapte de like mange sjanser som motstanderlaget. I den siste tiden har denne medgangen stoppet opp, og nå har The Addicks syv kamper på rad uten seier i ligaen. I romjulen ble det uavgjort hjemme mot Cardiff City, før de ble avkledd på Portman Road mot Ipswich Town noen dager senere. Forrige helg skulle Charlton starte året på best mulig vis etter at 2013 ble avsluttet litt skuffende, men dessverre gikk det ikke slik Charlton-fansen ønsket det. Ligarival Blackburn Rovers ble for sterke hjemme på The Valley, og dermed skal Charlton bare fokusere på ligaen resten av sesongen. Nå ligger Charlton på en 13.plass med 31 poeng, og akkurat nå har de omtrent like lang vei ned til nedrykk som det de har til opprykk. På hjemmebane er Charlton uavgjortspesialist nummer én. Hele syv av de ni siste hjemmekampene i ligaen har alle endt uavgjort. På disse ni kampene har de også tatt en knepen seier mot Bolton Wanderers, mens de tapte 1-0 mot Ipswich Town etter at blåtrøyene scoret fem minutter på overtid.

Charltons siste kamper:
Charlton – Blackburn 1-2 (Gudmundsson)
Ipswich – Charlton 3-0
Charlton – Cardiff 1-1 (Gudmunsson)
Blackburn – Charlton 2-0
Charlton – Blackpool 2-2 (Buyens, Cousins)

Sami Hyypiä så ikke ut til å ha problemer med spillerne eller ledelsen i Brighton & Hove Albion, men så etterhvert at han ikke lenger hadde noe støtte blant fansen. Inn har nå Chris Hughton kommet, og det blir spennende å se hva han kan få til på sørkysten. Tidligere har han imponert i Championship med både Birmingham City og Newcastle United, men hans siste jobb i Norwich City ikke var spesielt imponerende. Samtidig med managerbyttet har Brighton imponert litt på banen igjen, og nå har de fire kamper på rad uten tap dersom man tar med cupkampen sist helg. Der slo de Brentford på Griffin Park, og det er ingen enkel oppgave. I forrige serierunde tok de en svært sterk seier borte mot Fulham, og de ønsker nok å bygge videre på det i deres tredje London-kamp på halvannen uke. På bortebane har de 2-5-5 totalt, og deres seier mot Fulham var deres første borteseier siden august. Nå ligger Brighton på en 21.plass med 23 poeng, og bare målforskjell holder de på riktig side av streken.

Brightons siste kamper:
Brentford – Brighton 0-2 (Dunk, O’Grady)
Fulham – Brighton 0-2 (Colunga, March)
Brighton – Reading 2-2 (Forster-Caskey, Calderon)
Wolves – Brighton 1-1 (Bent)
Brighton – Millwall 0-1

Vurdering: Denne kampen har uavgjort skrevet over hele seg. De to lagene som spiller mest uavgjort i Championship, og Charlton gjør knapt annet enn å spille uavgjort hjemme på The Valley.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Henri Lansbury er suspendert hos vertene, mens Kelvin Wilson er usikker. Gjestene mangler Kamil Zayatte som er opptatt med landslagsfotball.

Det kryr av pressede managere i Championship, og Stuart Pearce er muligens sjefen i den klubben. I ligaen har Forest nå seks kamper på rad uten seier, og for å gjøre vondt verre røk de ut mot Rochdale i FA Cupen forrige helg. Tidligere i sesongen hadde Forest hele ni kamper på rad i ligaen uten tap, og dersom de ikke skjerper seg vil de fort tangere den rekken igjen i løpet av januar. Forrige serierunde var det duket for TV-kamp da Forest tok i mot Birmingham City på City Ground, men skogvokterne sto ribbet tilbake etter å ha tapt hele 3-1 mot blåtrøyene til Gary Rowett. I den foregående kampen ble Forest avkledd av Middlesbrough, og det er strengt tatt svært lite som minner om opprykk med dette Forest-lag akkurat nå. Det er veldig spesielt med tanke på hvor sterk deres stall faktisk er. Nå ligger Forest på en 11.plass med 31 poeng, og opp til kvalifiseringsplass er det allerede ni poeng. Hjemme på City Ground har de 4-5-3 denne sesongen, men bare én av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier. Forest bør vinne igjen her, hvis ikke frykter jeg Stuart Pearce må tømme pulten sin allerede på lørdag.

Forest siste kamper:
Rochdale – Forest 1-0
Forest – Birmingham 1-3 (Assombalonga)
Boro – Forest 3-0
Forest – Leeds 1-1 (Fryatt)
Rotherham – Forest 0-0

Sheffield Wednesday så ut til å stå for en av de store cupbombene forrige helg da de tok turen til Manchester for å møte Manchester City. Fyrtårnet Atdhe Nuhiu sendte Wednesday i ledelsen, og lenge var det faktisk Wednesday som fremsto som det beste laget. Dessverre ødela to mål fra James Milner i andre omgang alt for uglene, og sørget for at Wednesday bare trenger fokusere på ligaen ut sesongen. Der ligger de på en 10.plass med 34 poeng, og det er ikke så verst for dette Wednesday-lagene. Hele fire av de seks siste kampene i ligaen har endt med seier, og i romjulen ble det to viktige 1-0 seire mot Blackpool og Wigan Athletic. På bortebane har Wednesday 5-5-2 denne sesongen, og er dermed et av de bedre bortelagene i ligaen. Bare en av de syv siste bortekampene har endt med tap, og jeg ser ikke bort fra at de kan finne på noe i denne kampen.

Wednesdays siste kamper:
Man City – Sheff Wed 2-1 (Nuhiu)
Wigan – Sheff Wed 0-1 (Nuhiu)
Sheff Wed – Blackpool 1-0 (Maguire)
Fulham – Sheff Wed 4-0
Sheff Wed – Wolves 0-1

Vurdering: Forest i elendig form, og manager Stuart Pearce er en svært presset mann. Wednesday er solide og vanskelige å møte, og jeg tror de vil gi Forest tøff kamp her. Ingen utfall vil overraske meg, men jeg tror sannsynligheten for uavgjort er svært stor.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Reading – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jem Karacan kan få sin første kamp på 16 måneder for vertene, mens Anton Ferdinand, Pavel Pogrebnyak og Hope Apkan er ute. Gjestene mangler Emilio Nsue, Ryan Fredericks, Rhys Williams og Damia Abella med skader, mens Adam Clayton er suspendert.

Første kamp under Steve Clarke endte med et skuffende nederlag hjemme mot et Watford-lag som hadde fått en spiller utvist på stillingen 0-0. Etter det har det tatt seg skikkelig opp for The Royals, og foran lørdagens kamp har de to strake seire. Først slo de Norwich City 2-1 hjemme på Madejski Stadium, før det ble avansement i FA Cupen da de tok turen til Yorkshire for å møte Huddersfield Town. Denne oppsvingen i formen kommer på et meget godt tidspunkt, fordi det ikke ville gått lang tid før luken til toppen hadde vært for lang. Nå har de 29 poeng og ligger dermed på en 16.plass på tabellen. Opp til kvalifiseringsplass er det elleve poeng, og den luken blir tøff å tette, men det er likevel fullt mulig dersom de klarer holde en god form ut sesongen. Ned til nedrykk er det bare seks poeng, men sannsynligvis blir ikke det noe tema utover våren. Hjemme i Berkshire har de 6-2-4 denne sesongen, og før seieren mot Norwich City hadde de tre hjemmekamper på rad uten seier. Da tapte de blant annet 1-0 mot Charlton Athletic og Watford.

Readings siste kamper:
Huddersfield – Reading 0-1 (Blackman)
Reading – Norwich 2-1 (Robson-Kanu, Cox)
Brighton – Reading 2-2 (Murray x2)
Reading – Watford 0-1
Birmingham – Reading 6-1 (Murray)

Middlesbrough er et av de mest imponerende lagene i Championship denne sesongen, og det har ført til at hovedtrener Aitor Karanka har blitt linket til den ledige Newcastle-jobben. Forhåpentligvis fortsetter han på Teesside, og det virker som om det er det han har planer om å gjøre også. Etter bare én seier på de tre siste kampene – noe som egentlig ikke trenger være så dårlig – har de nå falt fem poeng bak serieleder AFC Bournemouth. Boro ligger nå på en 4.plass med 43 poeng, og har tre poeng ned til Brentford på 6.plass og som nevnt fem poeng opp til AFC Bournemouth på tabelltopp. Med tanke på formen til lagene over Boro på tabellen, er det viktig at rødtrøyene klarer vinne kamper igjen raskest mulig, slik at det ikke blir en stygg luke opp til de direkte opprykksplassene. Forrige helg ble de avansement i FA Cupen da de slo Barnsley 2-0 på Oakwell, og trekningen ga Boro en kamp mot selveste Manchester City. Det blir utvilsomt en spennende kamp, men nå skal først fokuset være på ligaen og der skal de nå spille en tøff bortekamp mot Reading. På fremmed gress har Boro faktisk vært meget bra denne sesongen, og er ligaens nest beste bortelag med 6-3-3.

Boros siste kamper:
Barnsley – Boro 0-2 (Ayala, Vossen)
Blackburn – Boro 0-0
Boro – Forest 3-0 (Vossen, Friend, Leadbitter)
Ipswich – Boro 2-0
Boro – Derby 2-0 (Bamford, Leadbitter)

Vurdering: Reading har sett friske ut de siste kampene, men Boro er ikke enkle å spille mot. Helt åpen kamp i mine øyne, og jeg klarer ikke gå for noe annet enn uavgjort.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Blackburn Rovers – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 
15.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Denne kampen har blitt flyttet til søndagen ettersom Burnley spiller hjemmekamp i Premier League på lørdag, og Blackburn bruker samme politistyrke som det Burnley gjør. Etter bare ett poeng i ligaen i romjulen slo Blackburn Rovers til med avansement i FA Cupen etter en fin 2-1 seier borte mot Charlton Athletic. Til den kampen ble flere spillere spart, og Rudy Gestede og Jordan Rhodes måtte sitte på benken hele kampen. Chris Brown fikk nemlig nitti minutter på topp, og gjorde sakene sine svært bra. Det blir interessant å se hvor mye spilletid Brown kommer til å få utover våren nå som han endelig er skadefri. Med bare én seier på de seks siste kampene i ligaen har Rovers nå fått en luke opp til kvalifiseringsplass, og ligger nå på en 9.plass med 35 poeng. Opp til kvalifiseringsplass er det nå fem poeng, og med tanke på hvor mange lag som kjemper om de plassene, bør ikke Rovers gå lenge uten å vinne ligakamper igjen. Hjemme på Ewood Park er de gode med 6-4-2, og det er ikke mange lag denne sesongen som reiser fra Lancashire med tre poeng i lommen. Så langt denne sesongen er det bare Derby County og Sheffield Wednesday som har klart det. Forrige gang Wolverhampton Wanderers var i Championship klarte de ta en fin seier på Ewood Park, og det var strengt tatt en av få seire Ståle Solbakken fikk oppleve som manager for ulvene. Wolves-fansen håper nok på en ønskereprise på søndag.

Blackburns siste kamper:
Charlton – Blackburn 1-2 (Taylor x2)
Blackburn – Boro 0-0
Bolton – Blackburn 2-1 (King)
Blackburn – Charlton 2-0 (Rhodes x2)
Brentford – Blackburn 3-1 (Gestede)

Wolverhampton Wanderers har vist meget bra takter den siste tiden. Etter fem strake tap fra begynnelsen av november til begynnelsen av desember, har Wolves nå ti poeng av tolv mulige på de fire siste ligakampene. To av disse seirene har begge kommet på bortebane mot Sheffield Wednesday og Watford, og i begge de kampene klarte de holde nullen. Forrige helg tok Wolves turen til London for å møte Fulham i FA Cupen, og der klarte de sikre seg en omkamp etter at kampen endte uten scoringer. I ligaen har ulvene klatret forbi søndagens motstander og ligger nå på en 8.plass med 37 poeng. Med seier i denne kampen kan de komme opp på like mange poeng som Brentford som ligger på kvalifiseringsplass, og da er veien til de andre lagene i toppen av tabellen plutselig veldig kort. Man kan bare tenke seg hvor bra ting kunne sett ut dersom Wolves ikke hadde hatt den forferdelige formperioden i november. Nå skal de spille en tøff bortekamp på Ewood Park, og Wolves på bortebane kan variere veldig i prestasjonene. Så langt denne sesongen har de 4-4-4 på fremmed gress, men de har som nevnt vunnet begge sine to siste bortekamper i ligaen. Denne kampen er for øvrig den første kampen Wolves må klare seg uten sin stjernespiller Bakary Sako. Han har scoret tre mål på de tre siste kampene mot Blackburn Rovers, men skal nå representere Mali i Afrikamesterskapet.

Wolves siste kamper:
Fulham – Wolves 0-0
Wolves – Brentford 2-1 (Selvmål, Dicko)
Watford – Wolves 0-1 (Dicko)
Wolves – Brighton 1-1 (Batth)
Sheff Wed – Wolves 0-1 (Clarke)

Vurdering: Blackburn er solide hjemme, men møter her et Wolves-lag som har vist bra form i det siste. Rovers har slitt litt med ulvene de siste kampene, og jeg tror det kan bli tøft her også. I mine øyne er også denne kampen helt åpen, men jeg har størst tro på uavgjort.

Tips: U

About The Author

Leave a Reply