Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


6.plass:

Navn: Samuel Mark Byram
Alder: 18 år (16.09.93)
Posisjon: Høyreback/Ving
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål i årets Championship: 22/1

 

I vår var Sam Byram bare et navn enkelte av oss hadde såvidt lagt merke til på Football Manager, eller som Leeds-supportere hadde lest om i forbindelse med U18 og reservelagskamper. I høst har han blitt et av de heteste talentene i Championship. Mye har forandret seg for den unge Leeds-spilleren, men foreløpig virker det som om han holder føttene godt plantet på jorda. Leeds-supportere har allerede tapetsert veggene fulle av bilder av denne talentfulle spilleren, men utenfor bygrensen til Leeds har han ikke blitt hypet opp. Selvsagt har flere fått øye på han, men han blir ikke skrevet om i hver eneste søndagsavis, slik som spillere som for eksempel Wilfried Zaha og Tom Ince blir. Dette passer nok både han og fansen bra, da stjernestatus i ung alder ikke alltid er positivt.

Byram ble født i Essex, men flyttet tidlig til Yorkshire hvor han gikk på skole i både Haxby og York. Da han var ni år gammel spilte han for Leeds Uniteds U9-lag, men der falt han ut. Han kom senere inn i klubben igjen da han var elleve år gammel og har vært i klubben siden den gang. På slutten av fjorårets sesong fikk han endelig en profesjonell kontrakt hos United. I årets sesongoppkjøring fikk han sjansen til å vise seg frem i kampen mot byrival Farsley Celtic. Han fikk spille en hel omgang i den kampen og etter det har han bare blitt bedre og bedre. Hans første scoring for førstelaget kom i treningskampen mot Preston North End og på den tiden begynte det å gå opp for folk at man kanskje hadde et nytt stjerneskudd på gang.

Flere klubber måtte tyvstarte årets sesong med å spille kamp i ligacupen uken før sesongstart. Dette viste seg å være en meget bra mulighet for Byram. Han startet cupkampen mot Shrewsbury Town og gjorde sine saker meget bra. Faktisk imponerte han såpass mye at han fikk starte i sesongåpningen hjemme mot Wolverhampton Wanderers. Foran 23 745 tilskuere viste han seg frem på best mulig måte og det gikk ikke lenge før de trofaste supporterne på Elland Road lagde vitser som denne:

“Breaking News: Leeds debutant Sam Byram has been arrested by Police after a search where they found Matt Jarvis in his back pocket”

Denne høsten har Byram blitt den store helten blant Leeds-fansen. Han har startet 20 kamper og kommet innpå i to. Det vil si at han har spilt i samtlige serierunder denne sesongen. I cupen har han også bidratt med både flott spill og scoring. Mot Oxford City i ligacupen vartet han opp med en skikkelig kremscoring som du kan se her. Med den arbeidsmengden han legger ned og det pågangsmotet han viser, er det aldri tvil om at høyrebacken spiller med hjerte utpå drakten. Tidligere i høst har han skrevet under på en treårskontrakt med United og med nye eiere i klubben blir han forhåpentligvis ikke solgt med det første heller. Han har ingen ungdomslandskamper, men en U21-landskamp kan ikke være langt unna. Kanskje spiller han for England mot Norge i sommerens mesterskap?

About The Author

Leave a Reply