Her kan du lese deg opp foran den 23.serierunden i Championship.

Fredag 21.desember:

Blackpool – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20:45
Dommer: David Coote
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget mangler Chris Basham, Matt Phillips og Ian Evatt. Ulvene har flere spillere ute, men Georg Margreitter er tilbake. Razak Boukari har reist hjem til Frankrike for å behandle skaden sin og er nå ute i tre måneder.

Michael Appleton tok endelig sin første hjemmeseier som Blackpool-sjef da de vant 2-0 over Blackburn Rovers i forrige serierunde. Han er fortsatt ubeseiret etter at han kom til Bloomfield Road og står nå med 2-5-0 på sine syv kamper. Blackpool ligger nå på en 11.plass med 32 poeng og har fem poeng opp til kvalifiseringsplass. Hjemme på Bloomfield Road har de 4-5-2 så langt denne sesongen. Ståle Solbakken og hans ulver så ut til å ha løst problemene da de vant to kamper på rad, men i forrige serierunde ble det nederlag borte mot Middlesbrough. Det skal likevel legges til at tapet var preget av kontroversielle avgjørelser like før full tid og at en bortekamp mot Middlesbrough er alt annet enn enkelt. Wolves ligger nå på en 18.plass med 28 poeng. På fremmed gress står de med 4-0-7, de har med andre ord ikke spilt uavgjort på bortebane denne sesongen.

Vurdering: Blackpool tok en enkel seier mot Blackburn i forrige serierunde. De får det kanskje tøffere i denne kampen og derfor går vi for poengdeling. Det må legges til at gressmatta på Bloomfield Road er så dårlig at det knapt går an å spille fotball der for tiden.

rt tips: U


________________________________________________________

Derby County – Hull City
Kampstart: 20:45
Dommer: Dave Allison
Skader og Suspensjoner: Mark O’Brien, Gareth Roberts, Will Hughes, Craig Bryson og Connor Sammon er alle usikre til denne kampen. Hull mangler bare David Stockdale som har gått tilbake til Fulham.

Derby County har virkelig hatt en fin høst i årets Championship. De fleste plasserte Derby langt nede på tabellen i sine tabelltips, men nå ligger de på en 10.plass med 33 poeng. Når laget består av unge og sultne spillere som Jeff Hendrick, Will Hughes og Michael Jacobs, er det god grunn til å smile hvis du holder med Derby. Hjemme på Pride Park er de utrolig sterke og der har de bare tapt en eneste kamp denne sesongen. Totalt står de med 6-4-1 på hjemmebane denne høsten. Gjestene skinner som en sol denne høsten under Steve Bruce. Med 41 poeng ligger de helt oppe på en 4.plass på tabellen med bare tre poeng opp til serieleder Cardiff City. Spillere som Sone Aluko og Robert Koren imponerer og det er en stor optimisme i byen. Foran denne kampen har de vunnet tre kamper på rad mot henholdsvis Huddersfield, Watford og Nottingham Forest. De er ligaens beste bortelag med 6-1-4.

Vurdering: Derby er et meget solid hjemmelag, men her får de tøff motstand. Hull er ligaens beste bortelag, har vunnet tre kamper på rad og møter et skadeskutt Derby-lag. Vi prøver oss på borteseier, men legger til en advarsel siden Derby er såpass solide på hjemmebane.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Lørdag 22.desember:

Birmingham City – Burnley
Kampstart: 16:00
Dommer: Eddie Ilderton
Skader og Suspensjoner: Paul Caddis er ute og Jonathan Spector er usikker for hjemmelaget. Michael Duff og Chris McCann er tilbake etter suspensjon for gjestene.

Fortsatt ikke mulig å forstå seg på Birmingham City. Manager Lee Clark sliter med å få til stabile resultater over tid og derfor ligger de på en skuffende 19.plass på tabellen. De har 25 poeng og kan med seier klatre opp til Wolverhampton som ligger på plassen foran dem på tabellen. De står nå med bare en seier på sine syv siste kamper og derfor er bare seier godt nok når Burnley kommer på besøk. Hjemme på St Andrews har de 4-3-4. Gjestene har i likhet med Birmingham bare en seier på sine syv siste kamper. Sean Dyche har havnet på en motgangsbølge og må nå gjøre grep for å få orden på ting igjen. I forrige serierunde ble det uavgjort hjemme mot Watford, noe som gjør at de nå ligger på en 16.plass med 29.poeng. Det er bare to lag i ligaen som er dårligere enn Burnley på bortebane, der står de nemlig med 3-1-7.

Vurdering: Birmingham har 2-1-1 på sine fire siste kamper og på lørdag pynter de på den statistikken med en ny seier. 

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Blackburn Rovers – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16:00
Dommer: Robert Madley
Skader og Suspensjoner: Danny Murphy, David Dunn og Marcus Olsson er sannsynligvis tilbake til denne kampen. Bruno, Inigo Calderon og Marcos Painter er alle ute for Brighton.

Motgangen vil ingen ende ta for Henning Berg og Blackburn Rovers. Han har nå ledet Lancashire-klubben i ni kamper og bare vunnet en kamp. Det er rett og slett nedrykksform. Nå ligger de på en 15.plass med 29 poeng og denne kampen bør vinnes. Hjemme på Ewood Park har de 5-1-5 og man kan ikke tape så mange hjemmekamper hvis man ønsker å kjempe om opprykk. Man bør også legge til at Henning Berg fortsatt ikke har vunnet en hjemmekamp som Blackburn-sjef. Gus Poyet hadde en liten downperiode midt på høsten, men nå ser det ut til å ordne seg. På de elleve siste kampene har de bare tapt en kamp. Med 34 poeng innehar de en fin 8.plass på tabellen. På bortebane har de brukbare 4-4-3 denne sesongen.

Vurdering: Blackburn er skrekkelige for tiden. Hvem sin skyld det er skal vi ikke spekulere i, men at motgangen fortsetter på lørdag er vi likevel trygge på. Borteseier på Ewood Park.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Ipswich Town – Bristol City
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Haywood
Skader og Suspensjoner: Luke Hyam er tilbake for traktorgutta, men Paul Taylor er fortsatt ute med skade. Danny Wilson er usikker, mens Greg Cunningham og Cole Skuse sannsynligvis ikke blir klar til denne kampen.

Ipswich-fansen kan endelig glede seg over laget sitt igjen. Etter at Mick McCarthy ble hentet til Portman Road har ting sett mye bedre ut. Etter å ha ledet laget i ni kamper har han tatt Ipswich fra å ligge dårlig an i nedrykksstriden til å allerede ha en luke ned til bunnen. De kan nå se oppover på tabellen og med tanke på hvor jevnt det er i årets liga, er det fortsatt lov å drømme om topplasseringer. Nå ligger de på en 20.plass med 23 poeng. På hjemmebane har de 3-3-5, men det bør legges til at de har 3-1-0 på Portman Road under Mick McCarthy. Gjestene ligger på 21.plass og har fem poeng opp til lørdagens motstander. Forrige helg tapte de 2-0 hjemme mot Derby. På bortebane har de 3-1-7, men to av seirene har kommet på de tre siste bortekampene.

Vurdering: Magic-Mick tryller frem en ny seier. Hjemmeseier på Portman Road.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Leeds United – Middlesbrough
Kampstart: 16:00
Dommer: Paul Tierney
Skader og Suspensjoner: Alan Tate og Davide Somma er tilbake for hjemmelaget. Rhys Williams kan gjøre comeback for Boro, mens Georg Friend, Andre Bikey og Faris Haroun vil bli testet før kampstart.

Leeds United marsjerer videre. Har Neil Warnock funnet seiersoppskriften som han brukte med QPR i 2010/11-sesongen? Uansett ser det veldig bra ut  for de liljehvite fra Yorkshire. På de fem siste kampene har de vunnet fire og oppkjøpet av klubben ble gjennomført på fredag. Nå ligger de på en 12.plass med 32 poeng. Veien til kvalifisering er ikke lang og det er fullt mulig å kjempe seg enda lenger opp hvis de fortsetter denne formen. Hjemme på Elland Road har de 6-2-3 denne sesongen. Tony Mowbray har gjort mye bra med Boro denne sesongen og foran denne runden ligger de på en 3.plass med tre fattige poeng opp til serieleder Cardiff City. På bortebane har de 5-1-5. Scott McDonald imponerer for Boro og er definitivt en spiller Leeds må passe godt på i denne kampen.

Vurdering: Det ble kanskje et sviende nederlag mot Chelsea i midtuken, men vi tror de slår hardt tilbake i denne kampen. En sterk hjemmeseier til Leeds over Middlesbrough på Elland Road.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Leicester City – Cardiff City
Kampstart: 16:00
Dommer: Graham Salisbury
Skader og Suspensjoner: Martyn Waghorn og Ben Marshall er sannsynligvis tilbake til denne kampen for Leicester. Mark Hudson er tilbake for gjestene etter karantene.

Revene til Nigel Pearson kjemper fortsatt i toppen av Championship. Nå ligger de på 5.plass med 37 poeng og hele +16 i målforskjell. I forrige runde tapte de 1-0 borte mot Millwall. Hjemme på King Power Stadium har de 8-2-1 og faktisk er det bare Cardiff som er bedre på hjemmebane. Cardiff gikk på sesongens største sjokktap da de tapte 2-1 hjemme mot Peterborough United i forrige serierunde. Før den kampen hadde de 10-0-0 på hjemmebane. De leder fortsatt serien med sine 44 poeng, men lag som Crystal Palace, Hull og Middlesbrough følger like bak. På bortebane har prestasjonene vært veldig varierende, men i forrige bortekamp vant de hele 4-1 borte mot Blackburn Rovers. Totalt har de 4-2-5 på bortebane denne sesongen.

Vurdering: En interessant og tøff toppkamp mellom to dyktige lag. Praktisk talt umulig kamp å spå med tanke på de siste resultatene til disse to lagene. Derfor blir tipset poengdeling.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Millwall – Barnsley
Kampstart: 16:00
Dommer: Trevor Kettle
Skader og Suspensjoner:  Chris Taylor og Andy Keogh er usikre for hjemmelaget. Akos Buzsaky og Emile Sinclair er begge ute med skade for gjestene.

Etter at Millwall gikk hele fjorten kamper på rad uten å tape, var det knyttet stor spenning rundt Kenny Jackett og hans mannskap da de endelig gikk på et nederlag. Imponerende nok har løvene slått fint tilbake etter nederlaget med seier mot Leicester og poengdeling borte mot Brighton. De ligger nå på en 6.plass med 37 poeng. Hjemme på The Den har de ikke tapt siden 22.september og har totalt 6-2-3 denne sesongen. Keith Hill og hans Barnsley tapte den viktige kampen mot Sheffield Wednesday, men sitter fortsatt i managerstolen på Oakwell. Barnsley har ikke vunnet på de elleve siste kampene og det brenner derfor under føttene til Hill. Nå ligger de på en 22.plass med 18 poeng. De er ligaens dårligste bortelag med 2-2-7.

Vurdering: Millwall er rett og slett imponerende denne sesongen. Barnsley er helt forferdelige for tiden, samtidig som de er ligaens dårligste bortelag. Hjemmeseier på The Den.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Peterborough United – Bolton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: Nigel Miller
Skader og Suspensjoner: Ingen nyheter å melde om hos hjemmelaget, men hos bortelaget er Mark Davies nå ute i tre måneder. Matt Mills er ute til nyttår.

Man måtte gni seg i øynene da man så scoringene tikke inn fra Cardiff City Stadium forrige serierunde. Tabelljumbo Peterborough United vant 2-1 borte mot et Cardiff-lag som hadde 10-0-0 på hjemmebane før den kampen. Foran den seieren hadde Peterborough gått åtte kamper på rad uten seier. På tross av denne triumfen ligger de fortsatt på sisteplass med sine 16 poeng. De er ligaens dårligste hjemmelag med 2-0-9. Dougie Freedman har ikke helt fått sving på Bolton Wanderers. Foran denne runden ligger de på en 13.plass med 29 poeng. På de ni siste kampene har de bare tapt en kamp, men bare tre av disse kampene har endt med seier. På bortebane har de svake 2-4-5.

Vurdering: Kan Posh vinne igjen? Det blir uansett en veldig tøff kamp på London Road. En kamp hvor bortelaget trekker det lengste strået. 

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Charlton Athletic
Kampstart: 16:00
Dommer: Gary Sutton
Skader og Suspensjoner: Reda Johnson er tilbake for uglene, imens Jay Bothroyd er ute. Dale Stephens er suspendert for gjestene, imens Ricardo Fuller og Rhoys Wiggins er skadet.

Sheffield Wednesday tok en utrolig viktig seier borte mot Barnsley i forrige serierunde. Før den kampen hadde de tapt syv kamper på rad. Nå ligger de på en 23.plass med 18 poeng. Hjemme på Hillsborough har de 3-1-7 og det bør legges til at de har tapt de fire siste hjemmekampene. Etter syv kamper på rad uten tap ble det tap for Charlton borte mot Bolton i forrige serierunde. De ligger nå på 14.plass med 29 poeng. De har vært veldig gode på bortebane denne sesongen og står der med 4-4-3 foran denne runden.

Vurdering: Spørsmålet er om Sheffield Wednesday vil bygge videre på den viktige seieren mot Barnsley. Vi tror det blir veldig tøft og spår borteseier på Hillsborough.

Vårt tips: B

________________________________________________________________

Watford – Nottingham Forest
Kampstart: 16:00
Dommer: Neil Swarbrick
Skader og Suspensjoner: Fernando Forestieri er ute for hjemmelaget. John Eustace og Nyron Nosworthy er tilbake i trening for Watford, men spiller nok ikke denne kampen. Hos Forest er Sam Hutchinson og Jermaine Jenas ute med skade.

Ett nederlag på de ni siste kampene er status for Gianfranco Zola og hans lånesoldater hos Watford. I forrige runde ble det poengdeling borte mot Burnley og på lørdag er det kun seier som gjelder. De ligger nemlig bare tre poeng bak den siste kvalifiseringsplassen. Hjemme på Vicarage Road har de 5-2-4 denne sesongen. Skogvokterne fra Nottingham ligger på en 9.plass med 33 poeng foran denne runden. De vil kunne passere lørdagens motstander hvis de vinner. Viktige Simon Cox blir sannsynligvis klar til denne kampen og han er definitivt en spiller Watford-forsvaret må se opp for. På bortebane har Forest 5-2-4, dette gjør de til et av de beste bortelagene i ligaen.

Vurdering: Watford er solide, men det er aldri lett å spille mot Nottingham Forest. Likevel tror vi poengene blir igjen på Vicarage Road.

Vårt tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Crystal Palace – Huddersfield Town
Kampstart:18:20
Dommer: Graham Scott
Skader og Suspensjoner: For hjemmelaget er Mile Jedinak tilbake etter karantene, men Jon Williams blir nok ikke klar. Alan Lee er suspendert for gjestene.

Det har bare blitt en seier på de fem siste kampene til Crystal Palace. Etter tapet mot Leeds har det nemlig blitt tre poengdelinger og en seier for ørnene fra Selhurst Park. Nå ligger de på en 2.plass med 42 poeng. De har nå to poeng opp til serieleder Cardiff og kan derfor feire jul som serieleder hvis resultatene går deres vei. Hjemme på Selhurst Park har de imponerende 7-3-1, hvor tapet kom helt tilbake i første serierunde. Simon Grayson og Huddersfield har trøbbel for tiden. Fra en imponerende start på sesongen ser det nå ganske grått ut rundt John Smith Stadium. På de seks siste kampene har de 0-2-4, noe som har gjort at de har falt ned til 17.plass på tabellen. Det er likevel såpass jevnt midt på tabellen at det skal ikke mye til for å komme seg opp i opprykksstriden igjen. På bortebane har de 4-2-5 denne sesongen.

Vurdering: Dette bør bli tre poeng til hjemmelaget. 

Vårt tips: H

About The Author

Leave a Reply