Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


5.plass:

Navn: Ruben Rochina Naixes
Alder: 21 år (23.03.91)
Posisjon: Offensiv midtbanespiller
Klubb: Blackburn Rovers
Kamper/Mål i årets Championship: 14/3

Det er ingen lag i verden som har produsert flere spillere til lag i de fem største ligaene i Europa enn Barcelona. Derfor er det ikke overraskende at et av de største talentene i Championship også har gått gradene gjennom akademiet til den spanske giganten. Da Ruben Rochina var 13 år gammel, gikk han fra den spanske storklubben Valencia til “La Masia”. For de som ikke vet det er “La Masia” juniorakademiet til Barcelona. Her gikk han gradene før han etterhvert ble en del av Barcelona B. Han spilte totalt 26 kamper for reservelaget til Barcelona før turen gikk videre til England og Blackburn Rovers. Like før overgangsvinduet stengte i januar 2011 signerte han for Blackburn i en avtale som senere har vært veldig omdiskutert. Agenten til Rochina fikk nemlig fire ganger mer penger enn Barcelona i den overgangen.

I Lancashire-klubben har han ikke slått helt igjennom. Han har nemlig slitt med spilletid, noe som både Rovers-fansen og nøytrale tilskuere klør seg i hodet over. De gangene han spiller leverer han nemlig tekniske delikatesser som frelser selv den mest kritiske supporter. Hans ballkontroll er av en annen verden og hans overblikk er skremmende imponerende. Forrige sesong scoret han seks mål på 23 kamper og i år har han tre mål på 15 kamper. Det skal sies at han bare har fullført tre av disse 15 kampene. På tross av lite spilletid har han allerede scoret noen kremscoringer i engelsk fotball. Ikke lenge etter han kom til England scoret han dette målet i en reservekamp mot Manchester United. Til og med Alex Ferguson kom med lovord om Rochina etter den scoringen. Tidligere i høst scoret han et flott mål med hælen mot Leeds United.

De eneste grunnene til at han kanskje ikke fortjener en så høy plassering i denne kåringen er at han av og til gjør helt feil valg og kanskje er litt svak defensivt. Disse tingene kan likevel en manager gjør underverker med, men akkurat det området har ikke Blackburn vært veldig heldige på. Hvis en manager klarer lære Rochina hvilke valg han bør gjør i forskjellige situasjoner, finnes det ingen grenser for hvor langt han kan nå. Nettopp derfor får Rochina en 5.plass i denne kåringen.

About The Author

Leave a Reply