Skrevet av: Eirik Aase

 

Rundens oddskupong
Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brentford – Blackpool (Hjemmeseier) 1.44
Middlesbrough – Bolton Wanderers (Hjemmeseier) 1.49
Totalodds: 2.15

_____________________________________________________________________________________________________________________

Blackburn Rovers – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jason Lowe mangler hos vertene, mens Chris Taylor er usikker. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Det ser ut til å bli cupen Rovers-fansen må fokusere på i sesongavslutningen. De har en kvartfinale på Anfield mot Liverpool foran seg om halvannen uke, men frem til det skal det spilles tre kamper i ligaen. Der kunne det også blitt spennende dersom det hadde blitt seier mot Blackpool på lørdag, men på skuffende vis klarte de ikke slå tabelljumboen. Nå ligger Rovers på en 10.plass med 44 poeng, og opp til kvalifiseringsplass skiller det hele tolv poeng. Det er ikke umulig å tette den luken, men det skal likevel svært mye til med tanke på sesongen så langt for Lancashire-klubben. Ned til nedrykk skiller det tretten poeng, men heller ikke det virker spesielt sannsynlig. Hjemme på Ewood Park har de vært forholdsvis bra med sine 8-5-3 denne sesongen, men uavgjortkampen på lørdag var skuffende. Samtidig må det nevnes at Rovers har 2-2-3 på eget gress mot lag fra øvre halvdel av tabellen, og derfor blir det nok en tøff kamp på Ewood Park for hjemmelaget på tirsdag.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Blackpool 1-1 (Rhodes)
Cardiff – Blackburn 1-1 (Gestede)
Blackburn – Stoke 4-1 (King x2, Gestede)
Blackburn – Rotherham 2-1 (Rhodes, Conway)
Watford – Blackburn 1-0

Norwich City er brennhete for tiden, og etter fire strake seire har de nå seilet opp som en tøff utfordrer i opprykkskampen. På lørdag feide de over opprykksrival Watford med 3-0 på Vicarage Road, og nå har de klatret opp på en 5.plass med fire poeng opp til direkte opprykk, samt seks poeng til serieleder Derby County. Med herlig offensiv fotball har målene runnet inn den siste tiden, og spesielt Lewis Grabban er i fantastisk form. Han har scoret fire mål på de tre siste kampene, og har nok skumle planer om å skape trøbbel for et temposvakt Rovers-forsvar. På bortebane har Norwich meget gode 8-3-5 denne sesongen, og bare tre lag i ligaen er bedre på fremmed gress enn The Canaries. Fire av disse åtte seirene har kommet mot lag fra øvre halvdel av tabellen, og det fikk som nevnt Watford erfare på lørdag.

Norwichs siste kamper:
Watford – Norwich 0-3 (Grabban x2, Jerome)
Norwich – Wolves 2-0 (Grabban, Johnson)
Charlton – Norwich 2-3 (Grabban, Howson, Jerome)
Norwich – Blackpool 4-0 (Hooper x3, Redmond)
Birmingham – Norwich 0-0

Vurdering: Norwich har fire strake seire, og bare ett tap under Alex Neils ledelse. Her møter de et Rovers-lag som sliter litt i ligaen. Med tanke på den medgangsbølgen Norwich flyter på for tiden, vil det ikke overraske meg om de tar alle poengene på Ewood Park. Borteseier.

Tips: B

______________________________________________________________________________________________________

Brentford – Blackpool
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jake Bidwell er suspendert, mens Scott Hogan er skadet hos vertene. Hos gjestene er Niall Maher, Mark Waddington, Nyron Nosworthy og Steven Davies ute. Manager Lee Clark melder at Blackpool muligens ikke klarer fylle benken. 

Det har vært noen spesielle uker for Brentford-fansen. Først ulmet ryktene om Mark Warburtons avgang, før det i forrige uke ble bekreftet. Brentfords fantastiske manager får ikke fortsette i jobben ved sesongslutt, ettersom klubben skal endre på strukturen. De ønsker å ha en sportsdirektør og en hovedtrener, istedenfor dagens ordning med en manager som styrer alt. Midt i alt kaoset utenfor banen ble Brentford slått hele 3-0 av byrival Charlton Athletic, og dermed kom de kritiske spørsmålene til klubbens ledelse. Ekspertene og fansen mente ledelsen ødela muligheten for opprykk ved å komme med denne informasjonen nå. Spenningen var derfor stor foran Brentfords møte med Bournemough, men der slo Brentford flott tilbake. De skapte haugevis av sjanser mot opprykksrivalen, og endte opp med å vinne hele 3-0. Med den seieren beholdt Brentford sin 7.plass på tabellen med sine 55 poeng, og nå er det bare fem poeng opp til opprykksplass. Hjemme på Griffin Park har de 9-3-4 denne sesongen, men hele tre av de fem siste hjemmekampene har endt med tap. Den gode nyheten for Brentford-fansen er at de fortsatt ikke har tapt en hjemmekamp mot et lag fra nedre halvdel av tabellen.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Bournemouth 3-0 (Pritchard, Long, Douglas)
Charlton – Brentford 3-0
Brentford – Watford 1-2 (Gray)
Leeds – Brentford 0-1 (Pritchard)
Brentford – Boro 0-1

Lee Clark og hans Blackpool tok et svært sterkt poeng borte mot Blackburn Rovers på lørdag, men Clark var likevel ikke spesielt fornøyd. “Hadde dette vært en vanlig sesong ville jeg vært svært glad for ett poeng på Ewood Park, men dette er ingen vanlig sesong” sa Clark til BBC etter kampen. For det hjelper ikke Blackpool mye om de spiller uavgjort for tiden. De er nødt til å vinne fotballkamper dersom de skal ha håp om å overleve i denne ligaen, og hver kamp har nærmest blitt en cupfinale for Blackpool. Nå ligger de fortsatt på sisteplass på tabellen med 22 poeng, og opp til trygg plass skiller det hele tolv poeng. Det er en luke Blackpool aldri kommer til å tette. Sannsynligvis må de opp i nærmere 50 poeng for å være sikret ny kontrakt i Championship, og det betyr at de må ha et poengsnitt på rundt 2 for å overleve. Det er opprykksform, og det kommer ikke Blackpool til å klare. På bortebane har Blackpool fortsatt ikke vunnet denne sesongen, og står totalt med 0-6-10 på fremmed gress. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har de 0-2-6, og sjansen for poeng på Griffin Park er svært liten.

Blackpools siste kamper:
Blackburn – Blackpool 1-1 (Hall)
Blackpool – Forest 4-4 (Madine, Orlandi, Davies, Ferguson)
Blackpool – Boro 1-2 (Clarke)
Norwich – Blackpool 4-0
Blackpool – Brighton 1-0 (O’Hara)

Vurdering: Brentford med fantastisk seier på lørdag. Her møter de et fortapt Blackpool-lag som de ikke bør ha problem med å slå. Hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Solly March, Andrew Crofts og Kemy Agustien mangler hos vertene. Gjestene mangler Giuseppe Bellusci som er suspendert.

Etter fire kamper på rad i ligaen uten seier begynte man å bli oppriktig bekymret for Brighton & Hove Albion i deres kamp for å unngå nedrykk. Foran helgens runde lå de bare ett poeng over nedrykksstreken, men takket være tre poeng hjemme mot Birmingham City i en fantastisk fotballkamp på Falmer Stadium, har den luken nå blitt på tre poeng. Brighton vant hele 4-3 over Birmingham og den store helten ble Inigo Calderon som blomstret i en mer offensiv rolle i lørdagens kamp. Nå ligger Brighton på en 20.plass med 34 poeng, og har som nevnt tre poeng ned til Millwall som ligger under streken. Hjemme på Falmer Stadium har de skuffende 4-6-6 denne sesongen, og det er ikke lenger like skummelt å komme på besøk på den vakre stadionen. Underholdning har det likevel blitt i de tre siste hjemmekampene. Først ble det 3-2 seier mot Ipswich Town, deretter fulgte et skuffende 2-3 tap mot Nottingham Forest, før det som nevnt ble 4-3 seier over Birmingham. Kan det bli en ny målfest på tirsdag?

Brightons siste kamper:
Brighton – Birmingham 4-3 (Teixeira x2, Calderon x2)
Sheff Wed – Brighton 0-0
Cardiff – Brighton 0-0
Brighton – Forest 2-3 (Dunk, Kayal)
Blackpool – Brighton 1-0

Hvem hadde trodd at Leeds United skulle være ligaens store formlag i slutten av februar? Ikke meg i hvert fall med tanke på den elendige perioden i desember. På lørdag tok Leeds turen til Nord-Øst England for å møte Middlesbrough, og der leverte de en fantastisk opptreden. De tok tidlig ledelsen ved Alex Mowatt, og etterpå fikset Sol Bamba og Marco Silvestri resten. Midtstopper og kaptein Bamba ryddet unna alt som kom mot han, og de gangene han ikke nådde frem var Silvestri på alerten. Det er sjeldent man får oppleve bedre defensive forestillinger enn det de to Leeds-spillerne leverte på lørdag. Leeds vant til slutt 1-0 over Boro, og ble dermed det første laget siden august som kunne ta med seg tre poeng hjem fra Riverside Stadium. Nå har Leeds tre strake seire, og fem av de seks siste kampene har alle gitt tre poeng. Ingen lag i Championship har plukket flere poeng enn Leeds på de siste seks kampene, og i 2015 har Leeds bare tapt én ligakamp. De har klatret kraftig på tabellen, og er nå oppe på en 11.plass. Opp til kvalifiseringsplass skiller det hele femten poeng, og derfor tviler jeg på at de kan blande seg inn i opprykkskampen før sesongslutt. På bortebane har de 4-4-8 denne sesongen, men samtlige av deres tre siste bortekamper har endt med seier. Kan det bli mer jubel på sørkysten?

Leeds siste kamper:
Middlesbrough – Leeds 0-1 (Mowatt)
Leeds – Millwall 1-0 (Mowatt)
Reading – Leeds 0-2 (Byram, Murphy)
Leeds – Brentford 0-1
Huddersfield – Leeds 1-2 (Sharp, Byram)

Vurdering: Brighton har variert litt i prestasjonene, men tok en viktig seier på lørdag. Her møter de ligaens store formlag på eget gress, og jeg tror de vil få det fryktelig tøft. Borteseier.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Derby County – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Chris Martin med skade, men Johnny Russell kan være tilbake. Mils Veljkovic, Johnnie Jackson og Franck Moussa er alle ute hos gjestene.

The Rams har vært min store opprykksfavoritt for denne sesongen helt siden de tapte opprykksfinalen i fjor vår, og nå ser det ut som om de endelig har fått fart på sakene. De er nå ubeseiret på de seks siste kampene, og leiesoldatene Darren Bent og Tom Ince ser ut til å ha vært akkurat det som skulle til for å få gang på dette fantastiske mannskapet. Bent har ikke stjålet noen store overskrifter, men har nå scoret mål i fire kamper på rad. Tom ince har fem mål på fire kamper, og var utrolig nære scoring i helgens kamp mot Sheffield Wednesday også. Den kampen vant de 3-2 etter å ha ligger under både 0-1 og 1-2 mot uglene fra Yorkshire, men klarte snu kampen før slutt. Det er slike prestasjoner som gjør Derby til opprykksfavoritt. Foran denne runden er de serieleder med to poeng ned til Middlesbrough på 2.plass. Hjemme på Pride Park har de 10-4-2, og er dermed ligaens beste hjemmelag. Syv av de ni siste hjemmekampene har alle endt med seier, og hjemme mot lag fra nedre halvdel av tabellen har de 5-2-1. Dette kan bli fryktelig tøft for Charlton Athletic.

Derbys siste kamper: 
Derby – Sheff Wed 3-2 (Buxton x2, Bent)
Rotherham – Derby 3-3 (Ince x2, Bent)
Derby – Reading 1-2 (Bent)
Bournemouth – Derby 2-2 (Bent, Ince)
Derby – Bolton 4-1 (Hendrick x2, Ince x2)

Charlton Athletics nye manager Guy Luzon fikk en tøff start på sin Charlton-karriere, men etter et par kamper uten seier, ser det nå ut til å ha løsnet. Forrige uke slo de opprykksjagende Brentford hele 3-0 hjemme på The Valley, og på lørdag tok de en enda viktigere seier da de tok turen nordover for å møte bunnlaget Wigan Athletic. Etter den seieren skiller det nå fjorten poeng mellom Wigan og Charlton, samtidig som Charlton nå har åtte poeng ned til nedrykk. Det ser derfor ikke ut som om The Addicks kommer til å få det svært nervepirrende denne våren, slik det så ut en stund da de gikk lang tid uten seier. På bortebane har Charlton 3-7-6 denne sesongen, og seieren mot Wigan på fredag var deres første siden november. Det blir svært interessant å se om The Addicks klarer bygge videre på den seieren, selv om motstanderen er betydelig bedre i tirsdagens oppgjør. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har Charlton 1-4-5, hvor deres eneste seier kom mot Norwich City tilbake i september.

Charltons siste kamper:
Wigan – Charlton 0-3 (Bulot, Vetokele, Eagles)
Charlton – Brentford 3-0 (Gudmundsson, Vetokele, Bulot)
Charlton – Norwich 2-3 (Watt, Vetokele)
Boro – Charlton 3-1 (Gudmundsson)
Charlton – Rotherham 1-1 (Cousins)

Vurdering: Derby i flott form, og bør ta en ny seier her. Charlton har fått opp dampen i de siste kampene, og med sin direkte spillestil vil de sannsynligvis skape et par problemer for Derby. Jeg tror på hjemmeseier her, men blir ikke overrasket dersom Derby får det tøffere enn hva som er ventet.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Joel Lynch. Gjestene er uten Chris Gunter, Anton Ferdinand og Jem Karacan.

Chris Powell og hans Huddersfield Town har hatt noen varierende resultater den siste tiden. De har blitt slått hele 4-1 hjemme mot Wolverhampton Wanderers, de har slått Millwall 3-1 med en mann mindre på banen, og blant annet holdt Bournemouth til uavgjort på Dean Court. På lørdag kom Cardiff City på besøk, og det var svært vanskelig å vite hva man kunne forvente seg fra den kampen. Forhåpentligvis hadde derfor ikke fansen alt for store forventninger før avspark, for det de fikk servert var ikke spesielt underholdene. Sjansene uteble og oppgjøret endte 0-0. Nå er det på tide å heve seg et par hakk igjen når Reading kommer på besøk. Huddersfield ligger nå på en 16.plass med 39 poeng, og har dermed åtte poeng ned til nedrykk. Hjemme på John Smith’s Stadium har de 6-5-5 denne sesongen, men de tre siste hjemmekampene har bare gitt ett poeng. Kan de ta sin første hjemmeseier siden 10.januar på tirsdag?

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Cardiff 0-0
Bournemouth – Huddersfield 1-1 (Vaughan)
Huddersfield – Wolves 1-4 (Vaughan)
Millwall – Huddersfield 1-3 (Vaughan, Scannell, Butterfield)
Huddersfield – Leeds 1-2 (Bunn)

“Man er nødt til å sloss dersom man skal ha med seg poeng hjem fra Portman Road, og nettopp det gjorde vi” var kommentarene fra Steve Clarke etter helgens fantastiske seier på Portman Road over Ipswich Town. Et tidlig mål fra Jamie Mackie skulle vise seg å bli kampens eneste scoring, og Reading tok dermed sin tredje strake borteseier. Fra før av hadde de slått Wolverhampton Wanderers på Molineux og Derby County på Pride Park i FA Cupen. Denne evnen til å slå topplag i deres egen lekegrind er imponerende, men betyr dog lite dersom de ikke klarer levere varene mot de mindre lagene også. For én uke siden ble det tap hjemme mot Wigan Athletic, og i den foregående hjemmekampen ble de slått av Leeds United. Nå ligger Reading på en 13.plass med 40 poeng, og derfor ser det ut som om de vil ende opp med en kjedelig plassering midt på tabellen. På bortebane har de 4-4-8 denne sesongen, og borte mot lag fra nedre halvdel av tabellen er de faktisk ligaens dårligste med 0-3-3.

Readings siste kamper:
Ipswich – Reading 0-1 (Mackie)
Reading – Wigan 0-1
Derby – Reading 1-2 (Robson-Kanu, Yakubu)
Reading – Leeds 0-2
Wolves – Reading 1-2 (Pogrebnyak, Williams)

Vurdering: Reading med noen imponerende borteseire i det siste, men mot de mindre lagene har de slitt. Her møter de et Huddersfield-lag som man ikke alltid vet hvordan kommer til å prestere. Denne kampen er vidåpen og umulig å spå, men magefølelsen min heller mot hjemmelaget.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Darren Ambrose, Noel Hunt, Stephen Hunt, Luke Hyam og David McGoldrick er ute hos vertene. Gjestene mangler Matt Green, Michael Morrison, Koby Arthur og Gavin Gunning.

Nesten hundre norske Ipswich-supportere hadde tatt turen til Portman Road på lørdag for å se sitt kjære Ipswich Town vinne over Reading, men det fikk de dessverre ikke oppleve. Et tidlig mål fra Reading-spiller Jamie Mackie var den eneste scoringen de fikk se, og Ipswich fikk seg dermed en kraftig nedtur etter to strake seire i de foregående kampene. Nå gjelder det å heve seg igjen til tirsdagens tøffe kamp mot Birmingham City, ellers kan det fort bli en stygg luke opp til opprykkplassene. Foran denne runden ligger Ipswich på en 4.plass med 57 poeng, og har tre poeng opp til Middlesbrough på 2.plass. Opp til serieleder Derby County skiller det fem poeng. Hjemme på Portman Road har de fantastiske 10-3-3, men bare én av deres fire hjemmekamper i ligaen i 2015 har endt med seier. Det må gjøres noe med så fort som mulig, hvis ikke kan våren 2015 fort bli en nedtur for Ipswich-fansen.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Reading 0-1
Fulham – Ipswich 1-2 (Murphy)
Ipswich – Sheff Wed 2-1 (Murphy, Chambers)
Rotherham – Ipswich 2-0
Ipswich – Wigan 0-0

Gary Rowett fikk en fantastisk start på sin managerkarriere i Birmingham City, og etter et par måneder på sidelinjen på St Andrews begynte deler av supporterne å nevne det skumle “O-ordet”. Dessverre for Birmingham-fansen kan de nok skrinlegge alt snakk om opprykk etter skuffende form den siste tiden. På lørdag tapte de hele 3-4 borte mot Brighton & Hove Albion, og nå har Birmingham syv kamper på rad uten seier i ligaen. Denne formen har ført de ned til en 15.plass på tabellen med 39 poeng, og opp til kvalifiseringsplass skiller det hele 17 poeng. På bortebane har Birmingham 4-7-5, og de fire siste bortekampene har endt med tre uavgjorte kamper og ett tap. I bortekamper mot lag fra øvre halvdel av tabellen har de 1-5-2 så langt denne sesongen.

Birminghams siste kamper:
Brighton – Birmingham 4-3 (Donaldson, Thomas, Novak)
Birmingham – Boro 1-1 (Caddis)
Birmingham – Millwall 0-1
Fulham – Birmingham 1-1 (Cotterill)
Birmingham – Norwich 0-0

Vurdering: Ipswich med varierende form for tiden, og kommer til denne kampen med et skuffende nederlag i bagasjen. Her møter de et formsvakt Birmingham, som likevel ikke er enkle å slå. Ipswich er favoritter, men for meg virker det mest sannsynlig med uavgjort.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Dimi Konstantopoulos er tilbake for Boro, mens Muzzy Carayol og Ryan Fredericks også kan bli klare. Tim Ream og Andy Lonergan er ute for Bolton etter å ha forlatt banen med skade på lørdag, mens Matt Mills er suspendert.

Middlesbrough hadde ikke tapt på hjemmebane siden august da Leeds United kom på besøk på lørdag, men måtte skuffet forlate banen uten poeng i lommen etter en oppvisning i sjansesløseri. Boro-spillerne med Jelle Vossen i spissen skapte en haug med sjanser, men klarte aldri overliste Marco Silvestri i Leeds-buret. I motsatt ende av banen fant Alex Mowatt nettmaskene for Leeds, og sikret dermed tre poeng for Yorkshire-klubben. Ettersom Derby vant sin kamp, ble Boro vippet ned fra tronen på toppen av tabellen, og nå har de skumle planer om å ta den tilbake igjen. Hjemme på Riverside Stadium hadde de tolv kamper på rad uten tap før helgens kamp, og nå er det på tide å slå tilbake igjen. Hjemme mot lag fra nedre halvdel av tabellen har Boro 5-1-1 denne sesongen, og det kan vel ikke være mulig å være like lite effektiv i to kamper på rad?

Boros siste kamper:
Boro – Leeds 0-1
Birmingham – Boro 1-1 (Bamford)
Arsenal – Boro 2-0
Blackpool – Boro 1-2 (Woodgate, Kike)
Boro – Charlton 3-1 (Tomlin, Vossen, Bamford)

Bolton Wanderers gikk på sitt første hjemmetap i ligaen under Neil Lennons ledelse for halvannen uke siden, og fikk servert en ny nedtur i helgen da de tok turen til East Midlands for å møte Nottingham Forest på City Ground. Forest har vært et helt annet lag etter Dougie Freedman tok over styringen, og det gikk ikke lenge før de ledet 2-0 mot hvittrøyene. I andre omgang fikset Zach Clough straffespark for Bolton som Adam Le Fondre satte i mål, men det var ikke nok til å unngå tap. Bolton flyttet bak Emile Heskey til stopperplass da Matt Mills ble utvist, og Forest scoret to mål til før kampslutt. Bolton har nå sluppet inn fire mål i tre av deres fire siste kamper og Neil Lennon må gjøre noe med forsvarsspillet. Nå ligger Bolton på en 18.plass med 37 poeng, og har bare seks poeng ned til nedrykk. På bortebane har Bolton 3-2-11 denne sesongen, og borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har de elendige 1-0-6.

Boltons siste kamper:
Forest – Bolton 4-1 (Le Fondre)
Bolton – Watford 3-4 (Clough x2, Le Fondre)
Bolton – Fulham 3-1 (Gudjohnsen, Janko, Le Fondre)
Derby – Bolton 4-1 (Twardzik)
Bolton – Liverpool 1-2 (Gudjohnsen)

Vurdering: Middlesbrough udyktige og uheldige på lørdag, men får en mulighet til å rette opp inntrykket her. Bolton lekker som en sil, mangler flere forsvarsspillere her, og jeg kan ikke se hvordan de skal stå i mot et fantastisk Boro-lag. Hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Millwall – Sheffield Wednesday
Kampstart: 
20.45
Skader og Suspensjoner: Lee Martin, Shaun Cummings og Carlos Edwards er ute hos Millwall. Keiren Westwood er suspendert hos gjestene dersom anken ikke når frem, mens Sergiu Bus er ute

Nedrykksspøkelset hjemsøker fortsatt Millwall-sjef Ian Holloway, og etter bare ett poeng hjemme mot Fulham på lørdag har det nå blitt tre poeng opp til trygg plass. Millwall har bare to seire på de ti siste kampene, men det skal nevnes at begge seirene har kommet i løpet av de fem siste kampene. Millwall har sett bedre ut den siste måneden dersom man ser bort fra 3-1 tapet hjemme mot Huddersfield Town, og nå har de holdt nullen i fire av de seks siste kampene. Det er noe Holloway må være svært fornøyd med, men det hjelper lite med bunnsolid forsvarsspill dersom spillerne ikke leverer varene i motsatt ende av banen. Hjemme på The Den har de 3-5-8 denne sesongen, men foran denne kampen har de skremmende ni(!) hjemmekamper på rad uten seier. Millwall har ikke vunnet på hjemmebane siden Cardiff City ble slått i slutten av oktober. Det er det på tide å gjøre noe med for Ian Holloway & Co.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Fulham 0-0
Leeds – Millwall 1-0
Birmingham – Millwall 0-1 (Dunne)
Millwall – Huddersfield 1-3 (Maierhofer)
Forest – Millwall 0-1 (Fuller)

Sheffield Wednesday ledet både 1-0 og 2-1 borte mot Derby County, men klarte likevel ikke ta med seg ett eneste poeng hjem fra Pride Park på lørdag. Det var skuffende for et Wednesday-lag som for øyeblikket er i dårlig form. Etter lørdagens nederlag har Wednesday syv kamper på rad uten seier og håpet om opprykk har forsvunnet. De ligger nå på en 12.plass med 40 poeng, og har dermed en luke på 16 poeng opp til kvalifiseringsplass. Det er en luke Stuart Gray og hans Wednesday-lag ikke kommer til å tette. I motsetning til på hjemmebane, scorer i hvert fall Wednesday mål på bortebane. De har 17 mål på bortebane, og bare 8 mål på hjemmebane. Totalt har uglene 6-5-5 på fremmed gress, men samtlige av deres tre siste bortekamper har endt med tap. Motstanden i disse kampene har vært svært tøff, og kanskje løsner det når de møter litt svakere motstand på The Den?

Wednesdays siste kamper:
Derby – Sheff Wed 3-2 (Keane, McGugan)
Sheff Wed – Brighton 0-0
Ipswich – Sheff Wed 2-1 (Lee)
Sheff Wed – Cardiff 1-1
Reading – Sheff Wed 2-0

Vurdering: Millwall i bedre form nå enn tidligere. Dessverre tror jeg de likevel må vente lenger på en etterlengtet hjemmeseier. Wednesday kan skape trøbbel for ethvert lag, og det lukter borteseier av denne kampen.

Tips: B

_________________________________________________________________________________________________________________

Watford – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Sean Murray er vertenes eneste skadeproblem foran denne kampen. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Etter tre strake seire seilet Watford opp som en outsider til direkte opprykk, men de fikk seg en skikkelig nedtur da opprykksrival Norwich City kom på besøk på lørdag. Norwich scoret tre ganger, mens Watford aldri fant nettmaskene. Med tre poeng i bagasjen passerte Norwich sin motstander på tabellen, og sørget dermed for at Watford nå ligger på en 6.plass med 56 poeng. Opp til direkte opprykk er det ikke mer enn fire poeng som skiller, mens det er seks poeng opp til serieleder Derby County. Watford er med andre ord fortsatt med i kampen om de to øverste plassene, men det er slike tap som det de opplevde på lørdag som gjør meg usikker på om de har det som trengs for å være med helt i toppen. Watford har nå fem seire og to tap på de syv siste kampene, og på hjemmebane hadde de tre strake seire før tapet mot Norwich. Hjemme mot lag fra nedre halvdel av tabellen har de solide 6-1-1, hvor tapet kom mot Cardiff City tidligere i sesongen. Kan Watford slå tilbake etter helgens skuffelse med seier i dette oppgjøret?

Watfords siste kamper: 
Watford – Norwich 0-3
Bolton – Watford 3-4 (Deeney, Ighalo, Abdi, Ekstrand)
Brentford – Watford 1-2 (Ighalo x2)
Watford – Blackburn 1-0 (Ighalo)
Bournemouth – Watford 2-0

Etter bare ett tap på de fem siste kampene, og ett svært sterkt poeng hjemme mot Derby County, kom Rotherham endelig ned på jorda igjen etter en forferdelig kamp på lørdag. De tok turen til Black Country for å møte Wolverhampton Wanderers på Molineux, men ble banket både gule og blå i løpet av nitti minutter mot ulveflokken til Kenny Jackett. Wolves ga seg ikke før de hadde satt fem baller i nettmaskene bak en fortvilet Adam Collin. Det var Rotherhams største tap for sesongen, og nå må de slå tilbake med en sterk seier så fort som mulig. Etter lørdagens nederlag ligger de nå på en 21.plass med 34 poeng, og ned til Millwall som ligger under streken skiller det bare tre fattige poeng. På bortebane har Rotherham lite overbevisende 2-7-7 å vise til, og ingen av de fem siste bortekampene har endt med seier. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har de 0-3-5, og i fem av disse kampene har de ikke klart å score. Det blir en tøff tirsdagskveld for Steve Evans & Co.

Rotherhams siste kamper:
Wolves – Rotherham 5-0
Rotherham – Derby 3-3 (Derbyshire, Green, Smallwood)
Blackburn – Rotherham 2-1 (Derbyshire)
Rotherham –  Ipswich 2-0 (Sammon, Derbyshire)
Charlton – Rotherham 1-1 (Ward)

Vurdering: Watford med skuffende tap på lørdag, men får enklere motstand her. Rotherham med stortap sist, og jeg blir ikke overrasket om det skulle skje igjen her.

Tips: H

________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Leon Clarke, Emyr Huws, William Kvist og Grant Holt er ute hos vertene. Gjestene mangler Scott Malone og Anthony Pilkington. 

Jeg føler ordet “krise” blir brukt i hver eneste forhåndsartikkel foran Wigan-kamper denne sesongen, men det er med god grunn. Fredag ble det et forferdelig 0-3 tap hjemme mot Charlton Athletic, og fansen som fikk seg en opptur i den foregående runden med seier over Reading, fikk seg dermed en fryktelig nedtur igjen. Ettersom Brighton & Hove Albion vant sin kamp i helgen, har luken opp til trygg plass nå økt til hele ni poeng. Dersom man tar 50 poeng som utgangspunkt for å overleve i Championship, er Wigan nødt til å plukke 1.78 poeng i snitt ut sesongen for å overleve. Det er et høyere poengsnitt enn hva Hull City hadde da de kom på 2.plass i Championship for to sesonger siden. Malky Mackay har med andre ord en svært tøff oppgave foran seg. Hjemme på DW Stadium har Wigan ikke vunnet siden august, og man kan ikke annet enn å ha sympati for den de supporterne som kjøpte sesongkort foran årets sesong. Samtlige av deres tre siste hjemmekamper har endt med tap, og totalt har de tretten hjemmekamper på rad uten seier. Kan det endelig snu på tirsdag?

Wigans siste kamper:
Wigan – Charlton 0-3
Reading – Wigan 0-1 (Pearce)
Forest – Wigan 3-0
Wigan – Bournemouth 1-3 (Clarke)
Ipswich – Wigan 0-0

Wigan er i elendig form, men Cardiff imponerer ikke spesielt de heller. Lørdag ble det ett poeng borte mot Huddersfield Town i en sjansefattig kamp, og nå er Cardiff oppe i syv kamper på rad uten seier. De fire siste kampene har alle endt uavgjort, og før det hadde de tre strake tap. Denne dårlige formen har ført Cardiff ned på en 17.plass med 38 poeng, og ned til nedrykksplass skiller det bare syv poeng. Med en såpass dårlig form som Cardiff har nå, er det forståelig at enkelte supportere frykter for nedrykk til League One. På bortebane har Cardiff elendige 1-8-7 denne sesongen, hvor deres eneste seier har kommet mot Watford. Fem av de åtte uavgjorte kampene har kommet mot lag fra nedre halvdel av tabellen, og det vil ikke overraske om det er duket for en ny poengdeling på tirsdag.

Cardiffs siste kamper: 
Huddersfield – Cardiff 0-0
Cardiff – Blackburn 1-1 (Morrison)
Cardiff – Brighton 0-0
Sheff Wed – Cardiff 1-1 (Jones)
Cardiff – Derby 0-2

Vurdering: Wigan styrer mot League One, og på hjemmebane er de håpløse. Cardiff er ikke gode de heller, men de er vanskelige å slå. Det stinker uavgjort av denne kampen.

Tips: U

_________________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Carl Ikeme og Tommy Rowe er ute hos vertene, mens gjestene muligens får tilbake Fernando Amorebieta fra skade.

Benik Afobe ble hentet i januarvinduet, og på lørdag ble han den store helten da Wolverhampton Wanderers overkjørte Rotherham United hjemme på Molineux. Afobe scoret to ganger i 5-0 seieren, og han har nå scoret fem mål på sine syv kamper i Wolves-drakten. Afobe herjer for tiden sammen med spisskollega Nouha Dicko og supervingen Bakary Sako, men dessverre har ikke resultatene vært alt for gode den siste måneden. Bare to seire på de seks siste kampene har gitt Wolves en luke opp til kvalifiseringsplassene, og nå ligger ulvene på en 8.plass med fem poeng opp til den viktige 6.plassen. Hjemme på Molineux har de 8-4-4 denne sesongen, og bare tre av de ni siste hjemmekampene har endt med seier. Dersom Wolves har planer om å rykke opp til Premier League denne sesongen, er de nødt til å vinne kamper som denne her.

Wolves siste kamper:
Wolves – Rotherham 5-0 (Afobe x2, Dicko, Sako, Edwards)
Norwich – Wolves 2-0
Huddersfield – Wolves 1-4 (Dicko x2, Selvmål, Afobe)
Wolves – Reading 1-2 (Afobe)
Bolton – Wolves 2-2 (Dicko, Henry)

Fulham-fansen har ikke mye å juble over for tiden, og på lørdag ble ble de igjen skuffet da de så sitt kjære favorittlag i aksjon mot Millwall på The Den. Kampen endte 0-0, og nå har The Cottagers fem kamper på rad uten seier. Manager Kit Symons begynner sannsynligvis å kjenne presset fra omgivelsene, men fortsetter likevel å kjøre på med sine smale diamantformasjon, som gir motstanderne motorveier å boltre seg på langs sidene. Bakary Sako er nok fullt klar over det, og jeg synes synd på Jazz Richards som kan få en svært tøff kamp på høyrebacken til Fulham på tirsdag. Foran denne kampen ligger London-klubben på en 19.plass med 36 poeng, og ned til Millwall på nedrykk skiller det bare fem poeng. Med tap her, samt Millwall-seier mot Sheffield Wednesday, kan Fulham ha så lite som to poeng ned til feil side av streken. Det er med andre ord ikke rart at Fulham-fansen er engstelige. På bortebane har Fulham 3-3-10, og på de fem siste bortekampene har de forferdelige 0-1-4. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har de 1-0-7, men trøsten får være at de slo Wolverhampton Wanderers på straffespark på Molineux i FA Cupen for en liten måned siden.

Fulhams siste kamper:
Millwall – Fulham 0-0
Fulham – Ipswich 1-2 (McCormack)
Bolton – Fulham (Hutchinson)
Fulham – Birmingham 1-1 (Rodallega)
Blackburn – Fulham 2-1 (McCormack)

Vurdering: Wolves viste styrke på lørdag, og jeg tror de fortsetter i samme spor på tirsdag. Dette blir hjemmeseier mot et Fulham-lag i trøbbel.

Tips: H

________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – AFC Bournemouth
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Britt Assombalonga, Chris Cohen, Andy Reid og Jack Hobbs. Gjestene uten Harry Arter og Eunan O’Kane, mens Matt Ritchie er usikker.

Etter den skuffende poengdelingen borte mot Blackpool hvor Forest hadde seieren i lommen på overtid, fikk de seg en skikkelig opptur igjen da Bolton Wanderers kom på besøk på lørdag. Forest tok tidlig kommandoen da Burke først sendte de i ledelsen, før Michail Antonio scoret rundens fineste mål da han driblet gjennom hele Bolton-forsvaret før han banket inn 2-0. I andre omgang fikk Bolton en spiller utvist, og Forest vant til slutt 4-1. Skogvokterne har nå scoret 14 mål på 4 kamper under Dougie Freedmans ledelse, og Henri Lansbury har scoret i samtlige av disse fire kampene. Forest ligger nå på en 9.plass med 44 poeng, og har 12 poeng opp til kvalifiseringsplass. Den luken tror jeg blir for tøff til å tette, men med den formen de har vist i de første kampene under Freedmans ledelse, skal man ikke avskrive de enda. Freedman viste i Bolton Wanderers at han har det som skal til for å sette inn en skikkelig sluttspurt. Hjemme på City Ground har Forest 6-5-5 denne sesongen, men det viktigste er at de har vunnet begge sine hjemmekamper etter Freedman kom til klubben. Fortsetter oppturen mot topplaget Bournemouth?

Forest siste kamper:
Forest – Bolton 4-1 (Antonio, Burke x2, Lansbury)
Blackpool – Forest 4-4 (Lansbury, Gardner, Blackstock, Burke)
Forest – Wigan 3-0 (Lansbury, Assombalonga, Burke)
Brighton – Forest 2-3 (Lansbury, Collins, Osborn)
Forest – Millwall 0-1 (Fuller)

Eddie Howe var en skuffet mann etter 3-1 tapet mot Brentford på lørdag, og i intervjuet med BBC etter kampen mente han at Bournemouth hadde fortjent bedre i kampen på Griffin Park. Det må jeg si meg svært uenig i, ettersom Brentford fint kunne ha scoret både fire og fem mål i den svært underholdene kampen. Med tap mot Brentford har Bournemouth nå tre kamper på rad uten seier, og med maks uflaks denne midtukerunden kan Bournemouth få en luke på hele seks poeng opp til Derby County. Det er derfor på tide at Bournemouth bretter opp ermene og klemmer til med en god prestasjon igjen, for selvtilliten forsvinner fort dersom man går mange kamper på rad uten seier i denne ligaen. Foran denne runden har Bournemouth ett poeng opp til Middlesbrough på 2.plass, og tre poeng opp til serieleder Derby. På bortebane har Bournemouth 9-3-4 denne sesongen, og er dermed ligaens beste bortelag. To av de tre siste bortekampene har likevel endt med tap, og derfor blir det svært spennende å se hva The Cherries kan finne på i denne kampen.

Cherries siste kamper:
Brentford – Bournemouth 3-1 (Pugh)
Bournemouth – Huddersfield 1-1 (Kermorgant)
Bournemouth – Derby 2-2 (Ritchie, Wilson)
Wigan – Bournemouth 1-3 (Wilson x2, Kermorgant)
Bournemouth – Watford 2-0 (Kermorgant, Ritchie)

Vurdering: Forest i storform under sin nye manager. Jeg tror Forest kan ta en ny sterk seier her, og tror dermed at Bournemouth går på sin fjerde strake kamp uten seier.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply