Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


4.plass:

Navn: Jack Butland
Alder: 19 år (10.03.93)
Posisjon: Målvakt
Klubb: Birmingham City
Kamper/Mål i årets Championship: 22/0

Det var nok ikke mange som hadde hørt om Jack Butland før årets sommer. Den talentfulle sisteskansen spilte nemlig for Cheltenham Town i forrige sesong. Han gikk først på lån til League Two-klubben like etter at han debuterte for U21-landslaget til England. Utpå våren gikk han på et nytt lån til Cheltenham og der fortsatte han storspillet fra første låneperiode. Han slapp bare inn 26 mål på 24 kamper for The Robins og ved en anledning skal det ifølge The Telegraph ha vært over 52 speidere tilstede for å se på han. Etter sesongslutt skulle det store gjennombruddet komme. Først ble han tatt med i EM-troppen til England da John Ruddy brakk en fing i slutten av mai. Han fikk ikke spille i europamesterskapet, men det var nok utvilsomt en stor opplevelse i tillegg til at hele England nå fikk vite hvem han var. Etter oppholdet i Polen og Ukraina fikk han representere Storbritannia i de olympiske leker. Egentlig skulle ingen spillere som var med i EM-troppen få bli med i OL-troppen, men FA ga han likevel lov. Her startet han alle kampene og slapp inn to mål. De røk tilslutt ut på straffesparkkonkurranse i kvartfinalen mot Sør-Korea. I august ble han den yngste keeperen til å debutere for England da han fikk starte i en treningskamp mot Italia.

Like før årets sesong startet avslo visstnok Birmingham et bud på rundt £6m for Butland, som på den tiden ikke engang hadde debutert for The Blues. Ifølge Lee Clark måtte det komme et idiotisk høyt bud for at de i det hele tatt skulle vurdere å selge juvelen sin. Butland fikk draktnummer 1 og lovnad om førstelagsspill etter at Ben Foster forlot klubben til fordel for West Bromwich. Det løftet har Clark holdt og Butland har spilt samtlige minutter i årets Championship. På tross av deres dårlige sesong har han flere ganger vist hvorfor han blir sett på som Englands neste landslagskeeper. Foran januar går det mange rykter om at lag som Liverpool, Everton og flere andre ønsker å hente han. Det beste for Butland vil nok være å fortsette i Birmingham hvor han nå er et ubestridt førstevalg mellom stengene. Det er alltid skummelt å nominere keepere høyt i talentkåringer, men i dette tilfellet virker valget relativt enkelt. Butland kommer til å spille Premier League-fotball, spørsmålet er bare når tid det vil skje.

About The Author

Leave a Reply