Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


3.plass:

Navn: Thomas Christopher Ince
Alder: 19 år (30.01.92)
Posisjon: Ving
Klubb: Blackpool
Kamper/Mål i årets Championship: 21/13

Hver gang Blackpool spiller TV-kamp zoomer alltid producer inn på Paul Ince minst tre-fire ganger i løpet av kampen. Grunnen til det er enkel, han er nemlig faren til den utrolig talentfulle Tom Ince. Han ble født på den tiden da Paul Ince spilte i Manchester United og var rundt tre år den gangen Ince senior prøvde seg i Italia. Da Paul Ince returnerte fra støvellandet gikk turen til Liverpool og nettopp det klubbvalget skulle få stor betydning for karrieren til Tom Ince. Han tilbrakte nemlig hele åtte år hos deres akademi. Han debuterte for Liverpool i en ligacupkamp mot Northampton Town i slutten av september 2010. Der fikk han bare noen minutter i ekstraomgangene og Liverpool tapte til slutt den kampen. Mer førstelagsfotball fikk ikke Ince på Merceyside og senere på høsten gikk han på lån til Notts County som på den tiden ble ledet av hans far, Paul Ince. Her spilte han åtte kamper og scoret to mål før han returnerte tilbake til reservelagsfotball hos Liverpool.

Etter 2010/11-sesongen var Tom Ince lei av å ikke få spille på førstelaget og ønsket derfor å prøve seg en annen plass. Kontrakten hadde gått ut og derfor sto han fritt til å velge ny klubb. Valget falt på Blackpool som akkurat hadde rykket ned fra Premier League. Her fikk han mye førstelagsfotball fra første kamp av, men ofte ble han enten byttet tidlig ut eller bare brukt som innbytter. Det var ikke før i 2012 at han virkelig hadde en fast plass på førstelaget til The Seasiders. Utover våren ble han bare bedre og bedre, før han stoppet opp på 41 kamper og åtte scoringer. Ince og hans Blackpool kjempet seg helt frem til en kvalifiseringsfinale på Wembley hvor han selv skulle bli sterkt involvert. Han scoret nemlig Blackpools eneste mål i den spennende finalen, men dessverre for Ince scoret West Ham to mål og derfor ble det Championship-spill også denne sesongen for Ince.

I høst har Ince vært strålende. Han har briljert fra første serierunde og er nå blant de mest ettertraktede spillerne på balløya. Han har spilt i nesten samtlige kamper og scoret 13 mål. I tillegg har han levert ni målgivende pasninger. Hvis vi legger i sammen antall scoringer han har stått bak med hvor mange scoringer Blackpool har denne sesongen, kan man se at Ince har stått bak over halvparten av The Seasiders scoringer i år. Han har bøttevis av ungdomslandskamper og kommer mest sannsynlig til å spille en viktig rolle for England i sommerens U21-mesterskap. I den siste tiden har det versert mye rykter om en retur til Liverpool. Med tanke på at kontrakten til Ince går ut til sommeren er det en stor fare for at denne juvelen ikke spiller i Championship i vår. Vi bør derfor nyte denne herlige spilleren så lenge vi kan.

About The Author

Leave a Reply