Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


2.plass:

Navn: William James Hughes
Alder: 17 år (07.04.95)
Posisjon: Sentral Midtbanespiller
Klubb: Derby County
Kamper/Mål i årets Championship: 23/2

Will Hughes ble født i Surrey, men flyttet tidlig til Derbyshire. Han er med andre ord en lokal ungutt som allerede har fått en stor plass i Derby County-supporternes hjerter. Det er ganske imponerende med tanke på at han bare er 17-år gammel og spilte for den lille ungdomsklubben Mickleover Jubilee så sent som i 2011. Da ble han nemlig hentet av Derby County hvor han først og fremst var tiltenkt en rolle på klubbens juniorlag. Etter å ha imponert stort på U18-laget i den prestisjetunge FA Youth Cup og etterhvert på reservelaget, gikk det ikke lang tid før Hughes sitt navn var på alles lepper. I november 2011 fikk han debutere for førstelaget da Derby tapte 3-2 borte mot Peterborough United. Etter dette skulle det gå nesten et halvt år før han fikk spille på førstelaget igjen. Paul Green hadde nektet å skrive under på en ny kontrakt og derfor valgte Nigel Clough å bruke Hughes istedenfor han i de siste kampene av sesongen. Først fikk han et innhopp i en 2-1 seier over Portsmouth før han startet i sesongens siste kamp mot Peterborough United.

“At han får lov til å prøve seg på førstelaget i slutten av sesongen kommer til å være svært verdifullt for han. Hvem vet, kanskje er han fast på førstelaget fra neste sesong av?”  – Nigel Clough etter siste serierunde i 2011/12-sesongen.

Disse ordene fra sjefen selv var noe Hughes tydeligvis tok til seg. Gjennom hele sesongoppkjøringen imponerte han med flott spill og han virket veldig moden for alderen. Da sesongens første kamp nærmet seg, gikk ryktene om at Hughes skulle få debutere i ligacup-kampen mot Scunthorpe United. De ryktene viste seg å være sanne og Hughes fikk spille 87 minutter i den absurde 5-5 kampen hvor Derby etterhvert tapte på straffesparkkonkurranse. Hughes må ha gjort sine saker meget bra i den kampen for han var nemlig fast på laget da serien startet også. Hvis vi ser bort fra et innhopp mot Bolton Wanderers, har han faktisk startet samtlige kamper i årets Championship. Denne høsten har han scoret to mål og stått bak to målgivende pasninger.

Storklubbene skal allerede sirkle rundt denne unge juvelen og det virker som om det bare er spørmål om tid før han forlater Derby til fordel for en av de store klubbene i Premier League. I tillegg har Barcelona følgt han svært nøye etter at han imponerte i en turnering for U17-landslag på Algarvekysten. Hans spillestil er noe som får de fleste managere til å sikle og kanskje er han god nok for en god klubb i Premier League allerede nå. Han er svært dyktig i gjenvinningsfasen og holder aldri tilbake i duellene. Han er hurtig, teknisk og har et veldig imponerende overblikk. Det er alltid skummelt å kalle noen for komplett, men når det kommer til komplett midtbanespiller er ikke Will Hughes langt unna. Når man i tillegg vet at han bare er 17-år gammel, er det ingen tvil om at denne gutten har en stor fremtid. I denne kåringen kjempet han knallhardt om førsteplassen og det var nesten slik at man måtte slå kron og mynt for å skille første og andreplass. Forhåpentligvis fortsetter han i Derby i en stund til fremover slik at han får fast førstelagsspill, det finnes nemlig ingen grenser for hvor langt han kan nå.

About The Author

Leave a Reply