Skrevet av: Eirik Aase

 

Rundens oddskupong
Oddsen er hentet fra Nordicbet
Ipswich Town – Bolton Wanderers(Hjemmeseier) 1.74
Cardiff City – AFC Bournemouth (Borteseier) 1.92
Totalodds: 3.34

_____________________________________________________________________________________________________________________

Blackburn Rovers – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Blackburns skadeliste har nådd tosifret antall spillere, etter at Craig Conway, Lee Williamson og Doneil Henry pådro seg skader på lørdag. Matt Kilgallon og Marcus Olsson kan likevel være tilbake. Lewis Macleod og Scott Hogan er ute hos gjestene.

Drømmen om opprykk til Premier League var egentlig knust for Rovers-fansen, men flott form i de siste kampene har tent et lite håp. I helgen ble det tre sterke poeng mot Charlton Athletic på The Valley, noe som betyr at de nå har vunnet tre strake kamper i ligaen. Totalt har de nå bare ett tap på de åtte siste kampene i ligaen, men fortsatt er det åtte poeng opp til play-off. Den avstanden kan kortes ned kraftig på tirsdag dersom de vinner denne kampen her. Grunnen til det er at det er nettopp Brentford som ligger på den ettertraktede sjetteplassen. Avstanden til play-off kan da plutselig være på fem poeng, og da kan alt skje i løpet av de åtte siste rundene. Jordan Rhodes har nå funnet formen igjen, og har nå scoret i tre kamper på rad for Rovers. Rudy Gestede har startet på benken i begge de siste ligakampene, men kanskje kjører Gary Bowyer på med både Rhodes og Gestede på topp til denne kampen. Bowyer har dessverre ikke så mange valg når det kommer til lagoppstilling denne gangen, ettersom Rovers har hele ti spillere ute med skade foran denne kampen. Hjemme på Ewood Park har Rovers 9-5-4 denne sesongen, og hjemme mot lag fra øvre halvdel av tabellen har de 3-2-3.

Blackburns siste kamper:
Charlton – Blackburn 1-3 (Rhodes x2, Conway)
Blackburn – Bolton 1-0 (Rhodes)
Liverpool – Blackburn 0-0
Sheff Wed – Blackburn 1-2 (Rhodes, Henley)
Bournemouth – Blackburn 0-0

Brentford har vært sesongens store overraskelse i Championship, og deres herlige angrepsfotball har vært en fryd å se på. Dessverre har dårlig form i de siste kampene ødelagt en del i kampen om de to plassene som gir direkte opprykk. På lørdag tapte de 1-2 hjemme mot Cardiff City takket være to dårlige involveringer fra den vanligvis fantastiske målvakten David Button. Nå har Brentford bare én seier på de fire siste kampene, og fra sin sjetteplass på tabellen har de nå syv poeng opp til serieleder AFC Bournemouth. Play-off er nok det mest realistiske målet for Brentford nå, men konkurransen der er knalltøff. Med tap i denne kampen vil de også invitere tirsdagens motstander inn i opprykkskampen igjen, og derfor er denne kampen svært viktig. På bortebane har Brentford 8-2-8 denne sesongen, men de tre siste bortekampene har bare gitt ett poeng. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har Brentford 2-1-5 denne sesongen.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Cardiff 1-2 (Gray)
Ipswich – Brentford 1-1 (Douglas)
Brentford – Huddersfield 4-1 (Long x2, Toral, Pritchard)
Birmingham – Brentford 1-0
Brentford – Blackpool 4-0 (Toral x3, Gray)

Vurdering: Rovers i flott form, men svært skadeskutt. Brentford i svak form, men spiller fortsatt god fotball. Jeg tror dette blir en meget bra kamp, som ender opp med en vinner. Spørsmålet er om det er vertene eller gjestene som tar tre poeng. Formen gjør at jeg ender opp med hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Blackpool – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jamie O’Hara sliter med en skade, mens Tony McMahon er suspendert hos vertene. Rhoys Wiggins, Johnnie Jackson og Franck Moussa er ute hos gjestene.

“How shit must you be, it’s only 4-0” sang Blackpool-fansen da AFC Bournemouth gikk opp i 4-0 midtveis i lørdagens kamp på Dean Court. Den lille sangen fortalte egentlig alt om Blackpools sesong så langt. De har vært håpløse hele sesongen, og nederlagsdømte allerede før første serierunde. Nå ligger de fortsatt på jumboplass med 22 poeng, og der kommer de til å ende også. Det er ni poeng opp til neste lag på tabellen, og 18 poeng opp til trygg plass. Med ni runder igjen å spille er det ingen tvil om at Blackpool kommer til å spille League One-fotball fra og med neste sesong. På bortebane har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen, men hjemme på Bloomfield Road har de faktisk fått litt å juble for. Totalt har de 4-4-10 på eget gress, men på de fire siste hjemmekampene har de bare tatt ett poeng. Dersom Blackpool ikke vinner her, vil de ha gått ti kamper på rad uten seier.

Blackpools siste kamper:
Bournemouth – Blackpool 4-0
Blackpool – Sheff Wed 0-1
Birmingham – Blackpool 1-0
Blackpool – Wigan 1-3 (Madine)
Brentford – Blackpool 4-0

Charlton Athletic har vist fin form under Guy Luzon, og foran kampen mot Blackburn Rovers på lørdag hadde de fem seire på de seks siste kampene. Flere av seirene hadde vært med imponerende sifre, og derfor var skuffelsen stor da de tapte mot et vanligvis bortesvakt Blackburn. Charltons forsvarsspill var enkelt og greit elendig mot Blackburn, og det viste seg å være utslagsgivende i 1-3 tapet. Spesielt Roger Johnson kan umulig ha sovet godt etter kampen. Nå ligger Charlton på en 12.plass med 48 poeng, og det eneste spennenede for Charlton-fansen ut sesongen er hvilken tabellplassering de kommer til å ende på. Opp til opprykk og ned til nedrykk er avstanden svært stor, og derfor er ikke det noe tema. På bortebane har Charlton 4-7-7 denne sesongen, men to av de tre siste bortekampene har alle endt med seier. Deres direkte spillestil vil nok passe bra på den dårlige gressmatten til Blackpool, og kanskje kan de derfor slå tilbake etter helgens tap med en nye imponerende borteseier?

Charltons siste kamper:
Charlton – Blackburn 1-3 (Buyens)
Cardiff – Charlton 1-2 (Watt, Buyens)
Charlton – Forest 2-1 (Bulot x2)
Charlton – Huddersfield 3-0 (Watt x2, Gudmundsson)
Derby – Charlton 2-0

Vurdering: Blackpool er håpløse, men ikke helt elendige på eget gress. Her møter de et formsterkt Charlton som fikk seg en smell på lørdag. Jeg tror Charlton rister av seg skuffelsen og vinner denne kampen.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Cardiff City – AFC Bournemouth
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kadeem Harris og Federico Macheda er suspendert hos vertene. Gjestene har ingen skader å melde om.

Selv med en vaklende reservekeeper i Simon Moore, klarte Cardiff City likevel ta med seg tre sterke poeng hjem fra Griffin Park på lørdag. Tidlig i kampen hadde Brentford tatt ledelsen etter svakt keeperspill fra Moore, men hans keeperkollega i andre enden av banen sørget for at Cardiff snudde 0-1 til 2-1. Mot slutten av kampen måtte Cardiff klare seg med ni mann på banen da både Kadeem Harris og Federico Macheda ble utvist, men likevel holdt Cardiff unna. Cardiff har nå bare to tap på de ni siste kampene, og for meg virker det som om Russell Slade muligens har noe på gang i Wales. De ligger nå på en 14. plass med 47 poeng, og hjemme på Cardiff City Stadium har de 8-3-7 denne sesongen. Dessverre har hjemmeformen vært skuffende den siste tiden. Cardiff har nå fem hjemmekamper på rad uten seier, og bare én seier på de ni siste hjemmekampene.

Cardiffs siste kamper: 
Brentford – Cardiff 1-2 (Macheda, Revell)
Cardiff – Charlton 1-2 (Macheda)
Rotherham – Cardiff 1-3 (McAleny, Macheda, Manga)
Cardiff – Wolves 0-1
Wigan – Cardiff 0-1 (Gunnarsson)

AFC Bournemouth er på vei mot Premier League, men konkurransen i toppen av tabellen er svært tøff. På lørdag vant Bournemouth enkelt 4-0 over Blackpool, og er dermed fortsatt tabelltopp i Championship. Brett Pitman fikk fortsette på topp etter to mål forrige helg, og han klemte til med hat-trick allerede før pause. Jersey-spissen bobler over av selvtillit for tiden. Bournemouth har nå tre strake seire, og hele 11-2 i målforskjell på disse tre kampene. Man kan trygt friskmelde de etter den dårlige formen de viste i februar. Bournemouth har nå like mange poeng som Middlesbrough og Watford, og bør vinne kamper som denne dersom de skal ha mulighet til å være med i toppen. På bortebane er Bournemouth fantastiske, og denne sesongen har de 10-3-5 på fremmed gress. Forrige bortekamp endte med 5-1 seier, og jeg blir ikke overrasket om de imponerer igjen her.

Cherries siste kamper:
Bournemouth – Blackpool 4-0 (Pitman x3, Wilson)
Fulham – Bournemouth 1-5 (Pitman x2, Cook, Ritchie x2)
Bournemouth – Wolves 2-1 (Kermorgant)
Bournemouth – Blackburn 0-0
Forest – Bournemouth 2-1 (Surman)

Vurdering: Cardiff i brukbar form, men hjemme sliter de fælt. Her møter de et fantastisk bortelag som har funnet formen igjen. Dette tar Bournemouth.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Derby County – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Omar Mascarell og John Eustace er ute hos Derby, og ifølge BBC vil ikke Chris Martin eller Darren Bent være klar til denne kampen heller.

Derby County har mistet dampen etter at både Chris Martin og Darren Bent pådro seg skader, og nå har The Rams fire kamper på rad uten seier. Det er uvant kost for Steve McClaren & Co, men heldigvis for Rams-fansen er Martin nær en retur. Lørdag tok Derby turen til Norfolk for en interessant toppkamp mot Norwich, men i det oppgjøret var de heldige som fikk med seg ett poeng hjem igjen. Det skjedde etter at debutant Jamie Hanson skrudde et hjørnespark i mål, med stor hjelp fra Norwich-keeper John Ruddy. Nå ligger Derby på en 4. plass med 67 poeng, og har to poeng opp til AFC Bournemouth. Avstanden er med andre ord kort, men det er svært viktig at man ikke lar de andre lagene foran på tabellen få luke nå. Hjemme på Pride Park har Derby 11-5-2 denne sesongen, og de har bare tapt én av de ti siste hjemmekampene. Hjemme mot de andre topplagene i ligaen har de 5-2-1 å vise til.

Derbys siste kamper: 
Norwich – Derby 1-1 (Selvmål)
Derby – Birmingham 2-2 (Ward, Ince)
Brighton – Derby 2-0
Fulham – Derby 2-0
Derby – Charlton 2-0 (Lingard, Hendrick)

Middlesbrough har hatt en tøff periode i det siste, hvor bare to av de seks siste kampene endte med seier. Derfor var lettelsen stor da Ipswich Town ble sendt hjem til Suffolk uten poeng på lørdag. Middlesbrough vant 4-1, og spesielt spissen Patrick Bamford var i fantastisk form. Den unge måltyven som er på lån fra Chelsea er nok spesielt klar for å senke Derby på tirsdag, ettersom han var på lån der forrige sesong, samtidig som han faktisk er Nottingham Forest-supporter. Med seieren over Ipswich ligger Boro på plassen over Derby på tabellen. De har to poeng mer enn Derby, og med seier i denne kampen vil de få en luke på fem poeng ned til Derby. Med tanke på hvor kort tid det er igjen av sesongen, ville det vært et fantastisk scenario for Boro-fansen. På bortebane har Boro 8-5-5 denne sesongen, og bare to av de åtte siste bortekampene har gitt tre poeng. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har Boro fryktelige 1-2-4, og de får det garantert ikke enkelt på Pride Park heller.

Boros siste kamper:
Boro – Ipswich 4-1 (Bamford x2, Adomah, Ayala)
Forest – Boro 2-1 (Leadbitter)
Boro – Millwall 3-0 (Bamford, Vossen, Kike)
Sheff Wed – Boro 2-0
Boro – Bolton 1-0 (Adomah)

Vurdering: Derby i trøbbel for tiden, mens Boro fikk en opptur på lørdag. Dette er en svært åpen kamp, men Derbys flotte hjemmeform og Boros trøbbel på bortebane mot topplagene, gjør meg usikker. Jeg ender opp med uavgjort.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jack Robinson, Harry Bunn og Nakhi Wells er ute hos vertene. Alexander Tettey fikk seg en smell på lørdag, men skal være klar igjen.

Huddersfield overbeviser ingen for øyeblikket, og dersom de ikke gjør noe med sin elendige form snart, står de faktisk i fare for å bli innbladet i bunnstriden før sesongslutt. Lørdag ble det uavgjort borte mot Birmingham City, noe som har ført til at The Terriers nå bare har én seier på de åtte siste kampene. Nå ligger Huddersfield på en 18. plass med 43 poeng, og har dermed ni poeng ned til Wigan som ligger under streken. Det skal vanligvis være en trygg avstand, men med tanke på Wigans form sammenlignet med Huddersfields form, kan man aldri være helt sikre. Hjemme på John Smith’s Stadium har Huddersfield 7-5-6 denne sesongen, men bare én av de fem siste hjemmekampene har endt med seier.

Huddersfields siste kamper:
Birmingham -Huddersfield 1-1 (Lolley)
Huddersfield – Rotherham 0-2
Brentford – Huddersfield 4-1 (Bunn)
Charlton – Huddersfield 3-0
Huddersfield – Reading 3-0 (Bunn, Miller, Wells)

Norwich City er i en helt annen situasjon enn Huddersfield. Kanarifuglene har vært i fantastisk form etter Alex Neil kom til klubben, og fremstår som en av de største opprykksfavorittene. Under Neils ledelse har Norwich 9-2-2 å vise til, og slik form lukter det opprykk av. På lørdag fikk Norwich besøk av opprykksrival Derby County, og var nok svært skuffet over at de ikke maktet sikre seg tre poeng i den kampen. De tok ledelsen etter et fantastisk mål, men målvakt John Ruddy klønet det til i motsatt ende. Nå ligger Norwich på en 5. plass med 66 poeng, og opp til serieleder AFC Bournemouth skiller det tre poeng. På bortebane har Norwich 10-3-5, og samtlige av deres fire siste bortekamper har gitt tre poeng.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Derby 1-1 (Jerome)
Millwall – Norwich 1-4 (Howson x2, Hoolahan, Hooper)
Norwich – Wigan 0-1
Norwich – Ipswich 2-0 (Grabban, Johnson)
Blackburn – Norwich 1-2 (Jerome, Johnson)

Vurdering: Huddersfield i dårlig form, mot et Norwich-lag i flott form. Dette tar bortelaget.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: David McGoldrick er ute hos vertene, og Dean Gerken er usikker etter smellen han fikk på lørdag. Hos gjestene er Neil Danns suspendert.

Bekymringene brer seg over Ipswich-fansen for tiden. Etter lørdagens 1-4 tap borte mot Middlesbrough, har Ipswich nå gått fire kamper på rad uten seier. Hele tre av disse fire kampene har endt med tap, og nå frykter fansen at ikke bare opprykket skal glippe, men at også play-off ryker. Ipswich har nå falt helt ned på en 7. plass på tabellen med 61 poeng, og like bak følger Wolverhampton Wanderers. Dersom ikke Ipswich bedrer seg betraktelig så fort som mulig, vil de få slite hardt med å havne blant de seks beste ved sesongslutt. Heldigvis bør muligheten for å endelig vinne igjen være stor når de tar imot Bolton Wanderers hjemme på Portman Road tirsdag kveld. Ipswich er nemlig blant ligaens beste hjemmelag med 11-4-3 så langt denne sesongen. Bare én av de fem siste på eget gress har endt med tap, og hjemme mot lag fra nedre halvdel av tabellen har Ipswich 7-2-1 denne sesongen. Uten seier i denne kampen er jeg redd at håpet om direkte opprykk dessverre er ute for Ipswich.

Ipswichs siste kamper:
Boro – Ipswich 4-1 (Murphy)
Ipswich – Brentford 1-1 (Murphy)
Leeds – Ipswich 2-1 (Sears)
Norwich – Ipswich 2-0
Ipswich – Birmingham 4-2 (Sears x2, Mings, Bru)

Bolton Wanderers fikk en skikkelig opptur da Neil Lennon overtok etter Dougie Freedman i høst, men utover våren har prestasjonene ikke vært spesielt imponerende. Foran helgens kamp mot Millwall hadde de bare én seier på de seks siste kampene, men heldigvis for Trotters-fansen ble Millwall slått 2-0. Adam Le Fondre er av en eller annen grunn uønsket i Cardiff, men i Bolton leverer han varene. Han scoret begge målene i seieren over Millwall, og det oste klasse av hans avslutningsferdigheter. Bolton er nå på en 16. plass med 44 poeng, og det ser ut som om hvittrøyene havner på en kjedelig plassering midt på tabellen. Hjemme på Macron Stadium har de vært fantastiske under Lennons ledelse, men på bortebane har ikke Lennon knekt koden enda. Bare Blackpool har vært dårligere på fremmed gress enn Bolton denne sesongen, og de har faktisk tapt samtlige av deres fem siste bortekamper. Det lover ikke bra foran møtet med et såpass sterkt hjemmelag som Ipswich.

Boltons siste kamper:
Bolton – Millwall 2-0 (Le Fondre x2)
Blackburn – Bolton 1-0
Bolton – Reading 1-1 (Gudjohnsen)
Bolton – Brighton 1-0 (Clough)
Boro – Bolton 1-0

Vurdering: Ipswich i svak form, men hjemme på Portman Road er de vanligvis bra. Her møter de et Bolton-lag som er håpløse på bortebane. Dette tar vertene.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Millwall – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 
20.45
Skader og Suspensjoner: Nicky Bailey, Lee Martin og Carlos Edwards er skadet hos vertene, mens Alan Dunne er suspendert. Sam Baldock, Solly March, Andrew Crofts og Kemy Agustien er skadet hos gjestene, mens Lewis Dunk er suspendert.

Millwall-fansen hadde et håp om at Neil Harris kunne gjøre det Ian Holloway ikke klarte, nemlig å lede deres favorittlag til seier, men dessverre ble det ingen drømmedebut for Harris. Han skal lede Millwall ut sesongen, men det ser ikke ut som om han kommer til å få noe særlig å juble for før sommeren. På lørdag ble det 0-2 tap borte mot Bolton Wanderers, noe som betyr at Millwall nå har fem tap på rad, og syv kamper på rad uten seier. Milwall ligger fortsatt på en 23. plass på tabellen med 31 poeng, og opp til trygg plass skiller det ni poeng. Det er ikke en umulig luke å tette, men det er ingenting som tyder på at Millwall plutselig skal vinne kamper igjen. Hjemme på The Den har de ikke vunnet siden oktober, og totalt har de elendige 3-5-10 på eget gress. Det positive for Millwall foran denne kampen er at de har 3-2-4 hjemme mot lag fra nedre halvdel av tabellen, og kanskje får de et løft i Harris første hjemmekamp som Milllwall-sjef denne sesongen.

Millwalls siste kamper:
Bolton – Millwall 2-0
Millwall – Norwich 1-4 (Gregory)
Middlesbrough – Millwall 3-0
Rotherham – Millwall 2-1 (Woolford)
Millwall – Sheff Wed 1-3 (Fabbrini)

Brighton hadde tre strake hjemmeseire foran møtet med Wolverhampton Wanderers på lørdag, men måtte ta til takke med ett poeng mot Kenny Jackett & Co. Det skjedde etter svakt keeperspill av David Stockdale, men han spilte seg opp igjen mot slutten av kampen da han på fantastisk vis hindret Wolves fra å ta med seg tre poeng hjem igjen nordover. Brighton har bare to tap på de åtte siste kampene, men ligger fortsatt litt dårlig plassert på tabellen. I skrivende stund innehar de en 19. plass med 41 poeng, og ned til nedrykk skiller det nå syv poeng. Med seier her vil de ta et gigantisk skritt unna bunnstriden, og samtidig presse en Millwall-fot ned i League One. Samtidig er nok Brighton lystne på å revenasjere tapet mot Millwall på hjemmebane fra midten av desember. På bortebane har Brighton 3-7-8 denne sesongen, og de har ikke vunnet en eneste av deres fem siste bortekamper.

Brightons siste kamper:
Brighton – Wolves (Bruno)
Reading – Brighton 2-1 (O’Grady)
Bolton – Brighton 1-0
Brighton – Leeds 2-0 (Baldock, Calderon)
Brighton – Birmingham 4-3 (Teixeira x2, Calderon x2)

Vurdering: Millwall i elendig form, men med ny manager på sidelinjen kan det kanskje snu? Brighton i grei form, men sliter litt på bortebane. Gjestene er favoritter, men jeg tror faktisk Millwall kan overraske her. Hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Watford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: James McClean er suspendert hos vertene, men Jerome Sinclair og Josh Murphy kan få sine debuter. Gjestene mangler Almen Abdi som er skadet. 

Gang på gang så vi Wigan Athletic gå fra å ha en fot nede i Championship, til å unngå nedrykk med et nødskrik i Premier League. Nå ser det ut som om de skal forsøke å gjøre det samme i Championship, bare at nå risikerer de å rykke ned til League One. Situasjonen så håpløs ut for noen uker siden, men etter lørdagens seier borte mot Rotherham United, har Wigan nå vunnet tre av sine fire siste kamper. Dette har ført The Latics opp på 34 poeng, og nå skiller det bare seks poeng opp til trygg plass. Fortsatt skal det en del til for at Wigan skal holde seg, men håpet er i hvert fall tent hos både spillere og supportere. Det store problemet for Wigan er deres elendige hjemmeform. De har faktisk ikke vunnet på eget gress siden august, og det er helt utrolig å tenke på. Totalt har de 2-7-9 på eget gress, og hele åtte av de ni siste hjemmekampene har endt med tap. Dersom Wigan skal holde seg i Championship i vår, er de nødt til å vinne hjemmekamper igjen.

Wigans siste kamper:
Rotherham – Wigan 1-2 (Pennant x2)
Wigan – Leeds 0-1
Norwich – Wigan 0-1 (Kim)
Blackpool – Wigan 1-3 (Maguire, Kim, McClean)
Wigan – Cardiff 0-1

Watford-supporter Nic Cruyws ble brutalt overfalt etter bortekampen mot Wolverhampton Wanderers for halvannen uke siden, og ligger fortsatt på sykehus. Under lørdagens kamp mot Reading ble Cruyws hedret både på Vicarage Road og andre stadioner. Spillerne skrev om Cruyws foran kampen, og noen supportere samlet inn en haug med penger. I kampprogrammet skrev Troy Deeney at de skulle spille for Cruyws, men at det viktigste var at de skulle vinne for han. Det ble heldigvis ingen problem for Watford, ettersom Reading stilte et utrolig svekket lag til lørdagens kamp. Reading hadde nemlig cupkampen mot Bradford City på mandag i bakhodet, og valgte å hvile de fleste faste spillerne. Watford takket for gavepakken og vant kampen 4-1. The Hornets klatret dermed opp på 2. plass med like mange poeng som serieleder AFC Bournemouth. Opprykkshåpet lever i beste velgående, men konkurransen er tøff. På bortebane har Watford 9-3-6 denne sesongen, og bare to av de ni siste bortekampene har endt med tap.

Watfords siste kamper: 
Watford – Reading 4-1 (Deeney, Vydra, Forestieri, Abdi)
Wolves – Watford 2-2 (Deeney, Vydra)
Watford – Fulham 1-0 (Deeney)
Leeds – Watford 2-3 (Deeney, Vydra x2)
Watford – Rotherham 3-0 (Ighalo x2, Deeney)

Vurdering: Wigan elendige på hjemmebane, men i fin form de siste ukene. Her møter de et Watford-lag som er i flott form, og som scorer mål for moro skyld. Jeg tror gjestene vinner her.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Sheffield Wednesday
Kampstart:
20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten Matt Doherty, Dominic Iorfa, Carl Ikeme, Tommy Rowe, Nouha Dicko og Scott Golbourne. Gjestene mangler Will Keane, mens Glenn Loovens, Sergio Bus, Kamil Zayatte og Jose Semedo er usikre.

Wolverhampton Wanderers er fortsatt med i kampen om opprykk, og selv om de selv ikke klarte stikke av med tre poeng i helgen, kunne de være godt fornøyd med å se både Brentford og Ipswich Town gå på trynet i helgens serierunde. Wolves på sin side var nær seier borte mot Brighton & Hove Albion, men endte til slutt opp med ett poeng på sørkysten. Wolves ligger nå på en 8. plass med 59 poeng, og har tre poeng opp til play-off. Ulvene har nå tre kamper på rad uten seier, men det skal sies at motstanden i kampene har vært hard. Nå venter en forholdsvis enklere kamp, selv om man på ingen måter skal undervurdere Sheffield Wednesday. Hjemme på Molineux har Kenny Jackett & Co  9-5-4 denne sesongen, og bare én av de åtte siste hjemmekampene har endt med tap. Det spørs om ikke den rekken blir enda mer imponerende etter tirsdagens kamp.

Wolves siste kamper:
Brighton – Wolves 1-1 (Van la Parra)
Wolves – Watford 2-2 (Afobe, Price)
Bournemouth – Wolves 2-1 (Afobe)
Cardiff – Wolves 0-1 (Sako)
Wolves – Fulham 3-0 (Batth, Sako x2)

Sheffield Wednesday burde hatt en seier i lørdagens kamp mot Fulham for å fortsatt ha et ørlite håp om å klare blande seg inn i kampen om play-off, men sviktet mot London-klubben. Stevie May sendte uglene i ledelsen, men dessverre for Yorkshire-klubben sørget Matt Smith for poengdeling med sin utligning. Wednesday har nå bare ett tap på sine fem siste kamper, og tre av disse har endt med seier, men likevel er veien til toppen lang. Wednesday ligger nå på en 11. plass med 50 poeng, og har tolv poeng opp til play-off. Med seier i denne kampen vil de kunne korte ned luken til tirsdagens motstander til seks poeng, men likevel ser det mørkt ut med tanke på opprykk. I helgen ble Caolan Lavery hentet tilbake fra lån, ettersom Will Keane pådro seg en skade i lørdagens kamp, og kanskje får vi se Lavery i form nå på tampen av sesongen. På bortebane har Wednesday gode 8-5-5 denne sesongen, og faktisk er det bare fem lag i ligaen som har vært bedre på fremmed gress enn Wednesday denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Fulham 1-1 (May)
Blackpool – Sheff Wed 0-1 (McGugan)
Sheff Wed – Blackburn 1-2 (Maguire)
Sheff Wed – Middlesbrough 2-0 (Keane, Nuhiu)
Millwall – Sheff Wed 1-3 (McGugan, Nuhiu, May)

Vurdering: Wolves får det ikke enkelt mot et såpass bra bortelag som Wednesday, men likevel har jeg størst tro på hjemmeseier.

Tips: H

About The Author

One Response

  1. Anders

    Supert med midtukerunde i Championship, nok en gang 😉 Gleder meg særlig til Derby mot Mboro, som blir en herlig toppkamp. Er enig i tippeforslagene, men tror et oppløftende WIgan-lag kan skape stor trøbbel for Watford, på tross av Londonlagets champagnefotball og generelt deres flotte form. Skulle ikke overraske meg om Pennart & co karrer seg forbi usympatiske Steve Evans og hans Rotherham. For Millwalls del ser det håpløst ut, og jeg tror dessverre de taper igjen, selv om jeg observerer at du har satt hjemmeseier. Dog er nok ikke jeg den som skal snakke høyest, ettersom jeg tidligere har skrevet at Fulham kan skape trøbbel for Bournemouth, en kamp som endte 1-5 til The Cherris 😉

Leave a Reply