Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Nottingham Forest – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Matty Fryatt er usikker hos vertene, mens langtidsskadede Britt Assombalonga og Andy Reid fortsatt er ute. Gjestene får tilbake Lee Frecklington fra suspensjon.

Med Dougie Freedman inn som ny manager, har Nottingham Forest gått fra å være et tafatt lag som alle kan slå, til å bli et av ligaens store formlag. På de ni kampene Freedman har ledet Forest i, har rødtrøyene flotte 6-2-1 å vise til. Det eneste laget som har slått Forest var Charlton Athletic på The Valley for noen runder siden. Hjemme på City Ground har Forest vunnet samtlige fire kamper under Freedmans ledelse. På disse fire kampene har de scoret elleve mål. Denne formen har ført Forest opp på en 9. plass med 54 poeng, og skal de ha et aldri så lite håp om å kanskje kunne blande seg inn i kampen om play-off, er de nødt til å vinne denne kampen.

Forest siste kamper:
Leeds – Forest 0-0
Forest – Boro 2-1 (Gardner, Blackstock)
Charlton – Forest 2-1 (Antonio)
Reading – Forest 0-3 (Fryatt, Osborn, Gardner)
Forest – Bournemouth 2-1 (Lansbury, Lascelles)

Rotherham United hadde en gyllen mulighet til å skyte seg til trygghet da de fikk besøk av Wigan Athletic forrige helg, men klarte tape den viktige bunnkampen. Jermaine Pennant scoret to ganger på frispark, og Rotherham måtte dermed gå av banen uten poeng. Rotherham ble derfor værende på sin skumle 21. plass på tabellen med sine 40 poeng, mens det nå skiller bare seks poeng ned til nettopp Wigan, som ligger under streken. Wigan tapte i går 0-2 hjemme mot Watford, noe som har ført til at Rotherham har en flott mulighet til å sikre seg en luke på ni poeng ned til nedrykk med seier i denne kamepn. . På bortebane har Rotherham ikke spesielt mye å juble for den siste tiden, men i forrige bortekamp ble det faktisk tre poeng mot Huddersfield Town. Før den kampen hadde Rotherham seks bortekamper på rad uten seier. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har Rotherham skuffende 0-3-6.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Wigan 1-2 (Derbyshire)
Huddersfield – Rotherham 0-2 (Arnason, Sammon)
Rotherham – Cardiff 1-3 (Ward)
Rotherham – Millwall 2-1 (Arnason, Ward)
Watford – Rotherham 3-0

Vurdering: Forest i fantastisk form, og på hjemmebane har de bare seire under Freedmans ledelse. Rotherham i dårligere form, og på bortebane skremmer de ingen. Dette tar vertene.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Fulham – Leeds United
Kampstart: 
21.00
Skader og Suspensjoner: .Ingen av lagene har noen nye skader eller suspensjoner å melde om.

Fulham så ut til å få seg en skikkelig opptur da de slo Derby County komfortabelt 2-0 hjemme på Pride Park for noen uker siden, men siden den gang har det ikke vært for mye å juble over. Tap mot topplagene Watford og AFC Bournemouth, ble i helgen etterfølgt av ett poeng borte mot Sheffield Wednesday. Tre poeng har blitt en sjeldenhet for Fulham, og fansen frykter det skumle nedrykksspøkelset som gjemmer seg i bakgrunnen. Foran denne kampen innehar Fulham en 20. plass på tabellen med 40 poeng. Det er seks poeng ned til Wigan Athletic som ligger under streken, og det vil overraske meg om Fulham ikke klarer ta med seg nok poeng til å sikre plassen denne våren. Hjemme på Craven Cottage har Fulham 8-3-7 denne sesongen, og totalt har Fulham bare én seier på de ti siste kampene. Det er ikke bra nok, men kanskje kan Matt Smith være mannen som sikrer ny Championship-kontrakt for London-klubben? Fyrtårnet ble hentet fra onsdagens motstander i august, og har denne sesongen imponert på lån hos Bristol City. Siden han returnerte fra Ashton Gate har Smith scoret i to kamper på rad. En spiss som leverer foran mål er ikke å forakte for Kit Symons og hans Fulham-lag.

Fulhams siste kamper:
Sheff Wed – Fulham 1-1 (Smith)
Fulham – Bournemouth 1-5 (Smith)
Watford – Fulham 1-0
Fulham – Derby 2-0 (Woodrow, Bodurov)
Wolves – Fulham 3-0

Noe av det verste fotballsupportere vet om, er å møte spillere som tidligere har spilt for ditt eget favorittlag. Derfor er det nok mange Leeds-supportere som gruer seg litt til onsdagens kamp mot Fulham. Sannsynligvis vil Fulham starte kampen med både Matt Smith og Ross McCormack på topp, og ingen vet bedre enn Leeds-fansen at de to spissene kan være farlige foran mål. Begge ble solgt i fjor sommer, men ingen av de har fått det spesielt bra til på Craven Cottage. Dersom Leeds klarer temme de to spissene, kan de sikre seg sin fjerde kamp på rad uten tap på onsdag. Bare to av de åtte siste kampene har endt med tap, og Leeds har vist seg som et meget stødig lag den siste tiden. Nå ligger de på en 14. plass med 48 poeng, og selv om de ikke egentlig har noe annet enn æren å spille for, er det likevel viktig å levere bra ut sesongen, slik at man bygger opp selvtilliten foran neste sesong. På bortebane har Leeds 5-4-9 denne sesongen, og fire av de fem siste bortekampene har alle gitt tre poeng.

Leeds siste kamper:
Leeds – Forest 0-0
Wigan – Leeds 0-1 (Mowatt)
Leeds – Ipswich 2-1 (Mowatt, Sharp)
Leeds – Watford 2-3 (Austin, Sharp)
Brighton – Leeds 2-0

Vurdering: Fulham i svak form tar imot et Leeds-lag som imponerer meg. På bortebane har Leeds gjort det virkelig bra den siste tiden, og det vil ikke overraske meg om de tar med seg tre poeng fra denne kampen. Derfor går jeg for borteseier i det som jeg tror blir en svært jevn kamp.

Tips: B

About The Author

Leave a Reply