Skrevet av: Eirik Aase

 

_____________________________________________________________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Derby County
Kampstart: 20.45 (Studio fra 20.15)
TV-kanal: Tv2 Sport Premium & Sumo
Skader og Suspensjoner: Dominic Iorfra og Richard Stearman ser ut til å være tilbake igjen for Wolves. Hos gjestene er Jake Buxton, Omar Mascarell, John Eustace og Chris Martin ute med skade. Jeff Hendrick er tvilsom, mens manager Steve McClaren er usikker på om han tørr slippe til Darren Bent og George Thorne i denne kampen.

Selv om det er rekordjevnt i toppen av tabellen, skal man ikke glemme at det foregår en intens kamp for den siste plassen som gir play-off. For øyeblikket er det Brentford som innehar den viktige sjetteplassen, men både Ipswich Town og Wolverhampton Wanderers følger like bak. Den fantastiske formen Nottingham Forest har vist under Dougie Freedman i de siste kampene, gjør at man ikke kan avskrive de heller. Wolverhampton har levert stødige prestasjoner gjennom hele sesongen, såfremt man ser bort fra en helt forferdelig periode i november. Det smarteste grepet manager Kenny Jackett har gjort etter nyttår, var å hente spissen Benik Afobe fra Arsenal. Han har allerede scoret åtte mål i ligaen, og har tre mål på de fire siste kampene. På hjemmebane har han seks mål på syv kamper, derfor der det nesten som om hjemmepublikummet forventer en Afobe-scoring når han går på banen. Man må heller ikke glemme den meget talentfulle høyrebacken Dominic Iorfa som har vært et meget friskt pust siden desember. Han har vært en meget spennende tilvekst til dette laget, med fin teknikk, gode taklinger og er samtidig bra i duellspillet.

Hjemme på Molineux er Wolverhampton meget gode. Totalt har de 10-5-4 på sine hjemmekamper denne sesongen. og bare én av de ni siste hjemmekampene har endt med tap. Det skjedde da Reading var på besøk i begynnelsen av februar. I løpet av de fire siste hjemmekampene har de klemt til med storseire mot Sheffield Wednesday (3-0), Rotherham United (5-0) og Fulham (3-0). Hjemme mot lag fra øvre halvdel av tabellen har de 5-2-2 denne sesongen, og AFC Bournemouth og Nottingham Forest er topplagene som har slått ulvene på Molineux. Wolves er nok svært interessert i å revansjere seg etter 0-5 tapet mot Derby tidligere i sesongen, og de kunne nok ikke drømt om å få møte Derby på et bedre tidspunkt enn dette.

Wolves siste kamper:
Wolves – Sheff Wed 3-0 (Afobe, Henry, Sako)
Brighton – Wolves 1-1 (Van la Parra)
Wolves – Watford 2-2 (Afobe, Price)
Bournemouth – Wolves 2-1 (Afobe)
Cardiff – Wolves 0-1 (Sako)

Tirsdag 24.februar vant Derby County enkelt 2-0 hjemme mot Charlton Athletic, og var på det tidspunktet serieleder med 65 poeng. Ned til 3. plass hadde de en luke på fem poeng, og på det tidspunktet var jeg helt sikker på at Derby kom til å cruise inn til opprykk til Premier League. Derfor er det helt spesielt å tenke på at Derby nå har hele fem poeng opp til direkte opprykk, mens det bare er tre poeng ned til 7. plassen som ikke gir play-off. Etter 0-1 tapet hjemme mot Middlesbrough på tirsdag har Derby nå fem kamper på rad uten seier, hvor hele tre av kampene har endt med tap. Grunnen til denne elendige formen skyldes nok flere faktorer, men viktigst av alt er det faktum at både Darren Bent og Chris Martin har vært ute med skade. Begge de to superspissene har imponert for Derby, og det er først når Bent og Martin mangler, at man ser hvor viktige de faktisk er. I de siste kampene har Johnny Russell blitt brukt på topp, men han er ikke den riktige spisstypen for den spillestilen Steve McClaren har innført på Pride Park.

Derby har vært forholdsvis gode på fremmed gress denne sesongen, og totalt har de 8-5-6 på bortebane. Dessverre har det sviktet en del i det siste, og de har ikke vunnet noen av sine fem siste kamper på fremmed gress. På disse fem kampene har Derby sluppet inn hele ti mål, og denne mangelen på skikkelig forsvarsspill er noe som har overrasket meg. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har prestasjonene variert en del hos Derby, men 3-4-3 på slike kamper er egentlig ganske greit. I løpet av februar og mars har de blant annet spilt uavgjort borte mot AFC Bournemouth og Norwich City. Det blir interessant å se om Derby kan sette en stopper for den elendige formen når de gjester Molineux fredag kveld.

Derbys siste kamper: 
Derby – Middlesbrough 0-1
Norwich – Derby 1-1 (Selvmål)
Derby – Birmingham 2-2 (Ward, Ince)
Brighton – Derby 2-0
Fulham – Derby 2-0

Vurdering: Wolves er i forholdsvis fin form, og kommer til denne kampen med stor selvtillit etter et par store seire på hjemmebane. Derby sliter tungt uten sine to superspisser, men kanskje får de Darren Bent tilbake i kveld. Jeg tror på et jevnt og meget spennende oppgjør, men magefølelsen min heller mest mot hjemmelaget. Jeg tror Derby kan få det svært tungt mot Bakary Sako og Benik Afobe.

Tips: H

About The Author

One Response

  1. Anders

    Blir en super kamp på Molineux, det er jeg rimelig sikker på. Forventet at du ville spille hjemmeseier, noe du også gjorde. Med tanke på Derbys form kontra Wolves sine fine triumfer i det siste skjønner jeg det. Derby er likevel sprudlende nok i den offensive delen til å slå et hvilket som helst Championship-lag om de har dagen. Ha en herlig fotballhelg, alle Championship-elskere 😉

Leave a Reply