Skrevet av: Eirik Aase

 

_____________________________________________________________________________________________________________________

Blackpool – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Tom Aldred, Henry Cameron og Mark Waddington er ute hos vertene. Gjestene mangler Jure Travner og Anton Ferdinand, mens Simon Cox er usikker.

Ettersom Rotherham United slo Brighton & Hove Albion i går, har dessverre Blackpool rykket ned til League One. Det var ingen overraskelse, og i tabelltipset foran sesongstart var Blackpool på jumboplass det tipset jeg var sikrest på. Nå blir det interessant å se hvordan Blackpool responderer på nedrykket, ettersom de på mange måter allerede har vært nede en stund. Til denne kampen var det varslet store protester fra Blackpool-fansen, og nedrykket ser ut til å ta helt bensin på bålet. Det er ventet store mengder Blackpool-supportere som skal boikotte dagens kamp og protestere mot ledelsen utenfor stadion. På lørdag klarte nesten Blackpool sikre sin første borteseier for sesongen, men etter enormt press klarte til slutt Bolton Wanderers utligne etter Blackpools tidlige ledermål. Dermed står Blackpool fortsatt uten borteseier, og på hjemmebane er de ikke spesielt mye bedre. Der har de 4-5-11 denne sesongen, og ingen av de seks siste hjemmekampene har gitt tre poeng. Totalt har Blackpool nå tolv kamper på rad uten seier, og det spørs om de kommer til å vinne igjen før sesongslutt.

Blackpools siste kamper:
Bolton – Blackpool 1-1 (Jacobs)
Blackpool – Leeds 1-1 (Madine)
Blackpool – Charlton 0-3
Bournemouth – Blackpool 4-0
Blackpool – Sheff Wed 0-1

Reading har fokuset rettet mot det som skal skje om halvannen uke da The Royals tar turen til London for å møte Arsenal på Wembley i FA Cupen. Nå har spillerne muligheten til å levere søknader for å få lov til å spille i den store kampen mot Arsenal, og den muligheten har i hvert fall Pavel Pogrebnyak benyttet seg av. Den russiske spissen som nesten tjener mer enn hele Blackpool-laget tilsammen har begynt å score mål igjen. Han scoret to ganger da Reading tapte 2-3 mot Charlton Athletic, og i helgen scoret han Readings eneste mål da de spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Cardiff. Reading innehar nå 19. plass på tabellen med 45 poeng. Ned til play-off har de en luke på ni poeng, og én kamp mindre spilt. De er med andre ord ikke i fare for å rykke ned. På bortebane har Reading ikke imponert i de siste kampene. På de fire siste på fremmed gress har de svake 0-1-3, men det skal sies at de i enkelte av disse kampene ble blendet av viktige FA Cup-kamper. Kanskje kan de endelig ta en borteseier igjen her?

Readings siste kamper:
Reading – Cardiff 1-1 (Pogrebnyak)
Charlton – Reading 3-2 (Pogrebnyak x2)
Reading- Bradford 3-0 (Robson-Kanu, McCleary, Mackie)
Watford – Reading 4-1 (Karacan)
Reading – Brighton 2-1 (Mackie x2)

Vurdering: Blackpool har nå rykket ned til League One, og det er varslet protester fra fansen foran denne kampen. Her møter de et Reading-lag som ikke er helt i form. Vanskelig å spå denne kampen, men jeg tror gjestene tar tre poeng.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Johnnie Jackson, Franck Moussa og Callum Harriott er ute hos vertene, mens Chris Solly er suspendert. Hos gjestene er Jack Grimme og Nikolay Bodurov usikre. 

Charlton Athletic tok den korte turen til The Den for å møte byrival Millwall på fredag, men måtte skuffet se vertene ta tre poeng. Charlton fikk Chris Solly utvist tidlig i kampen etter han laget et straffespark, men målvakt Stephen Henderson reddet. I andre omgang tok Charlton ledelsen med ti mann på banen, men mot slutten snudde Millwall kampen til deres fordel. Nå innehar Charlton en 11. plass på tabellen med 54 poeng, og opp til Nottingham Forest på 9. plass skiller det nå fire poeng. Charlton har nå syv seire på de ti siste kampene, og det er meget brukbar form, selv om de som nevnt tapte i forrige kamp. Hjemme på The Valley har de 8-8-4, og de har vunnet fire av de fem siste hjemmekampene. Det vil ikke overraske om de tar tre nye poeng i et nytt lokaloppgjør mot Fulham.

Charltons siste kamper:
Millwall – Charlton 2-1 (Diarra)
Charlton – Reading 3-2 (Buyens x2, Church)
Blackpool – Charlton 0-3 (Eagles, Gudmundsson, Church)
Charlton – Blackburn 1-3 (Buyens)
Cardiff – Charlton 1-2 (Watt, Buyens)

Fulham hadde i likhet med Charlton et lokaloppgjør på fredag, og det gikk alt annet enn bra for Kit Symons og hans Fulham. Brentford kom på besøk med over 6,000 supportere, og de tilreisende fikk definitivt mest å juble for. Brentford vant hele 4-1 på Craven Cottage, og nå virker det som om supporterne er enige om at Symons ikke er den rette mannen til å lede Fulham tilbake til Premier League. Fulham ligger nå på en 21. plass med 43 poeng, og ned til nedrykk skiller det syv poeng. Jeg tror den luken er for stor for lagene bak Fulham på tabellen, men de fleste Fulham-supporterne har nok ikke lav puls for tiden.  Fulham har nå bare to seire på de ti siste kampene, og på bortebane har de bare vunnet én av sine ni siste kamper. Den seieren kom tilfeldigvis mot Huddersfield Town i forrige bortekamp, men den seieren kan best beskrives som et skikkelig ran. Med seier i kveldens kamp vil Fulham ta et langt steg mot ny Championship-kontrakt, men de vil ikke få det enkelt mot et formsterkt Charlton.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Brentford 1-4 (McCormack)
Huddersfield – Fulham 0-2 (Kacaniklic, Fofana)
Fulham – Leeds 0-3
Sheff Wed – Fulham 1-1 (Smith)
Fulham – Bournemouth 1-5 (Smith)

Vurdering: Charlton i flott form, mot et Fulham-lag som sliter litt for tiden. Hjemmelaget får tipset her.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply