Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Sjansen er stor for at vinneren av fredagens TV-sendte godtbit fra Carrow Road vil ta turen opp til Premier League. Her kan du lese deg opp foran fredagens storkamp.

_________________________________________________________________________________________________

Norwich City – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Bradley Johnson er tilbake hos vertene etter suspensjon, men Lewis Grabban er usikker. Gjestene mangler Jonathan Woodgate, mens Daniel Ayala og Albert Adomah er usikre.

Fredag kveld smeller det i Championship når de to topplagene Norwich City og Middlesbrough møter hverandre på Carrow Road. Taperen av denne kampen vil få det svært tøft med å rykke direkte opp til Premier League, mens vinnere vil ta et langt skritt mot Premier League. Norwich beholdt sin andreplass på tabellen etter tirsdagens imponerende 2-0 seier borte mot Leeds United, og har fortsatt ett poeng opp til serieleder AFC Bournemouth. Johnny Howson scoret kampens første mål i kampen mot Leeds, og valgte å la være å feire mot gamleklubben. Graham Dorrans fastsatte sluttresultatet med sine 2-0 scoring helt på tampen, og gjorde dermed opp for straffebommen han hadde tidligere i kampen. For øyeblikket seiler Norwich frem som den største opprykksfavoritten sammen med AFC Bournemouth, men det vil bli snudd helt på hodet dersom de skulle tape denne kampen. Norwich har nå bare tapt én av sine seksten siste kamper, og det skal den talentfulle manageren Alex Neil ha æren for. Han har på imponerende vis fått ut det beste av sitt Norwich-lag, og det er alt annet enn kynisk fotball Norwich vinner med for tiden. Den siste uken tok Norwich to strake borteseire, og etter Neil kom til klubben har faktisk ikke Norwich tapt en eneste bortekamp. Totalt har Norwich nå åtte kamper på rad uten tap, og samtlige av de mest siste kampene har endt med seier. Hjemme på Carrow Road har de 11-6-4 denne sesongen, og de fire siste kampene mot lag fra øvre tredjedel av tabellen har gitt ti poeng.

Norwichs siste kamper:
Leeds – Norwich 0-2 (Howson, Dorrans)
Bolton – Norwich 1-2 (Dorrans, Hooper)
Norwich – Sheff Wed 2-0 (Johnson x2)
Brighton – Norwich 0-1 (Johnson)
Norwich – Nottingham Forest 3-1 (Jerome, Howson, Hoolahan)

Middlesbrough har ikke vært like imponerende som fredagens motstander den siste tiden, men henger fortsatt med helt i toppen av tabellen. Tirsdag kveld møtte de topplaget Wolverhampton Wanderers hjemme på Riverside Stadium, og det endte med seier takket være spissparet Patrick Bamford og Jelle Vossen. Spesielt Bamford var i storslag og leverte både mål og målgivende pasning. Senere i kampen hadde han også en deilig lobb som spratt i treverket og ut igjen. Bamford har nå scoret seks mål på de syv siste kampene og er mannen som må ha dagen dersom Boro skal få med seg noe fra Norfolk på fredag. Nå ligger Boro på fjerdeplass på tabellen med 81 poeng, og opp til Norwich skiller det ett poeng. Skulle de tape denne kampen vil de ha en luke på fire poeng opp til Norwich med to runder igjen, og da blir det nok play-off på Boro i mai. Boro har nå vunnet seks av de ni siste kampene, men på bortebane har Boro levert langt under par de to siste månedene. De har bare vunnet én av de seks siste kampene på fremmed gress, og fire av de fem siste bortekampene har endt med tap. På disse fire tapene har de bare scoret ett mål, og de vil definitivt få det vanskelig med å finne nettmaskene på Carrow Road også. Borte mot lag fra øvre tredjedel av tabellen har Boro 2-0-4 denne sesongen, hvor seirene har kommet mot Brentford og Derby County. Begge de kampene ble vunnet 1-0, men det spørs om de klarer holde nullen mot et Norwich-lag som har scoret mål i åtte kamper på rad.

Boros siste kamper:
Boro – Wolves 2-1 (Bamford, Vossen)
Boro – Rotherham 2-0 (Bamford, Tomlin)
Watford – Boro 2-0
Boro – Wigan 1-0 (Bamford)
Bournemouth – Boro 3-0

Vurdering: Norwich i fantastisk form mot et Boro-lag som har slitt på bortebane den siste tiden. Det blir et tøft og interessant oppgjør, men det meste taler for hjemmeseier.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply