Lørdag 29.desember:

Hull City – Leeds United
Kampstart: 13:30
Dommer: Geoff Eltringham
Skader og Suspensjoner: Sone Aluko starter sannsynligvis igjen for Hull, imens Lee Peltier blir ifølge BBC hvilt hos gjestene.

Som ventet ble det en jevn affære med lite mål da Hull tok i mot Leicester på Boxing Day. Kampen endte 0-0, noe spesielt gjestene nok er fornøyd med. Nå er det duket for ny hjemmekamp og da er bare tre poeng godt nok. Hull ligger fortsatt på 2.plass med fem poeng opp til serieleder Cardiff. Hjemme på KC Stadium har de 7-2-3 denne sesongen. Gjestene har vunnet fem av sine syv siste kamper og har derfor kjempet seg helt opp til en 9.plass på tabellen. I forrige kamp ble det dessverre tap borte mot Nottingham Forest. Dette var kanskje ikke så overraskende siden Leeds sliter på bortebane. På de åtte siste bortekampene har det bare blitt en seier. Totalt har de 3-3-6 på bortebane. Det er forøvrig verdt å legge til at denne kampen blir vist på TV og at det omvendte oppgjøret endte med Hull-seier tidligere i høst.

Vurdering: Hull ser ut som en sterk opprykkskandidat. Med tanke på den svake borteformen til Leeds, bør dette bli hjemmeseier.

rt tips: H


________________________________________________________

Huddersfield Town – Sheffield Wednesday
Kampstart: 13:30
Dommer: Mick Russell
Skader og Suspensjoner: Danny Ward og Callum Woods er usikre for vertene. Reda Johnson blir sannsynligvis klar for gjestene.

Det var vanskelig å ikke sympatisere med Simon Grayson på Boxing Day. Etter syv kamper på rad uten seier virket det som om det endelig skulle bli tre poeng igjen, men like før dommeren skulle blåse av kampen på John Smith Stadium, utlignet Nathan Delfouneso for Blackpool. Derfor står Huddersfield med åtte kamper på rad uten seier og ligger nå på en 15.plass på tabellen. Hjemme på John Smith Stadium har de 4-4-4 denne sesongen. De fleste hadde nok trodd at Dave Jones skulle få fyken etter åtte tap på rad, men Milan Mandaric må tydeligvis ha blitt en bløt mann på sine eldre dager. Det har tydeligvis lønnet seg for nå har uglene tre seire på rad og har nå bare fem poeng opp til 16.plass på tabellen. På Boxing Day ble Bolton slått 1-0 på Reebok Stadium og nå ønsker de å innkassere en ny borteseier. Sammen med Barnsley var de ligaens dårligste bortelag foran forrige runde, men nå har de 3-2-7.

Vurdering: Huddersfield er nede i en lang og mørk dal. Sheffield Wednesday er stinne av selvtillit. Stor fare for borteseier i dette Yorkshire-derbyet.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Barnsley – Blackburn Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer: Andy D’Urso
Skader og Suspensjoner: Akos Buzsaky er ute for vertene. Mauro Formica og Fabio Nunes er ute for gjestene.

Keith Hill fikk ihvertfall feire jul med litt medgang i blodet etter at de vant 2-1 over Millwall på The Den. Nedturen var likevel like rundt hjørnet da de tapte hjemmekampen mot Birmingham på Boxing Day. Med 21 poeng på 24 kamper ligger de nå på en fær 23.plass på tabellen og når lagene rundt har begynt å plukke poeng, er det viktig å ikke gå inn i en ny dårlig periode. Hjemme på Oakwell har de 2-4-6 og kan dermed ikke kalles for noe fort akkurat. Det er fullt kaos i Blackburn etter at Henning Berg fikk sparken på torsdag. Hvem som blir hentet inn er usikkert, men at hele klubben er et sirkus, er det ikke tvil om. Under Berg ble det lite å juble for og laget har nå falt ned til 17.plass og på bortebane har de bare vunnet to ganger denne sesongen. Totalt har de 2-7-3 på bortebane.

Vurdering: 

Vårt tips: 

 _________________________________________________________

Bolton Wanderers – Birmingham City
Kampstart: 16:00
Dommer: Simon Hooper
Skader og Suspensjoner: Mark Davies, David Wheater og Stuart Holden er ute for vertene. Jonathan Spector er usikker for gjestene.

Dougie Freedman sier at han ser fremgang og at Bolton trenger tid for å forandre seg. Han har nok et godt poeng, han trengte nemlig en del tid før han fikk Crystal Palace til å gå på skinner. På tross av dette er han likevel nødt til å få gode resultater på plass. Nå ligger de på 16.plass og har bare to seire på sine ti siste kamper. I forrige serierunde ble det 1-0 tap hjemme mot Sheffield Wednesday. På Reebok Stadium har de bare en seier på sine fem siste kamper og står totalt med 5-4-3. Gjestene var preget av sykdom og skader, men klarte likevel få med seg tre viktige poeng borte mot Barnsley. De ligger nå på en 19.plass med 29 poeng og har bare to poeng opp til 14.plass. På bortebane har de 3-4-5 denne sesongen.

Vurdering: En utrolig vanskelig kamp å spå. Bolton helt utav form og Birmingham ustabile. Poengdeling da vi ikke klarer finne en vinner.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Bristol City – Peterborough United
Kampstart: 16:00
Dommer: Andrew Madley
Skader og Suspensjoner: Ryan Taylor og Danny Wilson er usikre for vertene. Gjestene har ingen nye skader og kommer nok til å sende utpå samme laget for femte kamp på rad.

Derek McInnes og hans City er nå tabelljumbo i Championship. Det skal dog sies at de har en kamp mindre spilt ettersom deres oppgjør mot Watford på boxing day ble utsatt. Akkurat det passet nok veldig dårlig for et City-lag som hadde fått seg en opptur gjennom poengdeling borte mot Ipswich. City er ligaens dårligste hjemmelag med  2-2-7 på sine 11 hjemmekamper. Forrige hjemmeseier kom 25.august. Gjestene er i fyr og flamme for tiden og har nærmest sjokkert hele balløya med sine tre strake seire mot henholdsvis Cardiff, Bolton og Wolverhampton. Nå ligger Darren Ferguson og hans mannskap på 22.plass på tabellen. På fremmed gress har de 4-1-7.

Vurdering: En veldig interessant kamp. City har fått litt hvile og kan dra nytte av det. Likevel er det vanskelig å tippe mot Peterborough med tanke på de resultatene de har hatt.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Burnley – Leicester City
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Naylor
Skader og Suspensjoner: Ben Mee er skadet og Charlie Austin usikker for vertene. Sean St Ledger og Michael Keane er ute hos gjestene.

Sean Dyche fikk endelig noe å juble for når Charlie Austin og Mike Duff sikret en sterkt 2-0 seier hjemme mot Derby i forrige serierunde. Nå ligger de på en 13.plass med 33 poeng og veien opp til kvalifisering er ikke lang. Hjemme på Turf Moor har de svært imponerende 6-4-2 så langt denne sesongen. Gjestene tok et sterkt poeng borte mot Hull City. Det pottetette forsvaret holder fortsatt koken og 22 innslupne mål på 24 kamper er mer enn imponerende. Derimot er det litt urovekkende at det bare har blitt en seier på de siste seks kampene. På bortebane har Leicester 3-3-6 denne sesongen.

Vurdering: Burnley gode på hjemmebane, men Leicester tette bakover. Spådommen blir en jevn kamp som ender uavgjort. 

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Cardiff City – Millwall
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Halsey
Skader og Suspensjoner: Matt Connolly returnerer fra suspensjon hos Cardiff. Adam Smith kan spille igjen for Millwall etter at de fikk medhold i anken vedrørende hans røde kort.

Cardiff tok en svært viktig seier i toppkampen mot Crystal Palace og seiler nå videre mot opprykk til Premier League. Nå har de en luke på fem poeng ned til neste lag på tabellen og det er vel ingen som blir overrasket om Cardiff spiller mot lag som Chelsea, Arsenal og Manchester City neste høst. Hjemme på Cardiff City Stadium er de så og si uslåelige med sterke 11-0-1 på sine tolv hjemmekamper. Millwall gikk på et overraskende og skuffende hjemmetap mot Barnsley like før jul. De spilte ikke på boxing day ettersom den kampen ble flyttet frem en uke. De reiser dermed til Wales med uthvilte føtter. De innehar nå en 7.plass på tabellen, men må plukke poeng hvis de skal holde seg der oppe. På bortebane har de imponerende 4-5-3.

Vurdering: Cardiff er storfavoritt. Derfor hjemmeseier. Millwall har likevel tatt noen skalper på bortebane og har fått mer hvile. 

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Charlton Athletic – Derby County
Kampstart: 16:00
Dommer: Carl Boyeson
Skader og Suspensjoner:  Ben Hamer er tilbake for vertene. Craig Bryson er ute med skade for gjestene.

Tre tap på rad er status på The Valley før denne kampen. På boxing day ble det hjemmetap mot Ipswich Town. Totalt har de nå fem kamper på rad uten seier og bare syv poeng ned til nedrykk. På hjemmebane har de 3-4-5 denne sesongen. Gjestene har vært en stor overraskelse denne sesongen, men nå har de fått to tap på rappen. De ligger på en 12.plass, men det er bare fire poeng opp til kvalifisering. De er ligaens nest dårligste bortelag med 3-2-7.

Vurdering: Åpen og vanskelig kamp mellom to lag i dårlig form. Hjemmelaget får tipset pga hjemmefordel. 

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Middlesbrough – Blackpool
Kampstart: 16:00
Dommer: Stuart Atwell
Skader og Suspensjoner: Seb Hines, Josh McEachran, Faris Haroun og Andre Bikey vil bli testet før kamp for vertene.

Tony Mowbray imponerer stort i Nord-Øst England. Nå ligger Boro på en 3.plass med bare ett poeng opp til direkte opprykk. I forrige serierunde ble Blackburn slått 1-0, noe som førte til at Henning Berg fikk fyken. Hjemme på Riverside Stadium har de 9-1-2, noe som er nest best i hele ligaen. Gjestene var lenge det soleklart beste laget på John Smith Stadium, men klarte bare ett poeng mot Huddersfield. Det var Blackpools sjette poengdeling på sine ni siste kamper. Michael Appleton har bare tapt en kamp som Blackpool-sjef, men er nødt til å vinne disse kampene som ender uavgjort hvis de skal kjempe om opprykk. På bortebane har de brukbare 4-4-4.

Vurdering: Boro er solide og vinne det meste på hjemmebane. Blackpool er ikke lette å slå, men likevel blir dette hjemmeseier.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Nottingham Forest – Crystal Palace
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Haywood
Skader og Suspensjoner: Sam Hutchinson og Jermaine Jenas er ute for vertene. Damien Delaney er fortsatt suspendert for gjestene.

Boxing day var en veldig merkelig dag for alle Forest-supportere. De startet dagen med en veldig imponerende seier hjemme mot Leeds United. Senere på dagen da de feiret den deilige seieren over Leeds, kom beskjeden om at klubbens manager hadde fått sparken. Sean O’Driscoll hadde gjort en fin jobb for skogvokterne og klubben lå bare ett poeng bak kvalifisering. Det var tydeligvis ikke godt nok for klubbens nye eiere som nå har ansatt Alex McLeish. Nå ligger de på en 8.plass og på hjemmebane har de 6-3-3. Gjestene er inne i en dårlig periode. På de syv siste kampene har det bare blitt en seier, men det er bare to poeng opp til direkte opprykk. I forrige kamp ledet de borte mot Cardiff, men det endte tilslutt med 2-1 tap. På bortebane har de imponerende 5-3-4.

Vurdering: Med Sean O’Driscoll på plass hadde tipset blitt hjemmeseier. Nå spørs det hvordan sparkingen slår ut og derfor går tipset til bortelaget.

Vårt tips: B

________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Ipswich Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Darren Drysdale
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene.

Etter en opptur med tre seire på sine fire siste kamper, ble det en enorm nedtur på boxing day. På årets beste fotballdag klemte Ståle Solbakken og hans ulver til med sesongverste. Peterborough reiste fra Molineux med 3-0 i bagasjen og Wolves-fansen sand både “What a load of rubbish” og “You’r not fit to wear the shirt” til spillerne sine. Da dommeren blåste av kampen var det til en unison pipekonsert fra alle tribunene. Nå ligger de på en 14.plass med 31 poeng. Hjemme på Molineux har de 4-4-4. Gjestene trives under Mick McCarthy sin ledelse og er nå på vei oppover på tabellen. I forrige runde ble Charlton slått 2-1 på The Valley og en ny borteseier på lørdag hadde nok smakt godt. Selv om Ipswich ligger på en 20.plass er det bare fire poeng opp til lørdagens motstander. På bortebane har traktorgutta 4-2-6.

Vurdering: Solbakken har press på seg foran denne kampen. Det ligger skrevet i kortene at Mick McCarthy komme til å vinne mot gamleklubben. Tipset går derfor på en frekk borteseier. 

Vårt tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Watford
Kampstart: 18:20
Dommer: Oliver Langford
Skader og Suspensjoner: Watford mangler Marco Cassetti som er suspendert.

Det har vært en rolig julefeiring for Gus Poyet og hans Brighton. Like før jul ble deres kamp mot Blackburn utsatt pga overvann på banen. På boxing day hadde de spillefri siden deres kamp mot Millwall allerede hadde blitt flyttet frem en uke. Nå stiller de med friske og utvhilte bein når Watford kommer på besøk. De ligger på en 10.plass med bare tre poeng avstand opp til kvalifiseringsplass. Hjemme på Falmer Stadium har de 4-6-2. Gjestene reiste til Bristol på boxing day, bare for å finne ut at kampen ble utsatt. Derfor er det et spillesugent lag som reiser til sørkysten i helgen. På de ti siste kampene har det bare blitt ett tap for Gianfranco Zola og hans leiesoldater. På bortebane er de veldig gode og står totalt med 5-2-4 på fremmed gress.

Vurdering: To lag i god form. Brighton har fått halvannen uke med hvile. Derfor får de også tipset i en jevn affære.

Vårt tips: H

About The Author

Leave a Reply