Skrevet av: Eirik Aase

 


 

Bristol City – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Frank Fielding er ute med skade, mens Luke Freeman er suspendert hos vertene. Tommaso Bianchi er skadet hos gjestene, mens Lewis Cook er suspendert. 

Ingen flott start på sesongen for Bristol City etter det imponerende opprykket fra League One. Etter en hel sesong hvor man valset over alt av motstand, har The Robins nå tapt samtlige av deres tre første kamper denne sesongen. I sesongåpningen ble de enkelt funnet ut av da de møtte Sheffield Wednesday, før det ble et ydmykende nederlag mot Luton Town i ligacupen noen dager senere. Forrige runde fikk de besøk av Brentford i sesongens første hjemmekamp, men det ble ingen hyggelig ettermiddag for City-fansen. Brentford scoret hele fire ganger og sikret en 4-2 seier for Brentford, og nå begynner supporterne å bli frustrerte. Hvorfor ble det ikke forsterket i sommer? Hvorfor ble spillere som Greg Cunningham og Jay Emmanuel-Thomas solgt/frigitt til andre klubber? Det er spørsmål som det blir snakket mye om på Ashton Gate. På tirsdag fikk supporterne enda en snakkis da nyheten om at City har fått et bud på £9m akseptert for Brentford-spiss Andre Gray. Hvordan de har råd til det er en ting, hvorfor de bruker så mye penger på Gray er en annen ting. Det viktigste på onsdag er likevel at sesongens første poeng blir sikret når Leeds kommer på besøk.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Brentford 2-4 (Kodjia, Wilbraham)
Luton – Bristol City 3-1 (Robinson)
Sheff Wed – Bristol City 2-0
Yeovil Town – Bristol City 1-0
Braga – Bristol City 1-1 (Freeman)

Blytung start på sesongen for Uwe Rösler og hans Leeds United, men fortsatt er det mye positivt å ta med seg fra Yorkshire-klubbens sesongstart. De har fortsatt ikke tapt på de to første ligakampene, og man har kunnet se litt av den aggressive spillestilen Uwe Rösler ønsker å se hos spillerne sine. Det mangler dog litt i den offensive samhandlingen, men det kan gå en stund før det fungerer optimalt. I sesongåpningen ble det uavgjort hjemme mot Burnley etter at Clarets-spiss Sam Vokes sørget for poengdeling med en sen scoring, før det ble exit i ligacupen mot Doncaster Rovers etter straffesparkkonkurranse. På søndag tok Leeds turen til Berkshire for å møte Reading, og det endte ikke overraskende 0-0. Ikke overraskende ettersom Reading ser ut til å ha satt opp en mur foran sitt eget mål i løpet av sommeren. Den offensive trioen Sam Byram, Chris Wood og Stuart Dallas så ikke spesielt imponerende ut i den kampen, men jeg er overbevist om at de kommer til å komme med meget gode bidrag utover sesongen. Kanskje allerede i denne kampen?

Leeds siste kamper:
Reading – Leeds 0-0
Doncaster – Leeds 1-1 (Cook)
Leeds – Burnley 1-1 (Antenucci)
Leeds – Everton 2-0 (Mowatt, Wood)
Leeds – Hoffenheim 1-2 (Adeyemi)

Vurdering: Bristol City med skuffende start på sesongen, mens Leeds fortsatt venter på sin første seier. Helt åpen kamp dette, men en tynn City-tropp uten Luke Freeman gjør at jeg går for borteseier. 

Tips: B


 

Hull City – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Hull mangler Robert Snodgrass og Mohammed Diame, men får tilbake Abel Hernandez til denne kampen. Gjestene mangler Luke Garbutt, Scott Parker, Jack Grimmer og Fernando Amorebieta. 

Steve Bruce var ikke spesielt fornøyd med klubbens ambisjoner på overgangsmarkedet i sommer, men likevel har han klart å få frem gode prestasjoner fra spillerne han fortsatt har tilgjengelig i Hull-troppen. I sesongåpningen tok de en fin 2-0 seier hjemme mot Huddersfield Town, før det ble avansement mot Accrington Stanley i ligacupen noen dager senere. På søndag tok tigrene turen til Black Country for å møte Wolverhampton Wanderers på Molineux, og det er alt annet enn en enkel oppgave. Den oppgaven løste de likevel fint takket være en straffescoring av Nikica Jelavic, og det er liten tvil om at kroaten kan bli en svært viktig spiller på Hull-laget denne sesongen. Hull sto i mot stort press fra ulvene, men var selv farlige på overganger som for eksempel ved de gangene Sam Clucas, Chuba Akpom og Sone Aluko satte fart fremover på banen. Selv David Meyler fremstår som god i den offensive delen av Hull-laget, og det er en side av Meyler vi ikke har sett så mye tidligere. Kanskje kan han finne på noe sprell fremover på banen når Fulham kommer på besøk på onsdag?

Hulls siste kamper:
Wolves – Hull 1-1 (Jelavic)
Accrington – Hull 2-2 (Akpom, Luer)
Hull – Huddersfield 2-0 (Clucas, Akpom)
Sheff Utd – Hull 1-1 (Hernandez)
Al Ain – Hull 0-4 (Elmohamady x2, Dawson, Jahraldo-Martin)

Jeg klarer ikke helt bli klok på Fulham. Kit Symons hadde en god start som manager for London-klubben i fjor høst, men utover våren ble Fulham bare dårligere for hver måned som gikk. Symons viste lite tegn på taktisk klokhet, og hans lojalitet til en lite effektiv diamantformasjon kunne potensielt ha kostet Fulham plassen i Championship i vår. Likevel fikk han altså fornyet tillit som sjef for The Cottagers foran denne sesongen, og da tenkte i hvert fall jeg at han kom til å hente inn noen nye vinger på overgangsmarkedet. Slik ble det ikke med unntak av Ben Pringle, og dessverre føler jeg at hvittrøyene bare fortsetter hvor de slapp i vår. Det er ikke kjekt å se på, spesielt med tanke på hvor mange fantastisk spillere Symons har til rådighet på Craven Cottage. Etter uavgjort i sesongåpningen borte mot Cardiff City, ble det en skikkelig nedtur da Brighton & Hove Albion reiste hjem fra London med samtlige poeng i bagasjen på lørdag. Nå må Fulham opp flere hakk, men det blir ikke enkelt mot et sterkt Hull-lag.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Brighton 1-2 (Cairney)
Wycombe- Fulham 0-1 (Kacaniklic)
Cardiff – Fulham 1-1 (Smith)
Fulham – Crystal Palace 1-1 (Pringle)
Eintracht Frankfurt – Fulham 1-0

Vurdering: Hull med brukbar start på sesongen, mens Fulham ser ut til å slite. Jeg tror vertene tar seieren her. 

Tips: H


 

Sheffield Wednesday – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Glenn Loovens og Sam Hutchinson er usikre hos vertene, mens målvakt Keiren Westwood er skadet. Gjestene venter på at nysigneringene Alex Fernandez og Paolo Hurtado skal bli spilleklar, og det kan skje allerede til denne kampen.  

Det er noe spennende på gang på Hillsborough, men det vil nok likevel ta litt tid før vi får se hvor gode Sheffield Wednesday er denne sesongen. I sesongåpningen viste de styrke da de både var tålmodige og effektive hjemme mot nyopprykkede Bristol City, mens de i ligacupen kjørte over Mansfield Town til tross for flere endringer på laget. På lørdag tok de turen til Portman Road for en av de tøffere bortekampene for sesongen, men jeg syntes de viste frem en del positive ting i den kampen til tross for 1-2 tap. Ross Wallace scoret sitt første mål for klubben, og hans delikate fot er noe uglene kommer til å nyte godt av denne sesongen. Kanskje er det nettopp en nøkkelpasning fra Wallace som må til for å komme seg gjennom Readings solide forsvarsmur.

Wednesdays siste kamper:
Ipswich – Sheff Wed 2-1 (Wallace)
Sheff Wed – Mansfield 4-1 (Joao, Sougou, Lee, Semedo)
Sheff Wed – Bristol City 2-0 (Lees, McGugan)
Sheff Wed – St.Mirren 5-0 (Nuhiu x2, Sasso, Vermijl, McGugan)
Scunthorpe – Sheff Wed 4-2 (Nuhiu, Matias)

Mens de andre lagene i Championship brukte sommeren til å terpe på taktikk og kose seg i solen, har Reading-manager Steve Clarke brukt utallige timer på å sette opp en solid mur foran sitt eget mål. Reading har nemlig sett bunnsolide ut den siste tiden, og det er ikke rart med tanke på hvem som leder laget. Clarke er en av balløyas beste menn når det kommer til defensiv organisering, men nå avhenger suksessen på om Reading kan få det til fremover på banen også. Mot Birmingham var det mye positivt å spore når det kommer til angrepsspill, men mot Leeds var man tilbake til det samme gamle. Signeringen av Paolo Hurtado kan muligens hjelpe en del på hurtigheten og kreativiteten i den offensive lagdelen, og kanskje kan han få vise seg frem her. Det vil i så fall gi et løft til et Reading-lag som bare scoret i én av sine fire siste kamper. Reading er på mange måter i samme situasjon som det onsdagens motstander var i under Stuart Gray forrige sesong. Det blir interessant å følge The Royals videre de neste månedene.

Readings siste kamper:
Reading – Leeds 0-0
Birmingham – Reading 2-1 (Blackman)
Reading – Espanyol 0-0
Crawley – Reading 1-0
Reading – Swansea 1-1

Vurdering: Sheff Wed ser friske ut, mens Reading er solide. Dette tror jeg blir jevnt, og jeg ser for meg uavgjort som et sannsynlig utfall.

Tips: U


 

Wolverhampton Wanderers – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jed Wallace er ute hos vertene igjen, mens Jamie Mackie er usikker hos gjestene. 

Etter en strålende start på sesongen med 2-1 seier borte mot Blackburn Rovers og avansement i ligacupen mot Newport County, var det store forventninger til Wolverhampton Wanderers foran søndagens kamp mot Hull City. Det skulle vise seg å bli en vanskeligere oppgave enn hva man kanskje hadde trodd, til tross for at ulvene hadde to store sjanser før minuttet var spilt. Utover i kampen bølget det mer og mer, mens det hele etter hvert ble en jevn affære. Begge lagene var farlig frempå og spesielt Benik Afobe var frisk hos vertene. Midtveis i første omgang var det likevel gjestene som tok ledelsen da Nikica Jelavic satte et straffespark i mål. Wolves kjempet hardt for å få et utligningsmål, men det måtte en utrolig keepertabbe til for at ulvene skulle finne nettmaskene. Hull-keeper Alan McGregor hadde såpe i hanskene, og lot dermed James Henry score sitt enkleste mål noensinne. Kampen endte uavgjort og nå kommer enda et lag som rykket ned fra Premier League i vår på besøk. Wolves må opp et hakk i prestasjonene dersom de skal ta tre poeng denne gangen.

Wolves siste kamper:
Wolves – Hull 1-1 (Henry)
Wolves – Newport 2-1 (Afobe, Dicko)
Blackburn – Wolves 1-2 (Afobe, Edwards)
Doncaster – Wolves 3-4 (Afobe, Graham, Hause, Ebobakahre)
Wolves – Aston Villa 2-2 (Edwards, Afobe)

Queens Park Rangers har ikke fått noen ideell start på sesongen. Charlton Athletic ble for sterke i sesongåpningen på The Valley og på lørdag ble det en ny nedtur da Cardiff City kom på besøk på Loftus Road. Scoringer av Clint Hill og Charlie Austin så ut til å sikre tre poeng for London-klubben, men et drømmemål av Scott Malone like før slutt sørget for poengdeling lørdags kveld. Derfor står QPR fortsatt uten seier i ligaen etter to serierunder, selv om de vant komfortabelt 3-0 mot Yeovil Town i ligacupens første runde. Dersom de blå og hvite går flere kamper fremover uten å sikre seg en trepoenger, frykter jeg at Chris Ramsey kan få et kort opphold som manager i Championship. Jeg klarer nemlig ikke se for meg at klubbens eiere vil være spesielt tålmodige dersom resultatene ikke går deres vei. Usikkerheten rundt Charlie Austins fremtid i klubben skaper ikke heller noen god stemning rundt Loftus Road, selv om han fortsatt leverer varene på banen. Det som derimot er positivt for QPR er at flere av deres nye spillere ser skikkelig gode ut. Jeg hadde stor forhåpninger til både Tjaronn Chery og Massimo Luongo foran årets sesong, og det er ingenting så langt som får meg til å tvile på at de kan løfte QPR et par hakk denne sesongen.

QPRs siste kamper:
QPR – Cardiff 2-2 (Hill, Austin)
Yeovil – QPR 0-3 (Polter, Emmanuel-Thomas, Onuoha)
Charlton – QPR 2-0
QPR – Atalanta 1-1 (Emmanuel-Thomas)
Newport Co – QPR 0-0

Vurdering: Wolves var ikke helt overbevisende mot Hull på søndag, og her får de en ny tøff kamp. Jeg er ikke imponert av QPR i starten, selv om de har et par herlige spillere. Dette blir jevnt, men denne gangen tror jeg kampen vipper til Wolves fordel. 

Tips: H

About The Author

Leave a Reply