Skrevet av: Eirik Aase

 

Birmingham City – Derby County
Kampstart: 20.45
TV-kanal: TV2 Sport Premium
Skader og Suspensjoner: Michael Morrison og Jon Toral er usikre hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Jeff Hendrick, Jamie Hanson og Will Hughes.

Den fjerde serierunden i Championship tyvstarter allerede på fredag med en herlig godbit mellom Birmingham City og Derby County. Disse lagene møttes i romjulen i fjor, og da feide Derby over sin motstander i blå drakter. Etter det opplevde Derby blant annet en utrolig formsvikt, mens Birminghams forsvarsspill har blitt enda mer solid. Det er derfor en herlig kamp vi har foran oss denne fredagskvelden. Birmingham hadde spillefri i midtuken ettersom Brentfords underlag måtte byttes ut, og kommer derfor til denne kampen med uthvilte føtter. Før det hadde blåtrøyene allerede sikret seg en flott start på sesongen. De vant litt heldig 2-1 hjemme mot Reading i sesongåpningen, før de sikret seg et sterkt poeng borte mot Burnley i neste serierunde. I mellomtiden avanserte de også til neste runde av ligacupen. Formspillerne fra forrige sesong leverer absolutt varene, og nå har de også fått inn Jon Toral på lån fra Arsenal. Med to scoringer på to ligakamper for Birmingham, virker det som om Toral er akkurat den spilleren de savnet i vår. Derfor kan man fort få oppleve mer jubel for hjemmefansen på St Andrews fremover.

Birminghams siste kamper:
Burnley – Birmingham 2-2 (Toral, Caddis)
Bristol Rovers – Birmingham 1-2 (Shinnie, Maghoma)
Birmingham – Reading 2-1 (Toral, Cotterill)
Birmingham – Leicester 2-3 (Cotterill, Gray)
Benfica B – Birmingham 1-0

Derby County inviterte til toppkamp på tirsdag da de fikk besøk av opprykksrival Middlesbrough. Dessverre ble oppgjøret ikke vist på TV, men de som har satt kampen i ettertid fikk se mye av det samme av Derby som det vi har fått se i de første kampene. Derby-spillerne spiller mye fin fotball og varter opp med lekre kombinasjoner ved flere anledninger, men det vil seg ikke helt foran mål. De sliter litt med å spille seg frem til sjanser, og mye av tiden er det Tom Ince som må dra lasset gjennom sine herlige løp og avslutninger fra forholdsvis langt hold. På tirsdag havnet hvittrøyene under mot Boro etter at Kike plutselig fikk ballen etter et mislykket skudd/genial pasning av George Friend, og det så lenge ut som om Derby skulle gå poengløse av banen i den kampen. Heldigvis dukket Johnny Russell opp på riktig sted helt på tampen av kampen, og da hadde en del Derby-supportere allerede forlatt stadion. Ett poeng var bra for Derby med tanke på hvor lenge de lå under, men nå er det på tide å vinne en kamp igjen. Tre uavgjorte kamper på de tre første rundene er ikke bra nok for Paul Clement & Co, men det spørs om de klarer gjøre noe med den saken når de møter et solid Birmingham-lag.

Derbys siste kamper:
Derby – Middlesbrough 1-1 (Russell)
Derby – Charlton 1-1 (Martin)
Portsmouth – Derby 2-1 (Shackell)
Bolton – Derby 0-0
Burton – Derby 1-3 (Weimann, Bent, Russell)

Vurdering: Birmingham er solide bakover, mens det ser spennende ut fremover på banen. De vil være komfortable med å la Derby styre ballen, mens de selv vil vente på kontringsmuligheter. Dette tror jeg vil passe blåtrøyene bra, og det vil ikke overraske meg om de faktisk tar tre poeng  i denne kampen.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply