Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Rundens TV-meny

Fredag:
21.00: Reading – Ipswich Town (TV2 Sport Premium & Sumo)

Lørdag:
13.30: Queens Park Rangers – Nottingham Forest (TV2 Sport Premium 2 & Sumo)
16.00: Burnley – Sheffield Wednesday (TV2 Sport Premium 2 & Sumo)

Søndag:
13.00: Fulham – Blackburn Rovers (TV2 Sport Premium 2 & Sumo)

Rundens oddskupong
Oddsen er hentet fra Nordicbet
Middlesbrough – MK Dons (Hjemmeseier) 1.55
Queens Park Rangers – Nottingham Forest (Hjemmeseier) 1.90
Totalodds: 2.95


 

Reading – Ipswich Town
Kampstart: 21.00 (Fredag)
Skader og Suspensjoner: Matej Vydra kan få sin debut for vertene, mens Paul McShane er usikker. Gjestene håper å få Christophe Berra, Daryl Murphy og David McGoldrick klar til denne kampen.

Den sjette serierunden i Championship sparkes i gang på Madejski Stadium når Ipswich Town kommer på besøk til Reading. Berkshire-klubben har ikke vært bortskjemt med gode resultater de siste sesongene, men nå begynner det å ligne på noe hos The Royals. Sesongstarten har vært sånn passe med 1-3-1 på de fem første kampene, men samtidig har man avansert til tredje runde i ligacupen. Det som dog har vært imponerende er Readings utrolig solide forsvarsspill hvor motstanderne knapt har fått kommet til avslutninger, samtidig som man fremover på banen skaper mange flere sjanser enn tidligere. På Deadline Day sikret man seg utmerkede signeringer som Lucas Piazon, Ola John og Matej Vydra, og derfor lukter det plutselig krutt av et Reading-lag som ingen hadde troen på før sesongstart. I forrige serierunde vant de 3-1 borte mot Brentford, og den seieren kunne fort ha vært større. Nå er det på tide med sesongens første hjemmeseier i ligaen, etter at blant annet MK Dons og Leeds United begge har spilt uavgjort 0-0 på “Mad Stad” i august.

Readings siste kamper:
Brentford – Reading 1-3 (Blackman x2, Sa)
Portsmouth – Reading 1-2 (McCleary, Blackman)
Reading – MK Dons 0-0
Sheff Wed – Reading 1-1 (Williams)
Reading – Leeds 0-0

Noen snakker om en TV-forbannelse, men det stemmer ikke. Ipswich var rett og slett bare nest best da Brighton & Hove Albion kom på besøk på Portman Road i forrige serierunde. Brighton skapte flere store sjanser i den kampen og ledet ikke helt ufortjent 2-0 til pause. Etter hvilen kunne det fort ha blitt 3-0 da Dale Stephens traff stolpen, men Ipswich scoret to ganger og sikret seg utligning senere i omgangen. Mange trodde da at Ipswich skulle kjøre inn et seiersmål også før slutt, men gjestene ville det annerledes. Et innlegg fra Kazenga LuaLua traff en Ipswich-spiller og gikk i en fin bue inn i feltet. Der fikk den israelske spissen Tomer Hemed nikket ballen i buret og sikret dermed tre poeng til Brighton. Ipswichs første hjemmetap i ligaen siden 21.februar var et faktum, og den gangen var det nettopp Reading som gikk av banen med tre poeng. Nå skal Ipswich revansjere tapet borte mot et sterkt Reading-lag, og det kan vise seg å bli en tøff oppgave. I den første bortekampen denne sesongen rotet de bort tre poeng mot Brentford på overtid, mens de i forrige bortekamp var svært heldige som vant over Preston North End. De marginene som var på Ipswichs side mot Preston bør være med i bagasjen til Ipswich-bussen på fredag også dersom de skal ha mulighet til å ta tre poeng på Madejski Stadium.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Brighton 2-3 (Sears, McGoldrick)
Doncaster – Ipswich 1-4 (Alabi, Fraser, McGoldrick, Pitman)
Preston – Ipswich 1-2 (Pitman, Fraser)
Ipswich – Burnley 2-0 (Sears, McGoldrick)
Ipswich – Sheff Wed 2-1 (Smith, Sears)

Vurdering: Reading er bunnsolide og tillater lite bakover på banen. Fremover på banen har de blitt mye bedre denne sesongen, og til denne kampen har de flere herlige offensive spillere som kan få sine debuter. Ipswich overbeviste ikke mot Brighton, men de er likevel aldri enkle å møte. Jeg ser for meg et jevnt og målfattig oppgjør, hvor vertene stikker av med en knepen seier. 

Tips: H


 

Queens Park Rangers – Nottingham Forest 
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Jamie Mackie er sannsynligvis ute hos vertene, mens Gabriele Angella kan få sin debut. Gjestene får sannsynligvis Jamie Ward klar, mens Andy Reid nærmer seg comeback. 

Det var knyttet stor spenning rundt fremtiden til Queens Park Rangers stjernespillere Charlie Austin og Matt Phillips, men på en eller annen måte klarte London-klubben beholde begge sine juveler da overgangsvinduet stengte. Spesielt Charlie Austin var det nok ingen som trodde vi ville få se i Championship denne sesongen, men nå er det klart at han vil bøtte inn mål på Loftus Road frem til januar i hvert fall. Den første måneden for QPR har vært litt spesiell hvor man nesten bare har håpet på å få best mulig resultater frem til vinduet stengte, ettersom det er først etter vinduet ble stengt at man virkelig kunne være sikker på hvor store forventninger man kunne ha til dette QPR-laget. At man i tillegg til å beholde viktige brikker også har levert gode resultater er bare en enorm bonus. Foran helgens runde ligger QPR på en fjerdeplass med 3-1-1 etter fem kamper, og den offensive rekken med Charlie Austin, Matt Phillips og Tjaronn Chery i spissen har levert varene. Bakover på banen har det vært litt ymse kvalitet, men clean sheet mot Huddersfield i forrige runde må ha hjulpet på selvtilliten. Nå er det duket for sesongens tredje hjemmekamp, og på de to foregående kampene har man vunnet mot Rotherham United og spilt uavgjort mot Cardiff City. Alt annet enn seier her vil være en enorm nedtur for QPR-fansen.

QPRs siste kamper:
Huddersfield – QPR 0-1 (Chery)
QPR – Rotherham 4-2 (Chery x2, Austin x2)
Wolves – QPR 2-3 (Phillips x2, Austin)
QPR – Cardiff 2-2 (Hill, Austin)
Yeovil – QPR 0-3 (Polter, Emmanuel-Thomas, Onuoha)

Man kan si hva man vil om de tre spillerne som ble signert for Nottingham Forest, likevel er jeg svært skuffet over måten Nottingham Forest fremsto mot slutten av overgangsvinduet. Overgangsforbudet har gitt Dougie Freedman vanskelige arbeidsforhold, men hvorfor man valgte å leie ut Jamie Paterson til Huddersfield Town etter at Michail Antonio hadde blitt solgt er noe jeg sliter veldig med å forstå. Det største problemet for Forest har likevel vært spissplassen hvor ingen har klart å fylle tomrommet etter Britt Assombalonga. Dexter Blackstock er ikke bra nok, mens Tyler Walker ikke ser ut til å være helt klar enda. Nå har Nelson Oliveira og Chris O´Grady kommet inn, og selv om Oliveira har en fin CV, er det lite som tyder på at han skal bli en hit på City Ground. Jeg er spent på hvordan Forest skal klare seg denne høsten uten både Michail Antonio og Britt Assombalonga, og dersom de dårlige resultatene fortsetter, er jeg overbevist om at Dougie Freedman blir nødt til å finne seg en ny arbeidsgiver. Foran helgens runde ligger Forest på en 16. plass med 1-2-2 på sine fem første kamper, hvor seieren kom hjemme mot svake Rotherham United. På bortebane har man tapt mot Brighton & Hove Albion og spilt uavgjort mot Bolton Wanderers. De vil nok få det minst like tøft her.

Forest siste kamper:
Forest – Cardiff 1-2 (Antonio)
Bolton – Forest 1-1 (Vaughan)
Forest – Charlton 0-0
Forest – Rotherham 2-1 (Antonio, Mills)
Forest – Walsall 3-4 (Antonio x2, Walker)

Vurdering: QPR har overbevist meg i starten med flott angrepsspill, men sliter fortsatt litt med den defensive biten. Det tror jeg likevel ikke blir noe stort problem når Forest kommer på besøk, ettersom det ikke akkurat renner inn mål for skogvokterne for tiden. Dette tror jeg vertene tar. 

Tips: H


 

Burnley – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lukas Jutkiewicz slutter seg til en lang skadeliste hos Burnley, men Matt Lowton kan få sin debut. Glenn Loovens ser ut til å bli klar for gjestene. 

Burnley stjal de fleste overskriftene i Championship da de sikret seg Brentford-spiss Andre Gray for en rekordsum, men før overgangsvinduet stengte klemte de til med en ny signering som fikk diskusjonen i gang på sosiale medier. Joey Barton ble nemlig overbevist av Sean Dyche etter en lunsj hos sistnevnte, og valgte å ta turen til klubben som han til stadighet har ertet på Twitter. Kvalitetsmessig er det selvsagt en god signering av Burnley, men passer egentlig personligheten til Barton inn i en gruppe som har blitt god nettopp fordi man fokuserer på laget fremfor personligheter. Jeg kjenner at jeg faktisk har troen på at dette samarbeidet skal fungere, og da bør man virkelig se opp for The Clarets. Før vinduet stengte forsvant for øvrig Jelle Vossen til Belgia igjen etter bare to måneder i klubben, men med Gray på plass er det ikke mange som bryr seg for mye om det. Forrige runde sikret Burnley seg tre sterke poeng borte mot Bristol City i en kamp hvor det viste seg å være dødballene som ble avgjørende. Michael Keane scoret for tredje gang på fire kamper, og ser ut til å være i storform. Foran helgens kamp ligger Burnley på en 9. plass med 2-2-1, og på hjemmebane har de spilt uavgjort mot Birmingham City og vunnet 1-0 mot Brentford.

Burnleys siste kamper:
Bristol City – Burnley 1-2 (Keane, Mee)
Burnley – Brentford 1-0 (Keane)
Ipswich – Burnley 2-0
Burnley – Birmingham 2-2 (Taylor, Keane)
Port Vale – Burnley 1-0

Sheffield Wednesday sikret seg i hvert fall en plass på Youtube da Marco Matias klemte til med en drømmescoring mot Leeds United for to runder siden, men seier ble det ikke i lokaloppgjøret. I forrige serierunde måtte de nok en gang se langt etter seieren, men denne gangen ble det ikke et lite trøstepoeng en gang. Middlesbrough ble for sterke på Hillsborough, til tross for at Marco Matias nok en gang fant nettmaskene for Wednesday. Eier Dejphon Chansiri var nok ikke helt fornøyd med sesongstarten og frem mot stengningen av overgangsvinduet kom det hele tiden rykter om at Wednesday hadde lagt inn enorme bud på enkeltspillere i Championship. Til slutt var det Watford-spissen Fernando Forestieri som viste seg å bli den siste storspilleren inn portene på Hillsborough, og det spørs om det var den riktige spillertypen for Carlos Carvalhal & Co. Nå ligger Wednesday på en 15. plass på tabellen og man har ikke vunnet siden sesongåpningen mot Bristol City. På de to bortekampene denne sesongen har man spilt uavgjort mot Leeds United og tapt mot Ipswich Town. Kanskje kan sesongens første borteseier komme mot et sterkt Burnley-lag?

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Middlesbrough 1-3 (Matias)
Sheff Wed – Oxford United 1-0 (Nuhiu)
Leeds – Sheff Wed 1-1 (Matias)
Sheff Wed – Reading 1-1 (Sougou)
Ipswich – Sheff Wed 2-1 (Wallace)

Vurdering: Sheffield Wednesday har ikke vært enkle å slå i sesongstarten, men de har heller ikke overbevist noe særlig. Burnley har derimot hatt en stødig sesongstart uten å imponere noe særlig, men man kan allerede nå se at dette Clarets-laget kommer til å kjempe på øvre halvdel. Jeg har størst tro på vertene her, selv om det selvsagt er en stor uavgjortfare. 

Tips: H


 

Birmingham City – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Stephen Gleeson er spilleklar etter en smell hos vertene, mens Luke Freeman er tilbake fra suspensjon hos gjestene.

Birmingham City var et lag jeg hadde forholdsvis store forventninger til foran årets sesong, ettersom jeg ble utrolig imponert over den måten de presterte på under Gary Rowetts ledelse forrige sesong. Til min store glede ser det ut til at Rowett har klart å gjøre et allerede bra Birmingham-lag enda litt bedre, og det er gode nyheter for Birmingham-fansen. Man er enda mer solide og strukturerte bakover på banen, samtidig som enda flere spillere har begynt å ta ansvar fremover på banen. Mest synlig på sistnevnte front er Jon Toral og Stephen Gleeson. Toral har sett ut som den ideelle spiller til den 10er rollen Rowett foretrekker på midtbanen, mens Gleeson som gikk uten scoring i hele forrige sesong har vært nær scoring i nesten samtlige kamper denne sesongen for blåtrøyene. I de to siste ligakampene har han ikke bare vært nær scoring, ettersom han faktisk har funnet nettmaskene i disse oppgjørene. Nå ligger Birmingham på en 7. plass med 2-2-0 etter fire kamper, og de har én kamp til gode på de fleste andre lagene ettersom deres kamp mot Brentford i august ble utsatt. Hjemme på St Andrews har man slått Reading og spilt uavgjort mot Derby County. Ingen av de kampene var det Birmingham som sto frem som det beste laget, og det bør de gjøre noe med når Bristol City kommer på besøk.

Birminghams siste kamper:
MK Dons – Birmingham 0-2 (Gleeson, Maghoma)
Birmingham – Gillingham 2-0 (Thomas x2)
Birmingham – Derby 1-1 (Gleeson)
Burnley – Birmingham 2-2 (Toral, Caddis)
Bristol Rovers – Birmingham 1-2 (Shinnie, Maghoma)

Forrige uke ble det endelig en avslutning på en frustrende sommer. Steve Cotterill har jobbet hardt med å få inn gode spillere til en tynn og liten tropp, men gang på gang har han mislyktes. Muligens har han vært for ambisiøs som ved for eksempel Dwight Gayle og Andre Gray, men likevel burde man ha klart å hente inn flere spillere enn det man har gjort så langt. Jeg hadde stor tro på Bristol City før sesongstart, og holdt de som det beste laget av de tre som rykket opp. Hadde jeg vist at troppen deres ville se ut som det den gjør akkurat nå, ville jeg nok vurdert annerledes. Samtidig har man slitt med å få til det gode spillet som fungerte bra i League One, og det er litt urovekkende når et lag som spiller på den måte som Bristol City gjør, ender opp med å få problem fra start av etter et opprykk. Som regel pleier det fungere motsatt, men kanskje gjør ikke det noe. Forrige runde ble det tap hjemme mot Burnley etter forferdelig forsvarsspill på defensive dødballer, og dermed klarte man ikke bygge videre på sjokkseieren mot Middlesbrough. Nå venter en ny tøff kamp, og det er vanskelig å si hva man kan forvente av Bristol City.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Burnley 1-2 (Kodjia)
Boro – Bristol City 0-1 (Bryan)
Bristol City – Leeds 2-2 (Flint, Agard)
Bristol City – Brentford 2-4 (Kodjia, Wilbraham)
Luton – Bristol City 3-1 (Robinson)

Vurdering: Birmingham er solide og vanskelige å slå. Her møter de et lag som passer blåtrøyenes spillestil bra. Her kommet vertene til å ligge tålmodig bakpå og vente på feil fra gjestene. De feilene kommer garantert til å komme, og derfor har jeg stor tro på at  vertene finner nettmaskene her. Det eneste som gjør meg usikker foran denne kampen er Bristol Citys sjokkseier mot Middlesbrough. Ser man bort fra den hadde jeg ikke vært i tvil om at vertene tar minst ett poeng her. Jeg går for hjemmeseier. 

Tips: H


 

Bolton Wanderers – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Dorian Dervite er suspendert, mens Max Clayton, David Wheater og Darren Pratley er skadet hos vertene. Hos gjestene er Nouha Dicko langtidsskadet. 

Forrige runde gikk Bolton Wanderers målløse av banen borte mot Blackburn Rovers, og det var strengt tatt ikke noen overraskelse. Jeg hadde satt penger på under 2.5 mål før kampstart, men i etterpåklokskapens ånd angret jeg veldig på at jeg ikke gikk for under 0.5 mål istedenfor. Bolton ser nemlig fryktelig tamme ut fremover på banen, og det faktum at Emile Heskey var den eneste som virkelig var nære scoring for The Trotters sier kanskje litt om hva Neil Lennon & Co sliter med for tiden. Den nye leiesoldaten Wellington Silva har det blitt snakket mye positivt om, men ut fra hans prestasjoner mot Blackburn bør man ikke ha for store forventninger. Det store spørsmålet nå er hva Lennon kan gjøre for å få ting til å fungere bedre fremover på banen. Jeg må innrømme at jeg sliter veldig med å finne et godt svar, ettersom spillerne man har til rådighet fremover på banen ikke får hårene på armene til å reise seg. Nå ligger Bolton på nest siste plass, og man venter fortsatt på sesongens første seier. 0-3-2 er status på de fem første kampene og på hjemmebane har man spilt uavgjort mot Nottingham Forest og Derby County. Kanskje kommer årets første seier på lørdag?

Boltons siste kamper:
Blackburn – Bolton 0-0
Bolton – Forest 1-1 (Dobbie)
MK Dons – Bolton 1-0
Boro – Bolton 3-0
Bolton – Burton 0-1

Wolverhampton Wanderers hadde ikke fått noen god start på sesongen da Charlton Athletic kom på besøk forrige runde, og i sosiale medier hadde man allerede begynt å spekulere rundt hvorvidt Kenny Jackett virkelig var den riktige mannen til å lede Wolves opp til Premier League. Murringen ble ikke akkurat mindre da Johann Berg Gudmundsson sendte Charlton i ledelsen mot ulvene, men heldigvis for både Wolves-fansen og Kenny Jackett sikret David Edwards og Adam Le Fondre for tre poeng med sine scoringer. Dessverre ble seieren noenlunde overskygget av en alvorlig skade på den viktige spissen Nouha Dicko, og noen dager senere ble det bekreftet at Dicko går glipp av store deler av årets sesong. Det ble en ny nedtur da det senere på kvelden ble klart at midtstopper Richard Stearman var på vei til ligarival Fulham, og før vinduet stengte ble den overgangen et faktum. Wolves jaktet febrilsk på en ny spiss før deadline, men lyktes ikke med det. Derfor forventer jeg at de vil jobbe hardt nå som lånevinduet har åpnet igjen. Nå ligger Wolves på en 12. plass på tabellen med 2-1-2 på de fem første kampene, og på bortebane har man vunnet mot Blackburn Rovers og tapt mot Cardiff City. Det blir interessant å se hva de kan finne på mot et forholdsvis tamt Bolton-lag.

Wolves siste kamper:
Wolves – Charlton 2-1 (Edwards, Le Fondre)
Wolves – Barnet 2-1 (Enobakhare, Ojo)
Cardiff – Wolves 2-0
Wolves – QPR 2-3 (Afobe, McDonald)
Wolves – Hull 1-1 (Henry)

Vurdering:  Wolves overbeviser ingen for tiden, men de gjør det i hvert fall mye bedre enn det Bolton presterer for tiden. The Trotters truer ingen foran motstandernes mål, men bakover på banen har de gjort det litt bedre. Jeg tror vertene får det tøft her, men vil ikke bli overrasket dersom det blir uavgjort. Tipset blir likevel borteseier. 

Tips: B


 

Brighton & Hove Albion – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om, mens Hull må klare seg uten Adam Diomande og sannsynligvis Shaun Maloney på grunn av skader. 

Brighton & Hove Albion hadde tre seire og én uavgjort før de tok turen til Portman Road for å møte Ipswich Town forrige runde, men på det tidspunktet var jeg fortsatt ikke overbevist av Chris Hughtons mannskap. Det virket som om man manglet en skikkelig plan på angrepspillet, samtidig som man dog hadde et solid forsvarsspill. I kampen mot Ipswich var det endelig mer positivt takter å spore, og selv om det var mange av de samme offensive spillerne som har levert varene i de første kampene som nok en gang sto frem, var det likevel mye å bli imponert av. Kazenga LuaLua sendte Brighton i føringen med en fin scoring og feiret med omtrent 32 saltoer etterpå. Tomer Hemed scoret de to siste målene for Brighton i 3-2 seieren, selv om det første målet like så gjerne kunne blitt kreditert Dale Stephens. Tre scoringer på Portman Road er det uansett ikke mange som får til denne sesongen, og det bør gi god selvtillit foran helgens kamp. Nå er Brighton serieleder med 13 poeng etter fem kamper, og fansen har begynt å drømme om Premier League. Dersom de har tenkt seg opp der bør alle hjemmekamper vinnes, og da spesielt mot lag som Hull City som også har planer om å være med i toppen. Dersom de skal klare det må de prestere bedre enn det de gjorde hjemme mot Blackburn Rovers i forrige hjemmekamp.

Brightons siste kamper:
Ipswich – Brighton 2-3 (Hemed x2, LuaLua)
Walsall – Brighton 2-1 (Forster-Caskey)
Brighton – Blackburn 1-0 (LuaLua)
Huddersfield – Brighton 1-1 (Kayal)
Fulham – Brighton 1-2 (Baldock, Hemed)

Hull City sto for Deadline Days mest interessante signering for oss nordmenn da Adam Diomande ble presentert som ny spiller. Stabæk-spissen kommer til et lag som ikke akkurat har bøttet inn mål i starten, men som likevel har fått en fin start på sesongen. Spisskollega Abel Hernandez har scoret i begge de siste kampene, og begge målene har vært av det heldige slaget. Forrige runde vant man 2-0 hjemme mot Preston North End, men nok en gang satt man med inntrykket av at Hull fortsatt ikke leverer på det nivået som man gjerne forventer at et lag som kommer ned fra Premier League skal levere på. Til tross for at jeg ikke har blitt helt overbevist ligger de likevel på en andreplass på tabellen like bak lørdagens motstander. Det er derfor duket for et herlig toppoppgjør på Falmer Stadium, men det spørs om tigrene får med seg noe fra denne kampen. De har nemlig fortsatt til gode å vinne på bortebane i Championship denne sesongen. I deres første bortekamp ble det uavgjort mot Wolverhampton Wanderers, mens man tapte 1-2 mot Charlton Athletic i forrige bortekamp.

Hulls siste kamper:
Hull – Preston 2-0 (Hernandez, Davies)
Hull – Rochdale 1-0 (Luer)
Charlton – Hull 2-1 (Hernandez)
Hull – Fulham 2-1 (Elmohamady, Aluko)
Wolves – Hull 1-1 (Jelavic)

Vurdering: To lag som begge har startet kjempebra, men som helt klart har mer å gå på. Spillemessig har jeg ikke vært veldig imponert av verken Hull eller Brighton, men sistnevnte har gitt meg best inntrykk. Jeg ser for meg en jevn kamp som ender uavgjort, men det vil ikke overraske meg om vertene tar tre poeng. 

Tips: U


 

Cardiff City – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens Mark Hudson er ute hos gjestene. 

Har det endelig løsnet for Cardiff City? Helt siden Russell Slade tok over som sjef på Cardiff City Stadium har resultatene vært ustabile og uforutsigbare. Man har gått på trynet i en på papiret enkel hjemmekamp, for og så imponere med et flott resultat mot sterk motstand på bortebane. Det har ikke vært enkel å bli klok på dette walisiske laget, men fem kamper på rad uten tap i sesongstarten kombinert med to strake seire på de to siste ligakampene gir fansen grunn til å smile. I forrige hjemmekamp ble Wolverhampton Wanderers slått 2-0, og i forrige serierunde tok man tre sterke poeng borte mot Nottingham Forest. Selv om det meste virker positivt for Cardiff for tiden må det likevel legges til at deres prestasjoner ikke har vært helt overbevisende, og at det derfor er vanskelig å si for mye om hvor imponerende denne starten er. Totalt har de 1-1-0 på hjemmebane etter den nevnte seieren mot Wolverhampton Wanderers, samt en poengdeling i sesongåpningen mot Fulham.

Cardiffs siste kamper:
Forest – Cardiff 1-2 (Mason, Jones)
MK Dons – Cardiff 2-1 (Revell)
Cardiff – Wolves 2-0 (Jones, Ameobi)
Blackburn – Cardiff 1-1 (Mason)
QPR – Cardiff 2-2 (Malone, Morrison)

Huddersfield Town var et av lagene jeg levnet lite håp for da jeg lanserte mine tabelltips før sesongstart, og deres resultater i de første kampene har ikke fått meg til å angre på min spådom. Foran helgens runde ligger The Terriers på nedrykksplass med 0-3-2 etter fem serierunder. Man venter fortsatt på sesongens første trepoenger, og grunnen til det er rett og slett mangelen på et skikkelig angrepsspill. Nakhi Wells har måttet bære det meste av lasten på egenhånd fremover på banen, selv om han tidvis har fått hjelp fra den fantastiske midtbanespilleren Jacob Butterfield. Til Huddersfield-fansens store skuffelse ble nøkkelspilleren Butterfield solgt til Derby County på Deadline Day, noe som kan gjøre sesongen ekstra tung for The Terriers. Det ble dog hentet inn et par interessante spillere også som for eksempel Emyr Huws og Jamie Paterson, og spesielt sistnevnte er en spiller jeg har hatt stor tro på. Klarer han finne tilbake til formen han viste i Nottingham Forest våren 2014 har Huddersfield-fansen mye bra å se frem til. I forrige serierunde tapte Huddersfield 0-1 hjemme mot Queens Park Rangers, og man kan trygt si at de fremsto som tannløse i den kampen. På bortebane har de 0-1-1 denne sesongen, hvor man har tatt ett poeng borte mot Fulham og samtidig tapt mot Hull City.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – QPR 0-1
Fulham – Huddersfield 1-1 (Wells)
Huddersfield – Brighton 1-1 (Butterfield)
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Wells)
Huddersfield – Notts County 1-2 (Wallace)

Vurdering: Cardiff er ubeseiret og Huddersfield står fortsatt uten seier. Det er ikke tilfeldig, selv om Cardiff har vært litt heldige i enkelte kamper. Vertene er favoritter her og får tipset, men det må likevel legges til at uavgjortfaren er stor i dette oppgjøret. 

Tips: H


 

Charlton Athletic – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Cristian Ceballos mangler hos vertene, mens gjestene nok en gang må klare seg uten suspenderte Kirk Broadfoot. 

Etter seks kamper på rad uten tap måtte Charlton til slutt forlate banen uten poeng i bagasjen da de tok turen til Molineux for å møte Wolverhampton Wanderers forrige runde. Charlton var nest best i det meste i den tøffe kampen, men klarte likevel ta ledelsen da en forholdsvis svak avslutning fra Johann Berg Gudmundsson klarte snike seg under Wolves-keeper Carl Ikeme. De fleste trodde nok at Charlton nok en gang skulle reise hjem fra en tøff bortekamp med poeng, men David Edwards og Adam Le Fondre ville det annerledes. De snudde kampen for ulvene og nå gjenstår det å se om Charlton kan slå tilbake på første forsøk. Med 2-2-1 etter fem kamper har de god grunn til å være fornøyde, men den skikkelige testen kommer i øyeblikk som dette hvor man må slå tilbake etter et nederlag. I ligacupen har man kommet seg helt frem til tredje runde, men det er ikke der fokuset ligger nå. Fokuset er rettet mot lørdagens hjemmekamp mot Rotherham United, og det bør ende med tre poeng til vertene. På Charltons to hjemmekamper denne sesongen har de slått Queens Park Rangers 2-0 og Hull City 2-1. Lørdagens kamp vil uansett gi dårlige minner for Charlton-sjef Guy Luzon. Hans første hjemmekamp som Charlton-sjef kom mot nettopp Rotherham, og den kampen endte 1-1. I den kampen opplevde Luzon publikums vrede til tross for hans korte tid i klubben, men det kommer han ikke til å gjøre på lørdag.

Charltons siste kamper:
Wolves – Charlton 2-1 (Gudmundsson)
Peterborough – Charlton 1-4 (Kennedy, Ahearne-Grant, Kashi, Vetokele)
Charlton – Hull 2-1 (Makienok, Gudmundsson)
Forest – Charlton 0-0
Derby – Charlton 1-1 (Watt)

Rotherham United ble spådd en tilværelse i bunnen av tabellen av så å si samtlige eksperter før sesongstart, og foreløpig er det ingenting som tyder på at noen kommer til å ta feil. Rotherham ligger plantet helt på bunnen av tabellen med bare ett poeng etter fem serierunder. Det ene poenget kom hjemme mot Preston North End i tredje serierunde, og det sier litt om hvor svak Rotherhams sesongstart har vært. Manager Steve Evans sier at han ikke frykter å få sparken, og det forstår jeg godt. Jeg hadde i hvert fall ikke turt å fortelle hissigproppen at han kommer til å miste jobben. Muligens slipper Tony Stewart å gjøre nettopp det, ettersom Evans den siste uken har blitt linket til den ledige managerjobben hos Peterborough United. Evans har tidligere snakket varmt om Peterborough, og Posh-sjef Darragh MacAnthony kjenner Evans godt og er sikker på at han skal klare lure Evans til blåtrøyene. Foreløpig har det ikke skjedd noe på det området, men det blir interessant å se hvordan det vil påvirke Rotherhams prestasjoner på lørdag. Forrige serierunde fikk de bank av et svakt Fulham-lag hjemme på New York Stadium, og på bortebane har de tapt mot Queens Park Rangers og Nottingham Forest.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Fulham 1-3 (Clarke-Harris)
Rotherham – Norwich 1-2 (Green)
QPR – Rotherham 4-2 (Clarke-Harris, Thorpe)
Rotherham – Preston 0-0
Forest – Rotherham 2-1 (Collins)

Vurdering: Charlton med nedtur sist, men her bør det bli seier. Rotherham har vært det klart svakeste laget i Championship så langt, men muligens har landslagspausen hjulpet slik at de mange nye spillerne har funnet seg litt til rette. Uansett er det umulig å ikke gå for hjemmeseier her. 

Tips: H


 

Leeds United – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jordan Botaka kan debutere for et Leeds-lag som ikke har noen nye skader å melde om. Gjestene må klare seg uten Sam Saunders og Marcos Tebar. 

For en forskjell én scoring kan gjøre! Mot slutten av kampen mellom Derby County og Leeds United forrige runde var det vertene Derby som jaktet på seiersmålet. Etter flere store sjanser var det likevel Leeds United som plutselig endte opp som seiersherrer da Chris Wood klemte inn en scoring via stolpen fra utenfor sekstenmeteren. Scoringen var nydelig og førte til at Leeds sikret eg tre viktige poeng. Med den seieren kan man fokusere på at Uwe Rösler har noe spennende på gang og at The Peacocks fortsatt er ubeseiret i ligaen under Röslers ledelse. Hadde derimot Derby fått seiersmålet i den kampen ville fokuset vært på Rösler som fortsatt ikke hadde vunnet en kamp, og hvor lang tid Massimo Cellino ville latt Rösler sitte i managerstolen. Heldigvis for Leeds-fansen skjedde aldri det, og med seier mot Brentford på lørdag vil optimismen nå nye høyder. Foran helgens runde ligger Leeds på en 10. plass med 1-4-0 etter fem kamper, mens man på hjemmebane har 0-2-0. De to poengdelingene på eget gress har kommet mot Burnley i sesongåpningen og lokalrival Sheffield Wednesday. Ut fra prestasjonene i de første kampene har Leeds fortsatt en del å gå på, men den aggressive stilen Rösler liker at spillerne viser, har allerede satt farge på laget. Det blir spennende å se om Yorkshire-klubben klarer bygge videre på den imponerende seieren mot Derby.

Leeds siste kamper:
Derby – Leeds 1-2 (Adeyemi, Wood)
Leeds – Sheff Wed 1-1 (Wood)
Bristol City – Leeds 2-2 (Wood, Antenucci)
Reading – Leeds 0-0
Doncaster – Leeds 1-1 (Cook)

Brentford har skuffet en del i sesongstarten og fansen har begynt å uroe seg. Under landslagspausen måtte direktør Rasmus Ankersen be supporterne om å smøre seg med tålmodighet ettersom klubben er i en vanskelig fase hvor man er i ferd med å integrere en helt ny filosofi, samtidig som flere viktige spillere har forlatt Griffin Park. Andre Gray ble solgt til Burnley, mens Moses Odubajo gikk til Hull City. Alex Pritchard returnerte til Tottenham Hotspur etter sesongslutt, mens erstatter Josh McEachran pådro seg et benbrudd i sesongoppkjøringen. Det har ikke akkurat vært enkelt for Brentford i august, noe også prestasjonene på banen har blitt påvirket av. I forrige serierunde fikk de juling av Reading på en nylagt gressmatte hjemme på Griffin Park, og nå står de med 1-1-2 etter fire kamper. Brentford har én kamp mindre spilt enn flere av deres motstandere på grunn av en utsatt kamp mot Birmingham. På bortebane har Brentford vunnet 4-2 mot Bristol City og tapt 0-1 mot Burnley. Selv om de er i dårlig form er de likevel ikke svake.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Reading 1-3 (Vibe)
Burnley – Brentford 1-0
Bristol City – Brentford 2-4 (Hoffman, Gray, Judge, Selvmål)
Brentford – Oxford United 0-4
Brentford – Ipswich 2-2 (Tarkowski, Gray)

Vurdering: Leeds med en heldig og sterk seier mot Derby County, og de har fortsatt tilgode å tape i ligaen denne sesongen. Brentford i dårlig form og det er vanskelig å vite hvor man har de for øyeblikket. Åpen kamp hvor vertene er favoritter, men uavgjortfaren er såpass stor at jeg går for poengdeling. 

Tips: U


 

Middlesbrough – MK Dons 
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om, mens gjestene mangler Darren Potter, Ben Reeves, Joe Walsh og Mark Randall.

Etter en fryktelig tøff smell hjemme mot Bristol City i fjerde serierunde var det knyttet stor spenning til hva Middlesbrough kunne finne på da de tok turen til et ambisiøst Sheffield Wednesday-lag på selveste Hillsborough. Det var en stadion Boro hadde slitt kraftig på de siste sesongene, og det var enkelt å se på Aitor Karanka at han hadde hatt mareritt om Wednesday-spiss Atdhe Nuhiu siden forrige gang de to lagene møttes. Den høyreiste spissen ga likevel ikke Boro noen store problemer denne gangen, og rødtrøyene kunne reise hjem igjen med tre poeng i bagasjen etter en imponerende 3-1 seier. Adam Reach sendte Boro i ledelsen, mens Diego Fabbrini og Christian Stuani ordnet resten. Boro har nå en haug av potensielle matchvinnere i sin lagoppstilling, og det vil gi Karanka luksusproblem i tiden fremover. I det flaue tapet mot Bristol City valgte han å vrake formsterke Kike, og det valget ga spanjolen mye kritikk blant supportere og media de påfølgende dagene. Nå kommer et nytt nyopprykket lag på besøk, og det blir spennende å se om Kike får plass på laget til denne kampen. Hjemme på Riverside Stadium har Boro valset over Bolton Wanderers, samtidig som de som nevnt tapte mot Bristol City. Det blir interessant å se om de har lært av feilene de gjorde forrige hjemmekamp.

Middlesbroughs siste kamper:
Sheff Wed – Boro 1-3 (Reach, Fabbrini, Stuani)
Burton – Boro 1-2 (Stuani x2)
Boro – Bristol City 0-1
Derby – Boro 1-1 (Kike)
Boro – Bolton 3-0 (Kike x2, Fabbrini)

Karl Robinson står for en herlig fotball, men foreløpig har man slitt litt med å tilpasse seg nivået i Championship. Til tross for at de har fått kjørt seg kraftig i et par kamper, har man likevel klart å skrape sammen et brukbart antall poeng. På de fem første kampene har man vunnet to ganger og spilt uavgjort én gang. Seirene har kommet mot Bolton Wanderers på hjemmebane og Rotherham United på fremmed gress. I forrige runde fikk de besøk av Birmingham City, og i den kampen burde MK Dons ha ledet ved pause. De var flere hakk bedre enn Birmingham, men i andre omgang måtte de betale for ineffektiviteten. Birmingham scoret to mål og vant 2-0, og dermed fikk Robinson en dårlig start på landslagspausen. Det store problemet for MK Dons så langt har vært deres manglende evne til å skape sjanser, samtidig som deres forsvarsspill ikke har vært imponerende. Det er dårlig nytt for et lag som skal møte Middlesbrough, ettersom rødtrøyene er pottetette bakover, samtidig som de straffer dårlig organiserte forsvarsrekker på de mest nådeløse måter. På bortebane har MK Dons knust Rotherham United og spilt uavgjort mot Reading. De får det langt tøffere i denne kampen.

MK Dons siste kamper:
MK Dons – Birmingham 0-2
MK Dons – Cardiff 2-1 (Baker, Murphy)
Reading – MK Dons 0-0
MK Dons – Bolton 1-0 (Powell)
MK Dons – Preston 0-1

Vurdering: Middlesbrough var naive mot Bristol City og det viste seg å koste dyrt. Nå bør de har lært av sine feil når MK Dons kommer på besøk, og det er en motstander som bør passe Boro bra. Jeg tror MK Dons vil slite kraftig med å finne nettmaskene her, samtidig som Boro har nok kvalitet fremover til å score minst én gang på alle de sjansene som de garantert får mot et slurverte MK Dons. Dette blir hjemmeseier. 

Tips: H


 

Preston North End – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jermaine Beckford er ute med skade hos vertene, mens gjestene må klare seg uten George Thorne og Craig Bryson.

Nok en gang leverte Preston North End en prestasjon god nok for poeng, men på dette nivået blir man straffet dersom man ikke setter sjansene sine. Det fikk Preston erfare da de tok turen til KC Stadium for å møte Hull City forrige runde, og med halen mellom føttene måtte de reise hjem til Lancashire uten poeng etter et forsmedelig 0-2 tap. Preston har dermed tre kamper på rad uten seier, og i samtlige tre kamper har man sviktet foran motstanderens mål. I løpet av landslagspausen ble det gjort et par endringer på akkurat det området, og de endringene tror jeg Preston vil nyte godt av i de kommende månedene. Spissene Stevie May og Eoin Doyle ble hentet fra henholdsvis Sheffield Wednesday og Cardiff City, og sammen med Joe Garner har Preston dermed en spisstrio som det lukter svidd av. Eoin Doyle scoret på bestilling for Chesterfield i League One forrige sesong, men fikk det tøft i vanskelige omgivelser på Cardiff City Stadium i vår. Stevie May hadde store forventninger på sine skuldre da han kom til Sheffield Wednesday, men Stuart Grays defensive spillestil ødela for den skotske landslagsspissen. Nå håper han at karrieren skal blomstre igjen på Deepdale, og det tror jeg den kommer til å gjøre. Hjemme på Deepdale har Preston 0-1-1 på sine to første hjemmekamper denne sesongen. Middlesbrough ble holdt til 0-0, mens Ipswich Town stakk av med tre poeng etter en svært heldig 2-1 seier. Kanskje kan Prestons nye spisser være det som skal til for å endelig ta tre poeng på hjemmebane.

Prestons siste kamper:
Hull – Preston 2-0
Preston – Ipswich 1-2 (Johnson)
Rotherham – Preston 0-0
MK Dons – Preston 0-1 (Gallagher)
Crewe – Preston 1-3 (Hugill, Keane, Brownhill)

Det vil seg ikke for Paul Clement og hans Derby County. Etter å ha jaget et seiersmål hjemme mot Leeds United i forrige serierunde, fikk han plutselig en skikkelig kalddusj da Chris Wood sikret tre poeng for Leeds United med en herlig scoring helt på tampen av kampen. Derby gikk dermed på sitt første ligatap for sesongen og står nå uten seier etter fem serierunder. Fullstendig uakseptabelt var ordene fra sjefen selv, Paul Clement, på pressekonferansen etter kampslutt, og ingen vet bedre enn Clement selv at jobben hans vil være i fare dersom ikke ting snur snart. Alt annet enn opprykk vil nemlig være skuffende for Derby-fansen, og det fikk vi tydelig se på Deadline Day. Bradley Johnson rev i stykker forsvar i Championship i Norwich City med sin utrolige skuddfot forrige sesong, mens Jacob Butterfield har vært en av ligaens mest undervurderte midtbanespillere siden han ankom Huddersfield Town. Begge ble hentet av Derby før vinduet stengte, og det ble ikke akkurat brukt sjokolader og glanspapir for å finansiere de nye signeringene. Nå må Derby snart vinne igjen, men da må de prestere bedre enn det man har gjort så langt. På bortebane har man spilt uavgjort mot Bolton Wanderers og Birmingham City, men med en angrepsrekke bestående av spillere som Tom Ince, Darren Bent og Chris Martin bør man snart klare vippe marginene til sin egen fordel. Kanskje kan de gjøre det allerede på lørdag?

Derbys siste kamper:
Derby – Leeds 1-2 (Martin)
Birmingham – Derby 1-1 (Russell)
Derby – Middlesbrough 1-1 (Russell)
Derby – Charlton 1-1 (Martin)
Portsmouth – Derby 2-1 (Shackell)

Vurdering: En av rundens vanskeligste kamper å spå. Derby er naturligvis favoritter, men deres resultater har vært svake så langt. Preston har egentlig levert brukbare prestasjoner så langt, men mangel på effektivitet foran mål har sviktet The Lilywhites. Dersom de nye spissene kan levere varene fra første spark på ballen ser jeg ikke bort fra at Preston kan få med seg noe fra denne kampen. Hvis de ikke klarer det, tror jeg Derby endelig vinner sin første kamp for sesongen. Både magen og hodet sier nei til spill på denne kampen, men dersom jeg må velge blir det borteseier. 

Tips: B


 

Fulham – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene melder ikke om noen nye skader, mens Richard Stearman og Ryan Fredericks er forventet å debutere her. Hos gjestene er Chris Taylor fortsatt ikke klar, selv om han var tilbake i trening med ball denne uken.

I september i fjor ledet Kit Symons Fulham for første gang som manager etter at Felix Magath fikk sparken. Motstander i den kampen var nettopp Blackburn Rovers, og det oppgjøret endte gjestene opp med å vinne. Nå er Symons og Fulham på jakt etter revansje når lagene møtes igjen på Craven Cottage, og det bør vertene ha gode forutsetninger for å klare. Selv om sesongstarten ikke har vært særlig imponerende av The Cottagers, fikk de seg likevel en stor opptur da Rotherham United ble knust hele 3-1 på New York Stadium like før landslagspausen. Hvittrøyene ligger på en 14. plass foran denne runden med 1-2-2 på sine fem første kamper, og det er ikke bra nok for et lag som har ambisjoner om å kjempe i toppen av tabellen. Siden sist har de hentet inn den vitkige Wolves-stopperen Richard Stearman, men det er en annen nysignering som kommer til å få mest oppmerksomhet i denne kampen. Midtbanespiller Tom Cairney kom fra Blackburn Rovers i sommer og har allerede markert seg med to flott scoringer. Midtbanespilleren var godt likt på Ewood Park og sikret seg både sesongens flotteste scoring og prisen som årets spiller i løpet av de to årene han tilbrakte hos Lancashire-klubben. Det blir spennende å se hva han kan finne på mot gamle lagkamerater. Hjemme på Craven Cottage har Fulham spilt uavgjort mot Huddersfield Town og tapt mot Brighton & Hove Albion. Kanskje kommer sesongens første hjemmeseier i ligaen på søndag?

Fulhams siste kamper:
Rotherham – Fulham 1-3 (Pringle, McCormack, Woodrow)
Fulham – Sheffield United 3-0 (McCormack x2, Dembele)
Fulham – Huddersfield 1-1 (Woodrow)
Hull – Fulham 2-1 (Cairney)
Fulham – Brighton 1-2 (Cairney)

Det ser ikke spesielt lyst ut for Blackburn Rovers for tiden. Etter fem serierunder står klubben fortsatt uten seier, og overgangsforbudet har hindret Lancashire-klubben fra å gjøre noen solide investeringer på overgangsmarkedet. Som en følge av det står man igjen med en halvveis ribbet stall, men heldigvis for søndagens bortelag har de klart å beholde stjernespissen Jordan Rhodes. Det kan være en avgjørelse som kan vise seg gull verdt mot sesongslutt. I forrige serierunde ble det uavgjort 0-0 hjemme mot Bolton Wanderers i en TV-sendt fredagskamp, og selv om Rovers skapt en del sjanser i den kampen, var det lite å være fornøyd med for Rovers-fansen. Etter tapet mot Brighton & Hove Albion i fjerde serierunde kom det nyheter om at Gary Bowyer hadde fått sparken, men Rovers-sjefen sitter fortsatt i managerstolen. Hvor lenge han gjør det er derimot vanskelig å svare på, men dersom ikke prestasjonene bedrer seg snart vil vi muligens få et svar på nettopp det spørsmålet. På bortebane har Rovers tapt mot Brighton & Hove Albion og spilt uavgjort mot Huddersfield Town. Nå håper Gary Bowyer og Rovers-fansen at spillerne kan fikse en ny seier på Craven Cottage, slik at Rovers-fansen endelig kan juble for seier igjen.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Bolton 0-0
Brighton – Blackburn 1-0
Blackburn – Cardiff 1-1 (Hanley)
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Delfouneso)
Blackburn – Shrewsbury 1-2 (Selvmål)

Vurdering: Fulham har ikke imponert noen i sesongstarten, men fikk en opptur i forrige runde. Her møter de et annet formsvakt lag som ikke ser ut til å vite hvordan de skal vinne fotballkamper lenger. Jeg holder Fulham som favoritt i denne kampen, men blir ikke overrasket om gjestene klarer snike med seg ett poeng. Borteseier har jeg derimot liten tro på, til tross for Rovers seier borte mot Fulham forrige sesong. 

Tips: H

About The Author

Leave a Reply