Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Rundens oddskupong
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brighton & Hove Albion – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.65
Middlesbrough – Brentford (Hjemmeseier) 1.55
Totalodds: 2.56

 


 

Birmingham City – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Gary Rowett kan komme til å rotere litt på laget, samtidig som Stephen Gleeson er usikker. Michael Mancienne er sannsynligvis ute hos gjestene etter smellen han fikk i helgen. 

De blå soldatene til Gary Rowett tok en ny seier på lørdag og er dermed ubeseiret etter fem ligakamper denne sesongen. Forrige gang de startet en sesong like bra som det de har gjort nå, endte det faktisk med opprykk til Premier League. Det store spørsmålet nå er om Birmingham klarer fortsette de gode prestasjonene utover høsten. Jeg tviler ikke på det, men om de klarer være med helt i toppen er jeg litt usikker på. Takket være bunnsolid forsvarsspill og effektive angrepsspillere klarer blåtrøyene plukke poeng jevnt og trutt, selv om de i enkelte kamper ikke har prestert helt optimalt. På lørdag var prestasjonene derimot upåklagelige da Bristol City ble slått hele 4-2, og den store helten ble spissen Clayton Donaldson. Den tøffe angriperen scoret Birminghams tre første mål og kunne dermed da kampballen med seg hjem. Nå ligger Birmingham på en fjerdeplass på tabellen med 3-2-0, og har i tillegg én kamp mindre spilt enn de andre lagene i toppen. Hjemme på St Andrews har de 2-1-0 på sine tre hjemmekamper.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Bristol City 4-2 (Donaldson x3, Grounds)
MK Dons – Birmingham 0-2 (Gleeson, Maghoma)
Birmingham – Gillingham 2-0 (Thomas x2)
Birmingham – Derby 1-1 (Gleeson)
Burnley – Birmingham 2-2 (Toral, Caddis)

Jeg har mange meninger i forbindelse med klubbers innkjøpspolitikk, og foran forrige serierunde sa jeg klart i fra at om at jeg ikke var imponert av de investeringene og salgene Nottingham Forest hadde foretatt seg på tampen av overgangsvinduet, noe flere Forest-supportere var uenige i. Foreløpig ser det ut som om jeg må ta en runde med meg selv, mens Forest-supporterne kan puste lettet og fornøyd ut. Nysigneringene Ryan Mendes og Nelson Oliveira presenterte begge seg på en flott måte da Forest vant 2-1 borte mot Queens Park Rangers. Skogvokterne leverte en brukbar kamp på Loftus Road, men havnet likevel under mot vertene da Charlie Austin plutselig stjal showet. Det hele snudde likevel da QPR-målvakt Robert Green tullet det til i egen sekstenmeter. Den tidligere landslagskeeperen lagde straffespark og fikk rødt kort da han rotet det til ved et tilbakespill, og fra og med det tidspunktet var det Forest de hele handlet om. De scoret på straffesparket og sikret tre poeng da Nelson Oliveira satte inn seiersmålet litt senere. Forest klatret dermed opp på 13. plass med 2-2-2 på sine seks kamper, og på bortebane har de 1-1-1 denne sesongen. Dougie Freedman har en tendens til å slite med å snu en vond trend, men han er også flink til å holde gode perioder gående. Det er lovende nytt for hardt prøvede Forest-fans.

Forest siste kamper:
QPR – Forest 4-2 (Lansbury, Oliveira)
Forest – Cardiff 1-2 (Antonio)
Bolton – Forest 1-1 (Vaughan)
Forest – Charlton 0-0
Forest – Rotherham 2-1 (Antonio, Mills)

Vurdering: Birmingham har vært et av lagene som har imponert mest i sesongstarten, men ofte har de marginene på sin side. Her vil de utvilsomt få tøff kamp av et Forest-lag som kommer til kampen med et skikkelig selvtillitsboost. Dette kan vippe alle veier, men jeg holder likevel vertene som knepne favoritter. Hjemmeseier.

Tips: H


 

Brighton & Hove Albion – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kazenga LuaLua er suspendert hos vertene, mens gjestene sannsynligvis må klare seg uten Lee Frecklington. 

Hvem hadde trodd at Chris Hughton og hans Brighton & Hove Albion skulle trone øverst på tabellen etter seks serierunder? I hvert fall ikke meg. Etter fire serierunder med gode resultater var jeg ikke helt overbevist av Brightons prestasjoner, men i de to siste kampene har de virkelig hevet seg enda flere hakk. Borteseier mot Ipswich Town er noe ikke alle kan skryte av, mens en fin seier hjemme mot Hull City på lørdag er viktig dersom man skal henge med helt i toppen. Til lørdagens kamp var det også en spesiell ramme rundt kampen da ofrene etter flystyrten for noen uker siden ble hedret. Hele seansen var rørende og flott, og det er ikke for uten grunn at jeg ser på Brighton som den hyggeligste klubben i Championship. Nå er spørsmålet hvor langt dette Brighton-laget kan nå, og jeg er rett og slett ikke sikker. Kampprogrammet er ikke helt avskrekkende og jeg vil tro at Brighton vil kunne plukke mye poeng fremover dersom selvtilliten fortsatt er på topp. Nå har de 5-1-0 på de seks første kampene og hjemme på Falmer Stadium har de tre strake seire. Samtlige av deres tre hjemmekamper denne sesongen har blitt vunnet 1-0. Det har med andre ord ikke vært noen overlegne seire på eget gress denne sesongen.

Brightons siste kamper:
Brighton – Hull 1-0 (Hemed)
Ipswich – Brighton 2-3 (Hemed x2, LuaLua)
Walsall – Brighton 2-1 (Forster-Caskey)
Brighton – Blackburn 1-0 (LuaLua)
Huddersfield – Brighton 1-1 (Kayal)

Rotherham United fremstår fortsatt som ligaens svakeste lag for øyeblikket, og man kan trygt si at deres tabellposisjon ikke lyver. Rotherham ligger helt nederst på tabellen etter seks serierunder, og på disse seks kampene har de bare sikret seg to poeng. Det ene poenget kom overraskende på lørdag da The Millers tok turen til London for å møte Charlton Athletic. Til tross for et langvarig press og flere store sjanser, maktet ikke Charlton slå dette for øyeblikket litt rufsete Rotherham-laget. Kampen endte uavgjort 1-1, og det må legges til at hjørnesparket Rotherham scoret på, skulle aldri ha vært hjørnespark. De hadde med andre ord marginene på sin side i lørdagens kamp. Nå venter en ny tøff bortekamp for Steve Evans & Co, og det er dårlig nytt for Rotherham. Før kampen mot Charlton hadde de tapt begge sine bortekamper mot Nottingham Forest og Queens Park Rangers. I de to kampene slapp de inn totalt seks mål, og det spørs om de klarer holde buret rent mot et solid Brighton-lag.

Rotherhams siste kamper:
Charlton – Rotherham 1-1 (Rawsond)
Rotherham – Fulham 1-3 (Clarke-Harris)
Rotherham – Norwich 1-2 (Green)
QPR – Rotherham 4-2 (Clarke-Harris, Thorpe)
Rotherham – Preston 0-0

Vurdering: Brighton i fantastisk form. Jeg er  ikke helt overbevist av angrepsspillet enda, men for øyeblikket leverer de scoringer mye på grunn av selvtillit og god harmoni i laget. Rotherham er et par hakk dårligere enn Brighton for øyeblikket, og det vil overraske meg stort om de klarer få med seg tre poeng fra denne kampen. Jevnt kan det likevel fort bli, og selv om dette er topp mot bunn skal vertene likevel måtte jobbe hardt for seieren. 

Tips: H


 

Burnley – MK Dons
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Joey Barton er ikke spilleklar enda for Burnley, mens gjestene har en lang skadeliste. Mark Randall, Darren Potter, Dale Jennings, Joe Walsh og Ben Reeves er noen av de som mangler. 

Burnley mistet flere nøkkelspillere i sommer som for eksempel Danny Ings, Kieran Trippier og Jason Shackell. Nå ser det likevel ut som om “Nye Burnley” har begynt å fungere optimalt, og det er skumle nyheter for de andre lagene i toppen av tabellen. På lørdag kom Sheffield Wednesday på besøk til Turf Moor, og i den kampen var det for det meste Burnley som presset på fremover på banen. Sheffield Wednesday hadde et par forsøk ved Fernando Forestieri og Atdhe Nuhiu, men Burnley virket hissigst på grøten. David Jones startet det hele med en utsøkt frisparkscoring, mens Matt Taylor og Andre Gray scoret de siste målene for The Clarets. Med en flott 3-1 seier kunne Burnley dermed juble for sin tredje strake seier, og nå har Sean Dyche & Co begynt å ta lange klyv på tabellen. Det faktum at Andre Gray også har funnet nettmaskene for Burnley bør love bra foran de neste kampene. Nå er Burnley på femteplass på tabellen og på hjemmebane har de 2-1-0 denne sesongen. Brentford og Sheffield Wednesday har blitt slått, mens Birmingham City holdt Burnley til uavgjort.

Burnleys siste kamper:
Burnley – Sheff Wed 3-1 (Jones, Taylor, Gray)
Bristol City – Burnley 1-2 (Keane, Mee)
Burnley – Brentford 1-0 (Keane)
Ipswich – Burnley 2-0
Burnley – Birmingham 2-2 (Taylor, Keane)

MK Dons har vært et merkelig lag i sesonginnledningen. Spillerne har vært lojale til sin ballbesittende spillestil, noe som har ført til mye action i de kampene de har vært involvert i. Manager Karl Robinson har likevel vist at han har flere kampplaner enn den vi fikk se oftest i League One forrige sesong, og på lørdag var det et mye mer defensivt MK Dons-lag som gikk ut på banen mot Middlesbrough enn det jeg hadde forventet på forhånd. Det så lenge ut til å fungere bra, og på stillingen 0-0 hadde de et par gode muligheter som dessverre for MK Dons gikk i stolpen eller utenfor. Mot slutten av kampen viste Stewart Downing og David Nugent klasse ved å sette inn både 1-0 og 2-0, og derfor måtte MK Dons reise hjem uten poeng. Nå ligger den ferske klubben på en 15. plass med 2-1-3 etter seks serierunder. På bortebane har de 1-1-1, og de vant blant annet 4-1 borte mot Rotherham United i sesongåpningen. Det merkelige med MK Dons er at det ofte har vært få mål involvert i deres kamper så langt denne sesongen, til tross for at de slipper til et svært høyt antall avslutninger hver kamp. Jeg sitter bare å venter på at det virkelig skal rakne for MK Dons i en kamp, og kanskje kan det skje mot et tøft Burnley-lag.

MK Dons siste kamper:
Boro – MK Dons 2-0
MK Dons – Birmingham 0-2
MK Dons – Cardiff 2-1 (Baker, Murphy)
Reading – MK Dons 0-0
MK Dons – Bolton 1-0 (Powell)

Vurdering: Burnley har fått opp dampen og for øyeblikket ser de meget sterke ut. MK Dons har variert litt i prestasjonene i starten, men på en god dag kan de skape problemer for de fleste lagene. Den litt mer forsiktige spillestilen de hadde mot Middlesbrough kan nok være lur å bruke i slike kamper, men kanskje vil de litt mer på tirsdag? Jeg tror uansett deres halvveis sløve forsvarsspill vil få kjørt seg mot Burnley i denne kampen, og har derfor ingen problemer med å markere for hjemmeseier. 

Tips: H


 

Cardiff City – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Lee Peltier er sannsynligvis ute hos vertene. Gjestene mangler Adama Diomande, men har ingen nye skader å melde om. 

Cardiff City klatret opp på andreplass på tabellen denne helgen, men likevel bør man ikke forvente at Cardiff skal henge med i toppen utover sesongen. De gode resultatene i sesongstarten er ingen tilfeldighet, men fortsatt mener jeg de har et stykke opp til de beste lagene i ligaen. Angrepsspillet flyter ikke like godt som det bør gjøre for å kunne vinne fotballkamper over tid, men for øyeblikket spretter ballen Cardiffs vei. Det som derimot gjør at de ligger såpass høyt på tabellen som det de gjør akkurat nå, er manager Russell Slades solide arbeid med forsvarsspillet det siste året. Han har fått mye kritikk siden han tok over som sjef for waliserne, men hans noenlunde kjedelige spillestil begynner nå å skaffe en del poeng. Spesielt på hjemmebane har ting fungert bra nå i starten, og etter seieren mot Huddersfield Town på lørdag har Cardiff nå 2-1-0 på sine tre første hjemmekamper. Huddersfield Town, Wolverhampton Wanderers og Fulham er blant de svakere lagene i ligaen akkurat nå, og det er de lagene Cardiff har møtt så langt. De vil nok få det tøffere nå når Hull City kommer på besøk.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Huddersfield 2-0 (Mason, Pilkington)
Forest – Cardiff 1-2 (Mason, Jones)
MK Dons – Cardiff 2-1 (Revell)
Cardiff – Wolves 2-0 (Jones, Ameobi)
Blackburn – Cardiff 1-1 (Mason)

Hull City henger fortsatt med i toppen, til tross for et skuffende tap mot Brighton & Hove Albion på lørdag. Hull var nest best i den kampen, men det er selvsagt lov til å være skuffet når man taper med minst mulig margin. Nå skal Steve Bruce & Co rette opp inntrykket når tigrene tar turen til Wales, men bortekamp mot et formsterkt Cardiff City blir ingen enkel oppgave. Spesielt når man legger til at Hull fortsatt ikke har vunnet en bortekamp i ligaen denne sesongen. Hull har tapt mot Charlton Athletic og Brighton & Hove Albion, mens det har blitt uavgjort mot Wolverhampton Wanderers. Begge tapene har vært med minst mulig margin, samtidig som man må legge til at ingen av de kampene er spesielt enkle. Nå ligger Hull på en sjetteplass på tabellen, men med seier her vil de passere Cardiff på andreplass. Det bør være motivasjon nok for Adam Diomandes lagkamerater, men scoring fra nordmannen får vi ikke på tirsdag. Han er nemlig ute i minst fire uker til på grunn av en skade.

Hulls siste kamper:
Brighton – Hull 1-0
Hull – Preston 2-0 (Hernandez, Davies)
Hull – Rochdale 1-0 (Luer)
Charlton – Hull 2-1 (Hernandez)
Hull – Fulham 2-1 (Elmohamady, Aluko)

Vurdering: Cardiff i fin flyt mot forholdsvis overkommelig motstand. Her møter et de Hull-lag som fortsatt ikke har vunnet på bortebane denne sesongen. Jeg tror dette blir en meget jevn affære, og for meg virker uavgjort mest sannsynlig. 

Tips: U


 

Charlton Athletic – Huddersfield Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Ingen nye skader hos vertene, mens Joe Murphy og Mark Hudson er ute hos vertene. 

De som møtte opp på The Valley på lørdag for å se Charlton Athletic i aksjon mot Rotherham United må ha vært ganske forundret da dommeren blåste av kampen. Hvordan i all verden The Addicks ikke maktet finne nettmaskene mot et tamt Rotherham United kommer i hvert fall ikke jeg til å forstå. Kampen ble etter hvert et eneste stort sjansesløseri fra Charlton, og da spesielt i andre omgang. Derfor var det ganske typisk at det måtte en midtstopper til for å finne nettmaskene for rødtrøyene, som dermed sikret poengdeling etter at dommeren og Charlton gjorde en kollektiv innsats for at Rotherham skulle finne nettmaskene tidligere i kampen. Dommeren ga først Rotherham et helt feilaktig hjørnespark, og Charlton protesterte ved å la være å markere Farrend Rawsond på bakre stolpe. Jeg tror aldri jeg har sett en spiller få stå mer alene på bakre stolpe på et hjørnespark noensinne, og det vil nok Guy Luzon har gitt klar beskjed om til spillerne sine etter kampen. Nå ligger Charlton på en 10. plass med 2-3-1 etter seks kamper. På hjemmebane hadde de slått både Queens Park Rangers og Hull City på de to første kampene på eget gress, før det ble uavgjort mot Rotherham United på lørdag.

Charltons siste kamper:
Charlton – Rotherham 1-1 (Bauer)
Wolves – Charlton 2-1 (Gudmundsson)
Peterborough – Charlton 1-4 (Kennedy, Ahearne-Grant, Kashi, Vetokele)
Charlton – Hull 2-1 (Makienok, Gudmundsson)
Forest – Charlton 0-0

Før sesongen holdt jeg Huddersfield Town som et av de svakeste lagene i Championship sammen med Rotherham United, og foreløpig ser de ikke ut til å motbevise mine spådommer. På lørdag tok Huddersfield turen til Wales for å møte Cardiff City, og nok en gang måtte spillerne forlate banen uten poeng. Cardiff vant 2-0 takket være scoringer av Joe Mason og Anthony Pilkington. Sistnevnte har tidligere spilt i Huddersfield, men dersom man skal bedømme ut fra feiringen av scoringen, virket det ikke som om han har spesielt varme følelser for klubben lenger. Det skal dog sies at det var Pilkingtons første scoring på en liten evighet, og han derfor sannsynligvis ville feiret scoringen som en villmann selv om det hadde vært hans egen familie han spilte mot. Huddersfield er nå bare ett av tre lag som fortsatt ikke har vunnet denne sesongen, og ligger derfor plassert under streken på en 23. plass. På bortebane har de spilt uavgjort mot Fulham, samt tapt mot Cardiff City og Hull City. Det spørs om Chris Powell får sitte lenge i managerstolen på John Smith´s Stadium dersom resultatene ikke bedrer seg snart.

Huddersfields siste kamper:
Cardiff – Huddersfield 2-0
Huddersfield – QPR 0-1
Fulham – Huddersfield 1-1 (Wells)
Huddersfield – Brighton 1-1 (Butterfield)
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Wells)

Vurdering:  Charlton er gode og produserer mye fremover på banen. Flere spillere er aktive i angrepsspillet og jeg forstår ikke hvordan de klarte unngå å vinne på lørdag. Her møter de et formsvakt Huddersfield-lag som fortsatt venter på sin første seier for sesongen. Huddersfield er alt annet enn enkle å spille mot, men her tror jeg likevel at vertene vinner. 

Tips: H


 

Leeds United – Ipswich Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Tommasso Bianchi er ute hos Leeds, mens Alex Mowatt er usikker. Gjestene må sannsynligvis klare seg uten Tommy Oar, Teddy Bishop og Kevin Bru som alle spilte reservelagskamp på mandag.

Uavgjortspesialisten. Det er den beste måten å beskrive Leeds United på etter seks serierunder. Hele fem av deres seks første kamper har endt uavgjort, og hadde det ikke vært for en flott og sen scoring av Chris Wood mot Derby County for to runder siden ville Leeds hatt uavgjort i samtlige kamper denne sesongen. Det positive med såpass mange poengdelinger et at Leeds-fansen fortsatt kan skryte av å være ubeseiret i ligaen denne sesongen. Åtte poeng på de seks første kampene gjør at Yorkshire-klubben ligger på en 12. plass på tabellen, og opp til play-off skiller det bare to poeng. Samtidig gir det spillerne en god følelse å hele tiden unngå tap, og på den måten kan man fint si at manager Uwe Rösler har fått en fin start på sesongen. På lørdag slo de tilbake etter å ha havnet under hjemme mot Brentford, og fint samspill mellom Stuart Dallas, Chris Wood og Mirko Antenucci sikret 1-1 hjemme på Elland Road. Antenucci var mannen som sto for scoringen, og han feiret like så greit på seg et gult kort ved å kaste av seg drakten. Hjemme på Elland Road har Leeds spilt tre kamper denne sesongen, og samtlige har endt uavgjort. Brentford, Sheffield Wednesday og Burnley er lagene som har vært på besøk. Ingen av de kan sies å være enkle motstandere, og enkelt blir det garantert ikke på tirsdag heller når Ipswich Town kommer på besøk.

Leeds siste kamper:
Leeds – Brentford 1-1 (Antenucci)
Derby – Leeds 1-2 (Adeyemi, Wood)
Leeds – Sheff Wed 1-1 (Wood)
Bristol City – Leeds 2-2 (Wood, Antenucci)
Reading – Leeds 0-0

Det er vanskelig å forstå hva som skjedde med Ipswich Town da de tok turen til Berkshire for å møte Reading på Madejski Stadium fredag kveld. Det meste tydet på at kampen kom til å bli målfattig og forholdsvis kjedelig mellom to lag som kom til å spille med lav risiko, men slik ble det ikke. Allerede etter et lite kvarter var det scoret tre mål, og Reading ga seg ikke før de hadde satt fem baller i buret bak Dean Gerken. Det som dog var mest spesielt var at Ipswich skapte omtrent like mye som Reading i den kampen, men vertene ga Ipswich en grundig leksjon i viktigheten av å være effektiv foran mål. På mange måter kunne Readings prestasjoner minne en del om det vi har sett av Ipswich under Mick McCarthy, og kanskje derfor var tapet ekstra surt for Ipswich-fansen. Nå blir det viktig å rette opp inntrykket igjen etter det skuffende tapet, men da hadde man nok håpet på en litt enklere motstander. Et ubeseiret Leeds United blir ikke enkelt å spille mot, men Ipswich vil nok gi The Peacocks tøff kamp. Så langt denne sesongen har Ipswich vunnet borte mot Preston North End og spilt uavgjort mot Brentford på fremmed gress.

Ipswichs siste kamper:
Reading – Ipswich 5-1 (Sears)
Ipswich – Brighton 2-3 (Sears, McGoldrick)
Doncaster – Ipswich 1-4 (Alabi, Fraser, McGoldrick, Pitman)
Preston – Ipswich 1-2 (Pitman, Fraser)
Ipswich – Burnley 2-0 (Sears, McGoldrick)

Vurdering: Leeds spiller bare uavgjort virker det som, og det vil ikke overraske om det samme skulle skje igjen på tirsdag. Jeg klarer nemlig ikke se for meg at dette ikke skal bli et jevnt oppgjør, og for meg kan dette oppgjøret vippe alle veier. Det mest sannsynlige er likevel uavgjort, og derfor velger jeg å sette kryss i midten her. 

Tips: U


 

Middlesbrough – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Ben Gibson er usikker hos vertene, mens gjestene mangler Josh McEachran, Marcos Tebar, Scott Hogan og Andreas Bjelland. 

Det er fortsatt noe som skurrer litt hos Middlesbrough nå i sesongstarten, men det faktum at de likevel plukker med seg poeng jevnt og trutt gjør de likevel til den største opprykksfavoritten i mine øyne. På lørdag stanget de lenge mot en blytung MK Dons-vegg, men den hjemvendte sønn sendte Boro-fansen til himmels da han satte inn 1-0 scoringen på fantastisk vis. Litt senere økte David Nugent til 2-0 og sikret dermed tre poeng til rødtrøyene. Boro klatret opp på en tredjeplass med den seieren og har nå 3-2-1 etter seks serierunder. Det sjokkerende tapet mot Bristol City svir fortsatt kraftig, men de to siste kampene har vært imponerende. Forsvarsspillet fremstår som like solid som forrige sesong, og når det etter hvert kommer til å løsne fremover på banen, vil Boro-fansen virkelig ha mye å se frem til. Hjemme på Riverside Stadium har Middlesbrough valset over Bolton Wanderers, vunnet mot MK Dons og tapt mot Bristol City. Det har med andre ord vært varierte prestasjoner, men det er definitivt ikke mange som kommer til å reise hjem fra Nordøst-England med tre poeng denne sesongen. Da disse lagene møttes forrige sesong vant Boro både 3-0 og 4-0 på Riverside Stadium. Det bør gi god selvtillit foran tirsdagens kamp.

Middlesbroughs siste kamper:
Boro – MK Dons 2-0 (Downing, Nugent)
Sheff Wed – Boro 1-3 (Reach, Fabbrini, Stuani)
Burton – Boro 1-2 (Stuani x2)
Boro – Bristol City 0-1
Derby – Boro 1-1 (Kike)

Jeg klarer fortsatt ikke bli helt klok på Brentford nå i sesongstarten. De fremstår som et lag som innehar et stort potensial, men for øyeblikket er de like ustabile som en hjemmelaget nyttårsrakett. På lørdag kunne de fort ha rasket med seg tre poeng borte mot Leeds United, men en kombinasjon av et aggressivt Leeds-lag og naivt forsvarsspill rotet bort den seieren. Før det ble Brentford avkledd hjemme mot Reading og i den foregående kampen ble de et par nummer for små mot Burnley. Jevnt over har det helt klart vært en skuffende sesongstart, men man vet ikke helt om det plutselig kommer til å snu. Med såpass mange utskiftninger som det Brentford har hatt i sommer, ville det vært naivt å tro at de ikke kom til å få det tøft i starten. Nå ligger Brentford på en 18. plass med 1-2-2 etter fem kamper, og på bortebane har de slått Bristol City 4-2, spilt uavgjort mot Leeds United og tapt mot Burnley. Blandet drops, for å si det mildt.

Brentfords siste kamper:
Leeds – Brentford 1-1 (Djuricin)
Brentford – Reading 1-3 (Vibe)
Burnley – Brentford 1-0
Bristol City – Brentford 2-4 (Hoffman, Gray, Judge, Selvmål)
Brentford – Oxford United 0-4

Vurdering: Middlesbrough får favorittstempelet. Forsvarsspillet fungerer som forrige sesong, mens angrepsspillet må bli bedre. Mot et litt vaklende Brentford føler jeg meg sikker på at de kommer til å finne nettmaskene, og da er det vanskelig å ikke tro på hjemmeseier.

Tips: H


 

Preston North End – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Paul Gallagher er usikker hos vertene. Wes Burns er sannsynligvis ute hos gjestene.

Det har vært mye positivt å spore hos nyopprykkede Preston North End, men dessverre har ikke marginene vært på Simon Graysons side. Preston-manageren har gang på gang måttet se laget sitt enten tape eller spille uavgjort, til tross for at prestasjonene har vært mye bedre enn det resultatene skulle tilsi. Etter seks serierunder har Preston bare én seier, og den kom borte mot MK Dons i andre serierunde. Nå venter enda et lag som Preston rykket opp sammen med, og kanskje kan de da sikre seg en ny seier. Da overgangsvinduet stengte sikret Preston seg to dyktige spisser i Stevie May og Eoin Doyle. Begge måtte ta plass på benken fra start mot Derby County på lørdag, og nok en gang fikk man se sjansesløseri fra Preston-spillerne. Selv mot en såpass god motstander som Derby var Joe Garner & Co frempå flere ganger, og hvordan Garner ikke har scoret i Championship enda denne sesongen er et aldri så lite mysterium. Han kommer til en mengde sjanser hver kamp, men de skuddene som gikk i mål forrige sesong, har denne sesongen gått i stolpen eller utenfor. Hjemme på Deepdale har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen, og så langt har det blitt tap mot Ipswich Town og Derby County, mens det ble uavgjort mot Middlesbrough i sesongåpningen.

Prestons siste kamper:
Preston – Derby 1-2 (Johnson)
Hull – Preston 2-0
Preston – Ipswich 1-2 (Johnson)
Rotherham – Preston 0-0
MK Dons – Preston 0-1 (Gallagher)

Bristol City får det ikke til å stemme i Championship. Spillestilen som virket bunnsolid i League One, har endt opp med å gjøre om City-forsvaret til en sveitserost bakover på banen. På lørdag tapte de 2-4 for andre gang denne sesongen, og denne gangen var det Birmingham City som fikk æren av å sette inn fire baller i nettmaskene bak Ben Hamer. Tidligere i sesongen hadde Brentford gjort det samme, og siden den gang har City vært et ganske så ustabilt lag. De har vunnet borte mot Middlesbrough(!) og tapt hjemme mot Burnley. De er fryktelig vanskelig å bli kloke på, men det eneste som er sikkert er at de vet hvor målet står. Det er bare i sesongåpningen mot Sheffield Wednesday de har gått målløse av banen denne sesongen. Da City møtte Preston forrige sesong i League One endte det 1-1 på Deepdale, mens Preston vant 1-0 på Ashton Gate. Det gir ikke akkurat The Robins ekstra selvtillit foran tirsdagens kamp, men for å forbedre selvtilliten trenger man bare se tilbake på seieren mot Middlesbrough. Den viser at City er kapabel til å finne på det meste, selv om de skuffet stort mot Birmingham på lørdag og borte mot Sheffield Wednesday i sesongåpningen.

Bristol Citys siste kamper:
Birmingham – Bristol City 4-2 (Kodjia x2)
Bristol City – Burnley 1-2 (Kodjia)
Boro – Bristol City 0-1 (Bryan)
Bristol City – Leeds 2-2 (Flint, Agard)
Bristol City – Brentford 2-4 (Kodjia, Wilbraham)

Vurdering: Preston sliter med å finne nettmaskene, til tross for at de skaper en haug med sjanser. Spørsmålet er når tid det løsner? Med deres nye dyktige spisser på plass tror jeg det kan skje allerede på tirsdag, men problemet er at man aldri vet hvor man har dette Bristol City-laget. Derfor ville jeg vært litt forsiktig med å sette spill på denne kampen, selv om jeg har troen på vertene. 

Tips: H


 

Bolton Wanderers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Dorian Dervite, Neil Danns, Darren Pratley og David Wheater er ute hos vertene. Gjestene mangler fortsatt målvakt Keiren Westwood.

Hvor skal målene komme fra? Det er et spørsmål jeg har stilt i forbindelse med dette Bolton-laget i sesongstarten. Det er nesten ingen bortsett fra Zach Clough som det virkelig lukter mål av, og han har ikke fått en god start på sesongen. Kanskje kan det likevel løsne for unggutten fremover etter at han scoret sitt første mål sesongen mot Wolverhampton Wanderers på lørdag. Clough satte inn 2-0 målet på straffepsark i 2-1 seieren, etter at Wolves-spiller Ethan Ebanks-Blake laget det som må være sesongens klareste straffespark. Benik Afobe reduserte på straffespark senere i kampen, men Bolton holdt likevel unna. Dermed sikret The Trotters seg tre viktige poeng, og nå er det opp til Neil Lennon å bygge videre på helgens gode opplevelse. Bolton klatret opp på en 17.  plass etter seieren og har nå 1-3-2 på sine seks kamper. Hjemme på Macron Stadium har de fortsatt ikke tapt denne sesongen, og står med 1-2-0 etter tre kamper. De to uavgjorte kampene har kommet mot Derby County og Nottingham Forest.

Boltons siste kamper:
Bolton – Wolves 2-1 (Feeney, Clough)
Blackburn – Bolton 0-0
Bolton – Forest 1-1 (Dobbie)
MK Dons – Bolton 1-0
Boro – Bolton 3-0

Sheffield Wednesday fylte opp handlekurven i sommer og stablet sammen et helt nytt fotballag. På sidelinjen ble Stuart Gray byttet ut med Carlos Carvalhal, men foreløpig ser det ikke ut til å gi umiddelbar suksess. Prestasjonene har vært av det varierende slaget, og på lørdag ble det 1-3 tap for andre kamp på rad. Sheffield Wednesday tok turen til Lancashire for å møte Burnley, og til tross for et par halvfarligheter fra Atdhe Nuhiu og Fernando Forestieri, var det ingenting å si på at Burnley endte opp med å vinne den kampen. Man må dermed helt tilbake til serieåpningen mot Bristol City for å finne forrige gang uglene vant en kamp i ligaen, og det kan umulig være bra nok for den nye ambisiøse eieren Dejphon Chansiri. Man kan jo undre seg om hvor lenge han kommer til akseptere manglende poeng fra Carvalhal med tanke på det som har blitt sagt og gjort i sommer, og derfor bør portugiseren få ting til å fungere på banen snart. På bortebane har Wednesday 0-1-2 på sine tre kamper på fremmed gress, hvor den uavgjorte kampen har kommet mot Leeds United. Tapene har kommet mot Burnley og Ipswich Town.

Wednesdays siste kamper:
Burnley – Sheff Wed 3-1 (Nuhiu)
Sheff Wed – Middlesbrough 1-3 (Matias)
Sheff Wed – Oxford United 1-0 (Nuhiu)
Leeds – Sheff Wed 1-1 (Matias)
Sheff Wed – Reading 1-1 (Sougou)

Vurdering: Bolton har ikke imponert meg i starten, men på lørdag tok de en fin seier. På hjemmebane har de vist seg vanskelige å slå, og tirsdagens motstander skremmer ingen på fremmed gress. De venter fortsatt på sin første borteseier for sesongen, men de vil nok gi Bolton tøff kamp. Denne kampen stinker uavgjort. 

Tips: U


 

Reading – Derby County
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Dominic Samuel. Derby må klare seg uten Chris Baird, Craig Bryson og George Thorne. 

I landslagspausen skrev jeg en artikkel om hvorfor Reading er laget man bør se opp for fremover, samtidig som jeg gikk litt dypere inn på hva Steve Clarke har gjort med forsvarsspillet for å få ting til å fungere på Madejski Stadium. Artikkelen finner du her, og på fredag fikk vi se tydelig hvor gode Reading kan være. Ipswich Town kom på besøk, og vanligvis solide traktorgutter ble sendt hjem til Suffolk som ødelagte leketraktorer. Reading vant kampen 5-1, til tross for at de ikke skapte spesielt mange flere sjanser enn Ipswich. Det som derimot utgjorde den store forskjellen var Readings kloke og tålmodige forsvarsspill, samt en imponerende effektivitet foran mål. Reading kommer nå til denne kampen med en imponerende 5-1 seier mot Ipswich og 3-1 seier mot Brentford på samvittigheten, og du kan trygt si at selvtilliten er på topp. De ligger nå på en 9. plass på tabellen med 2-3-1 på de seks første kampene. Hjemme på Madejski Stadium har de vunnet over Ipswich, samt spilt uavgjort mot Leeds United og MK Dons. Det blir spennende å se om deres solide forsvarsspill kan stoppe Derbys fantastiske spillere.

Readings siste kamper:
Reading – Ipswich 5-1 (Sa x3, Norwood, Blackman)
Brentford – Reading 1-3 (Blackman x2, Sa)
Portsmouth – Reading 1-2 (McCleary, Blackman)
Reading – MK Dons 0-0
Sheff Wed – Reading 1-1 (Williams)

Derby County har den beste troppen i Championship. Det er jeg i hvert fall ikke i tvil om, men når man ser prestasjonene til Derby i de første rundene skulle man ikke tro det. De har sluppet til sjanser alt for enkelt, samtidig som det er noe som ikke helt fungerer som det skal når Derby nærmer seg motstanderens mål. Gang på gang har Tom Ince skjæret innover fra høyresiden, bare for å se sine skudd enten bli reddet mesterlig eller smelle i stolpen. Samtidig har avslutningene til de andre lagkameratene ikke fungert som de skal. Det er strengt tatt bare to offensive spillere hos Derby som har levert varene i starten, og det er Johnny Russell og Chris Martin. Begge var i storform da The Rams møtte Preston North End på lørdag, og Martin stjal overskriftene med sine to fantastiske scoringer. Det var nok til å sikre Derby sin første seier under Paul Clements ledelse, men nå gjenstår det å se om Derby kan bygge videre på den seieren. Det kan fort vise seg å bli en tøff oppgave når de tar turen til et formsterkt og solid Reading-lag. På bortebane har Derby slått Preston, samt spilt uavgjort mot Birmingham City og Bolton Wanderers denne sesongen. De har med andre ord ikke tapt på fremmed gress denne sesongen, men kanskje skjer det her?

Derbys siste kamper:
Preston – Derby 1-2 (Martin x2)
Derby – Leeds 1-2 (Martin)
Birmingham – Derby 1-1 (Russell)
Derby – Middlesbrough 1-1 (Russell)
Derby – Charlton 1-1 (Martin)

Vurdering: Readings forsvarsspill er utrolig imponerende, og på fredag løsnet det fremover også. Steve Clarke og hans spillere imponerer stort, mens Derby ikke har fått ting til å stemme enda. Denne kampen er vidåpen, og jeg klarer ikke ende opp med noe annet enn uavgjort. 

Tips: U

 

About The Author

Leave a Reply