Skrevet av: Eirik Aase

 

Huddersfield Town – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
TV-kanal: TV2 Sport Premium & Sumo
Skader og Suspensjoner:  Joe Murphy, Mark Hudson og James Vaughan er skadet hos vertene, mens Jamie Paterson ikke kan møte sin egen klubb. Gjestene mangler Ben Osborn, men håper å ha Matt Mills klar igjen.

Med viktige spillere ute med skade og en elendig sesongstart, var det god grunn til å forstå de Huddersfield-supporterne som sliter med å sove for tiden. Det ser nemlig ikke spesielt lyst ut for Terriers-fansen, men den siste ukens resultater har heldigvis gitt Yorkshire-klubben en skikkelig opptur. Først utførte de et aldri så lite taktisk mesterverk da de tok tre sterke poeng på The Valley mot Charlton Athletic, før de forrige runde sikret seg tre nye poeng. Bolton Wanderers kom på besøk på John Smith´s Stadium, og det så umiddelbart stygt ut for vertene. Liam Feeney sendte nemlig Bolton i ledelsen etter få minutter spill, men Huddersfield skulle våkne senere i kampen. Emyr Huws ble hentet fra Wigan Athletic like før vinduet stengte, og han har virkelig vist seg frem i det siste. Mot Bolton scoret han to mål, mens Mustapha Carayol og Joel Lynch scoret de to andre. Huddersfield vant dermed 4-1 og hoppet opp på en 13. plass på tabellen med bare én plass opp til torsdagens motstander Nottingham Forest. Hjemme på John Smith´s Stadium har Huddersfield 1-2-1 på sine fire første hjemmekamper. Bolton ble slått forrige helg, mens det har blitt uavgjort mot Blackburn Rovers og Brighton & Hove Albion. Deres eneste tap på eget gress så langt har kommet mot Queens Park Rangers. Nå er supporterne spente på om Huddersfield kan sikre seg sin tredje strake seier når Nottingham Forest kommer på besøk.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Bolton 4-1 (Huws x2, Carayol, Lynch)
Charlton – Huddersfield 1-2 (Bunn, Huws)
Cardiff – Huddersfield 2-0
Huddersfield – QPR 0-1
Fulham – Huddersfield 1-1 (Wells)

Jeg spådde en tøff sesong for Nottingham Forest under Dougie Freedmans ledelse, og etter åtte serierunder står jeg fortsatt for mine ord. Selv om skogvokterne glimtvis har vist meget bra tegn, er det lite som tyder på at rødtrøyene skal være et lag som kommer til å kjempe helt i toppen av tabellen. For øyeblikket fremstår de som et lag som har kvalitet nok til å vinne kamper som holder de unna bunnstriden, mens de ikke har kvalitet nok til å være i toppen med de beste. Hvor mye av skylden for det vi skal legge på Dougie Freedman kan man diskutere lenge, men jeg mener bestemt at han er en av de største grunnene til at Forest ikke kommer til å ta steget opp i toppen denne sesongen. Forhåpentligvis for Forest-fansen kan Freedman motbevise min vurdering, og da bør kamper som denne mot Huddersfield Town vinnes. Før denne kampen hadde Forest to strake seire mot henholdsvis Queens Park Rangers og Birmingham City, før det ble et surt tap hjemme mot Middlesbrough forrige runde. Det gjør at Forest nå ligger på en 12. plass med 3-2-3 på tabellen. På bortebane har de solide 2-1-1 på de fire første kampene på fremmed gress, hvor tapet kom i serieåpningen mot Brighton & Hove Albion, mens poengdelingen kom mot Bolton Wanderers for noen runder siden.

Forest siste kamper:
Forest – Boro 1-2 (Mills)
Birmingham – Forest 0-1 (Blackstock)
QPR – Forest 1-2 (Lansbury, Oliveira)
Forest – Cardiff 1-2 (Antonio)
Bolton – Forest 1-1 (Vaughan)

Vurdering: Helt åpen kamp. Huddersfield Town er vanskelige å forutse, og plutselig kan de levere en kjempekamp. Likevel vil det nok mest sannsynlig bli en jevn affære når Nottingham Forest er på banen, og deres prestasjoner mot Birmingham City og Queens Park Rangers vil garantert gi de god selvtillit foran denne kampen. Jeg holder en knapp på vertene, men vil fraråde alt som heter oddsspill på denne kampen.

Tips: B

About The Author

Leave a Reply