Skrevet av: Eirik Aase

 

Leeds United – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer…

Leeds Uniteds nye manager Steve Evans ønsker at Elland Road skal være helt elektrisk under torsdagens kamp mot Blackburn Rovers. Ja, du leste riktig. Denne uken skal det spilles Championship-fotball på en torsdagskveld. Et tiltak fra Sky som ikke er spesielt populært blant supporterne, men som funker veldig bra for oss sofaslitere som liker å få servert Championship-ball på TV-ruten. Det er ikke for uten grunn at Evans ønsker en bra atmosfære på torsdag. Leeds har nemlig ikke vunnet en hjemmekamp siden starten av mars. Det er en fryktelig lang rekke med hjemmekamper på rad uten seier, og nå er det på tide å gjøre noe med den saken mener Evans. Siden han tok over roret etter Uwe Rösler har det blitt uavgjort borte mot Fulham og Bolton Wanderers. Det er ikke dårlige resultater, men det er to bortekamper hvor man fort kan få med seg mer enn ett poeng. Yorkshire-klubben har nå fem kamper på rad uten seier, og det har ført de helt ned på en 17. plass på tabellen med 13 poeng. Hjemme på Elland Road har de 0-3-3 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens dårligste hjemmelag.

Leeds siste kamper:
Bolton – Leeds 1-1 (Antenucci)
Fulham – Leeds 1-1 (Wood)
Leeds – Brighton 1-2 (Cooper)
Leeds – Birmingham 0-2
Boro – Leeds 3-0

På torsdag får vi svaret på om Blackburn Rovers har klart å riste av seg skuffelsen etter lørdagens nederlag hjemme mot Burnley. I lørdagens East Lancashire-derby leverte Blackburn nærmere årsbeste da de tidvis valset over sine erkerivaler, men likevel endte de opp med tap etter kluss på en defensiv dødball. Scott Arfield satte den ene av Burnleys to sjanser i mål, og jublet som besatt for det som skulle vise seg å være den avgjørende scoringen. Jordan Rhodes, Tom Lawrence og Craig Conway hadde alle flere gode muligheter til å score for Lancashire-klubben, men ingen klarte finne nettmaskene. Etter kampen kunne man se flere Rovers-supportere vise litt misnøye med manager Gary Bowyer, noe som ikke er overraskende etter tap mot erkerivalen. Det som derimot skuffer supporterne er mangelen på fremgang. Det er ingenting som tyder på at Bowyer klarer ta klubben fremover, og det virker egentlig som om Rovers blir svakere for hver måned som går. Foran torsdagens kamp ligger Rovers på en 18. plass med 12 poeng, og allerede nå begynner avstanden til toppen å bli stor. Bare 2 av de 13 første kampene har endt med seier, og på bortebane har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen. Totalt har de 0-3-3 på fremmed gress på de seks første bortekampene.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Burnley 0-1
Blackburn – Derby 0-0
MK Dons – Blackburn 3-0
Blackburn – Ipswich 2-0 (Rhodes x2)
Hull – Blackburn 1-1 (Rhodes)

Vurdering: Torsdagens kamp blir et herlig møte mellom et hjemmelag som ikke vinner på eget gress, og et bortelag som ikke vinner på fremmed gress. Det er umulig å vippe enten for eller imot et av disse lagene, og derfor blir det mest naturlige å sette et kryss i midten. 

Tips: U

About The Author

Leave a Reply