Skrevet av: Eirik Aase

Brentford – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos noen av lagene, mens gjestene håper å få tilbake Charlie Austin til kveldens kamp.

Noe er på gang på Griffin Park, men er det bare et blaff? Det er spørsmålet jeg har stilt meg selv et par ganger den siste uken. I 2-1 seieren over Rotherham United fikk man se mye positivt som har manglet i sesongstarten, og disse positive tegnene ble det bare enda flere av da Brentford reiste til Molineux for å slå Wolverhampton Wanderers noen dager senere. Forrige helg var Brentford svært heldige som fikk lov til å spille mot et håpløst Charlton Athletic som strengt tatt hadde tapt samme hvem de hadde møtt den runden. Brentford takket for muligheten og vant hele 3-0 mot sin byrival. I de siste kampene har Alan Judge stått frem som den dominerende spilleren han kan være, og på lørdag klemte han til med både scoring og en aldeles nydelig målgivende pasning. Han er definitivt en spiller Queens Park Rangers må se opp for denne runden. Nå har Lee Carsley ledet Brentford til tre strake seire, og den rekken kan fort bli forlenget i fredagens byderby. De gode resultatene den siste tiden har ført The Bees opp på en 12. plass med 17 poeng, og de har god tid på å forsøke å ikke gjøre mitt tabelltips til skamme. Jeg hadde nemlig stor tro på det Moneyball-prosjektet eier Matt Benham har satt i gang, og selv om starten har vært svak, ser det nå ut til å normalisere seg. Hjemme på Griffin Park har Brentford 2-1-3 denne sesongen. Seirene har kommet mot Rotherham United og Preston North End.

Brentfords siste kamper:
Charlton – Brentford 0-3 (Judge, Swift, Vibe)
Wolves – Brentford 0-2 (Hofman, Djuricin)
Brentford – Rotherham 2-1 (Judge x2)
Derby – Brentford 2-0
Brentford – Birmingham 0-2

Noe er definitiv på gang hos Brentford, men hos naboene på Loftus Road er det ikke like mye fremgang å spore. Noen vil nok se på deres imponerende 3-0 seier hjemme mot MK Dons forrige runde som et tegn på gode tider, men den seieren var ikke spesielt overraskende. At QPR skulle score mange mål mot et MK Dons som både er tappet for selvtillit og som slipper til flest sjanser i Championship, var ingen bombe. Det eneste som kunne stoppe QPR mot MK Dons forrige helg var QPRs eget forsvarsspill, og det hadde heller ikke vært noen overraskelse. Det som derimot er veldig positivt for Chris Ramsey og hans QPR er det faktum at London-klubben nå har holdt nullen i to strake kamper. Med tanke på hvor mange baklengsmål det har blitt i sesongstarten, er det en enorm og viktig fremgang. Til tross for hele 22 baklengsmål henger likevel QPR brukbart med på tabellen. De har 19 poeng og ligger på en 10. plass. Avstanden til toppen er ikke urovekkende stor, og de fortsetter med solid forsvarsspill skal man ikke se bort fra at de kan blande seg inn blant lagene som nå ligger på play-off. Jeg er derimot litt skeptisk til det, og tror QPR-forsvaret skal få kjørt seg mot Brentford-spillere som har fått en opptur i det siste. På bortebane har QPR 2-1-3 denne sesongen, hvor ingen av de tre siste bortekampene har gitt tre poeng.

QPRs siste kamper:
QPR – MK Dons 3-0 (Phillips, Emmanuel-Thomas, Hoilett)
QPR – Sheff Wed 0-0
Birmingham – QPR 2-1 (Phillips)
QPR – Bolton 4-3 (Emmanuel-Thomas, Chery, Fer)
Fulham – QPR 4-0

Vurdering: Brentford med tre strake seire og stor selvtillit. Her møter de et QPR-lag som ikke har imponert i de bakre rekker denne sesongen. Jeg ser for meg et fartsfylt oppgjør med mange scoringer, hvor hjemmelaget ender opp med å score flest. Jeg ser også for meg at Alan Judge blir den store helten i fredagens oppgjør. 

Tips: H

About The Author

Leave a Reply