Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Tirsdagens oddskupong
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Middlesbrough – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.36
Derby County – Queens Park Rangers (Hjemmeseier) 1.60
Totalodds: 2.18

 


 

Birmingham City – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  David Davis blir klar for vertene, mens Grant Hanley skal være klar igjen for Rovers etter å ha sydd 10 sting etter en smell i forrige kamp. Corry Evans er suspendert hos gjestene. 

Det ble en ny nedtur for Birmingham City da de fikk besøk av Wolverhampton Wanderers på lørdag. Etter 1-0 seieren borte mot Bolton Wanderers for noen runde siden var blåtrøyene oppe på opprykksplass, men nå har de fått føttene ned på jorden igjen etter to strake tap. Nå ligger Birmingham på en 6. plass med 24 poeng, og det er strengt tatt mer enn godkjent. Hjemme på St Andrews har Birmingham 3-1-3 denne sesongen, og det har blitt skuffende tap mot Nottingham Forest, Rotherham United og Wolverhampton Wanderers. Samtlige av disse fire tapene har kommet i løpet av de fire siste hjemmekampene.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Wolves 0-2
Hull – Birmingham 2-0
Bolton – Birmingham 0-1 (Robinson)
Birmingham – QPR 2-1 (Caddis, Robinson)
Leeds – Birmingham 0-2 (Gray, Maghoma)

Etter tre kamper på rad uten scoring, deriblant et utrolig skuffende nederlag hjemme mot erkerival Burnley, var det ikke stor stemning blant Rovers-supporterne foran torsdagens TV-kamp mot Leeds United. Det så likevel ikke ut til å påvirke spillerne noe særlig, snarere tvert i mot. Craig Conway sendte Rovers i ledelsen bare få sekunder etter avspark, før Jordan Rhodes økte ledelsen noen minutter senere. Kampen endte 2-0 til Rovers, som dermed sikret seg sin tredje seier for sesongen.Den skuffende sesongstarten gjør at Lancashire-klubben ligger på en 15. plass med 15 poeng, og på bortebane har de skuffende 1-3-3. Den ene borteseieren kom som nevnt mot Leeds United i forrige runde, men ellers er det skralt. Nå gjenstår det å se om Rovers klarer bygge videre på seieren mot Leeds.

Blackburns siste kamper:
Leeds – Blackburn 0-2 (Conway, Rhodes)
Blackburn – Burnley 0-1
Blackburn – Derby 0-0
MK Dons – Blackburn 3-0
Blackburn – Ipswich 2-0 (Rhodes x2)

Vurdering: Birmingham med to skuffende tap, men har likevel gjort en meget brukbar jobb i sesongstarten. Her møter de et underpresterende Rovers, som fikk seg en opptur i forrige runde. Denne kampen er umulig å spå, men jeg tror vertene løfter seg etter lørdagens skuffende tap. Hjemmeseier. 

Tips: H


 

Brentford – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: De langtidsskadde spillerne Jota og Andreas Bjelland mangler fortsatt, mens viktige Alan Judge er usikker hos vertene. Gjestene mangler Curtis Davies, Robert Snodgrass og Adama Diomande.

Oppturen fortsetter for Lee Carsley og hans Brentford. Den ferske hovedtreneren har nå ledet The Bees til fire strak seire, og på fredag var stemningen helt fantastisk på Griffin Park da QPR ble slått av sine naboer for første gang på 50 år. Marco Djuricin scoret kampens eneste mål i derbyet, og selvsagt var det Alan Judge som hadde servitørrollen. 4-0-0 og 8-1 i målforskjell på de fire siste kampene er utrolig imponerende, og denne fine formen har ført Brentford opp på en 11. plass med 20 poeng. Hjemme på Griffin Park har de 3-1-3, hvor begge de to siste på eget gress har endt med seier for Brentford.

Brentfords siste kamper:
Brentford – QPR 1-0 (Djuricin)
Charlton – Brentford 0-3 (Judge, Swift, Vibe)
Wolves – Brentford 0-2 (Hofman, Djuricin)
Brentford – Rotherham 2-1 (Judge x2)
Derby – Brentford 2-0

Steve Bruce og hans rullende maskineri fortsetter med stø kurs mot Premier League. Hull har gått fra å være litt heldige da de plukket med seg poeng i kamper hvor de ikke var det beste laget, til å nå kontrollere seg inn til seier nesten samme hvem de spiller mot. På lørdag tok de sin tredje strake seier da MK Dons ble slått 2-0 på Stadium:mk, noe som gjør at Hull nå har 3 strake seire og 7-0 i målforskjell på de tre siste kampene. Totalt har de åtte kamper på rad uten tap, og det har ført tigrene opp på en 2.plass med 28 poeng. Opp til Brighton & Hove Albion på tabelltopp skiller det bare to poeng. På bortebane har Hull 3-2-2, hvor de har sterke 3-1-0 på sine fire siste på fremmed gress.

Hulls siste kamper:
MK Dons – Hull 0-2 (Diame, Elmohamady)
Hull – Birmingham 2-0 (Meyler, Hernandez)
Hull – Ipswich 3-0 (Meyler, Akpom, Bruce)
Sheff Wed – Hull 1-1 (Hernandez)
Forest – Hull 0-1 (Hernandez)

Vurdering: To lag i flott form barker sammen på Griffin Park. Vertene har funnet formen nylig, mens Hull gradvis har blitt sterkere etter en solid start på sesongen. Hull virker sterkest av disse to lagene akkurat nå, og derfor holder jeg de som knapp favoritt foran Brentford i dette oppgjøret.

Tips: B


 

Bristol City – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:   Nathan Baker er usikker hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om. 

Bristol City hadde vist mye bra i de tre foregående kampene før de fikk besøk av Fulham forrige runde. Derfor hadde jeg stor tro på at de kunne skape store problemer for Fulham hjemme på Ashton Gate, men sjeldent har jeg tatt så feil. En feiende flott oppvisning i effektivitet og flott spill fra Fulham, sørget for at Bristol City ble stående igjen uten poeng. De tapte hele 1-4 mot London-klubben, og nå blir det interessant å se om de har klart å legge det sure tapet bak seg. Foran tirsdagens kamp mot Wolves ligger City på en 21. plass med 11 poeng. Jeg føler selv at de hadde fortjent mer enn det de har klart å skrape sammen så langt, men foreløpig sliter de med nivåforskjellen. Hjemme på Ashton Gate har de skuffende 1-2-4 denne sesongen, hvor den ene seieren kom mot Nottingham Forest.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Fulham 1-4 (Kodjia)
Cardiff – Bristol City 0-0
Brighton – Bristol City 2-1 (Williams)
Bristol City – Forest 2-0 (Wilbraham x2)
Bristol City – MK Dons 1-1 (Kodjia)

Wolverhampton Wanderers har blitt det nye Huddersfield Town. Deres ustabile prestasjoner og varierende resultater har gjort meg svært usikker på hva man kan forvente av ulveflokken til Kenny Jackett denne sesongen. De varierer fra sterke seire til skuffende nederlag, og foran lørdagens kamp mot Birmingham City hadde de tre strake tap på samvittigheten. Likevel klarte de klemme til med en sterk borteseier mot et vanligvis solid Birmingham-lag, noe som førte de opp på en 13. plass på tabellen med 18 poeng. På bortebane har ulvene 3-1-3 denne sesongen, hvor de blant annet har slått Birmingham og Fulham i løpet av de tre siste bortekampene.

Wolves siste kamper:
Birmingham – Wolves 0-2 (Edwards, Ojo)
Wolves – Boro 1-3 (Edwards)
Wolves – Brentford 0-2
Derby – Wolves 4-2 (Le Fondre, Afobe)
Wolves – Huddersfield 3-0 (Afobe x2, McDonald)

Vurdering: Vanskelig oppgjør å spå. Bristol City har vist mye bra i det siste, men mot Fulham på lørdag var de helt borte. Nå gjenstår det å se om de klarer nullstille seg mot et Wolves-lag som varierer veldig i prestasjonene. Dette blir litt bingo for min del, men jeg heller litt mot gjestene. 

Tips: B


 

Burnley – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Lukas Juktiewicz og Ashley Barnes mangler hos vertene, mens Jazz Richards og Marcus Bettinelli er blant de skadede hos gjestene. 

Sean Dyche feiret treårs jubileum som Burnley-sjef da The Clarets fikk besøk av Huddersfield Town forrige runde. Det ble en lystig feiring for de fremmøtte Burnley-supporterne, som fikk se laget sitt ta en forholdsvis kontrollert seier mot Huddersfield. Andre Gray viste igjen hvorfor Burnley knuste sin egen overgangsrekord for å hente han i sommer, og med sine to scoringer sikret han en fin 2-1 seier. Burnley har nå imponerende 4-1-0 på sine fem siste kamper, og ligger helt oppe på en 3. plass på tabellen med 28 poeng. Opp til serieleder Brighton & Hove Albion skiller det bare to poeng. Hjemme på Turf Moor har Burnley solide 5-1-1, hvor tapet kom mot Reading.

Burnleys siste kamper:
Burnley – Huddersfield 2-1 (Gray x2)
Blackburn – Burnley 0-1 (Arfield)
Forest – Burnley 1-1 (Taylor)
Burnley – Bolton 2-0 (Gray x2)
Rotherham – Burnley 1-2 (Gray, Vokes)

Hva i alle dager er det Fulham holder på med for tiden? Etter en svak periode i starten av oktober hvor de gikk fire kamper på rad uten seier, ble det diskutert heftig rundt manager Kit Symons fremtid i klubben. Noen medier mente at klubben allerede hadde erstattere klare, men den diskusjonen har roet seg ned nå. Fulham har nemlig klemt til med en utrolig 4-2 seier mot Reading, etter å ha ligger under 0-2. I forrige runde fortsatte de den enorme oppturen da de vant 4-1 borte mot Bristol City. I den kampen ledet de 4-1 etter bare 36 minutter, men det må sies at Fulham viste en utrolig effektivitet i oppgjøret på Ashton Gate. Nå ligger Fulham på en 10. plass med 20 poeng, og de har ikke tapt noen av sine fem siste kamper. På bortebane har de 2-3-2, hvor de blant annet spilte uavgjort 0-0 mot Middlesbrough.

Fulhams siste kamper:
Bristol City – Fulham 1-4 (Dembele x2, McCormack, Tunnicliffe)
Fulham – Reading 4-2 (Dembele x2, Kacaniklic, McCormack)
Fulham – Leeds 1-1 (Dembele)
Boro – Fulham 0-0
Charlton – Fulham 2-2 (McCormack, Tunnicliffe)

Vurdering: Burnley er favoritter og får mitt tips her, men advarer mot spill med tanke på Fulhams fantastiske resultater i de siste kampene. 

Tips: H


 

Derby County – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Derby må klare seg uten både George Thorne og Tom Ince, mens gjestene mangler Clint Hill, Sandro og Jamie Mackie.

Derby-toget ruller videre og et svakt Rotherham United var aldri i nærheten av å få Paul Clements gutter til å spore av på lørdag. Derby valset over The Millers og sikret seg tre enkle poeng. Lørdagens seier førte til at Derby nå har ni kamper på rad uten nederlag, og slik de spiller nå er det liten tvil om at Derby er ligaens kanskje aller største opprykksfavoritt. Foran tirsdagens kamper ligger de på en 5. plass med 27 poeng, og har dermed bare tre poeng opp til tabelltopp. Hjemme på Pride Park har de 3-3-1 denne sesongen, hvor samtlige av de tre siste kampene har endt med seier.

Derbys siste kamper:
Derby – Rotherham 3-0 (Weimann, Butterfield, Keogh)
Huddersfield – Derby 1-2 (Martin, Thorne)
Blackburn – Derby 0-0
Derby – Wolves 4-2 (Martin x2, Russell, Johnson)
Derby – Brentford 2-0 (Martin, Ince)

Nå brenner det kraftig under føttene til Chris Ramsey, noe som jeg strengt tatt forutså for en god stund siden. At de faktisk skulle vinne to kamper i den perioden hvor Charlie Austin var ute med skade, var faktisk mer enn jeg hadde forventet, men likevel er Ramsey nå en meget presset mann. Fredag kveld tok QPR turen til Griffin Park for å møte Brentford, og skuffet måtte de reise hjem igjen den korte turen uten poeng i bagasjen. Det skal sies at de fort kunne ha fått med seg noe med litt mer flaks, for det smalt tross alt i metallet bak David Button i Brentford-buret et par ganger. Nå ligger QPR på en 12. plass med 19 poeng, noe som egentlig ikke er helt krise. På bortebane har de 2-1-4 denne sesongen, hvor samtlige tre siste kamper på fremmed gress har endt med tap.

QPRs siste kamper:
Brentford – QPR 1-0
QPR – MK Dons 3-0 (Phillips, Emmanuel-Thomas, Hoilett)
QPR – Sheff Wed 0-0
Birmingham – QPR 2-1 (Phillips)
QPR – Bolton 4-3 (Emmanuel-Thomas, Chery, Fer)

Vurdering: Derby er helt fantastiske for tiden, mens det samme kan ikke sies om QPR. Gjestenes dårlige forsvarsspill må skjerpes betraktelig dersom de skal ha sjans mot Derby, og selv da vil det bli tøft. Dette ender med hjemmeseier. 

Tips: H


 

Ipswich Town – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jonas Knudsen blir sannsynligvis klar for vertene, mens Jay Spearing og Liam Feeney ser ut til å riste av seg smeller fra lørdagens kamp tidsnok til denne kampen. 

I helgen krydde det med nordmenn på Portman Road da Cardiff City kom på besøk, men dessverre fikk vikingene lite å juble for i deres forsøk på å erobre Suffolk. Det var strengt tatt lite å fortelle fra kampen mot Cardiff, som ikke overraskende endte uten scoringer. Den dårlige formen fortsetter dermed for Ipswich, og murringen blant skuffede supportere kan høres helt hjem til Norge. Kan Mick McCarthy finne tilbake til seiersoppskriften? Det blir interessant å se. For øyeblikket ligger blåtrøyene på en 14. plass med 18 poeng, og foran denne kampen har de syv kamper på rad uten seier. Hjemme på Portman Road har de 2-4-1, hvor samtlige av deres fire siste kamper har endt uavgjort.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Cardiff 0-0
Forest – Ipswich 1-1 (Parr)
Hull – Ipswich 3-0
Ipswich – Huddersfield 0-0
Blackburn – Ipswich 2-0

Om murringen blant Ipswich-supporterne var høylydt, kan man bare tenke seg hvordan lyden fra Bolton Wanderers-fansen kan høres ut. The Trotters tok et brukbart poeng borte mot lokalrival Preston North End på lørdag, men det skal mye mer enn ett poeng til for å kunne få tilbake optimismen dersom man er Bolton-supporter. Hvittrøyene har nemlig bare vunnet én(!) kamp denne sesongen, og foran denne kampen har de åtte kamper på rad uten seier. I løpet av 14 kamper har de bare scoret 10 mål, og det ser skumlere og skumlere ut med tanke på nedrykk for hver kamp som går. På bortebane har de håpløse 0-2-5, og det eneste som fungerer sånn noenlunde for Bolton er forsvarsspillet. Hadde ikke det fungert, hadde det sett utrolig mørkt ut for Neil Lennon & Co.

Boltons siste kamper:
Preston – Bolton 0-0
Bolton – Leeds 1-1 (Ameobi)
Bolton – Birmingham 0-1
Burnley – Bolton 2-0
QPR – Bolton 4-3 (Madine, Feeney, Wellington)

Vurdering: Ipswich skuffer for tiden, og deres prestasjoner i det siste gjør at uavgjortfaren er stor her. Likevel får de mitt tips i dette oppgjøret, rett og slett fordi Bolton ser mye svakere ut. 

Tips: H


 

Leeds United – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler både Sol Bamba og Tom Adeyemi, mens Fabio og Kenwyne Jones er ute hos gjestene. 

Bekmørkt. Det er den beste måten å beskrive Leeds Uniteds prestasjoner den siste tiden på. Forrige torsdag fikk de den tvilsomme æren av å få prøve seg med torsdagsfotball da Blackburn Rovers kom på besøk til Elland Road. Det endte med et skuffende 0-2 lag, og jeg kan knapt huske å ha sett Leeds svakere i Championship de siste sesongene enn det de var i den kampen. Det så rett og slett ut som om spillerne ikke orket eller ville nok, og det er urovekkende når du har en gal mann som Steve Evans på sidelinjen. Etter kampen fikk heldigvis Leeds-fansen en etterlengtet opptur da nyheten kom om at Massimo Cellino skal være villig til å selge klubben. Jeg er ikke i tvil om at et eierskifte vil være meget bra for Yorkshire-klubben. Foran tirsdagens kamp mot Cardiff ligger Leeds på en 19. plass med 13 poeng. Hjemme på Elland Road har de fryktelig svake 0-3-4, noe som gjør de til ligaens svakeste hjemmelag. Faktisk har torsdagens motstander Blackburn Rovers vunnet flere kamper på Elland Road det siste halvåret, enn det Leeds selv har gjort.

Leeds siste kamper:
Leeds – Blackburn 0-2
Bolton – Leeds 1-1 (Antenucci)
Fulham – Leeds 1-1 (Wood)
Leeds – Brighton 1-2 (Cooper)
Leeds – Birmingham 0-2

Det er vanskelig å bli opphisset av å se Cardiff City spille fotball under Russell Slades ledelse, men fotball – og da særlig  Championship – er alt annet enn en skjønnhetskonkurranse. Derfor lykkes Cardiff bra for tiden, ettersom Slade har fått waliserne til å være bunnsolide bakover på banen. Fremover på banen har de likevel en del å jobbe med, og det er ganske spesielt at Cardiff nå er ubeseiret på de seks siste kampene, til tross for at de bare har scoret to mål på de fem siste. På lørdag spilte de uavgjort 0-0 mot Ipswich Town, og det var Cardiffs tredje 0-0 kamp på de fire siste kampene. Foran denne kampen ligger Cardiff på en 9. plass med 22 poeng, og på bortebane har de 1-5-1, hvor seieren kom mot Nottingham Forest.

Cardiffs siste kamper:
Ipswich – Cardiff 0-0
Cardiff – Bristol City 0-0
Cardiff – Boro 1-0 (Selvmål)
Preston – Cardiff 0-0
Brighton – Cardiff 1-1 (Mason)

Vurdering: Leeds sliter for tiden, og det de presterte i forrige kamp var alt for dårlig. Her får de en mulighet til å rette opp inntrykket mot Cardiff, men det blir ikke enkelt. Jeg tror dette blir en kjedelig og målfattig affære, hvor det enten ender uavgjort eller med borteseier. Størst tro har jeg på at lagene tar hvert sitt poeng. 

Tips: U


 

Middlesbrough – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Christian Stuani og Adam Forshaw mangler hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om. 

Etter tre kamper på rad uten seier midt i oktober, ser det ut som om Middlesbrough er tilbake der de skal være. Det virker som om den dårlige formen forrige måned var det lille blaffet som alle lag opplever i Championship, men måten de har reist seg på etterpå er rett og slett imponerende. Wolves har blitt slått på Molineux, mens Manchester United ble slått ut i ligacupen på Old Trafford. På lørdag fortsatte oppturen da Charlton Athletic ble feid av banen med en sterk 3-0 seier. Nå er Boro oppe på en 4. plass med 27 poeng, mens de har solide 5-1-1 på eget gress. Bare Bristol City har vunnet over på Boro på Riverside Stadium denne sesongen, og målforskjellen til Boro på eget gress er fantastiske 14-2.

Middlesbroughs siste kamper:
Boro – Charlton 3-0 (Nugent, Adomah, Ayala)
Man Utd – Boro 0-0* Boro videre etter straffer.
Wolves – Boro 1-3 (Downing, Fabbrini, Leadbitter)
Cardiff – Boro 1-0
Boro – Fulham 0-0

Før sesongstart holdt jeg Rotherham United som den soleklare favoritten til å rykke ned, og jeg er ikke nærheten av å endre det synspunktet fjorten kamper inn i sesongen. Steve Evans har forsvunnet til Leeds United, og nesten i retur har man fått tidligere Leeds-sjef Neil Redfearn. Foreløpig ser det ikke ut til å hjelpe Rotherham noe særlig, for etter fire kamper Redfearn har fortsatt til gode å vinne som Rotherham-sjef. På lørdag hadde de ingenting å stille opp med mot Derby County, og tirsdagens bortekamp blir på ingen måter enklere. I skrivende stund innehar Rotherham jumboplass på tabellen med 9 poeng, og på bortebane har Rotherham svake 1-1-5. De har spilt uavgjort mot Charlton Athletic og vunnet mot Birmingham City på fremmed gress.

Rotherhams siste kamper:
Derby – Rotherham 3-0
Rotherham – Sheff Wed 1-2 (Thorpe)
Rotherham – Reading 1-1 (Collins)
Brentford – Rotherham 2-1 (Mattock)
Rotherham – Burnley 1-2 (Ward)

Vurdering: En av de største opprykksfavorittene mot en av de største favorittene til å rykke ned. Et lag i fin form, mens det andre laget er i elendig form. Denne kampen er bankers hjemmeseier, men det er viktig å tenke på at det ikke finnes en eneste kamp i Championship som er sikker. 

Tips: H


 

MK Dons – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Matt Upson og Kyle McFadzean er ute hos vertene, mens Ahmed Kashi, Christian Ceballos og Igor Vetokele er blant de skadede hos gjestene. 

Det ser mørkt ut for MK Dons for tiden. I starten var de skremmende ustabile bakover på banen, men da veide de opp med bedre prestasjoner fremover på banen. Den siste tiden har de derimot ikke levert varene fremover på banen heller, noe som har resultert i svært dårlig form. Bare én av de ti siste kampene har endt med seier, og det skjedde mot et Blackburn Rovers-lag som fikk en spiller utvist etter ti minutter. Hele åtte av de ti siste kampene har endt med tap, og jeg skulle likt å visst om manager Karl Robinson vurderer å gjøre store endringer på sin noenlunde vågelige spillestil. Nå ligger MK Dons på en 20. plass med 11 poeng, og på hjemmebane har de 2-0-5 denne sesongen. Blackburn Rovers ble som nevnt slått, mens Bolton Wanderers er det andre laget som har tapt på Stadium:mk.

MK Dons siste kamper:
MK Dons – Hull 0-2
QPR – MK Dons 3-0
Huddersfield – MK Dons 1-0
MK Dons – Blackburn 3-0 (Reeves x2, Church)
Bristol City – MK Dons 1-1 (Powell)

Ny manager, men samme skuffende resultat. For tredje runde på rad måtte Charlton-fansen se sine helter i rød drakter gå på et skuffende 0-3 tap. Denne gangen var det mer forståelig enn tidligere, ettersom motstanderen var Middlesbrough, men likevel er det ikke godt nok. Mange hadde kanskje trodd at managerbyttet skulle gi umiddelbar effekt, men det er vanskelig å forvente for mye borte mot Middlesbrough. Tirsdagens motstander er mye mer overkommelig, og kanskje kan The Addicks få et etterlengtet løft på Stadium:mk. Foran tirsdagens kamp har Charlton 10 poeng, og bare Rotherham United ligger bak rødtrøyene på tabellen. Det er langt fra bra nok for London-klubben, og på bortebane har de fryktelige 0-2-5 denne sesongen. Samtlige fem siste bortekamper har endt med tap.

Charltons siste kamper:
Boro – Charlton 3-0
Charlton – Brentford 0-3
Charlton – Preston 0-3
Reading – Charlton 1-0
Charlton – Fulham 2-2 (Jackson, Cousins)

Vurdering:  To lag i elendig form møtes på Stadium:mk. MK Dons har spillemessig sett mye bedre ut enn Charlton, men managerendringen hos Charlton gir meg troen på at de faktisk kan finne på noe her. Jeg anbefaler å styre unna all spill på denne kampen, men dersom jeg måtte valgt et utfall, ville det blitt hjemmeseier. 

Tips: H


 

Preston North End – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kaptein Tom Clarke er usikker hos vertene, mens Dorus De Vries og Ryan Mendes returnerer for Forest. Gjestene må nok en gang klare seg uten suspenderte Henri Lansbury.

The Lilywhites ble stående som lørdagens skuffelse for min egen del, ettersom det var det eneste laget som sviktet meg på en relativt heftig oddskupong som jeg hadde for underholdningens skyld. Heldigvis kan jeg ikke klandre Preston for at de ikke vant, men heller meg selv for å være så naiv at jeg valgte å sette mine penger på et Preston-lag som sliter kraftig med å finne nettmaskene. Lancashire-klubben har bare scoret 10 mål denne sesongen, men har likevel klarte å skrape sammen 13 poeng takket være deres vanligvis meget solide forsvarsspill. Dette viser igjen i at tre av de fire siste kampene har endt uavgjort 0-0. Nå ligger Preston på en 18. plass med og hjemme på Deepdale har de 0-5-2 denne sesongen. De fire siste på eget gress har alle endt uavgjort, og sammen med Leeds er Preston det eneste laget i Championship som fortsatt ikke har vunnet på hjemmebane denne sesongen.

Prestons siste kamper:
Preston – Bolton 0-0
Brighton – Preston 0-0
Charlton – Preston 0-3 (Gallagher x2, Johnson)
Preston – Cardiff 0-0
Sheff Wed – Preston 3-1 (Browne)

Motgangen fortsetter for Nottingham Forest. De er ikke håpløse, men rett og slett ikke gode nok. På lørdag tapte 0-1 borte mot Sheffield Wednesday, og det var ikke mye krydder de klarte å skape fremover på banen mot Yorkshire-klubben. Det betyr at Forest nå har syv kamper på rad uten seier, og ryktene om uro innad i klubben plukkes jevnlig opp av journalister som følger klubben tett. De dårlige resultatene har ført Forest helt ned på en 17. plass med 14 poeng, og det er ikke bra nok for en klubb som har ambisjoner om å kjempe om opprykk. På bortebane har Forest 2-2-3 denne sesongen, hvor QPR og Birmingham City er lagene som har blitt slått i sine egne lekegrinder.

Forest siste kamper:
Sheff Wed – Forest 1-0
Forest – Ipswich 1-1 (Trotter)
Forest – Burnley 1-0 (Lichaj)
Bristol City – Forest 2-0
Forest – Hull 0-1

Vurdering: Preston er solide bakover, men sliter fremover. Her møter de et Forest-lag som er vanskelige å møte, men som ikke får det helt til for tiden. Jeg tror vertene sitter igjen med poeng her, men spørsmålet er om de klarer sikre seg tre poeng. Jeg er litt i tvil, men markerer likevel for hjemmeseier. 

Tips: H


 

Sheffield Wednesday – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Michael Turner og Modou Sougou er ute hos uglene. Gjestene mangler Gordon Greer, Gaetan Bong og Kazenga LuaLua.

Livet leker for Sheffield Wednesday-fansen, og på lørdag fikk de fremmøtte på Hillsborough nok en gang muligheten til å løfte armene opp i været etter en ny Wednesday-seier. Et tafatt Nottingham Forest kom på besøk, og de ble sendt hjem igjen uten poeng etter at uglene vant 1-0. Nok en gang spilte Fernando Forestieri hovedrollen for uglene, og han endte opp som kampens eneste målscorer. Nå har Wednesday åtte kamper på rad uten tap i ligaen, mens de i cupen har sendt Arsenal på hodet ut etter en imponerende 3-0 seier forrige uke. Denne gode formen har ført Wednesday opp på en 8. plass med 23 poeng. Hjemme på Hillsborough har de 4-2-1 denne sesongen, hvor Middlesbrough er det eneste laget som har vunnet.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Forest 1-0 (Forestieri)
Sheff Wed – Arsenal 3-0 (Wallace, Joao, Hutchinson)
Rotherham – Sheff Wed 1-2 (Joao, Forestieri)
QPR – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Hull 1-1 (Forestieri)

På lørdag var jeg helt sikker på at Brighton & Hove Albion skulle gå på sitt første tap for sesongen da de tok turen til Berkshire for å møte Reading, men på imponerende vis klarte de reise hjem igjen til sørkysten med ett poeng i bagasjen. Jamie Murphy sendte Brighton først i ledelsen, før Matej Vydra utlignet senere i kampen. Nå har Brighton spilt fjorten kamper i ligaen uten å tape, og spørsmålet er hvor lenge dette kan fortsette. De ligger nå på tabelltopp med to poeng ned til neste lag, og hele fem av de syv siste kampene har endt uavgjort. Snart må det vippe mot Brighton, og kanskje skjer det allerede tirsdag kveld. På bortebane har The Seagulls 3-4-0, og tre av de fire siste bortekampene har endt uavgjort.

Brightons siste kamper:
Reading – Brighton 1-1 (Murphy)
Brighton – Preston 0-0
Brighton – Bristol City 2-1 (Zamora, Baldock)
Leeds – Brighton 1-2 (Zamora, March)
Brighton – Cardiff 1-1 (Stephens)

Vurdering:  Snart må Brighton gå på en smell, men poengdelingen mot Reading på lørdag var imponerende. Her møter de et formsterkt Sheffield Wednesday, og jeg er overbevist om at dette blir en jevn affære. Spørsmålet er om noen av lagene klarer vippe denne kampen til sin fordel, og det tror jeg kan bli vanskelig. Derfor har jeg størst tro på uavgjort. 

Tips: U


 

Reading – Huddersfield Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Hal Robson-Kanu og Stephen Quinn er ute hos Reading. Huddersfield må klare seg uten suspenderte Dean Whitehead.

Tre kamper på rad uten seier er ikke bra nok for et Reading-lag som utover høsten har sett ut som en tøff utfordrer i toppen av tabellen. På lørdag ble det bare uavgjort da Brighton & Hove Albion kom på besøk, men med tanke på den starten Brighton har hatt på sesongen, så kan man ikke være i overkant kritisk til det resultatet. 2-4 tapet mot Fulham i den foregående runden kan man derimot sette store spørsmålstegn til. Nå er det på tide å heve seg et par hakk igjen for The Royals, og da passer det fint at et formsvakt Huddersfield Town kommer på besøk. Foran denne kampen ligger Reading på en 7. plass med 23 poeng, mens de på hjemmebane har 3-3-1 denne sesongen.

Readings siste kamper:
Reading – Brighton 1-1 (Vydra)
Fulham – Reading 4-2 (Piazon, Sa)
Rotherham – Reading 1-1 (Blackman)
Reading – Charlton 1-0 (Blackman)
Reading – Boro 2-0 (Williams, Blackman)

Solen skinner ikke på Huddersfield Town for øyeblikket, og foran tirsdagens kamp har de bare én seier på de seks siste kampene. De to siste kampene har endt med tap mot henholdsvis Derby County og Burnley, men begge tapene har vært med knappest mulig margin. Med tanke på motstanden, er det kanskje ikke så skuffende. Nå ligger Huddersfield på en 16.plass med 14 poeng, og veien ned til nedrykksplassene er kort. Heldigvis for Huddersfield-fansen er The Terriers vanligvis så uforutsigbare at de plukker med seg seire når du minst venter det, og det er noe som Reading bør ha i bakhodet til denne kampen. På bortebane har Huddersfield 1-2-4 denne sesongen, hvor det eneste laget som har tapt på hjemmebane mot Yorkshire-klubben er Charlton Athletic.

Huddersfields siste kamper:
Burnley – Huddersfield 2-1 (Selvmål)
Huddersfield – Derby 1-2 (Bunn)
Huddersfield – MK Dons 1-0 (Wells)
Ipswich – Huddersfield 0-0
Wolves – Huddersfield 3-0

Vurdering: Reading med skuffende resultater i de siste rundene, men de er likevel et meget sterkt lag. Spillestilen fungerer fortsatt bra og alle kan ha arbeidsuhell. Huddersfield ser derimot meget svake ut, men svinger såpass i prestasjonene at man aldri kan avskrive de. Jeg har likevel ingen problemer med å krysse for hjemmeseier her. 

Tips: H

About The Author

Leave a Reply