Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

 

Flomlys, City Ground og en heftig rivalisering. For noen år siden hadde jeg æren av å få oppleve nettopp de tre tingene, og jeg må innrømme at derbyet mellom Forest og Derby er noe av det råeste jeg har opplevd på balløya. Derfor kan jeg ikke gjøre annet enn å anbefale dere å se denne herlige kampen på TV-skjermen fredag kveld.

 

Rundens Oddskupong:
Nottingham Forest – Derby County (Borteseier) 2.10
Totalodds: 2.10


 

Nottingham Forest – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Michael Mancienne og Robert Tesche er sannsynligvis ute for vertene, mens både Tom Ince og George Thorne returnerer til denne kampen. 

Fredag kveld er det duket for et av de herligste derbyene i engelsk fotball. Nottingham Forest får besøk av Derby County, og sammen skal de måle krefter for å se hvem som skal får æren av å stikke av med “Brian Clough Trophy”. Det er en vandrepokal som laget som sist vant dette derbyet får lov til å passe på, og foran denne kampen er det Nottingham Forest som har den pokalen i premieskapet sitt. De vant 2-1 over Derby i vinter, og dersom de klarer unngå tap i lørdagens kamp, vil den fortsatt ha sin plass på City Ground etter kampen. Dessverre for Forest-fansen ser det ikke så veldig bra ut for rødtrøyene foran fredagens hatoppgjør. På tirsdag gikk de på en skuffende smell borte mot Preston North End, noe som har resultert i at de nå har åtte(!) kamper på rad uten seier. Jobben til Dougie Freedman er et hett diskusjonstema hos både supportere og media, og det vil ikke overraske meg om Freedman må ta turen til NAV dersom det blir tap her. Den dårlige formen har ført Forest helt ned på en 19. plass med 14 poeng, og bare 11 scoringer på de 14 første kampene er langt fra bra nok. Savnet etter den skadede superspissen Britt Assombalonga er stort, og erstatterne har ikke klart å fylle tomrommet fremover på banen. Hjemme på City Ground har Forest 1-3-3 denne sesongen, hvor den eneste seieren har kommet mot Rotherham United tilbake i andre serierunde.

Forest siste kamper:
Preston – Forest 1-0
Sheff Wed – Forest 1-0
Forest – Ipswich 1-1 (Trotter)
Forest – Burnley 1-1 (Lichaj)
Bristol City – Forest 2-0

Hvem kan slå Derby County? Etter en elendig kollaps i vår, samt en uhyggelig sesongstart nå i høst, har Derby endelig fått gang på maskineriet. De valser over det meste av motstand og har befestet seg helt i toppen av tabellen. På tirsdag ble QPR slått 1-0 hjemme på Pride Park, noe som gjør at The Rams nå ligger på en 5. plass med 30 poeng. De har ti kamper på rad uten tap, og deres eneste(!) tap i ligaen denne sesongen kom hjemme mot Leeds United tilbake i august. Hele åtte av de ti siste kampene har endt med seier, og med seier mot Forest på fredag vil Derby klatre opp på tabelltopp frem til de andre kampene spilles på lørdag. På bortebane har Derby fortsatt ikke tapt i ligaen under Paul Clements ledelse, og foran denne kampen har de pene 4-3-0 på fremmed gress. Derfor kan man jo undre seg om det virkelig er noen som kan slå Derby County for tiden.

Derbys siste kamper:
Derby – QPR 1-0 (Weimann)
Derby – Rotherham 3-0 (Weimann, Butterfield, Keogh)
Huddersfield – Derby 1-2 (Martin, Thorne)
Blackburn – Derby 0-0
Derby – Wolves 4-2 (Martin x2, Russell, Johnson)

Vurdering: Nottingham Forest skuffer stort og har alt annet enn en ideell innledning til fredagens hatoppgjør. Åtte kamper på rad uten seier er ikke bra, men slike oppgjør som det på fredag lever som regel sitt eget liv. Derby ruller avgårde og stopper ikke samme hvem de møter på. 8-2-0 på de ti siste kampene er utrolig imponerende. Jeg føler meg sikker på at de reiser hjem fra City Ground med poeng på fredag, men uavgjortfaren er alltid tilstede i slike oppgjør. Likevel har jeg ikke problemer med å markere for borteseier her. 

Tips: B

About The Author

Leave a Reply