Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Kveldens TV-meny:
20.45: Middlesbrough – QPR (TV2 Sport Premium)

Helgens oddskupong
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Reading – Bolton Wanderers (Hjemmeseier) 1.60
Middlesbrough – Queens Park Rangers (Hjemmeseier) 1.70
Totalodds: 2.72


 

Middlesbrough – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Vertene mangler Christian Stuani og Fernando Amorebieta. Hos gjestene er Massimo Luongo og Junior Hoilett usikre. 

Det var nesten som man måtte gni seg i øynene da Middlesbrough reiste til KC Stadium for å møte Hull City forrige runde. I snart to år har Middlesbrough fremstått som den soleklart mest solide klubben i Championship når det kommer til forsvarsspill, men mot Steve Bruce & Co sa det stopp. Et meget bra Hull-lag hadde få problemer med å slå Aitor Karanka & Co, og tigrene vant hele 3-0 mot rødtrøyene. Nå må Boro reise seg igjen etter det skuffende nederlaget, og da passer det selvsagt fint å få besøk av et QPR-lag som ikke har sett veldig solide bakover på banen denne sesongen. Etter tapet mot Hull innehar Boro fjerdeplass på tabellen med 30 poeng, og opp til serieleder Hull skiller det fire poeng. Boro er med andre ord med helt i toppen, og der tror jeg de vil være hele sesongen. Det er likevel litt urovekkende hvordan de har prestert på bortebane mot enkelte lag denne høsten. Hjemme på Riverside Stadium har de derimot overbevist. På deres åtte første hjemmekamper har de solide 6-1-1. Tapet kom mot Bristol City, mens uavgjortkampen kom mot Fulham.

Middlesbroughs siste kamper:
Hull – Boro 3-0
Boro – Rotherham 1-0 (Downing)
Boro – Charlton 3-0 (Nugent, Adomah, Ayala)
Man Utd – Boro 0-0* Boro videre etter straffer.
Wolves – Boro 1-3 (Downing, Fabbrini, Leadbitter)

Chris Ramsey fikk som ventet sparken før landslagspausen, men fortsatt har man ikke fått inn en erstatter for den tidligere manageren. Nigel Pearson, Paul Lambert, Jimmy Floyd Hasselbaink og mange flere har blitt nevnt, men foreløpig er det Neil Warnock som styrer showet. Ringreven har til og med fått på plass Kevin Blackwell som assistent, og noen vil tolke det som at Warnock fort kan bli varm i managerstolen på Loftus Road. Uansett hvem som skal lede QPR fremover er de likevel nødt til å gjøre noe med lagets svake form. På de ti siste kampene har QPR bare to seire, og på de tre siste kampene har de ikke scoret et eneste mål. Det positive er dog at forsvarsspillet har blitt mye bedre enn det var tidligere i høst. Forrige runde ble det 0-0 hjemme mot Preston North End, og det var strengt tatt ikke et veldig overraskende resultat. På bortebane har QPR 2-1-5, men ingen av de fem siste bortekampene har gitt tre poeng. Faktisk har London-klubben fire strake tap på fremmed gress foran fredagens godbit.

QPRs siste kamper:
QPR – Preston 0-0
Derby – QPR 1-0
Brentford – QPR 1-0
QPR – MK Dons 3-0 (Phillips, Emmanuel-Thomas, Hoilett)
QPR – Sheff Wed 0-0

Vurdering: Boro ble delvis avkledd forrige runde, men jeg tror de har brukt landslagspausen på å kle på seg igjen. Stoltheten og selvtilliten bør være tilbake igjen, og hjemme mot QPR er bare tre poeng bra nok. Jeg tror gjestene kommer til å slite stort mot et sterkt og hevngjerrig Boro-lag, og har ingen problemer med å markere for hjemmeseier. 

Tips: H

About The Author

Leave a Reply