Skrevet av: Eirik Aase


 

Burnley – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 14.15 (TV2 Sport Premium & Sumo)
Skader og Suspensjoner:  Kommer..

Den 17.serierunden i Championship avsluttes med et smell på søndag. Burnley er det lag nummer 17 som skal forsøke å vinne over Brighton & Hove Albion denne sesongen. I løpet av de 16 første rundene er det ingen lag som har klart å vinne mot Chris Hughton & hans Seagulls. Nå er det et formsterkt Burnley som skal forsøke seg, og det vil nok ikke overraske noen om Brighton endelig går på et tap her. Burnley har nå syv kamper på rad uten nederlag, og blant disse kampene har de vartet opp med seire over lag som Fulham og Blackburn Rovers. Sean Dyche er i ferd med å lede Burnley opp til Premier League igjen, og så lenge han er i  klubben er jeg helt sikker på at Burnley kommer til å være med helt i toppen av Championship-tabellen. Foran søndagens kamp innehar Burnley en 5. plass på tabellen med 32 poeng. Grunnet svakere målforskjell enn Hull City vil de nok ikke klatre opp til tabelltopp med seier, men de vil uansett komme seg opp på direkte opprykksplass med tre poeng her. Fem av de syv siste kampene har endt med seier, og en del av æren for det skal superspissen Andre Gray ha. Med fire mål på de tre siste kampene skjøt han seg opp på toppen av toppscorerlisten i Championship før landslagspausen. Hjemme på Turf Moor har Lancashire-klubben meget gode 6-1-1, hvor tapet har kommet mot Reading og uavgjortkampen var mot Birmingham City. Foran søndagens kamp har de tre seire på rad.

Burnleys siste kamper:
Wolves – Burnley 0-0
Burnley – Fulham 3-1 (Gray x2, Taylor)
Burnley – Huddersfield 2-1 (Gray x2)
Blackburn – Burnley 0-1 (Arfield)
Forest – Burnley 1-1 (Taylor)

Hvem hadde trodd at Brighton & Hove Albion skulle være ubeseiret etter 16 serierunder? Svaret er ingen. Selv etter 10 kamper denne sesongen var jeg ikke helt overbevist av det Brighton leverte på banen, men deres solide forsvarsspill har gjort de svært vanskelige å spille mot. Fortsatt synes jeg Brighton har mye de må jobb med fremover på banen, men ettersom ting fungerer bakover på banen, klarer Brighton likevel sikre seg de poengene de trenger for å henge med i toppen. Forrige runde kom MK Dons på besøk på Falmer Stadium, og Brighton var forståelig nok store favoritter foran det oppgjøret. Til tross for stort press klarte de levere varene på banen, og sikret seg til slutt en fin 2-1 seier. Seieren er et godt eksempel på hva man kan forvente av Brighton denne sesongen. De er et stødig lag som er vanskelige å spille mot, men samme hvem de møter har de problemer med å sikre seg komfortable seire. At et lag kan være ubeseiret etter 16 runder etter å bare ha scoret 21 mål sier det meste om den saken. På bortebane har de 3-5-0 denne sesongen, hvor fire av de fem siste kampene på fremmed gress har endt uavgjort. Etter at Hull spilte uavgjort mot Bristol City lørdag formiddag, har Brighton fått muligheten til å klatre opp til tabelltopp dersom de vinner denne kampen.

Brightons siste kamper:
Brighton – MK Dons 2-1 (Murphy, March)
Sheff Wed – Brighton 0-0
Reading – Brighton 1-1 (Murphy)
Brighton – Preston 0-0
Brighton – Bristol City 2-1 (Zamora, Baldock)

Vurdering:  Burnley i flott form. De har matchvinnere i alle ledd, samt en fantastisk spiss i Andre Gray. Her møter de et Brighton-lag som fortsatt ikke har tapt i ligaen denne sesongen, og som ikke er enkle å spille mot. Likevel sitter jeg med følelsen av at Brighton går på sitt første nederlag for sesongen på søndag. Hjemmeseier.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply